Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/5/2022 στις 2:03 ΜΜ, So_Whatever είπε

Παιδιά θα χρειαστώ τα φώτα σας, ειδικά αν υπάρχουν υδραυλικοί ή τέλος πάντων άτομα που γνωρίζουν 5 πράγματα για τέτοια θέματα. 

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο περιγραφικός μπορώ χωρίς να κουράσω.
Μένω σε παλιά πολυκατοικία, κι εδώ και περίπου μια εβδομάδα έχω προσέξει ότι ακούγεται ένας ήχος σαν αχνό φύσημα/βουητό  πίσω από τον τοίχο που υποθέτω πως περνάνε οι σωληνώσεις της ύδρευσης του διαμερίσματος. Υπάρχει περίπτωση ο θόρυβος να προϋπήρχε καιρό κι απλά να μην το ειχα πάρει χαμπάρι εγώ καθώς ο ήχος είναι πολύ ανεπαίσθητος, δηλαδή κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ δύσκολο να τον καταλάβει κάποιος (πρακτικά πρέπει να κολλήσει το αυτί του στο πλακάκι) αλλά το βράδυ που υπάρχει ησυχία αν πλησιάσεις εκείνη την μεριά το αντιλαμβάνεσαι ευκολότερα. 

Το σημείο που ακούγεται ο ήχος είναι σχετικά κοντά και πάνω κάτω βρίσκεται στο ύψος της κεντρικής βάνας που κλείνει την κεντρική παροχή νερού του διαμερίσματος. Να σημειωθεί ότι όταν όταν δοκίμασα να κλείσω την κεντρική βάνα ο ήχος σταμάτησε και φυσικά ξανά ξεκίνησε όταν την άνοιξα. Άρα αποκλείω το ενδεχόμενο να πρόκειται για σωλήνα άλλου διαμερίσματος (γιατί στο ίδιο σημείο πχ. ακούγεται να τρέχει νερό όταν ο από κάτω χρησιμοποιεί το ντουζ ή ανοίγει κάμια βρύση στο μπάνιο του).

Μετά από αυτό, έκανα τον έλεγχο στο ρολόι της ΕΥΔΑΠ να δω αν υπάρχει κάπου κάποια διαρροή. Ανοιγόκλεισα βρύσες κτλ, και όλα φάνηκαν νορμαλ, δλδ με κλειστές βρύσες στο διαμέρισμα κανένας δείκτης του ρολογιού δεν περιστρεφόταν. Έλεγξα επίσης το πατάρι που βρίσκεται ένας θερμοσίφωνας και δεν είδα νερό. Ωστόσο, ο θόρυβος συνεχίζει να υπάρχει.

Κι εδώ είναι που σταματάνε οι γνώσεις μου για να δοκιμάσω κάτι περισσότερο. Τι μπορεί να προκαλεί τον ήχο; Υπάρχει περίπτωση να είναι διαρροή τόσο μικρή που δεν τον «πιάνει το ρολόι»; Να ανησυχήσω; Εντωμεταξύ κι υδραυλικό να φέρω, αν δεν έρθει αργά τη νύχτα δύσκολα θα ακούσει το θόρυβο. 

EDIT: Ξέχασα να αναφέρω ότι δεν έχω αντιληφθεί κάποια αλλαγή στην πίεση του νερού από τις βρύσες.

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα εδώ και 2 μέρες.Τι βανες εκλεισα τι βρύσες άνοιξα να τρέχουν τι ρολόι τσέκαρα…συνεχίζει το ίδιο πράγμα.Τωρα μόλις είδα τυχαία το ποστ..τελικά τι ήτανε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...