Προς το περιεχόμενο

Borland C++ Builder 6 ή Visual C++ 6...???

Jaco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μέχρι στιγμής χρησιμοποιούσα την Visual της micropsoft...

Έπεσε στα χέρια μου ο Builder της Borland και ομολογώ ότι με ενθουσίασε, παρόλο που τον σνόμπαρα βασισμένος σε παλιότερες εκδόσεις...

Η ερώτηση μου έχει να κάνει με τις ανάγκες μου...:

Σαν μηχανικός που γράφω software σε C++ και απλά θέλω να δημιουργώ εύκολα και γρήγορα ένα παραθυρικό περιβάλλον, για έλεγχο κυρίως των ports όπως παράλληλης και σειριακής, μερικούς υπολογιστικούς αλγόριθμους, καθόλου database κ.λ.π. και γενικότερα εύκολη χρήση των στοιχείων που προσφέρει η κάθε μια... αξίζει να αλλάξω και να πάω σε Borland ή τσάμπα κόπος και δεν προσφέρει τίποτα καλύτερο σε αυτά που ζητάω...???

Παρακαλώ να μου απαντήσουν όσοι έχουν εμπειρία και στα δυο πακέτα γιατί είναι σημαντικό...

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι η Borland είναι αρκετά πιο απλή σε σχέση με την δημιουργεία παραθυριακών εφαρμογών (το vcl είναι μία κλάση πάνω από mfc)...

Δημοσ.

δεν ξερω αν μετραει η αποψη..μιας και δεν ειμαι C++ programmer παρα μονο περιστασιακα πριν καιρο. Εχω την αποψη οτι η Borland ειναι μια εταιρια που εχει παραδοση στην δημιουργια...καλων IDΕ γενικα. IDE τα οποια ειναι παραμετροποιησημα και πιο βολικα για τον απανταχου προγραμματιστη σε σχεση με την Microsoft Που ναι μεν εχει να δειξει καποια προιοντα που αλλαξαν..το προφιλ των εργαλειων..παρολα αυτα εχω την αισθηση οτι καπου χανει.

Ειμαι χρηστης Borland εγραλειων...3 χρονια.. και μετα απο καποιο καιρο εθιζεσαι...δεν μπορω να κρυψω την ευχαριστηση σμου οταν προσπαθησα να δουλεψω με τον νεο C# Builder .ειχε ιδια λογικη με τον αγαπημενο μου εργαλειο τον JΒuilder Και η μεταβαση ηταν πολυ ευκολη.

Μια ψηφος στην Borland...γιατι πρεπει να υπαρχει και ανταγωνισμος..ας ζησουν και οι αλλοι λιγο...χεχεχ

(ειναι γνωστο..βεβαια οτι η ΜΣ Κραταει το 30-40 % των μετοχων της...εδω και πολυ καιρο).

Jaco δεν ξερω αν ο κλάσικος Visual C++ στο Visual Studio 6 θα συνεχισει να γινεται SUPPORT απο την MS και κατα ποσο θα θελει να περασει τους πιο πολλους προγραμματιστες στην VS.Net που και εκει εχει παλι εργαλειο για την C++ .

Δημοσ.

An exeis kanei programmatismo kai exeis empiria apo C++ 5.02 i metavasi se visual C++ einai poli palouki,exw ena vivlio gia Visual kai einai....asta na pane.

H builder gia mena exei perissoteri sxesi me ayta pou iksera apo Borland C++ 5.02 kai mou fainetai poli pio eykoli

Mia psifos stin builder kai apo mena

Δημοσ.

Τελικά οι υποψίες μου όταν είδα τον builder μάλλον επαλυθευόνται... Αν όντως είναι πιο εύκολος όσων αφορά το αποτέλεσμα του, τότε θα επιλέξω να φάω κάποιο χρόνο να αλλάξω σε builder, με αντιστάθμισμα ότι θα κερδίσω τον χρόνο αυτόν κατά την εφαρμογή του...

Το νόημα για μένα δεν είναι να έχω τον απόλυτο έλεγχο σε όλες τις μεταβλητές που αφορούν την δημιουργία παραθύρων και την δομή τους, αλλά στο να είναι λειτουργικό το αποτέλεσμα σε έναν ο οποίος θα το χρησιμοποιήσει για μια εφαρμογή...

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές, ο κύβος ερίφθει... :D

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι το Visual Studio είναι μία εφαρμογή πολύ πιο διαδεδομένη σε σχέση με τον Builder και έτσι έχεις μεγαλύτερη πρόσβαση σε προγράμματα που μπορείς να βρεις στο Internet αλλά και σε βιβλία που υπάρχουν γενικότερα . Για παράδειγμα κορυφαία βιβλία οπως το Programming Windows του Charles Petzold , ή το Programming Windows with MFC χρησιμοποιούν την Visual C++ . Επίσης δεν χρειάζεται να αναφέρω πόσες πηγές υπάρχουν γύρω από τα MFC και πόσο πολύ χρησιμοποιούνται από τους προγραμματιστές γενικότερα . Εγώ το πρώτο περιβάλλον που χρησιμοποίησα ήταν η borland C++ 5.02 αλλά μετά κόλλησα με τα Visual Studio . Εδώ υπάρχει ακόμα και free κλώνος της Visual C++ το MinGW Developer Studio !! (αλά OpenOffice )

Δημοσ.

allh mia pshfos gia ton C++ Builder. ego xrhsimopoio kyrios ayto. sto visual studio mia fora thelhsa na grapso ena application se C++ kai MFC kai psaxnomoyna. to builder einai pio eykolo nomizo gia parathyrika application. ayta

Δημοσ.

Ο προγραμματισμός σε Microsoft Visual C/C++ ήταν πάντα μια δύσκολη και επίπονη εμπειρία (για αυτό και χρειάζεσαι αρκετά βιβλία για να τον κατακτήσεις), λίγο ευκολότερη βέβαια από το αντίστοιχο προϊών της Borland, το περίφημο OWL (πρόγονος της VCL στην οποία στηρίζεται η Delphi και ο Builder), από την επιτυχία του οποίο εμπνεύσθηκε στις αρχές του 1990 η MS ως απάντηση της το MFC (εκείνα τα χρόνια μάθαινα Windows προγραμματισμό και είχα πνιγεί με δʼαυτά –ερχόμενος από DOS.. αχ, άλλες εποχές –ακόμα και εκεί το περιβάλλον της Borland Turbo C/C++ ήταν αριστούργημα σε σχέση με το PWB της MS, ενώ οι low-level ρουτίνες της πρώτης διευκολύνανε πολύ καθώς η MS-C/C++ απλά δεν τις προσέφερε και έπρεπε να τις γράψεις σε Assembly μόνος και «έρημος» -δούλευα με DOS MS-C compiler πολλά χρόνια..)

Προσωπικά σήμερα μεταξύ του MFC, του OWL (εντάξει ας το ξεχάσουμε πια), της VCL (ή BCL) και του Windows API (καθαρή C ή C++ -εάν μιλάμε για COM αρχιτεκτονική), προτιμώ το τελευταίο και το προτελευταίο, δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η MS άλλαξε ρότα στο .NET (το οποίο νομίζω ότι σχεδιάσθηκε από τον πατέρα της VCL όταν όταν τον εξαγόρασε η M$ για πολλά $$$ -μπορεί να κάνω και λάθος σε αυτό, sorry).

Υ.Γ.

Βέβαια το Visual C/C++ έχει κάποια προτερήματα καθώς υποστηρίζει κάποιες εξωτικές λειτουργίες (DDK κ.α.) ενώ υπάρχει σε έκδοση και για embedded συσκευές (ως C βέβαια) παρʼ όλα αυτά η Borland δίνει δυναμικά το παρόν (Πχ. BuilderX Mobile Edition –το πρώτο RAD για Symbian κ.ο.κ.)..

Δημοσ.

(το οποίο νομίζω ότι σχεδιάσθηκε από τον πατέρα της VCL όταν όταν τον εξαγόρασε η M$ για πολλά $$$ -μπορεί να κάνω και λάθος σε αυτό' date=' sorry).

[/quote']

Βασικά το .ΝΕΤ το σχεδίασε αυτός που σχεδίασε το πρώτο Delphi...

Δημοσ.

Βασικά το Delphi & Το C++ Builders είναι IDE (Integrated Development Enviroments) Δηλαδή εργαλεία ανάπτυξης προγραμμάτων (δεν το μεταφράζω).

Τα VCL, MFC, .... είναι βιβλιοθήκες όπου

VCL = Visual Component Library (στην ουσία βιβλιοθήκη απο κουμπάκια κτλ).

MFC = Microsoft Foundation Classes (βασικές κλάσεις για την MS).

Αυτό που ισχύει είναι οτι Tα Delphi + C++Builder χρεισιμοποιούν το VCL (που είναι γραμμένο σε Delphi - Object Pascal), ενώ το MS Visual Studio χρεισιμοποιεί τα MFC

Προφανώς και τα δύο μπορούν να χρησιμοποιήσουν API Calls, αλλά θα κάνεις δύο χρόνια να σχεδιάζεις ένα παράθυρο...

Δηλαδή στην ουσία αυτό που λές ισχύει απλά κάνω μία αποσαφήνηση του τι ακριβώς παίζει

Welcome

Δημοσ.

Πάντως δουλεύοντας τον Builder για λίγες μέρες, είναι σαφές ότι προγραμματίζεις πολύ πιο γρήγορα από την VC++6 που χρησιμοποιούσα παλιότερα... όσων αφορά τα παραπάνω που προσφέρει η VC++, είναι θέμα αν τα χρειάζεται αυτός που προγραμματίζει και εμένα για την δουλειά μου σαφώς δεν χρειάζονται...

Γενικά, χαίρομαι που η Borland χτύπησε έτσι την αγορά και ξαναμπήκε στο παιχνίδι δυναμικά... κρίμα που δεν το ήξερα νωρίτερα, γιατί θα είχα σουτάρει την VC++ καιρό τώρα... τρομερή ευχρηστία που η microsoft ενώ την πέτυχε με την VB, απέτυχε με την VC++... γιατί το έκανε αυτό όμως δεν μπορώ να το καταλάβω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...