Προς το περιεχόμενο

Η Nvidia κυριαρχεί στην αγορά των καρτών γραφικών καθώς οι τιμές αρχίζουν να σταθεροποιούνται

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ποτέ Nvidia μέχρι να σβήσει ο ήλιος,και μόνο που έκανε πρόσφατα συνεδρίαση το διοικητικό της και αποφάσισε οτι ¨έχει ο κόσμος λεφτά άρα ανεβάζουμε τις τιμές" είναι αρκετό για εμένα ωστε να φάει κόκκινη, δεν λέω βέβαια ότι ο ανταγωνισμός είναι καλύτερος αλλά δεν κάνει σαν καρχαρία που μύρισε αίμα, επίσης δεν έχω καμία ελπίδα από Ιντελ, 750$ msrp η μέση κάρτα τους με δώρο xbox game pass για pc.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Στις 7/5/2022 στις 1:02 ΜΜ, music_lover είπε

Σεπτέμβριο - Οκτώβριο 2022 έρχονται οι νέες GeForce RTX 40-series. Για ποιο λόγο λοιπόν να αγοράσω τώρα ampere και μάλιστα πολύ ακριβότερα από τις msrp τιμές? Μόνο αν καίγομαι για κάρτα λόγω δουλειάς ή έχω λεφτά για κάψιμο και υπομονή μηδέν.

Και την ίδια περίοδο του 2023 έρχονται οι RTX 50 series. Γιατί να μην κάνεις λίγο ακόμη υπομονή?Θεωρώ τότε θα είναι πιο κοντά στο MSRP.

Αυτό με την υπομονή στο hardware πόσο αποτυχημένη καραμέλα πια...Λες και ξέρουμε ποτε θα φτάσει στοκ στη Ελλάδα από τις 40++ της Nvidia και τις 7+++ της Amd.Και σε τι τιμές θα φτάσει...

Και όταν θα έρθει η ώρα να εξομαλυνθούν οι τιμές των καινούργιων καρτών θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί σε κάποιους μήνες θα βγει η επόμενη και αυτές θα γίνουν μπρελόκ... 

Τα ίδια ισχυουν και για τους επεξεργαστές. 

• Super Moderators
36 minutes ago, tegonikos said:

Και την ίδια περίοδο του 2023 έρχονται οι RTX 50 series. Γιατί να μην κάνεις λίγο ακόμη υπομονή?Θεωρώ τότε θα είναι πιο κοντά στο MSRP.

Το 2024 θα είναι οι RTX5000, κάθε 2 χρονια βγαινει η νεα γενιά GPU σε αντίθεση με CPU που είναι κάθε χρόνο.

• Like 1

1 ώρα πριν, tegonikos είπε

Η συνήθης περίοδος αλλαγής είναι τα 2 έτη. Υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες για αλλαγή στον 1 χρόνο?

1 ώρα πριν, bonorov είπε

Αυτό με την υπομονή στο hardware πόσο αποτυχημένη καραμέλα πια...Λες και ξέρουμε ποτε θα φτάσει στοκ στη Ελλάδα από τις 40++ της Nvidia και τις 7+++ της Amd.Και σε τι τιμές θα φτάσει...

Και όταν θα έρθει η ώρα να εξομαλυνθούν οι τιμές των καινούργιων καρτών θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί σε κάποιους μήνες θα βγει η επόμενη και αυτές θα γίνουν μπρελόκ... 

Είπαμε, οποίος δεν έχει υπομονή, σπρώχνει τώρα 50% πάνω από msrp και αγοράζει σήμερα ampere. Όποιος κάνει υπομονή μπορεί να πάρει τέλος του χρόνου σίγουρα καλύτερες κάρτες από τις ampere και με μια σοβαρή πιθανότητα για εξομάλυνση των τιμών. Το miming, βασική αιτία αύξησης των τιμών των καρτών, φαίνεται πως γίνεται λιγότερο ελκυστικό σε περιόδους ενεργειακής κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα. Και λογικό είναι οι τιμές να πέσουν, όπως γίνεται τον τελευταίο καιρό. Εγώ θα περίμενα, εσύ αγόρασε σήμερα, θα το ρισκάρω.

1 ώρα πριν, music_lover είπε

Η συνήθης περίοδος αλλαγής είναι τα 2 έτη. Υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες για αλλαγή στον 1 χρόνο?

Είπαμε, οποίος δεν έχει υπομονή, σπρώχνει τώρα 50% πάνω από msrp και αγοράζει σήμερα ampere. Όποιος κάνει υπομονή μπορεί να πάρει τέλος του χρόνου σίγουρα καλύτερες κάρτες από τις ampere και με μια σοβαρή πιθανότητα για εξομάλυνση των τιμών. Το miming, βασική αιτία αύξησης των τιμών των καρτών, φαίνεται πως γίνεται λιγότερο ελκυστικό σε περιόδους ενεργειακής κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα. Και λογικό είναι οι τιμές να πέσουν, όπως γίνεται τον τελευταίο καιρό. Εγώ θα περίμενα, εσύ αγόρασε σήμερα, θα το ρισκάρω.

Εγώ αγοράσα στο msrp αλλιώς δεν υπήρχε περιπτωση να ταισω σκαλπερς.Το gpu mining δεν θα πεθανει αλλα θα υποστεί πληγμα λόγω ενεργειακής κρίσης.Οπως πληγμα θα υποστούν και οι τιμές των καρτών λόγω του κόστους της ενέργειας.Παραγωγη,μεταφορά όλα θα είναι πιο ακριβά,και όπως το μακαρονι, θα φτάσουν κι αυτες στο pc του καταναλωτή ακριβότερες.Ειναι περιοδος αβεβαιότητας και κάνεις μα κάνεις δεν μπορεί να προβλεψει τις μελλοντικές τιμές των κρατών,το στοκ και γενικότερα όλη την αγορά.Αποψη μου είναι ότι οποίος χρειάζεται κάρτα και βρίσκει κάποια προσφορα κοντά στο msrp να την παιρνει.Τέλη του 22 αρχές του 23 που θα φτάσουν στην ελληνική αγορά οι νέες γενιές καρτών οι οποιες προφανως θα είναι καλυτερες,αλλά χωρίς να ξέρουμε σε τι στοκ και σε τι τιμη,ποιος ζει και ποιος πεθαινει... 

• Thanks 1

1 ώρα πριν, bonorov είπε

Εγώ αγοράσα στο msrp αλλιώς δεν υπήρχε περιπτωση να ταισω σκαλπερς.Το gpu mining δεν θα πεθανει αλλα θα υποστεί πληγμα λόγω ενεργειακής κρίσης.Οπως πληγμα θα υποστούν και οι τιμές των καρτών λόγω του κόστους της ενέργειας.Παραγωγη,μεταφορά όλα θα είναι πιο ακριβά,και όπως το μακαρονι, θα φτάσουν κι αυτες στο pc του καταναλωτή ακριβότερες.Ειναι περιοδος αβεβαιότητας και κάνεις μα κάνεις δεν μπορεί να προβλεψει τις μελλοντικές τιμές των κρατών,το στοκ και γενικότερα όλη την αγορά.Αποψη μου είναι ότι οποίος χρειάζεται κάρτα και βρίσκει κάποια προσφορα κοντά στο msrp να την παιρνει.Τέλη του 22 αρχές του 23 που θα φτάσουν στην ελληνική αγορά οι νέες γενιές καρτών οι οποιες προφανως θα είναι καλυτερες,αλλά χωρίς να ξέρουμε σε τι στοκ και σε τι τιμη,ποιος ζει και ποιος πεθαινει... 

Ε μέσες άκρες συμφωνούμε. Δεν ταΐζεις (και καλά κάνεις) σκάλπερς, τώρα ζούμε σε περίοδο σκάλπινγκ με 50% πάνω από msrp άρα δεν αξίζει να αγοράσουμε τώρα, αλλά αργότερα, όταν οι τιμές πέσουν κοντά στο msrp άρα κοντύτερα στην σειρά 4 η οποία αν είναι στο msrp αγοράζουμε αν όχι αγοράζουμε σειρά 3 που θα έχει πέσει όπως και να έχει λόγω αντικατάστασης. Δεν γίνεται να ισχύει πάντως ταυτόχρονα και το "ποιος ζει ποιος πεθαίνει" (=πάρε τώρα) και το "δεν ταΐζω σκάλπερς"(=πάρε μετά όταν πέσουν) γιατί ζούμε σε εποχή υπέρ κοστολόγησης.

4 ώρες πριν, bonorov είπε

Εξαρταται ποσο ειναι αυτη η υπομονη, αν ειναι 2-3 μηνες αξιζει το κοπο, αν ειναι 10 μηνες ισως και να μην αξιζει.
Εγω πχ ημουν ετοιμος να παρω 11700κ,ειπα να κανω λιγο υπομονη και τελικα βγηκα 100% κερδισμενος με τον 12700κ.
Το ιδιο ενας φιλος, ηθελε να παρει 2080 , εκανε λιγο υπομονη και σχεδον με τα μισα χρηματα πηρε 3060.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Hugo είπε

ε γυάλινο κουτί βιτρίνα στην βιβλιοθήκη μου

Δάκρυσα ρε παιδιά.....τι εμπειρία και αυτή.....(εχω ακόμη Voodoo 3 3500 κάπου έχω χάσει μόνο το "φίδι" connector....)

2x-Diamond-Monster-3D-II-3Dfx-Voodoo-2.jpg.22b4fa9680e449bba83c51f4f79bc78d.jpg

Επεξ/σία από ArisArts
typo's
  • Like 1

Η newegg ειναι Αμερικάνικη εταίρία (νομίζω) και προφανώς θελει να σπρώξει τις nvidia. Δεν ειναι λογικό να μην υπαρχουν amd στο τοπ10...

Όταν θα πέσουν οι τιμές των καρτών γραφικών, αυτό θα γίνει γιατί πλέον δεν θα χρειάζονται. Θα έχουν ήδη βγει οι νέοι cpu , με ολοκληρωμένα συστήματα ενσωματωμένων καρτών γραφικών, που θα είναι ισάξιοι ή και καλύτεροι από τις κάρτες γραφικών, που χρησιμοποιούμε τώρα. 

Έως τότε συνεχίζουμε το.... τάβλι, ως βασικό game, ή παραμένουμε όσο βέβαια αντέξει , στην παλιά κάρτα γραφικών μας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/5/2022 στις 1:17 ΜΜ, Devil9697 είπε

Γιατί η σειρα 4000 τον Σεπτέμβριο θα εχει τιμες χ3 απο την 3000. Θα μπορεις να βρεις 3070 στα 600 και η 4070 θα εχει 1000.

Δεν ξέρω αν σου το είπανε αλλά η RTX 3070 θα έχει 800 ευρώ και η RTX 4070 θα έχει 1000 φίλε. Άμα θέλεις πάμε και στοίχημα. Α και ξέχασα θα θέλεις και χιλιάρι τροφοδοτικό. Happy?

Επεξ/σία από makellarispn

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...