Προς το περιεχόμενο

Xiaomi AX3200


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κάποιος το Xiaomi AX3200 να μας πει εντυπώσεις ;

https://www.mistore-greece.gr/Products/SmartDevices/Networking/mi-router-ax3200.aspx
https://www.mi.com/global/mi-aiot-router-ax3600/specs/
https://openwrt.org/toh/xiaomi/ax3200

Επειδή δεν βλέπω πουθενά να υποστηρίζει VPN, IP and MAC address binding, IP and MAC filtering,  γνωρίζει κάποιος λεπτομέρειες, όπως επίσης και για το Firewall, DoS ?

 

Επεξ/σία από billys7
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας κι από εμένα!

Είπα ν' άνοιγα νέο thread αλλά μιας και υπάρχει σχετικό (αν και κάπως παλιό πια) είπα ν' αναφερθώ τελικά εδώ.

Μόλις πρόσφατα αγόρασα κι εγκατέστησα το εν λόγω μοντέλο router δηλαδή το Xiaomi Router AX3200 Model: RB01. Θα το λέω για συντομία ως Xiaomi.
Το έχω συνδέσει (ως 2ο ρούτερ) με ethernet καλώδιο μέσω της WAN ethernet θύρας του, σε ethernet θύρα ενός router Huawei EchoLife HG8145V5 (που είναι αυτό που δίνει αυτή την περίοδο η Nova για τις FTTH συνδέσεις της). Θα το λέω για συντομία ως Huawei.
Έκλεισα το WiFi στο Huawei και σύνδεσα όλα τα άλλα ethernet καλώδια στο Xiaomi (αυτά που είχα πάνω στο Huawei) καθώς θέλω το Xiaomi να μείνει πλέον ως κύριο router στον χώρο μου, έχοντας αφήσει δηλαδή το Huawei απλά ως "αρχικό" router άρα μόνο για τη σταθερή τηλεφωνία μου και την είσοδο του FTTH σήματος.

Αφού έκανα το στοιχειώδες αρχικό σετάρισμα του Xiaomi από WiFi μέσω του Xiaomi Home app (θα το λέω app για συντομία) του Xiaomi κινητού μου, "έμπλεξα" με τα κάτωθι τρία προβλήματα - θέματα και τα αναφέρω με σειρά βαρύτητας:

1ο.
Ενώ άφησα σεταριμένο το Xiaomi στην προτεινόμενη "standard router mode" κατάσταση και, από WiFi, συνδεόνται όλες οι WiFi συσκευές μου κανονικά στο Xiaomi και φαίνονται και από το app και έχουν και διαδίκτυο... αντιθέτως... όποια συσκευή μου, έχει συνδεθεί μέσω ethernet στο Xiaomi, είναι "στον αέρα", ούτε βλέπουν αυτές δηλαδή δίκτυο, διαδίκτυο κ.λπ. ούτε φαίνονται στο app, "νεκρώνουν" δηλαδή δικτυακώς!
Όταν αλλάζω όμως το Xiaomi στην μη προτεινόμενη "access point mode" κατάσταση δηλαδή ως repeater και χωρίς να αλλάξω τίποτα από καλωδιώσεις... τα πάντα δουλεύουν μεν (συνδέσεις WiFi & ethernet) αλλά βέβαια με το Huawei ως βασικό πια ρούτερ και με αισθητά λιγότερες δυνατότητες για το Xiaomi από το app του, πράμα που σαφώς και δεν το θέλω έτσι καθώς ουσιαστικά "υποβιβάζεται" (το Xiaomi).
Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει και συμβαίνει αυτό κι έχω δοκιμάσει ήδη διάφορα αλλά τίποτα δεν βοηθάει.
Εσείς τι λέτε;

2ο.
Για λόγους που δεν έχει νόημα να εξηγήσω εδώ, χρειάζομαι να έχω δύο WiFi SSID από το βασικό μου router που πλέον είναι (ή, έστω, θέλω να είναι) το Xiaomi. Και δεν θεωρείται ως 2ο WiFi SSID αυτό που δίνει το Xiaomi για guest χρήση αλλά για κανονικό - πλήρους δυνατοτήτων 2ο WiFi SSID.
Αυτό το είχα κάνει πολύ εύκολα σε προηγούμενα router παρόχων όπως άλλωστε και στο Huawei.
Εδώ όμως, στο Xiaomi, όσο κι αν έχω ψάξει δεν βρίσκω τρόπο να μπορεί να γίνει! Και δε θέλω να υποθέσω πως απλά δεν γίνεται καν. Θέλω να ελπίζω πως απλά εγώ δεν έχω βρει τον τρόπο ακόμα.
Εσείς τι λέτε;

3ο.
Υπάρχει από Xiaomi ένα άλλο app, το "Mi Wi-Fi" που, υποτίθεται, είναι κι αυτό για διαχείριση διαφόρων Xiaomi routers.
Απ' όσο έψαξα γενικότερα, κατάλαβα πως υποστηρίζει και το δικό μου το Xiaomi κι έτσι το εγκατέστησα στο κινητό μου, μπήκα σε αυτό με τα στοιχεία μου της Xiaomi αλλά όσο και να ψάχνει να συνδέσει Xiaomi router συσκευές, τζίφος... δεν τη βρίσκει ποτέ τη δικιά μου (είτε την έχω ως "standard router mode" είτε ως "access point mode".
Δεν καίγομαι μεν να λειτουργήσει και αυτό το app... έλεγα όμως να έβλεπα κι από εκεί μήπως και μου έδινε καμιά ακόμα ευκαιρία για τα άλλα δύο θέματά μου.
Εσείς τι λέτε;

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για το 1ο θέμα που ανέφερα, η λύση είναι να γίνει επανεκκίνηση των συσκευών που συνδέονται στο Xiaomi (θυμίζω, στην προτεινόμενη "standard router mode" κατάστασή του) με ethernet τρόπο.
Πρακτικά θέλει επανεκκίνηση απλά το δικτυακό interface των συσκευών αυτών αλλά, συνήθως, είναι απλούστερο να γίνει πλήρης επανεκκίνησή τους (από διακόπτη on / off ή από βγάλε / βάλε στην πρίζα).
Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η άμεση αναδιευθυνσιοδότησή τους με νέα "συμβατή" πια IP από τον DHCP του Xiaomi και μετά όλα τα δικτυακά δουλεύουν σωστά στη συσκευή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...