Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε. Την επόμενη εβδομαδα θα παω Τρίπολη απο Ηράκλειο Κρήτης. Επειδη εχω κάποιες δουλειές στην Αθήνα και δεν εχω και αρκετό χρόνο για να περνώ λεωφορεία + οτι τα ταξί θα μου κοστίσουν πολλα λεφτά, σκεφτομουν να νοικιάσω ενα αυτοκίνητο να μην αγχώνομαι κιόλας με τα δρομολόγια. Γνωρίζω οτι κανονικά στην ηλικία μου δεν επιτρέπονται οι ενοικιάσεις και το δίπλωμα το εχω λιγότερο απο εναν μήνα αν και γενικα οδηγώ αρκετό καιρό, αλλα ξερω οτι πολλές εταιρείες ενοικιάσεων δίνουν αυτοκίνητα και σε 18χρονους. Ξέρει κανεις κάποια τετοια εταιρεια στην Αθήνα; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NikosKallithea είπε

Απλα δεν μπορεις να ενοικιάσεις, καρτα πιστωτική εχεις;

Δικιά μου όχι, μόνο των γονιών μου. 

Δημοσ.

21 ετών για τα μικρά αυτοκίνητα, 25 ή 27 για μεγαλύτερα και δίπλωμα τουλάχιστον 1 έτος είναι νομίζω στάνταρ σε όλους. Επίσης πιστωτική στο όνομα του οδηγού για την εγγύηση.

• Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, bathshebak είπε

το δίπλωμα το εχω λιγότερο απο εναν μήνα αν και γενικα οδηγώ αρκετό καιρό

Αυτο ειδικα μην το πεις οταν πας να ζητησεις να σου νοικιασουν αμαξι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, lector είπε

Αυτο ειδικα μην το πεις οταν πας να ζητησεις να σου νοικιασουν αμαξι.

Ετσι και αλλιως αυτο θα το δουν αφου το αναγραφει πανω στο διπλωμα

Επεξ/σία από Papadgianis
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Papadgianis είπε

Ετσι και αλλιως αυτο θα το δουν αφου το αναφερει πανω στο διπλωμα

Το οτι οδηγούσε πολύ καιρό χωρίς διπλωμα να μην αναφέρει...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε

Το οτι οδηγούσε πολύ καιρό χωρίς διπλωμα να μην αναφέρει...

Εγω λεω για την ημερομηνια εκδοσης αμα δουν το διπλωμα δεν θα του δωσουν αμαξι ετσι και αλλιως

Δημοσ.
4 ώρες πριν, bathshebak είπε

Χαίρετε. Την επόμενη εβδομαδα θα παω Τρίπολη απο Ηράκλειο Κρήτης. Επειδη εχω κάποιες δουλειές στην Αθήνα και δεν εχω και αρκετό χρόνο για να περνώ λεωφορεία + οτι τα ταξί θα μου κοστίσουν πολλα λεφτά, σκεφτομουν να νοικιάσω ενα αυτοκίνητο να μην αγχώνομαι κιόλας με τα δρομολόγια. Γνωρίζω οτι κανονικά στην ηλικία μου δεν επιτρέπονται οι ενοικιάσεις και το δίπλωμα το εχω λιγότερο απο εναν μήνα αν και γενικα οδηγώ αρκετό καιρό, αλλα ξερω οτι πολλές εταιρείες ενοικιάσεων δίνουν αυτοκίνητα και σε 18χρονους. Ξέρει κανεις κάποια τετοια εταιρεια στην Αθήνα; 

Αρχικά το να οδήγας στη Αθήνα δεν είναι το ίδιο με τη Κρήτη, εδώ στη Αθήνα χρειάζεται περισσότερα αντανακλαστικά, πχ να αλλάζεις λωρίδα σε λεωφόρους, να προσέχεις παραπάνω για μηχανάκια και γενικά στο δρόμο αν δεν ξέρεις που πας, μπορείς να χαθείς εύκολα. Επειδή είμαι και εγώ από τη Κρήτη στο λέω ότι μπορεί να σου φάνει λίγο χάος οι δρόμοι εδώ στη Αθήνα τουλάχιστον στη αρχή. Τώρα δεν ξέρω εταιρείες ενοικιάσεων να σου δώσουν αυτοκίνητο αν δεν έχεις κλείσει 21 χρόνων και να έχεις δίπλωμα 1 χρόνο. Σιγουρά δεν σε εξυπηρετεί το μετρό στις περιοχές που θα πας; 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Fiter είπε

Αρχικά το να οδήγας στη Αθήνα δεν είναι το ίδιο με τη Κρήτη, εδώ στη Αθήνα χρειάζεται περισσότερα αντανακλαστικά, πχ να αλλάζεις λωρίδα σε λεωφόρους, να προσέχεις παραπάνω για μηχανάκια και γενικά στο δρόμο αν δεν ξέρεις που πας, μπορείς να χαθείς εύκολα. Επειδή είμαι και εγώ από τη Κρήτη στο λέω ότι μπορεί να σου φάνει λίγο χάος οι δρόμοι εδώ στη Αθήνα τουλάχιστον στη αρχή. Τώρα δεν ξέρω εταιρείες ενοικιάσεων να σου δώσουν αυτοκίνητο αν δεν έχεις κλείσει 21 χρόνων και να έχεις δίπλωμα 1 χρόνο. Σιγουρά δεν σε εξυπηρετεί το μετρό στις περιοχές που θα πας; 

Χμμ, όλοι μου λενε οτι ειναι πιο εύκολη η Αθήνα απο την Κρήτη. Γενικα φαινεται όμως οτι δεν εχω ελπίδα χαχα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bathshebak είπε

Χμμ, όλοι μου λενε οτι ειναι πιο εύκολη η Αθήνα απο την Κρήτη. Γενικα φαινεται όμως οτι δεν εχω ελπίδα χαχα.

Ισχύει σε ένα βαθμό ότι είναι εύκολη η οδηγήση στη Αθήνα αλλά αν δεν έχεις έρθει ξανά Αθήνα και μείνεις λίγο καιρό δεν είναι τόσο εύκολο ίδιως για ένα άτομο από νησί που δεν έχει δει ξανά δρόμους με 2-4 λωρίδες, πολύ κίνηση, τα ταξί άλλη φάρα δεν βγάζουν φλας, σταματάνε όπου θέλουν, προτεραιότητα από τα δεξιά στα στενά.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Fiter είπε

προτεραιότητα από τα δεξιά στα στενά.

Σε μια διασταυρωση, προτεραιοτητα εχει αυτος απο δεξια, εκτος αν καποια σημανση λεει το αντιθετο (εχει στοπ, εχεις εσυ τον ρομβο προτεραιοτητας, ή οτι κινεισαι σε δρομο με προτεραιοτητα στην επομενη διασταυρωση κτλ)

4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Απλα δεν μπορεις να ενοικιάσεις, καρτα πιστωτική εχεις;

Απο ποτε ειναι απαραιτηση η πιστωτικη Ελλαδα? Εχω νοικιασει σε νησι, και δεν ζητησαν. Βεβαια, το διπλωμα το ειχα ηδη κανα 3 χρονια με αρκετη εμπειρια.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Σε μια διασταυρωση, προτεραιοτητα εχει αυτος απο δεξια, εκτος αν καποια σημανση λεει το αντιθετο (εχει στοπ, εχεις εσυ τον ρομβο προτεραιοτητας, ή οτι κινεισαι σε δρομο με προτεραιοτητα στην επομενη διασταυρωση κτλ)

Στη Κρήτη βάζουν στοπ, δεν υπάρχει η έννοια προτεραιότητα από τα δεξιά ειδικά στα στενά. Εδώ στη Αθήνα συναντιέται πιο πολύ η έννοια και δεν βάζουν στοπ στα στενά αλλά σταματάνε αν έρχεται αυτοκίνητο από τα δεξιά. 

8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Απο ποτε ειναι απαραιτηση η πιστωτικη Ελλαδα? Εχω νοικιασει σε νησι, και δεν ζητησαν. Βεβαια, το διπλωμα το ειχα ηδη κανα 3 χρονια με αρκετη εμπειρια.

Ανάλογα με τη εταιρεία ενοικιάσεων, στις μεγάλες Avis, Sixt θέλουν πιστωτική, στα νησιά που είναι κύριως μικρές εταιρείες δεν ζητάνε όλοι

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Fiter είπε

Στη Κρήτη βάζουν στοπ, δεν υπάρχει η έννοια προτεραιότητα από τα δεξιά ειδικά στα στενά. Εδώ στη Αθήνα συναντιέται πιο πολύ η έννοια και δεν βάζουν στοπ στα στενά αλλά σταματάνε αν έρχεται αυτοκίνητο από τα δεξιά. 

Ανάλογα με τη εταιρεία ενοικιάσεων, στις μεγάλες Avis, Sixt θέλουν πιστωτική, στα νησιά που είναι κύριως μικρές εταιρείες δεν ζητάνε όλοι

Και στην Αθήνα στους περισσότερους δρόμους στοπ βάζουν, αν το είχαν χύμα με προτεραιοτητα απο τα δεξια οπως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα τράκαραν οι περισσότεροι σα τα ζώα

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Και στην Αθήνα στους περισσότερους δρόμους στοπ βάζουν, αν το είχαν χύμα με προτεραιοτητα απο τα δεξια οπως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες θα τράκαραν οι περισσότεροι σα τα ζώα

πιο πολυ φταιει το παρκαρισμα πανω στην στροφη, παρα οι ιδιοι οι οδηγοι. Εξωτερικο οσες φορες εχω παει, δεν υπαρχει αυτο το πραγμα με παρκαρισμα πανω στην γωνια, ή και να βγαινει ο κ@λος εξω. αλλα τεσπα, βγηκαμε οφφτοπικ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...