LongTom Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, filip123go είπε Αναφορά σε κείμενο Επίσης ο ΦΘΗΝΟΣ Ινδός και ο Βραζιλιάνος δεν μπορούν να παρέχουν την ίδια ποιότητα, διότι αν μπορούσαν αυτό που λες θα είχε γίνει ήδη. fixed. Πάντως προσωπικά την ποσότητα δουλειάς και δημιουργικότητα των ανατολικοευρωπαίων (πολωνοτσεχοσλοβακων και Βαλτικών) δεν το έχω δει σε καμία άλλη dev team. 2
Hacker?pcs Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 1 minute ago, polaki said: Το επιλέγει επειδή αυτό προτιμάει. Και καλά κάνει. ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ το προτιμάει πιστεύεις; Δεν καταλαβαίνω που ακριβώς δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις την ερώτηση 1
polaki Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, AtiX είπε Κοιτα να δει τώρα τι γίνεται… αν εσύ ήθελες, για τους δικούς σου προσωπικούς λόγους, οι εργαζόμενοι σου να μην δουλεύουν τηλεργασία και καταλήγεις να δουλεύεις με αυτόν και μόνο τον τρόπο, εεε είναι σαν ανέκδοτο… Το αν βγήκες κερδισμένος οικονομικά, είναι ένας δευτερεύον παράγοντας που ενδιαφέρει μονό εσένα, θα ενδιέφερε όλους εμάς μόνο αν το έκανες εσκεμμένα… Μα κιομως φαίνεται ενδιαφέρει παρα πολλούς που μου την πέσανε με τη μια.. αυτό είναι το θέμα. Τα πληρώνουν απτήν τσέπη τους σου λέω..
AtiX Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 6 λεπτά πριν, polaki είπε Μα κιομως φαίνεται ενδιαφέρει παρα πολλούς που μου την πέσανε με τη μια.. αυτό είναι το θέμα. Τα πληρώνουν απτήν τσέπη τους σου λέω.. Δεν θέλω να πάρω μέρος στην διένεξη σας, δίκιο το έχεις και εσύ αλλά και όσοι ενοχλήθηκαν…
randomcat Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 6 λεπτά πριν, polaki είπε Μα κιομως φαίνεται ενδιαφέρει παρα πολλούς που μου την πέσανε με τη μια.. αυτό είναι το θέμα. Τα πληρώνουν απτήν τσέπη τους σου λέω.. Εγώ καταλαβαίνω γιατί "στην πέφτουν" αλλά εσένα το μυαλό σου είναι υπερβολικά κολλημένο στα χρήματα και δεν το αντιλαμβάνεσαι. Νομίζεις ότι υπάρχει κάποιος φθόνος ή ζήλια για το ότι έχεις επιχείρηση, για το ότι κάνεις πιο φθηνά τη δουλειά σου με ξένα εργατικά χέρια και ότι δεν πηγαίνουν τα χρήματά σου σε εκείνους ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Σωστά; Ότι δηλ. "στην πέφτουν" επειδή είναι πληγωμένοι εκείνοι για κάποιο λόγο, ενώ στην πραγματικότητα είσαι εσύ, επειδή σε εγκατέλειψαν εύκολα οι υπάλληλοί σου όταν είδαν ότι κοιτάζεις 100% την πάρτη σου, και που τελικά ήθελες δεν ήθελες κατέληξες σε WFH. Οπότε και πρέπει να τονίζεις το πόσο εύκολα βρήκες αντικαταστάτες με αρκετά χαμηλότερο κόστος για να είναι εντάξει ο εγωισμός σου, αλλιώς γιατί είχες τόσο πολύ την ανάγκη να το μοιραστείς; Ο πραγματικός λόγος που "στην πέφτουν" είναι επειδή βλέπουν μια γνωστή και κακή -για εκείνους- νοοτροπία. Τόσο απλά. 3 1
filip123go Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 22 λεπτά πριν, Herald είπε Σου εξηγώ οτι το επιχειρημα σου ειναι adhominem, και μου απαντας με 2ο ad hominem? Αν είναι μυαλά σαν τα δικά σου να φεύγουν στο εξωτερικό, σου κανω τα εισιτήρια. Αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις τα προηγούμενα ποστ μου, αναφέρω ακριβώς τους λόγους. Επίσης, αν πάλι διάβαζες τα προηγούμενα ποστ μου, θα έβλεπες ότι εργάζομαι σε εταιρεία εξωτερικού, χωρίς να φύγω από την Ελλάδα .. 23 λεπτά πριν, LongTom είπε Πάντως προσωπικά την ποσότητα δουλειάς και δημιουργικότητα των ανατολικοευρωπαίων (πολωνοτσεχοσλοβακων και Βαλτικών) δεν το έχω δει σε καμία άλλη dev team. Ισχύει. Και οι Ρώσοι είναι πολύ καλοί. 2
Herald Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, filip123go είπε Αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις τα προηγούμενα ποστ μου, αναφέρω ακριβώς τους λόγους. Επίσης, αν πάλι διάβαζες τα προηγούμενα ποστ μου, θα έβλεπες ότι εργάζομαι σε εταιρεία εξωτερικού, χωρίς να φύγω από την Ελλάδα .. Και επειδή δουλεύεις σε εταιρεία του εξωτερικού είναι ο λόγος που κάνεις back to back ad hominems? Okie 1
polaki Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 12 λεπτά πριν, randomcat είπε Εγώ καταλαβαίνω γιατί "στην πέφτουν" αλλά εσένα το μυαλό σου είναι υπερβολικά κολλημένο στα χρήματα και δεν το αντιλαμβάνεσαι. Νομίζεις ότι υπάρχει κάποιος φθόνος ή ζήλια για το ότι έχεις επιχείρηση, για το ότι κάνεις πιο φθηνά τη δουλειά σου με ξένα εργατικά χέρια και ότι δεν πηγαίνουν τα χρήματά σου σε εκείνους ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Σωστά; Ότι δηλ. "στην πέφτουν" επειδή είναι πληγωμένοι εκείνοι για κάποιο λόγο, ενώ στην πραγματικότητα είσαι εσύ, επειδή σε εγκατέλειψαν εύκολα οι υπάλληλοί σου όταν είδαν ότι κοιτάζεις 100% την πάρτη σου, και που τελικά ήθελες δεν ήθελες κατέληξες σε WFH. Οπότε και πρέπει να τονίζεις το πόσο εύκολα βρήκες αντικαταστάτες με αρκετά χαμηλότερο κόστος για να είναι εντάξει ο εγωισμός σου, αλλιώς γιατί είχες τόσο πολύ την ανάγκη να το μοιραστείς; Ο πραγματικός λόγος που "στην πέφτουν" είναι επειδή βλέπουν μια γνωστή και κακή -για εκείνους- νοοτροπία. Τόσο απλά. Τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου και βγάζεις συμπεράσματα, δεν ξέρω και δε με αφορά το από που, αλλά το πας εντελώς αλλού και δεν θα συμμετάσχω, sorry.
mordred Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, polaki είπε Μα κιομως φαίνεται ενδιαφέρει παρα πολλούς που μου την πέσανε με τη μια.. αυτό είναι το θέμα. Τα πληρώνουν απτήν τσέπη τους σου λέω.. Σου τη πέσανε γιατί πέφτεις σε αντιφάσεις. Πριν σου έγραψα οτι πρώτος γκρίνιαξες. Δες τα post σου (πχ "...Ενώ όταν ο υπάλληλος φεύγει για 100€ παραπάνω και σε κρεμάει στη μέση του project όλα είναι καλά ε;"). Εδώ γκρίνιαξες ότι σε αναγκάσανε να δουλεύει η εταιρεία σου WFH λόγο covid. Βάζεις δηλαδή πάνω από την υγεία των υπαλλήλων σου και του γενικότερου συνόλου τη δική σου επιθυμία για κέρδος, τρόπο δουλειάς και δε ξερω γω τι και απορείς γιατί σου τη πέσανε. Εγω θα κάνω δύο απλές ερωτήσεις κι αν θέλεις απαντάς. Κατά τη διάρκεια τις πανδημίας η δουλειά έβγαινε όπως πριν ή είχες μειωμένη απόδοση από τους εργαζομένους σου; Έβγαινε με λιγα λόγια η δουλειά που έπρεπε να γινει; Και δευτερη ερώτηση. Αν έβρισκες αυτη τη στιγμή κάποιον στα 3/3 των χρηματων με 14 μισθούς που δε θα είχε πρόβλημα με το να έρχεται στο γραφείο θα τον έπαιρνες; Και αν ναι γιατί; Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από mordred 6 1
filip123go Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 30 λεπτά πριν, polaki είπε Μα κιομως φαίνεται ενδιαφέρει παρα πολλούς που μου την πέσανε με τη μια.. αυτό είναι το θέμα. Τα πληρώνουν απτήν τσέπη τους σου λέω.. Φίλε μου, σου "την πέσαμε" όπως λες, γιατί υπάρχει μεγάλη υποκρησία στα post σου. Όπως είπα και πιο πάνω, πολύ καλά έκανες και πήρες άτομα από το UpWork. Δεν είσαι φιλανθρωπικό ίδρυμα... Μην μας λες όμως ότι δεν δέχεσαι οι υπάλληλοι να δουλεύουν full remote, ενώ έχεις υπαλλήλους που δουλεύουν full remote... Εκεί είναι η δική μου ένσταση. Δεν θα μπω σε διάλογο, δίνεις πολλά, δίνεις λίγα κλπ κλπ. Όπως είπα πιο πάνω, δικό σου είναι το μαγαζί, ότι θέλεις κάνεις. Αύριο αν θέλεις το κάνει γυράδικο. Αλλά μην μας λες ότι δεν θέλεις οι υπάλληλοί σου να δουλεύουν full remote, ενώ προσέλαβες υπαλλήλους να δουλεύουν full remote. Για τα άλλα που λες για την σύμβαση, συμφωνώ απόλυτα. Συμφωνήσατε 5 μέρες τη βδομάδα, 8 ώρες την ημέρα on premise (η ότι συμφωνήσατε anyway). Από τη στιγμή που δεν τους κάλυπτε πλεον η συμφωνία και εσύ δεν ήσουν διατεθειμένος να την αλλάξεις, λύεται η συνεργασία, ήρεμα και πολίτισμένα.
polaki Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 12 λεπτά πριν, mordred είπε Κατά τη διάρκεια τις πανδημίας η δουλειά έβγαινε όπως πριν ή είχες μειωμένη απόδοση από τους εργαζομένους σου; Έβγαινε με λιγα λόγια η δουλειά που έπρεπε να γινει; Και δευτερη ερώτηση. Αν έβρισκες αυτη τη στιγμή κάποιον στα 3/3 των χρηματων με 14 μισθούς που δε θα είχε πρόβλημα με το να έρχεται στο γραφείο θα τον έπαιρνες; Και αν ναι γιατί; 1) Όχι, επουδενί. Ειδικά στην πρώτη καραντίνα το 2μηνο Μάρτιος-Μάιος ήταν η χειρότερη επίδοση που είχαμε ποτέ. Τα ξύνανε ΟΛΟΙ μα όλοι. Δε βγήκε ΚΑΘΟΛΟΥ δουλειά. Mα καθόλου. Μιλάμε τώρα ότι πράγματα που παίρνανε 2 ώρες στο γραφείο, ξαφνικά ο ίδιος εργαζόμενος τα έβγαζε σε 6 και σε 7 ώρες. ΜΗΔΕΝ απόδοση. Σε αυτό φταίω καθαρά εγώ, που δεν είχα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ procedures γιατί πολύ απλά δεν είχε χρειαστεί στο παρελθόν ΚΑΝΕΙΣ όμως δε δούλεψε. Στο λέω με το χέρι στην καρδιά. 2 μήνες ΧΑΜΕΝΟΙ, μακράν η χειρότερη περίοδος και πολύ κρίμα γιατί υπήρξαν ΠΟΛΛΟΙ νέοι πελάτες τότε που πηγαίνανε πανικόβλητοι στο online, και πρακτικά τους εξυπηρετήσαμε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Στη δεύτερη καραντίνα απ'τον Οκτ. 2020 τα πράγματα αρκετά καλύτερα, και πάλι όμως ΠΟΛΥ μειωμένη απόδοση από όλους, (και από εμένα προσωπικά λόγω απογοήτευσης). Η φάση σώθηκε τρελά λόγω του upwork, που βρήκα οικονομικά εργατικά ώστε να βγει ο αυξημένος όγκος δουλειάς, γιατί οι 3 εργαζόμενοι πληρώνονταν και βγάζανε τη μισή παραγωγικότητα απ'το σπίτι (οι άλλοι 2 ήταν γραφείο). Με σώσανε οι καινούριοι 2 που βρήκα από Upwork, και που τελικά πλέον κράτησα "full time" ουσιαστικά. Είμαι πραγματικά ευγνώμων στα 2 παιδιά που έρχονταν γραφείο, και που τράβηξαν όλο το κουπί και κάνανε τα tasks των άλλων 3. Χωρίς αυτούς, αλλά και τους έξτρα 2 από Upwork τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Η εταιρεία μου ΔΕΝ ήταν πληττόμενη, και δεν ήταν καν στα κριτήρια για Επιστρεπτέα Προκαταβολή ή Αποζημιώσεις Ειδικού Σκοπού. Άρα το να μην αποδίδει ο εργαζόμενος, είναι θάνατος για την εταιρεία, όταν τρέχουν όλα τα έξοδα κανονικά. 2) Ναι θα τον έπαιρνα. Σίγουρα έναν θα έπαιρνα, και χωρίς να σταματήσω τους 2 από Upwork. Θα τον έπαιρνα γιατί υπάρχει η ανάγκη να είναι και κάποιος ακόμα στο γραφείο, πολλά πράγματα παίρνουν πολύ παραπάνω χρόνο και μόνο να τα εισάγεις σε κάποιο project management (αναφέρθηκε το Jira, εμείς έχουμε το Asana), απ'το να πεταχτείς στο γραφείο του, να το κάνετε μία μπαμ σε 3 λεπτά και να πάμε παρακάτω. Επίσης έρχεται πελάτης και κάνεις ραντεβού, είναι πολύ διαφορετικό να υπάρχει και κάποιος απ'το development να πει την άποψη του. Δεν είναι το ίδιο να κάνω εγώ το ραντεβού με τον πελάτη και ο dev ή ο project manager να είναι μέσω Teams/Zoom. Απλά δεν είναι το ίδιο. 29 λεπτά πριν, filip123go είπε Φίλε μου, σου "την πέσαμε" όπως λες, γιατί υπάρχει μεγάλη υποκρησία στα post σου. Όπως είπα και πιο πάνω, πολύ καλά έκανες και πήρες άτομα από το UpWork. Δεν είσαι φιλανθρωπικό ίδρυμα... Μην μας λες όμως ότι δεν δέχεσαι οι υπάλληλοι να δουλεύουν full remote, ενώ έχεις υπαλλήλους που δουλεύουν full remote... Εκεί είναι η δική μου ένσταση. Δεν θα μπω σε διάλογο, δίνεις πολλά, δίνεις λίγα κλπ κλπ. Όπως είπα πιο πάνω, δικό σου είναι το μαγαζί, ότι θέλεις κάνεις. Αύριο αν θέλεις το κάνει γυράδικο. Αλλά μην μας λες ότι δεν θέλεις οι υπάλληλοί σου να δουλεύουν full remote, ενώ προσέλαβες υπαλλήλους να δουλεύουν full remote. Για τα άλλα που λες για την σύμβαση, συμφωνώ απόλυτα. Συμφωνήσατε 5 μέρες τη βδομάδα, 8 ώρες την ημέρα on premise (η ότι συμφωνήσατε anyway). Από τη στιγμή που δεν τους κάλυπτε πλεον η συμφωνία και εσύ δεν ήσουν διατεθειμένος να την αλλάξεις, λύεται η συνεργασία, ήρεμα και πολίτισμένα. Φίλε μου ειλικρινά για τον Χ Ψ λόγο προτιμάω το in house. Οι θέσεις όμως για το in house είναι +300€ και +400€ για τα ίδια skills. Δηλαδή πχ ένας mid developer πάει minimum 1200 καθαρά, αλλά αν τον θες μέσα θα σου πει 1500€. Ας μας πουν πόσα παίρνουν και οι υπόλοιποι που είναι οπαδοί του remote, μη μιλάω μόνο εγώ. Πόσα ΠΑΡΑΠΑΝΩ θα ζητάγανε για in house. Για μία εταιρεία, τα 300 ευρώ καθαρά το μήνα είναι γύρω στα 450 μοικτά. Επί 14 μισθούς. Το να δίνω λοιπόν επιπλέον 7000€ το έτος για τα ίδια skills, δε με παίρνει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ να το κάνω. Δεν βγαίνουν τα κουκιά. Γιατί αν το κάνεις σε έναν, είναι θέμα χρόνου να το κάνεις και στους άλλους. Έχω 5 εργαζόμενους. 35.000€ το έτος επιπλέον δεν παίζει ρε παιδιά να δίνω, δεν βγαίνω καλύτερα να την κλείσω χωρίς πλάκα. 2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δεν διαφωνώ. Εδώ υπάρχει μια παρεξήγηση. Και εγώ δουλεύω remote σε εταιρία του εξωτερικού, ενώ μένω παράλληλα εξωτερικό. 5 ώρες πριν, mordred είπε και τρώω στη μάπα άτομα που δε θέλω και δε χρειάζεται να βλέπω. Αυτό ακριβώς, έχω βρει την ψυχική μου υγεία. Ο προβληματισμός μου είναι άλλος α) Ο εργαδότης αποφασίζει για την εργασία που και πως πρέπει να γίνει. Αν δεν συμφωνεί ο υπάλληλος, μπορεί να το συζητήσει όπως κάνουν στην Apple ή να φύγει. Κάθε μέρος πρέπει να μπορεί και να κάνει το καλύτερο για το ίδιο, αλλά η νοοτροπία του υπαλλήλου "δεν θα μου πεις εμένα πως και πότε θα κάνω στην δουλειά μου", δεν είναι στερεη. β) Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε εύκολα remote απο αναπτυσόμενες χώρες. Αυτή την στιγμή δεν έχω πρόβλημα, αλλά με το remote ήδη έχω δει μια πίεση στους μισθούς (δουλεύω εξωτερικό όπου οι διαφορές με τις αναπτυσόμενες χώρες σε έξοδα και μισθούς είναι πολύ μεγαλύτερες). Οταν ο εργοδότης δεν έχει κανέναν λόγο να σε βλέπει στην δουλειά, μπορεί άνετα να προσλάβει κάποιον 7000Km μακριά για το 1/3 του μισθού ή 2000km μακριά με το 1/2 του μισθού. Δεν ξέρω πιά είναι η λύση. Προς στιγμή με σώζει ότι είμαι senior.
filip123go Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 11 λεπτά πριν, polaki είπε Φίλε μου ειλικρινά για τον Χ Ψ λόγο προτιμάω το in house. Οι θέσεις όμως για το in house είναι +300€ και +400€ για τα ίδια skills. Δηλαδή πχ ένας mid developer πάει minimum 1200 καθαρά, αλλά αν τον θες μέσα θα σου πει 1500€. Ας μας πουν πόσα παίρνουν και οι υπόλοιποι που είναι οπαδοί του remote, μη μιλάω μόνο εγώ. Πόσα ΠΑΡΑΠΑΝΩ θα ζητάγανε για in house. Για μία εταιρεία, τα 300 ευρώ καθαρά το μήνα είναι γύρω στα 450 μοικτά. Επί 14 μισθούς. Το να δίνω λοιπόν επιπλέον 7000€ το έτος για τα ίδια skills, δε με παίρνει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ να το κάνω. Δεν βγαίνουν τα κουκιά. Γιατί αν το κάνεις σε έναν, είναι θέμα χρόνου να το κάνεις και στους άλλους. Έχω 5 εργαζόμενους. 35.000€ το έτος επιπλέον δεν παίζει ρε παιδιά να δίνω, δεν βγαίνω καλύτερα να την κλείσω χωρίς πλάκα Απόλυτα σεβαστά αυτά που λες. Οι mid πλέον πάνε και λίγο παραπάνω (ανάλογα την γλώσσα). Και πραγματικά, αυτή η παράνοια με την φορολογία πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Ειδικά από τα 1500€ (καθαρά) και πάνω, ξεσκίζουν στη φορολογία και τον εργοδότη και τον εργαζόμενο...
Herald Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 16 λεπτά πριν, polaki είπε Φίλε μου ειλικρινά για τον Χ Ψ λόγο προτιμάω το in house. Οι θέσεις όμως για το in house είναι +300€ και +400€ για τα ίδια skills. Δηλαδή πχ ένας mid developer πάει minimum 1200 καθαρά, αλλά αν τον θες μέσα θα σου πει 1500€. Ας μας πουν πόσα παίρνουν και οι υπόλοιποι που είναι οπαδοί του remote, μη μιλάω μόνο εγώ. Πόσα ΠΑΡΑΠΑΝΩ θα ζητάγανε για in house. Εχω ακούσει πρόσφατα για 2.5k+ καθαρά. Για senior dev βέβαια
NotAliki177 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Άμα κάνετε έτσι από τώρα, πως θα κάνετε όταν κορεστεί όλο το πράγμα? Γιατί κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον θα γίνει... δεν έχει μείνει μαγαζί για μαγαζί χωρίς παρουσία/eshop. Πελάτες θα λιγοστέψουν... τέσπα μην πάμε offtopic. @all ας μείνουμε λίγο ontopic. Είναι η 2η φορά που ασχολούμαστε με την Apple, θα θελα να δω και άλλες μεγάλες εταιρίες τι σκέφτονται να κάνουν όσον αφορά αυτό το θέμα... Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από NotAliki177
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα