Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μεγάλη πλάκα ξέρετε ποιά είναι;

Ο ts μπαίνει ουσιαστικά να επιστήσει την προσοχή σε φάση κοιτάξτε τι έπαθα και έχετε βγει και τον κράζετε που δεν αμπαλάρισε σωστά το κουτί.

Οι άλλοι δηλαδή που έπαιζαν μπάλα με το κουτί, απλά έκαναν σωστά τη δουλειά τους, αφού το επιτρέπουν οι όροι που θέτουν.

Πραγματικά καμιά ελπίδα...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 ώρες πριν, poulinos είπε

ειλικρινα γελαω οταν καποιος γραφει ευθραυστο πανω και νομιζει οτι θα το προσεξουν

Εγώ νομίζω ότι μόλις βλέπουν γραμμένη πάνω σε δέμα αυτή τη λέξη γελάνε διαβολικά και τρίβουν τα χέρια τους. Είναι σαν να τους προκαλείς 😅

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/5/2022 στις 10:35 ΠΜ, masteripper είπε

Είχα βάλει φούσκες στο πλαι αλλά μπρος και πίσω δεν είχα βάλει τίποτα γιατί δεν μπορούσα να φανταστώ "τούμπες" ...το είχα γεμίσει με φαρδια ταινία και ήταν Jet υπο νορμαλ συνθήκες...ειδικά για το πίσω...βρες 1 παλιό κουτί και προσπάθησε να το φέρεις στην ίδια κατάσταση ...πιο πιθανόν να σπάσεις το τσιμέντο.

Δυστυχώς δεν μπορεσα να βρω 1 καλύτερο κουτί και έκανα ότι μπορούσα στα όρια της λογικής.

μαλιστα. Καλη συσκευασια δηλαδη για δεμα 11 κιλα με μεταλλικο περιβλημα ειναι για σενα οι φουσκες. Δηλαδη αν επαιρνες ετοιμο πυργο απο εταιρεια και στον εστελναν οπως περιγραφεις θα ελεγες "Καλα το συσκευσαν"

Η κατασταση ειναι προφανης:

1) Τσιγκουνευτηκες τα σωστα υλικα μεταφορας: φελιζολ, σωστο κουτι. 

Ηδη χωρις αυτο με καμια μεταφορικη του κοσμου δεν ειχε καλες πιθανοτητες επιβιωσης το δεμα.

2) Τσιγκουνευτηκες την μεταφορικη.

Τωρα θες και τα ρεστα απο το κτελ, που σε καμια περιπτωση δεν ειναι υπηρεσια για τετοια δεματα.

Ηθικο διδαγμα, η φτηνια τρωει τον παρα.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Εγώ νομίζω ότι μόλις βλέπουν γραμμένη πάνω σε δέμα αυτή τη λέξη γελάνε διαβολικά και τρίβουν τα χέρια τους. Είναι σαν να τους προκαλείς 😅

Ναι γιατί είτε το βάλεις είτε δεν το βάλεις αυτοί πάλι βασικό με υπερωρίες (χωρίς να τις πληρώνονται ενδεχομένως) θα παίρνουν.

Αλλά εγώ πιστεύω ότι έχει ενα μικρό πλεονέκτημα με την έννοια ότι αυξάνει (έστω ελάχιστα αλλά την αυξάνει) την πιθανότητα ΑΝ του είναι το ίδιο εύκολο του υπαλλήλου να το μεταφέρει απο εδώ εκει αντι να το πετάξει (πχ απο τον δρόμο στο βάν ή απο το βαν στον δρόμο) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, vs_skg είπε

μαλιστα. Καλη συσκευασια δηλαδη για δεμα 11 κιλα με μεταλλικο περιβλημα ειναι για σενα οι φουσκες. Δηλαδη αν επαιρνες ετοιμο πυργο απο εταιρεια και στον εστελναν οπως περιγραφεις θα ελεγες "Καλα το συσκευσαν"

Η κατασταση ειναι προφανης:

1) Τσιγκουνευτηκες τα σωστα υλικα μεταφορας: φελιζολ, σωστο κουτι. 

Ηδη χωρις αυτο με καμια μεταφορικη του κοσμου δεν ειχε καλες πιθανοτητες επιβιωσης το δεμα.

2) Τσιγκουνευτηκες την μεταφορικη.

Τωρα θες και τα ρεστα απο το κτελ, που σε καμια περιπτωση δεν ειναι υπηρεσια για τετοια δεματα.

Ηθικο διδαγμα, η φτηνια τρωει τον παρα.

όχι αυτά ειναι βλακείες που λες  φυσικά και θα υπήρχε τρόπος να κάνει καλύτερη συσκευασία αλλά ειδικά σε κτελ δεν γίνονται τέτοια
Το δέμα κάθεται σε ένα σημείο στο κτελ (που δεν πηγαίνει πάνω κάτω ντράμπα ντρούμπα γιατί έχει και πελάτες μέσα) μετά όταν φτάνει απο την μπαγκαζιέρα το πάνε 5 μετρα πιο πέρα στην αποθήκη και να τους πέσει απο την μπαγκαζιέρα του κτελ μιλάμε για ούτε μισό μέτρο ύψος απο το έδαφος. 

Εγώ βλέποντας τις φωτογραφίες της ζημιάς ειμαι σχεδόν βέβαιος οτι ο παραλήπτης το έριξε πχ απο τις σκάλες της πολυκατοικίας του... δες βαθιές γρατζουνιές και σκόνη στις γωνίες...

Για να γινει αυτό πάει να πεί ότι η κούτα ξεσκίστηκε στο συγκεκριμένο σημείο. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε

όχι αυτά ειναι βλακείες που λες  φυσικά και θα υπήρχε τρόπος να κάνει καλύτερη συσκευασία αλλά ειδικά σε κτελ δεν γίνονται τέτοια
Το δέμα κάθεται σε ένα σημείο στο κτελ (που δεν πηγαίνει πάνω κάτω ντράμπα ντρούμπα γιατί έχει και πελάτες μέσα) μετά όταν φτάνει απο την μπαγκαζιέρα το πάνε 5 μετρα πιο πέρα στην αποθήκη και να τους πέσει απο την μπαγκαζιέρα του κτελ μιλάμε για ούτε μισό μέτρο ύψος απο το έδαφος. 

Εγώ βλέποντας τις φωτογραφίες τις ζημιάς ειναι σχεδόν βέβαιος οτι ο παραλήπτης το έριξε πχ απο τις σκάλες της πολυκατοικίας του... δες βαθιές γρατζουνιές και σκόνη στις γωνίες...

Για να γινει αυτό πάει να πεί ότι η κούτα ξεσκίστηκε στο συγκεκριμένο σημείο. 

Βλακειες αλλος γραφει. Εχει ηδη ειπωθει οτι ο παραληπτης ηταν συγγενης, και συνεχιζεις να σκουζεις συνωμοσιολογιες οτι του εκανε ζημια ο παραληπτης. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Βλακειες αλλος γραφει. Εχει ηδη ειπωθει οτι ο παραληπτης ηταν συγγενης, και συνεχιζεις να σκουζεις συνωμοσιολογιες οτι του εκανε ζημια ο παραληπτης. 

Πέρασα άλλη μια ματιά στα ποστ και δεν βλέπω πουθενά να λέει ότι ήταν συγγενής ο παραλήπτης μπορείς να κάνεις quote; γιατί οκ παίζει απλά επειδή νυστάζω να μην το είδα. 

Αλλά και να είναι εγώ πάλι επιμένω αυτός το έκανε και απλά ντρέπεται να το πεί ή κάτι άλλο έγινε εκτός κτελ πολύ απλά λόγω της φύσης της διαδικασίας δεν γίνεται να πάθει τέτοια ζημιά στα κτελ εκτός αν έγινε κάτι εντελώς αφύσικο πχ το βάλανε για κάποιο λόγο στο πιο ψηλό ράφι που να ειναι κάπου σε όροφο έγινε σεισμός και βγήκε απο το παράθυρο και έπεσε κάτω στον δρόμο που ήταν κατηφορικός και κατρακύλησε και λίγο .

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Πέρασα άλλη μια ματιά στα ποστ και δεν βλέπω πουθενά να λέει ότι ήταν συγγενείς ο παραλήπτης μπορείς να κάνεις quote; γιατί οκ παίζει απλά επειδή νυστάζω να μην το είδα. 

Αλλά και να είναι εγώ πάλι επιμένω αυτός το έκανε και απλά ντρέπεται να το πεί ή κάτι άλλο έγινε εκτός κτελ πολύ απλά λόγω της φύσης της διαδικασίας δεν γίνεται να πάθει τέτοια ζημιά στα κτελ εκτός αν έγινε κάτι εντελώς αφύσικο πχ το βάλανε για κάποιο λόγο στο πιο ψηλό ράφι που να ειναι κάπου σε όροφο έγινε σεισμός και βγήκε απο το παράθυρο και έπεσε κάτω στον δρόμο που ήταν κατηφορικός και κατρακύλησε και λίγο .

Στις 6/5/2022 στις 10:53 ΠΜ, masteripper είπε

και ο γαμπρός το πήρε κατευθείαν απο την μπαγκαζιέρα στην Αθήνα.

Οσο για το πως εγινε αυτο, ανοιξε fullscreen τις φωτογραφιες και θα καταλαβεις. Το "αρκετα καλο κουτι" που βρηκε "ικανοποιητικο" ο ΟΡ ειναι μονό χαρτονι, και οι "φουσκες" που εβαλε ειναι το μικροτερο δυνατο μεγεθος φουσκας. Τουτεστιν το δεμα καλυτερα να ταξιδευε χωρις κουτι παρα ετσι, αφου προφανως το κουτι δεν παρεχει κρατημα και κρυβει και το ποσο χαλια ειναι το πακεταρισμα. Οποτε ο υπαλληλος προφανως, και 100% εντος των δικαιωματων και αρμοδιοτητων του το εσυρε η εσπρωξε.

Δημοσ.

Επειδή.. διαβάζω κάτι παλαβές συνωμοσίες να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

1. Ο παραλήπτης είναι γαμπρός μου...και τρελός γκατζετακιας.. οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει σχέση...θα τον είχε κρεμάσει η αδερφή μου ανάποδα

2. Στην επικοινωνία με τη αποθήκη της Αθήνας μου είπε 10 φορές ότι ήταν συσκευασμένο με ένδειξη ότι είναι εύθραυστο και δεν είπε κουβέντα ότι το δέμα ήταν στραπατσαρισμενο ...κάτι που παραδόξως το ανέφερε με ιδιαίτερη θέρμη ο αποθηκαριος της Θεσσαλονίκης.

3. Η Αδερφή μου μένει σε μονοκατοικία με χώμα κάτω...γιατί διάβασα και για σκαλοπάτια....αν έπεφτε το Swing σε σκαλοπάτια καλύτερα να έριχνες χειροβομβίδα στην σκάλα παρά 10 κιλά καθαρό ατσάλι.

4. Όντως η συσκευασία δεν ήταν η καλύτερη καθώς φαντάστηκα ότι το πιο αδύναμο σημείο είναι το πλαϊνό τζάμι..και το οποίο έφτασε άθικτο...εντάξει υπάρχουν και όρια...αν και όσοι ανέφεραν με περίσσεια έπαρση για την ποιότητα της συσκευασίας τους με τέτοια δύναμη που έφαγε το κουτί τα φελιζολ μπορεί να έτρωγε την παράμετρο γρατζουνιά αλλά με τέτοιο σοκ στα ψεύτικα κουτάκια που κυκλοφορούν τώρα το πιο πιθανό είναι να έκανε μια ωραίατατη στρέβλωση και έπαιρναν την μητρική στο χέρι καθως θα βουλιάζει στην μέση 

Όπως προείπα ...θα αγοραστεί καινούργιο κουτί και τέρμα...και όσοι ανέφεραν για οικονομίες και τα λοιπά..η επιλογή του ΚΤΕΛ ήταν αποκλειστικά για να διευκολύνω τους δικούς μου στην παραλαβή..να μην τρέχουν ταχυδρομεία ή κάτω στου Ρέντη.

Είπα να το γράψω εδώ 1ον για να βοηθήσω κάποιους να ξέρουν που μπορεί να φτάσει η αναισθησία κάποιων...και 2ον μήπως κάποιος ήξερε κάτι περισσότερο μπας και μπορέσω και πάρω μια αποζημίωση έστω και ηθικη για το γαμωτο..

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπερα,
Ολοι οι μεταφορεις εαν δεν ειναι υποχρεωμενοι να χειριστουν κατι ως ευθραυστο (εξτρα χρεωση) αγνοουν οτι σημανση και να εχεις χρησιμοποιήσει. Θα επρεπε ειτε να εχεις χρησιμοποιησει flight case ή κατι αντιστοιχο ή στη χειροτερη των περιπτωσεων θα επρεπε να επιβλεπεις ή να κανεις προσωπικα τη διαδικασια φορτο-εκφορτωσης. Αν η ζημια ειναι μονο στο case θεωρησε τον εαυτο σου πολυ τυχερο. Σορυ αν ολα αυτα ειναι αποκαρδιωτικα αλλα ειναι η αληθεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, prmarios είπε

Καλησπερα,
Ολοι οι μεταφορεις εαν δεν ειναι υποχρεωμενοι να χειριστουν κατι ως ευθραυστο (εξτρα χρεωση) αγνοουν οτι σημανση και να εχεις χρησιμοποιήσει. Θα επρεπε ειτε να εχεις χρησιμοποιησει flight case ή κατι αντιστοιχο ή στη χειροτερη των περιπτωσεων θα επρεπε να επιβλεπεις ή να κανεις προσωπικα τη διαδικασια φορτο-εκφορτωσης. Αν η ζημια ειναι μονο στο case θεωρησε τον εαυτο σου πολυ τυχερο. Σορυ αν ολα αυτα ειναι αποκαρδιωτικα αλλα ειναι η αληθεια.

Παιδιά εδώ αγνοούμε το ελέφαντα στο δωμάτιο

Η μεταφορά έγινε με ΚΤΕΛ 

Δυο εξηγήσεις υπάρχουν: 

1) ή ο ΤS έπεσαι σε πραγματικά πολύ σπάνια περίπτωση να κάνανε για κάποιο λόγο (που δεν μπορώ να σκεφτώ) ταρζανιά με το πακέτο του πχ όπως είπε και ο ίδιος να άνοιξε η μπαγκαζιέρα κατα την διαδρομή και να πέσανε τα πακέτα στον δρόμο ενώ προχωρούσε το λεωφορείο. 

2) ή η ζημιά έγινε εκτός ΚΤΕΛ. 

Όχι γιατί στα ΚΤΕΛ νοιάζονται να κάνουν την πιο τέλεια εξυπηρέτηση απλά και μόνο λόγω της φύσεως της μεταφοράς

Παραδείγματα σαν αυτό που για πλάκα έβαλε βίντεο ο Nabuko λίγο πιο πάνω ΔΕΝ γίνεται να συμβούν εκ της φύσεως της μεταφοράς.... 

Έχω μεταφέρει πακέτα με ΚΤΕΛ και σαν πελάτης έχω ταξιδέψει με ΚΤΕΛ πολλές φορές και κατα συνέπεια έχω κάτσει να περιμένω (την ώρα που θα φύγει το δικό μου ΚΤΕΛ) σε αρκετούς σταθμούς όπου ήμουν μάρτυρας της διαδικασίας μεταφοράς απο το κτελ στην αποθήκη που ειναι λίγα μέτρα απο εκει που παρκάρει το λεωφορείο.... 

Καταρχήν σαν διαδρομή το ΚΤΕΛ λόγω βάρους και ποιότητας του οχήματος (αλλά και των οδηγών που ειναι πιο έμπειροι απο αυτούς πχ στα αστικά λεωφορεία και νομίζω για να γίνεις οδηγός κτελ πρέπει πρώτα να έχεις προϋπηρεσία σε αστικά ή φορτηγά)  δεν έχει πολλούς κραδασμούς 

Η μπαγκαζιέρα ειναι πολύ χαμηλά απο το έδαφος που σημαίνει ότι και να πέσει κατα την φόρτωση θα φάει βούτα μερικά εκατοστά αν και προσωπικά δεν έχω δει κάποιος να ρίχνει σάκο ή κούτα προσπαθώντας να το φορτώσει στο κτελ αλλά έστω και να συμβεί αυτό η βούτα που θα φάει ειναι αμελητέας σημασίας και δεν πρόκειται με την καμία να κάνει τέτοια ζημιά σε ατσαλένιο σκελετό ειδικά. 

Κατα την εκφόρτωση πάλι είναι 2 σενάρια (ανάλογα τα πακέτα και τις συγκυρίες υποθέτω) 

1) να το βγάλει απο την μπαγκαζιέρα ένα άτομο και να το μεταφέρει με τα χέρια στην αποθήκη όπου συνήθως θα το αφήσει στο πάτωμα ειδικά αν ειναι μεγάλο πακέτο γιατί δεν θα χωράει σε ράφι ή να το βάλει στα ράφια που ειναι χαμηλά έτσι και αλλιώς.  

Οπότε και να του πέσει θα πέσει απο ύψος μισό μέτρο αλλά πόσο άμπαλος να ειναι κάποιος να του πέσει κουτα απο τα χέρια που ζυγίζει όσο 1 PC; και να του πέσει όμως τέτοια ζημιά δεν γίνεται να κάνει.

2) να φορτώσουν τα πακέτα σε ένα καροτσάκι χωρίς τοίχους
Εγκλωβισμένοι σε τρένο: "Μας είπαν να ζητήσουμε βοήθεια από τα γύρω σπίτια"  | Alphafreepress.gr

(δεν υπάρχει λόγος αλλά και δυνατότητα να τα ρίξουν απο πάνω σαν να παίζουν μπάσκετ γιατί  θα πεσει απο τα πλαϊνά... επίσης είναι και περισσότερο δουλειά φανταστείτε ειναι σκυμμένος ο άλλος για να βγάλει πακέτο απο την μπαγκαζιέρα θα το κρατήσει μετά θα πρέπει  να σηκωθεί και μετά να το πετάξει σαν μπάλα του μπασκετ, είναι πολύ πιο άνετο να έχει δίπλα το καρότσι και έτσι όπως ειναι σκυφτός και το κουτί σε μικρή απόσταση απο το έδαφος να το αφήσει στην επιφάνεια του καροτσιού -) 

Μετά απο εκει πάλι θα τα βγάλουν όλα στο πάτωμα κοντά ή μέσα στην αποθήκη. (και το πιο πιθανό ειναι τις πρώτες ώρες ή μέχρι να έρθει το άλλο κτελ να τα αφήσουν ως έχει μέσα στο καρότσι και να μην τα πειράξουν καν περιμένοντας να έρθει κάποιος να τα πάρει, λιγότερη δουλειά για αυτούς όχι επειδή θέλουν να μικρύνουν τον κίνδυνο ζημιάς)  

Και αυτό μάλλον δεν έγινε γιατί αν κατάλαβα καλά ο TS λέει οτι ο γαμπρός του πήγε κατευθείαν και το παρέλαβε.      

Άρα πως να γίνει τέτοια ζημιά;;;;;;  κοιτάξτε ξανά τις φωτό θα δείτε πέρα ότι τσαλακώθηκαν οι γωνίες στο βαθμό που στράβωσε και η πλάκα που κρατάει  το πίσω μέρος του τροφοδοτικού και ειναι βιδωμένη με αυτό πως έχει βαθιές γρατζουνιές όπου όχι μόνο έφυγε η μπογιά (πχ λίγο πριν την δεξιά γωνία) αλλά έφαγε και το μέταλλο! 

Αυτό για να γίνει  πάει να πει ότι σε εκείνο το σημείο θα είχε καταστραφεί η χαρτόκουτα!  δεν γίνεται πχ η χαρτόκουτα να ήταν άθικτη η εστω λίγο τσαλακωμένη και να είχε τέτοια γρατζουνιά στο μέταλλο του κουτιού του υπολογιστή εκτός αν είχε και διάφορα άλλα μέταλλα με γωνίες ελεύθερα μέσα στην κούτα ο TS που δεν νομίζω... 

Άρα αν δεν ειναι εντελώς τρύπια η κούτα σε αυτό το σημείο κάτι άλλο έγινε όταν βγήκε το κουτί απο την κούτα. 

ή τι να πω έπεσε σε περιπτωσάρα όπου κάποιος απο τα κτελ άνοιξε την κούτα κρυφά να δει τι έχει μέσα έβγαλε το PC μετά τον είδε κάποιος απο την αποθήκη και του έπεσε απο τον φόβο απο τα χέρια και το συγκάλυψαν.... 

Δεν είναι μεταφορική που έχουν 1000 πακέτα φορτώνουν ξεφορτώνουν σε 3,4 Points τα πετάνε εδώ και εκει τα βάζουν σε φορτηγάκια κτλ κτλ... ειναι πολύ πιο απλή και ανώδυνη διαδικασία. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο γαμπρός το παρέλαβε αμέσως με την άφιξη του λεωφορείου  ή υπάρχει περίπτωση να το πήρε κάποιος απο την αποθήκη να το πάει στην διευθυνση του γαμπρού ,να του έπεσε στον δρόμο και να το επέστρεψε πίσω στην αποθήκη στα μουλωχτά;

Η ζημιά που έχει το κουτί συνάδει με πτώση απο πχ κουτί κούριερ και κατρακύλας στον δρόμο.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ.
15 hours ago, Nabuko said:

εδω φτανουν σπασμενες βαλιτσες στο αεροδρομιο και δεν τους νοιαζει που πεφτει και αποζημιωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...