masteripper Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Καλημέρα Μάλλον τζάμπα και βερεσέ το γράφω αλλά μπας και βρούμε μια άκρη Χθες το πρωί έστειλα 1 Υπολογιστή (κουτί κομπλέ) Το είχα συσκευάσει όσο μπορούσα καλύτερα και με ενδειξη "ΕΥΘΡΑΣΤΟΝ" αλλά φυσικά δεν μπορούσα να προβλέψω την ζημιά που έγινε και νομίζω έπαιξε σενάριο στα όρια της φαντασίας (δηλαδή μιλάμε για τρελλή τούμπα) Παραθέτω φωτογραφίες Το κουτί για όσους το γνωρίζουν είναι το Thermaltake Swing που ήταν ατσάλι όχι τσίγκος (με απλή αρίδα δεν μπορούσες καλά καλά να το τρυπήσεις) Αν θα παρατηρήσετε έφαγα τρελλή στούκα πίσω και μετά ξανάφαγε τούμπα μπροστά με το να τσαλακωθεί κανονικά και το πίσω και να σπάσουν τα αυτάκια μπροστά Φυσικά όλοι νίπτουν τας χείρας τους και το παίζουν Κινέζοι...είμαστε τυπικοί.. είμαστε καλοί...στην κάμερα δεν βλέπουμε τίποτα κτλ Είναι φανερό ότι απο κάποιον του έπεσε απο τα χέρια (11 κιλά) και δεν είχε την ευθιξία..ναι έκανα βλακεία να πει 1 συγγνώμη στο φινάλε Επειδή δεν βλέπω φως στο τουνελ το αφήνω μήπως κάποιος έχει κάποια ιδέα καθώς κανένας δεν δέχεται κάποιου είδους αποζημίωση ...ούτε καν αίτηση και κατα δεύτερο να ξέρετε τι μπορεί να συμβεί εαν δεν το έχετε κάνει "τεθωρακισμένο" ...και φυσικά για μηχανικά - κινούμενα μέρη ούτε λόγος...στο 1 μέτρο πτώση που το βλέπω δεν σώζεται τίποτα.... 2
agnostos13 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Η απάντηση που είχα λάβει από εταιρεία κούριερ όταν ήθελα να στείλω εύθραυστο αντικείμενο για το ποιά είναι η διαδικασία για να το χαρακτηρίσουμε έτσι (εκτός από το να το γράψουμε με μαρκαδόρο απ' έξω, να βάλουμε ταινίες σήμανσης κλπ) ωστέ να προσεχθεί, έστω και με επιπλέον κόστος, ήταν οτί δεν υπάρχει σχετική διαδικασία καθώς δεν λαμβάνεται υπόψιν οποιοσδήποτε σχετικός χαρακτηρισμός! Μου επεσήμανε δε οτί είναι ευθύνη του αποστολέα να πακετάρει το δέμα με τέτοιο τρόπο ωστέ να προστατεύεται και ουδεμία ευθύνη φέρει η εταιρεία μεταφοράς για καταστροφή του περιεχομένου από ακατάλληλο πακετάρισμα! Όπως καταλαβαίνεις επικρατεί η λογική οτι μπορούμε να παίζουμε μπάλα με το δέμα σου και αν σπάσει το περιεχόμενο φταίς εσύ που δεν το πακέταρες σωστά! Αν λοιπόν οι εταιρείες κούριερ που παίρνουν αναλογικά και περισσότερα χρήματα έχουν τέτοια λογική φαντάζομαι το ΚΤΕΛ θα είναι πολύ πιό πίσω σε ανάλογα θέματα... 2
MariaLog Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 ειναι απο γαλβανιζμενο ατσαλι. απορω τι κανανε με το κουτι και καταφεραν να το καταντησουν ετσι. 1
UncleKim Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Κάθε εταιρεία ΚΤΕΛ, έχει στους όρους της διάφορες αναφορές για μεταφορά ασυνόδευτων, και κάποιες μάλιστα δίνουν αποζημίωση (έως ένα ποσό). Διάβασες τους σχετικούς όρους? Γενικώς είναι επίφοβη τέτοιου είδους μεταφορά. Θέλει πολύ bubble wrap. Εγώ που πρόσφατα έστειλα ένα xbox, τα ΕΛΤΑ Courier έβαλαν ειδική σήμανση επάνω, χωρίς έξτρα χρέωση, και όντως έφτασε στο προορισμό του άριστο. Το κακό είναι οτι εξαρτάσαι από τις ορέξεις των οδηγών κτλ. Τέτοιου είδους δέματα, μόνο με μεταφορική με το αντίστοιχο αντίτιμο ώστε να φτάσει σωστά.
masteripper Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 18 λεπτά πριν, MariaLog είπε ειναι απο γαλβανιζμενο ατσαλι. απορω τι κανανε με το κουτι και καταφεραν να το καταντησουν ετσι. Ελα μου ντες...με βαριοπούλα να το χτυπάγανε δεν θα το καταφέρναν 12 λεπτά πριν, UncleKim είπε Τέτοιου είδους δέματα, μόνο με μεταφορική με το αντίστοιχο αντίτιμο ώστε να φτάσει σωστά. Είπα να φτάσει γρήγορα...17 € τους έσκασα.
UncleKim Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 9 λεπτά πριν, masteripper είπε Είπα να φτάσει γρήγορα...17 € τους έσκασα. Δες τους όρους και τι αναφέρουν πάντως, ίσως βγάλεις καμία άκρη
MariaLog Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 τους ορους τους εχουν φτιαξει ετσι ωστε σε καθε περιπτωση να μην εχουν αυτοι ευθυνη, αποτι βλεπω Αναφορά σε κείμενο ΑΡΘΡΟ 7. Εάν τα αντικείμενα ή μέρος αυτών απωλεσθούν ή υποστούν ζημιά ή το περιεχόμενό τους ολόκληρο ή μέρος αυτού χαθεί, ο αποστολέας δικαιούται αποζημίωση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πιο κάτω όρια: Για απώλεια δεμάτων ή αντικειμένων το ποσό των € 60,00 (εξήντα ευρώ) Για απώλεια φεκέλλου το ποσό των € 30,00 (τριάντα ευρώ) Ο μέχρι των ανωτέρω ποσών υπολογισμός της αποζημίωσης γίνεται με βάση την αξία του αντικειμένου όπως αυτή εμφανίζεται στο τιμολόγιο ή την απόδειξη αγοράς του. Πάντως, σε καμία περίπτωση η αποζημίωση που καταβάλλει το «ΚΤΕΛ» δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πιο πάνω όρια ΑΡΘΡΟ 8. Η απαίτηση για καταβολή αποζημίωσης αντικειμένου που απωλέσθηκε ή υπέστη ζημία το περιεχόμενό του ολόκληρο ή μέρος αυτού, υποβάλλεται γραπτώς στην γραμματεία του «ΚΤΕΛ» εντός διαστήματος 10 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παράδοσής του για μεταφορά, μαζί με την προσκόμιση της απόδειξης μεταφοράς ασυνοδεύτου, αλλιώς κάθε σχετικό δικαίωμα παραγράφεται. ΑΡΘΡΟ 10. Το «ΚΤΕΛ» δεν φέρει καμία ευθύνη, ούτε υποχρεούται σε καμία αποζημίωση στις πιο κάτω περιπτώσεις: α) απώλεια ή ζημία που προκλήθηκε από λάθος του αποστολέα ή παραλήπτη (κακή συσκευασία, λάθος δήλωση προορισμού, λάθος αναγραφή στοιχείων παραλήπτη) β) απώλεια ή ζημιά αντικειμένων που η μεταφορά τους απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 4 της παρούσας σύμβασης, γ) για διαφυγόντα κέρδη και αποθετική ζημιά λόγω καθυστέρησης παράδοσης του αντικειμένου, δ) για απώλειες ή ζημίες που οφείλονται σε ανωτέρα βία και προκαλούνται από γεγονότα που δεν μπορούν να προβλεφθούν ή είναι εκτός ελέγχου του «ΚΤΕΛ» (πχ τροχαίο ατύχημα, καιρικές συνθήκες, πυρκαιά κλπ)
dbrillis Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Αναφορά σε κείμενο Το είχα συσκευάσει όσο μπορούσα καλύτερα Τι θα πει αυτο; Το ειχες βαλει για παραδειγμα σε σκληρη χαρτοκουτα και φελιζολ μεταξυ του κουτιου και της κουτας; Το κουτι απο οτι βλεπω καπου στριμωχτηκε ή απλα το εβαλαν ξαπλα και εβαλαν και αλλα δεματα επανω του. 1
UncleKim Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Το κουτί , πιθανότατα στον προορισμό του, "πετάχτηκε" στεγνά έξω από το ΚΤΕΛ , έφερε 2-3 τούμπες, μέχρι να το παραλάβουν. Απλά φαίνεται, ότι δεν ήταν καλά συσκευασμένο γιατι ο "τσαμπουκάς" είναι εμφανής στις γωνίες με γρατζουνιές. 3
masteripper Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Είχα βάλει φούσκες στο πλαι αλλά μπρος και πίσω δεν είχα βάλει τίποτα γιατί δεν μπορούσα να φανταστώ "τούμπες" ...το είχα γεμίσει με φαρδια ταινία και ήταν Jet υπο νορμαλ συνθήκες...ειδικά για το πίσω...βρες 1 παλιό κουτί και προσπάθησε να το φέρεις στην ίδια κατάσταση ...πιο πιθανόν να σπάσεις το τσιμέντο. Δυστυχώς δεν μπορεσα να βρω 1 καλύτερο κουτί και έκανα ότι μπορούσα στα όρια της λογικής.
vamvakoolas Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Να κανω μια απλη ερωτηση; Το πηγες εσυ στο ΚΤΕΛ και το εβαλες μεσα ή απλως το αφησες σε καποιο πρακτορα και τους ειπες να το φορτωσουν με το επομενο λεωφορειο; Αποσο γνωριζω η #$ια γινεται στη φορτωση κυριως. Στην εκφορτωση, ο οδηγος ανοιγει τα μπαγκαζιερα και οποιος περιμενει κατι παει και το περνει. Αν δεν εχει ερθει καποιος ισως και τοτε παιζει να το πεταξουν...στην ακρη Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από vamvakoolas
MariaLog Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 θελει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ σε κοπανημα για να κανεις ζημια σε τετοιο κουτι.δεν ειναι απλα ενα δυο κοπανηματα... εχω το stacker CM stc-t01 , ιδιο καλουπι, που αμα το πεταξω απο το 1 μετρο παιζει να κανει τρυπα στο εδαφος
masteripper Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Το πήγα στο ΚΤΕΛ ...πλήρωσα και έφυγα... έπρεπε ... να πάω και στην δουλειά Αν προσέξεις στις φωτο δεν είναι απλώς 1 πέταμα στη μπαγκαζιέρα που πήγε στραβά...άντε εκεί να σπάγαμε λίγο το πλαστικό Δυστυχώς κάποιος μπαμπουίνος στην μεταφορά λογικά απο το λεωφορείο στην αποθήκη για το επόμενο λεωφορείο του έφυγε απο το καροτσάκι και τώρα το παίζουν Κινέζοι. Πήρα και τον υπεύθυνο της αποθήκης που ντε μεκ έχει και κάμερες....όλα καλά υποτίθεται..εμείς δεν φταίμε...οι οδηγοί δεν φταίνε ...όλοι μια χαρά παιδιά...τώρα πως κατέληξε να κάνει το salto mortale...τι να πω...και ο γαμπρός το πήρε κατευθείαν απο την μπαγκαζιέρα στην Αθήνα. Φυσικά και συννενοήθηκαν για την πατάτα που κάναν καθώς χθες που πήρα τον αποθηκάριο στην Αθήνα μου έλεγε πως είχα σήμανση ότι είναι εύθραυστο και ότι το πήρε ο γαμπρός μου επι τόπου αλλά σήμερα που τηλεφώνησα στην αποθηκάριο της Θεσσαλονίκης μου πέταξε και 1 " ο αποθηκάριος στην Αθήνα είπε ότι ήταν τσαλακωμένο"...κάτι που χθες....ξέχασε να μου το αναφέρει και μου έλεγε πως το είχα τυλιγμένο κτλ. 4 λεπτά πριν, MariaLog είπε θελει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ σε κοπανημα για να κανεις ζημια σε τετοιο κουτι.δεν ειναι απλα ενα δυο κοπανηματα... εχω το stacker CM stc-t01 , ιδιο καλουπι, που αμα το πεταξω απο το 1 μετρο παιζει να κανει τρυπα στο εδαφος ΤΟ ξέρω....την άλλη φορά όπως είπα είχα 1 ψεύτική αρίδα και ήθελα να κάνω 4 τρυπουλες για να στρίψω το Drive Cage και ίδρωσα...
vamvakoolas Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 επικοινωνησε με τη διοικηση του ΚΤΕΛ που το εστειλες (τηλ ή μεηλ) για να παρεις εστω αποζημιωση. Δεν εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος που δε φταιει και τη παταει με το καθε #$@α
masteripper Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, vamvakoolas είπε επικοινωνησε με τη διοικηση του ΚΤΕΛ που το εστειλες (τηλ ή μεηλ) για να παρεις εστω αποζημιωση. Δεν εισαι ουτε ο πρωτος ουτε ο τελευταιος που δε φταιει και τη παταει με το καθε #$@α Πρωί πρωί πήγα και μου παραπέμπουν ο ένας στον άλλο....δλδ όταν πας στο τοπικό ΚΤΕΛ το οποίο έχει ανταπόκριση με το κεντρικό ....λογικά αυτοί δεν πρέπει να επικοινωνήσουν μεταξύ τους ?... αμ δε... μου δώσαν τηλέφωνο .... και η απάντηση τους ήταν η τυπική " Ο Οδηγός μας είναι καλό παιδί...τρώει όλο το φαγητό του ,στρώνει το κρεβατι του και δεν πετάει ρούχα στο πάτωμα...και φυσικά όταν πιάνει δέμα...ιεροτελεστία"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα