Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, power_1 είπε

Μαλλον καποιοι γραφεται για να περναει η ωρα κι για χαβαλε .

Κι καθομαστε εμεις να εξηγουμε με βαση αυτα που ζητατε στην αρχη και εσεις μετα αλαζετε τις προτημεισεις κι αντε να βγαλεις ακρη

Σου ειπαμε για gt master και A52s που μας ρωτησες κι μετα εμφανιζεται το xiaomi redmi note 10 pro (που αν εχει κατι που το ξεχωριζει εινε η Camera που εσυ αρχικα δεν καιγοσουν ) και poco f3  που προτοστατουν σε προβληματα σχετικα με proximility sensor κι λειτουργικο.

Μας λες διαβασες για προβληματα κι σκεφτεσε το poco f3 !!!!!!!!!!!!!

Ασε που φτασαμε ο gate123 να προτινει  xiaomi redmi note 10 pro (να το διαβασουν απο το servise του realme στο ελληνικο να του κοψουν την καλημερα .

Update : Mαλλον τον τηλεφωνησαν απο τη realme γιατι τωρα  προτεινει το gt neo 2 (πολυ καλο κινητο σε επιδοσεις,μετρια camera κι καλο λειτουργικο  αλα ξεφευγει απο το baget κατα 35€)

Φίλε μου δεν καταλαβαίνω που βλέπεις ότι άλλαξα τις προτιμήσεις μου. Το ότι ανέφερα ότι το Poco F3 έχει 5G, ενώ στο αρχικό πόστ είπα ότι δεν είναι και από τις προτεραιότητές μου, δε σημαίνει ότι τώρα καίγομαι για 5G. Απλά είναι ένα + στα specs του F3 σχέση με το Note 10 Pro (και με δεδομένο ότι είναι αρκετά κοντα σε τιμή), γι' αυτό το ανέφερα. Επίσης δεν άλλαξα πουθενά προτίμηση για τις κάμερες, δε ξέρω πως το βγάζεις το συμπέρασμα. Το θεωρώ σημαντικό, αλλα δεν το τινάζω στις φωτος το κινητό με selfies και instagram κλπ. Όταν όμως βγάζω, θα ήθελα ένα σχετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα κι όχι κάτι meh, κάτω του μετρίου... Μέχρι εκεί όμως, το καλύτερο δυνατό στο budget αυτό.

Ναι, είπα για το Poco F3 γιατί από ένα διάβασμα χθες βράδυ στο thread του στο myphone, δεν γινόταν ο χαμός από αναφορές για bugs που γινόταν στο αντίστοιχο του Redmi Note 10 Pro. Αυτή την αίσθηση μου έδωσε. Αν κάνω λάθος, εδώ είμαστε να μου το πείτε. Δε χρειαζόμαστε νευράκια... :)

Τέλος, ναι, καλά έκανε ο φίλος και μου πρότεινε και κάτι ακόμα εκτός από τα 2 κινητά στα οποία στόχευσα. Δεν είπα: "πείτε μου ποιο από αυτά τα 2 αποκλειστικά." Στο 1ο ποστ έγραψα στο τέλος και αυτό:

Στις 6/5/2022 στις 1:34 ΠΜ, GiOrGoSk21 είπε

Αν έχω ξεχάσει να βάλω κάποιο άλλο κινητό στη σύγκριση, ευχαρίστως να το ακούσω.

Το είδα το gt neo 2, αλλά ναι, ξεφεύγει γμτ.

Επεξ/σία από GiOrGoSk21
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, power_1 είπε

Μαλλον καποιοι γραφεται για να περναει η ωρα κι για χαβαλε .

Κι καθομαστε εμεις να εξηγουμε με βαση αυτα που ζητατε στην αρχη και εσεις μετα αλαζετε τις προτημεισεις κι αντε να βγαλεις ακρη

Σου ειπαμε για gt master και A52s που μας ρωτησες κι μετα εμφανιζεται το xiaomi redmi note 10 pro (που αν εχει κατι που το ξεχωριζει εινε η Camera που εσυ αρχικα δεν καιγοσουν ) και poco f3  που προτοστατουν σε προβληματα σχετικα με proximility sensor κι λειτουργικο.

Μας λες διαβασες για προβληματα κι σκεφτεσε το poco f3 !!!!!!!!!!!!!

Ασε που φτασαμε ο gate123 να προτινει  xiaomi redmi note 10 pro (να το διαβασουν απο το servise του realme στο ελληνικο να του κοψουν την καλημερα .

Update : Mαλλον τον τηλεφωνησαν απο τη realme γιατι τωρα  προτεινει το gt neo 2 (πολυ καλο κινητο σε επιδοσεις,μετρια camera κι καλο λειτουργικο  αλα ξεφευγει απο το baget κατα 35€)

Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές εκτός από τα Realme.

Επίσης ο ts έρχεται με Redmi Note 4Χ, οπότε δεν του είναι άγνωστο το λειτουργικό.

Γιατί λοιπόν να μην του προτείνω κάποιο άλλο Xiaomi μιας και το γνωρίζει?

Το Redmi note 10 pro τουλάχιστον έχει λιγότερα προβλήματα από τα Poco που έχουν τα χίλια μύρια.

Εγώ δεν "πάω" τα Poco όχι τα Xiaomi .

Εξάλλου στην υπογραφή μου οποίος βλέπει είχα παλιά στην κατοχή μου αρκετά Xiaomi. 

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με έχετε "συνδέσει" ότι προτείνω πάντα Realme.

1 ώρα πριν, GiOrGoSk21 είπε

Φίλε μου δεν καταλαβαίνω που βλέπεις ότι άλλαξα τις προτιμήσεις μου. Το ότι ανέφερα ότι το Poco F3 έχει 5G, ενώ στο αρχικό πόστ είπα ότι δεν είναι και από τις προτεραιότητές μου, δε σημαίνει ότι τώρα καίγομαι για 5G. Απλά είναι ένα + στα specs του F3 σχέση με το Note 10 Pro (και με δεδομένο ότι είναι αρκετά κοντα σε τιμή), γι' αυτό το ανέφερα. Επίσης δεν άλλαξα πουθενά προτίμηση για τις κάμερες, δε ξέρω πως το βγάζεις το συμπέρασμα. Το θεωρώ σημαντικό, αλλα δεν το τινάζω στις φωτος το κινητό με selfies και instagram κλπ. Όταν όμως βγάζω, θα ήθελα ένα σχετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα κι όχι κάτι meh, κάτω του μετρίου... Μέχρι εκεί όμως, το καλύτερο δυνατό στο budget αυτό.

Ναι, είπα για το Poco F3 γιατί από ένα διάβασμα χθες βράδυ στο thread του στο myphone, δεν γινόταν ο χαμός από αναφορές για bugs που γινόταν στο αντίστοιχο του Redmi Note 10 Pro. Αυτή την αίσθηση μου έδωσε. Αν κάνω λάθος, εδώ είμαστε να μου το πείτε. Δε χρειαζόμαστε νευράκια... :)

Τέλος, ναι, καλά έκανε ο φίλος και μου πρότεινε και κάτι ακόμα εκτός από τα 2 κινητά στα οποία στόχευσα. Δεν είπα: "πείτε μου ποιο από αυτά τα 2 αποκλειστικά." Στο 1ο ποστ έγραψα στο τέλος και αυτό:

Φίλε μου μην απολογείσαι σε κανέναν.

Άκου τη σου προτείνουμε , ψάξε και εσύ λίγο και ανάλογα τα θέλω σου πάρε αυτό που νομίζεις (εκτός Poco) 🤣 

Εμείς εδώ απλά δίνουμε συμβουλές ανάλογα τις εμπειρίες που έχει ο καθένας και με λίγο διάβασμα από κάποια site.

Δημοσ.

Ok σε ευχαριστώ, να είσαι καλά.

Επίσης ξέχασα να πω ότι κοιτάω και τι παίζει στα κινητά αυτά με τα notifications. Αν έχουν notification led ή αν δουλεύει σωστά αυτό το effect που ανάβει περιμετρικά η οθόνη όταν έρχεται π.χ. μήνυμα στο Messenger ή αναπάντητη κλήση κ.ά. Θα παίξει ρόλο στην επιλογή μου, γι' αυτό το αναφέρω.

Α και δύο ερωτήσεις γενικές, για να μην ανοίγω αλλού νέα θέματα:

1) Το 5G σε τι φάση είναι; Παίζει να επεκταθεί σύντομα σε όλη τη χώρα, π.χ. το 2023; Να αναφέρω ότι μένω επαρχία τώρα.

2). Υπάρχει πρόβλεψη για τις τιμές στα κινητά τους επόμενους μήνες; Π.χ. παίζει να ανεβούν; να πέσουν;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, GiOrGoSk21 είπε

Παραθεση απο το δικο σου πρωτο  ποστ 

"Από εκεί και πέρα εννοείται ότι πήγε πολλές φορές το μάτι μου σε Xiaomi (είτε στο νέο Redmi Note 11 είτε στο Poco X3 Pro), αλλά ενώ σε specs θα με κάλυπταν, διαβάζω...... meh σχόλια εδώ και καιρό και έχω επηρεαστεί αρνητικά."

😂😂😂

Και "καπακι" μας λες μετα οτι ενδιαφερεσαι για το "xiaomi redmi note 10 pro" κι το "poco f3"

Κι μας την "λες" κιολας οτι παρανοησαμε 

Τα σχολια δικα σας

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GiOrGoSk21 είπε

Επίσης ξέχασα να πω ότι κοιτάω και τι παίζει στα κινητά αυτά με τα notifications. Αν έχουν notification led ή αν δουλεύει σωστά αυτό το effect που ανάβει περιμετρικά η οθόνη όταν έρχεται π.χ. μήνυμα στο Messenger ή αναπάντητη κλήση κ.ά. Θα παίξει ρόλο στην επιλογή μου, γι' αυτό το αναφέρω.

1) Το 5G σε τι φάση είναι; Παίζει να επεκταθεί σύντομα σε όλη τη χώρα, π.χ. το 2023; Να αναφέρω ότι μένω επαρχία τώρα.

2). Υπάρχει πρόβλεψη για τις τιμές στα κινητά τους επόμενους μήνες; Π.χ. παίζει να ανεβούν; να πέσουν;

1) Το 5G θα γίνει όπως και με το 4G.

Δηλαδή σε 2-3 χρόνια?

Καλά ιδιαίτερα σε επαρχεία και σε δυσμενές περιοχές ακόμα χειρότερα.

2) Αυτό δεν το ξέρουμε.

• Thanks 1
Δημοσ.

Στις 26/4/2022 στις 9:16 ΜΜ, GATE123 είπε

Έτσι ξεκίνησε και η Xiaomi σαν μια εταιρεία άγνωστη.

Και βλέπω τα Poco που τα κατάντησε (άσχετο/σχετικό).

Εσύ λες ότι το Realme είναι μόνο για τις φωτογραφίες και όχι σαν σύνολο με σύγκριση των άλλων.

Εντάξει δεχτώ τι να πω.

Ας τα δει και από κοντά και ας αποφασίσει/κρίνει

Ναι οι μετοχές μου ανέβηκαν.... 😂 

Όταν λέγαμε τότε για την Xiaomi πάλι τα ίδια λέγαμε όπως τώρα για τα Realme.

Και ήμουν από τους πρώτους που είχα Xiaomi.

Τώρα ήρθε η Realme να "ταράξει" τα νερά τι να κάνουμε......

Σε κάποια θέματα είναι καλύτερη.

Λογισμικό, εγγύηση, service , ενημέρωση λογισμικού (τελευταία)τώρα και σε κάμερα κλπ κλπ όχι σαν την Xiaomi που σου λέει για να έχεις επίσημη εγγύηση και service πρέπει να το πάρεις από διανομέα.

Άσε και τις διαφημίσεις που κουβαλάνε.

Θα μου πεις τώρα υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τις απενεργοποιήσεις/απεγκαταστήσεις ναι δεχτώ,αλλά κάποιος που δεν θέλει να ασχοληθεί ή δεν ξέρει?

Γι'αυτό τα αποφεύγω πλέον.

Όχι ότι δεν είναι καλά.

Εγώ έχω το χρόνο να τα κάνω αυτά και η εγγύηση και το service δεν με νοιάζει γιατί τα προσέχω ότι και να πάρω.

Οντως τα "καλυτερα" λες για την xiaomi οπως εγραψες παραπανω.

😂😂😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, GiOrGoSk21 είπε

Και το realme gt master και το samsung A52s εχουν always on display οπου εκει μπορεις να βλεπεις ολες τις ειδοποιησεις σου. 

Μαλιστα και τα δυο ειναι πραγματικα always on display και οχι οπως αυτο των χιαομι που αναβει μονο για 10 δευτερολεπτα.

Τελος θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια και στο samsung A53 που ειναι ο αντικαταστατης του Α52s και μαλιστα σε παραπλησια πλεον τιμη.

Επεξ/σία από osfp1978
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, osfp1978 είπε

Τελος θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια και στο samsung A53 που ειναι ο αντικαταστατης του Α52s και μαλιστα σε παραπλησια πλεον τιμη.

Οκ, ανεβαίνω ομως σε τιμή +30 ευρώ από το ακριβότερο που κοιτάω (το Samsung a52s). Και δε θέλω να ξεφύγω.

Anyway, ευχαριστώ για την πρόταση, δεν το είχα δει ως τώρα. 

Δημοσ.

καλημερα!
η κοπελα μου εχει το gt master, εγω το a52s, και προερχομαστε και οι 2 απο xiaomi, εγω το note 8 pro, εκεινη το 9 pro. απεφυγε xiaomi ξεκαθαρα. και ο αισθητηρας ειναι χαλια και το λειτουργικο στην χειροτερη βασικο. Απο αποψη αυτονομιας (κανουμε και εγω και η κοπελα μου παρομοια χρηση) τα gt master και a52s πρακτικα ειναι το ιδιο. αν σε ενδιαφερει η καμερα πανε στο α52ς, αν σε ενδιαφερει το 8 256 εναντι του 6 128 του α52,  πανε gt master. το gt ειναι πιο μικρο επισης στο χερι ενω το α52 ειναι λιγο πιο μεγαλο και βαρυ, απο αποψη λειτουργιων προτιμω α52ς (bixby routines) κατα τα αλλα νομιζω οποιο και να επιλεξεις θα σε βολεψει, μην παρεις xiaomi. το 5g εγω θεσσαλονικη το χρησιμοποιω και βολευει, απο notifications και τα δυο ανταποκρινονται μια χαρα.

Δημοσ.

Η αυτονομία επηρεάζεται και απ τον ρυθμό ανανέωσης οθόνης που έχει επιλεχθεί. Εάν μείνετε στα 60hz πετυχενετε τους μέγιστους χρόνους αυτονομίας. Στα 90 ή 120hz η κατανάλωση ενέργειας είναι σαφώς μεγαλύτερη. 

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, osfp1978 είπε

Η αυτονομία επηρεάζεται και απ τον ρυθμό ανανέωσης οθόνης που έχει επιλεχθεί. Εάν μείνετε στα 60hz πετυχενετε τους μέγιστους χρόνους αυτονομίας. Στα 90 ή 120hz η κατανάλωση ενέργειας είναι σαφώς μεγαλύτερη. 

Δεν κερδίζεις τίποτα το ουσιαστικό με τον ρυθμο ανανέωσης. Ελάχιστα λεπτά. Παίρνεις ένα κινητό 120hz για να έχεις 120hz. Τι νόημα έχει να είμαι με τα 60hz? Είναι όπως κάποιοι παίρνουν κινητό που τους δίνει 65watt φόρτιση και 35-40 λεπτά δηλαδή 0-100 και το φορτίζουν με αργό φορτιστή για να μην χαλάσει η μπαταρία. Δεν θα χρησιμοποιώ δηλαδή κάτι που μου λύνει τα χέρια την γρήγορη φορτιση για να σκεφτώ την μπαταρία του κινητού και όχι την ευκολία μου. Αν χαλάσει θα την αλλάξω. Γενικά αγοράζεις κινητό για να αξιοποιήσεις όλα αυτά τα καινούρια που σου δίνει σε σχέση με τα παλιότερα που είχες όχι για να φοβάσαι μην χαλάσει το ένα και το άλλο. Κινητό είναι κάτι το αναλώσιμο.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, sakks80 είπε

Δεν κερδίζεις τίποτα το ουσιαστικό με τον ρυθμο ανανέωσης. Ελάχιστα λεπτά. Παίρνεις ένα κινητό 120hz για να έχεις 120hz. Τι νόημα έχει να είμαι με τα 60hz? Είναι όπως κάποιοι παίρνουν κινητό που τους δίνει 65watt φόρτιση και 35-40 λεπτά δηλαδή 0-100 και το φορτίζουν με αργό φορτιστή για να μην χαλάσει η μπαταρία. Δεν θα χρησιμοποιώ δηλαδή κάτι που μου λύνει τα χέρια την γρήγορη φορτιση για να σκεφτώ την μπαταρία του κινητού και όχι την ευκολία μου. Αν χαλάσει θα την αλλάξω. Γενικά αγοράζεις κινητό για να αξιοποιήσεις όλα αυτά τα καινούρια που σου δίνει σε σχέση με τα παλιότερα που είχες όχι για να φοβάσαι μην χαλάσει το ένα και το άλλο. Κινητό είναι κάτι το αναλώσιμο.

Μπες στο gsm arena και δες τεστ κινητών με 60hz και 90/120hz θα δεις ότι η διαφορά είναι μεγαλύτερη.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, vaggos231 είπε

καλημερα!
η κοπελα μου εχει το gt master, εγω το a52s, και προερχομαστε και οι 2 απο xiaomi, εγω το note 8 pro, εκεινη το 9 pro. απεφυγε xiaomi ξεκαθαρα. και ο αισθητηρας ειναι χαλια και το λειτουργικο στην χειροτερη βασικο. Απο αποψη αυτονομιας (κανουμε και εγω και η κοπελα μου παρομοια χρηση) τα gt master και a52s πρακτικα ειναι το ιδιο. αν σε ενδιαφερει η καμερα πανε στο α52ς, αν σε ενδιαφερει το 8 256 εναντι του 6 128 του α52,  πανε gt master. το gt ειναι πιο μικρο επισης στο χερι ενω το α52 ειναι λιγο πιο μεγαλο και βαρυ, απο αποψη λειτουργιων προτιμω α52ς (bixby routines) κατα τα αλλα νομιζω οποιο και να επιλεξεις θα σε βολεψει, μην παρεις xiaomi. το 5g εγω θεσσαλονικη το χρησιμοποιω και βολευει, απο notifications και τα δυο ανταποκρινονται μια χαρα.

Α μπράβο! Βρήκαμε τον άνθρωπο που έχει και τα δύο. Μάλιστα, ευχαριστώ πολύ, χρήσιμη η γνώμη σου.

Η αλήθεια είναι ότι με τραβάει πιο πολύ το Realme GT Master Edition αλλά το 6/128, που θα με καλύψει νομίζω και θα μου βγει και 30 ευρώ πιο κάτω από το 8/256. Πιστεύω για τα επόμενα 2-3 χρόνια μου φτάνουν και τα 6GB RAM και τα 128GB χώρου (δε γεμίζω το κινητό με πολλά και μεγάλα multimedia files ούτε με παιχνίδια που πιάνουν πολύ χώρο, κανα δυο μόνο, των 1 - 2GB). Α και τώρα που μου ήρθε μια ερώτηση... Το λειτουργικό μόνο του πόσα GB πιάνει περίπου;

Τώρα ως προς το ηχείο, δεν είναι stereo ok, αλλά διαβάζω ότι είναι καλός σχετικά ο ήχος, οπότε δεν θα με χαλάσει νομίζω.

Αυτό που δε ξέρω είναι το αν είναι πολύ επίφοβο που δεν έχει Gorilla Glass, αφού όσα κινητά είχα εως τώρα είχαν Gorilla. Ok γενικά τα προσέχω τα κινητά, αλλά όσο να 'ναι, τις έχουν φάει τις τουμπίτσες τους όλα. Βέβαια πάντα χρησιμοποιώ book type θήκη και έχει φανεί χρήσιμη ουκ ολίγες φορές.

Επεξ/σία από GiOrGoSk21
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, osfp1978 είπε

Μπες στο gsm arena και δες τεστ κινητών με 60hz και 90/120hz θα δεις ότι η διαφορά είναι μεγαλύτερη.. 

Το έχω δοκιμάσει στο κινητό μου. Δεν κέρδισα κάτι. Ελάχιστα λεπτά. Αδιάφορο τελείως όταν φορτίζει σε 35 λεπτά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GiOrGoSk21 είπε

Α και τώρα που μου ήρθε μια ερώτηση... Το λειτουργικό μόνο του πόσα GB πιάνει περίπου;

2GB.

Όσο ποιο πολλα gb έχει το κινητό τόσο ανεβαίνει και το λειτουργικό λόγο απαιτείσεων.

Σκέψου σε 3GB το 1.5 περίπου πάει στο λειτουργικό.

Εγώ που έχω 8GB μου πιάνει 3.7 GB.

Screenshot_20220509-192011.jpg.8ed80cfd9665633c39010c255f6cd987.jpg

Επεξ/σία από GATE123

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...