Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,ήθελα να ρωτήσω αγοράζεις σπίτι με δάνειο, το έχουν εγκρίνει,υπογραφεις (με τις αντίστοιχες δικλειδες)αρα ουσιαστικά τα λεφτά του δανείου είναι στο όνομα του πωλητή,πότε θεωρείτε σωστό να παραδοθούν τα κλειδιά στον αγοραστη;Αφού δώσει τα λεφτα;

Δημοσ.

Το τι θεωρεί ο καθένας μας σωστό είναι αδιάφορο, σημασία έχει πότε προβλέπεται να παραδοθούν τα κλειδιά, και αυτό είναι αμέσως μετά την υπογραφή των συμβολαίων στον συμβολαιογράφο.

Ή αν ο πωλητής πληρωθεί με επιταγή, όταν την πάρει στα χέρια του.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το τι θεωρεί ο καθένας μας σωστό είναι αδιάφορο, σημασία έχει πότε προβλέπεται να παραδοθούν τα κλειδιά, και αυτό είναι αμέσως μετά την υπογραφή των συμβολαίων στον συμβολαιογράφο.

Ή αν ο πωλητής πληρωθεί με επιταγή, όταν την πάρει στα χέρια του.

Όταν προηγείται η υπογραφή των συμβολαίων από την καταβολή των χρημάτων ρωταω τι είθισται να γίνεται.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Geor0 είπε

Όταν προηγείται η υπογραφή των συμβολαίων από την καταβολή των χρημάτων ρωταω τι είθισται να γίνεται.

Να δίνονται τα κλειδιά όταν γίνει η καταβολή των χρημάτων, αυτό εννοούσα όταν έγραψα "όταν ο πωλητής πάρει την επιταγή στα χέρια του".

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Να δίνονται τα κλειδιά όταν γίνει η καταβολή των χρημάτων, αυτό εννοούσα όταν έγραψα "όταν ο πωλητής πάρει την επιταγή στα χέρια του".

Αυτό θεωρώ κι εγώ το σωστότερο απλά αν χρειάζεται "εξυπηρετηση" ο αγοραστής (δεν έχει σπίτι,θέλει να το φτιάξει κλπ) και σου λέει να μπω νωρίτερα και μόλις βγει το δάνειο παίρνεις τα χρηματα (τα οποία ουσιαστικά είναι στο όνομα του ιδιοκτητη).Απλά σε αυτό το χρονικό περιθώριο μην συμβεί το οτιδήποτε...

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Geor0 είπε

Αυτό θεωρώ κι εγώ το σωστότερο απλά αν χρειάζεται "εξυπηρετηση" ο αγοραστής (δεν έχει σπίτι,θέλει να το φτιάξει κλπ) και σου λέει να μπω νωρίτερα και μόλις βγει το δάνειο παίρνεις τα χρηματα (τα οποία ουσιαστικά είναι στο όνομα του ιδιοκτητη).Απλά σε αυτό το χρονικό περιθώριο μην συμβεί το οτιδήποτε...

"Εξυπηρέτηση" θα λεγόταν αν ο ιδιοκτήτης δεν ρισκάριζε τίποτα, αλλά ακριβώς επειδή - όπως πολύ σωστά επισήμανες και εσύ - σε αυτό το χρονικό περιθώριο μπορεί να συμβούν πολλά δεν λέγεται "εξυπηρέτηση", λέγεται κάπως αλλιώς :)

• Thanks 1
Δημοσ.

"Εξυπηρέτηση" θα λεγόταν αν ο ιδιοκτήτης δεν ρισκάριζε τίποτα, αλλά ακριβώς επειδή - όπως πολύ σωστά επισήμανες και εσύ - σε αυτό το χρονικό περιθώριο μπορεί να συμβούν πολλά δεν λέγεται "εξυπηρέτηση", λέγεται κάπως αλλιώς :)

Υπάρχουν όμως ασφαλιστικές δικλείδες στο συμβόλαιο 🤷Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Geor0 είπε

Υπάρχουν όμως ασφαλιστικές δικλείδες στο συμβόλαιο 🤷Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Όντως υπάρχουν? Αν υπήρχαν, τότε δεν θα υπήρχε ρίσκο...

Δημοσ.

Όντως υπάρχουν? Αν υπήρχαν, τότε δεν θα υπήρχε ρίσκο...

Έτσι κι αλλιώς σε κάθε συμβόλαιο στο οποίο υπαρχει δάνειο ορίζεται πως αν δεν καταβληθεί το χρηματικό ποσό το σπίτι "επιστρεφει" στον ιδιοκτήτη.Στο μεταξύ όμως μπορεί να έχουν γίνει αλλαγές οπότε...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Geor0 είπε

Έτσι κι αλλιώς σε κάθε συμβόλαιο στο οποίο υπαρχει δάνειο ορίζεται πως αν δεν καταβληθεί το χρηματικό ποσό το σπίτι "επιστρεφει" στον ιδιοκτήτη.Στο μεταξύ όμως μπορεί να έχουν γίνει αλλαγές οπότε...

Οπότε... το μόνο συμπέρασμα είναι ότι έκανες μια ερώτηση ενώ ήξερες ήδη την απάντηση :)

Δημοσ.

Οπότε... το μόνο συμπέρασμα είναι ότι έκανες μια ερώτηση ενώ ήξερες ήδη την απάντηση :)

Το συμπέρασμα είναι πως ρισκάρεις είτε αν πάρεις την μια είτε την αλλη αποφαση😄Απλά ήθελα να δω γνώμες για άλλους σε αντίστοιχη διαδικασία τι έκαναν.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Geor0 είπε

Το συμπέρασμα είναι πως ρισκάρεις είτε αν πάρεις την μια είτε την αλλη αποφαση😄Απλά ήθελα να δω γνώμες για άλλους σε αντίστοιχη διαδικασία τι έκαναν.

Εντελώς λανθασμένο το συμπέρασμα σου κατά τη γνώμη μου, το να δώσεις τα κλειδιά πριν την πληρωμή είναι ρίσκο, το να μην τα δώσεις δεν βλέπω πως είναι ρίσκο.

Εκτός και αν κάτι μου διαφεύγει.

Δημοσ.

Εγω τα πηρα μετα την συνάντηση με τον συμβολαιογράφο και τις υπογραφές. Οι επιταγη (δανεια εργατικης κατοικίας τότε) έβγαινε μετα απο κανα μήνα.

Βέβαια επειδη ξανασυναντηθηκαμε τοτε για την παραλαβη επιταγης και την υπογραφή αντιστοιχου χαρτιου στον συμβολαιογράφο, θεωρω οτι πιο "σωστο" θα ηταν να μου τα δωσει τοτε με τη επιταγή. Εξαρτάται και απο το ατομο. 

Απο την αλλη ομως σκεψου οτι γίνονται και αγοραπωλησίες κατοικιων με δοσεις, εχω παραδειγμα με δόσεις απο τον αγοραστη στον πωλητη για 5 χρονια. Ε, τι θα περιμενει 5 χρονια να πάρει κλειδιά?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...