Ghjiklmnop Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Καλησπέρα σας, θα ήθελα την άποψη κάποιου ανθρώπου που έχει δουλέψει στο κλάδο της λογιστικης και έχει κάποια προϋπηρεσία/ κάποιον που σπούδασε στο αντικείμενο παρακαλω να μου απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις που έχω, γνωριζω πως αν κανεις καποιεσ Ειδκοτητες πχ.τουριστικά Σε ένα Ιεκ (2 χρονια) μετα μπορεις να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε κάποιο κολλεγιο δηλαδή να συμπληρώσεις αλλά 2 χρόνια Στο κολλεγιο και στο σύνολο δηλαδή σπουδάζεις 4 χρόνια πάνω στο αντικειμενο και παίρνεις bachelor πτυχίο. Εννοείτε πως είναι συγκεκριμένες οι ειδικότητες και δεν είναι για όλες πχ. Νοσηλευτικη δεν μπορεις απο Ιεκ μετά να πας κολλεγιο και να «συμπληρώσεις» αλλά 2 χρόνια για να παρεισ Προπτυχιακό. Ωστοσο θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο παιδι που εχει πάει σε ΙΕΚ και μετά συνέχισε σε κολλεγιο και πήρε τελικά το πτυχίο από το κολλεγιο μέσα σε 2 χρόνια και δεν του είπαν ξανά κανε αλλά 3 χρόνια από την αρχη, διοτι έχω ακούσει και τέτοιες ιστορίες η να μην του δινουν καν το πτυχίο στο τέλος τα κολλέγια κλπ. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν η ειδικότητα της λογιστικής είναι μια από τις ειδικότητες που μπορεις από Ιεκ μετά να «συμπληρώσεις» αλλά 2 χρόνια στο κολλεγιο και να πάρεις bachelor (αν υπάρχει κάποιος σπουδαστής του τμήματος θα με βοηθούσε πολύ η προσωπική γνώμη του) και τέλος όταν αποφοιτήσεις από το κολλεγιο με ποια επαγγελματικα δικαιώματα βγαίνεις ως λογιστής? Δηλαδή μπορεις να ανοίξεις δικό σου λογιστικό γραφείο και να δουλευεις σε αυτό? Μπορεις να δουλεψεις ως λογιστής σε γραφείο κάποιου ως λογιστης και όχι ως βοηθος λογιστή ? Εν τελει θέλω να μάθω περισσότερο για το τι επαγγελματικα δικαιώματα έχει ένας λογιστής που έχει πάρει bachelor από κολλεγιο και έχει τα ίδια δικαιώματα επαγγελματικα με κάποιον απόφοιτο πανεπιστήμιου? Ευχαριστώ οποιονδήποτε απαντήσει στις ερωτήσεις μου, θα παρακαλούσα ωστόσο τους ανθρώπους που θα πουν να πάω να δώσω πανελληνιες και να μπω σε πανεπιστήμιο ότι δεν θέλω να ξανά περάσω από αυτή την φάση έγραψα και πέρασα σε μια σχολή που δεν μου άρεσε δεν θέλω να χάνω χρόνια, θεωρώ πως από την στιγμή που υπάρχει αυτή η ευκαιρία θα ήθελα να την αξιοποιήσω. Όλες οι απόψεις δεκτές εννοείτε αρκεί να μην είναι πικρόχολες ευχαριστώ.
rg550 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Ghjiklmnop είπε Σε ένα Ιεκ (2 χρονια) μετα μπορεις να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε κάποιο κολλεγιο δηλαδή να συμπληρώσεις αλλά 2 χρόνια Στο κολλεγιο και στο σύνολο δηλαδή σπουδάζεις 4 χρόνια πάνω στο αντικειμενο και παίρνεις bachelor πτυχίο. Ε Αυτό που λες δεν γίνεται. Το ΙΕΚ δεν είναι επιπέδου 6 που είναι τα bachelors. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις 2 χρόνια ΙΕΚ και να γραφτείς κάπου κάνοντας μόνο 2 χρόνια για το bachelor. Τουλάχιστον όχι σε αυτόν τον τομέα (και πιστεύω σε κανένα τομέα). Ακόμα και να γίνει αυτό, good luck με το να το αναγνωρίσεις. Στην Ελλάδα τα bachelors είναι 4ετή. Ακόμα και αυτοί με 3ετή πτυχία από γνωστά πανεπιστήμια εξωτερικού συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επίσης, προσοχή στα bachelors από κολλέγια που συνεργάζονται με Βρετανικά πανεπιστήμια. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα στο αναγνωρίσουν και ότι θα καταφέρεις να αποκτήσεις δικαίωμα υπογραφής Β' Τάξης με τέτοιο πτυχιο. Για αυτό ρωτάς ΔΟΑΤΑΠ και Οικονομικό Επιμελητήριο. Εδώ θα βρεις τις απαιτήσεις για την Τάξη λογιστη: https://oe-e.gr/β-τάξη/ Ξέρω ότι δεν θες να το ακούσεις, αλλά αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με το επάγγελμα, κοίτα να μπεις σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή και μη ψάχνεις ημίμετρα τα οποία σίγουρα θα μετανιώσεις στο τέλος. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από rg550 1
Ghjiklmnop Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, rg550 είπε Αυτό που λες δεν γίνεται. Το ΙΕΚ δεν είναι επιπέδου 6 που είναι τα bachelors. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις 2 χρόνια ΙΕΚ και να γραφτείς κάπου κάνοντας μόνο 2 χρόνια για το bachelor. Τουλάχιστον όχι σε αυτόν τον τομέα. Επίσης, προσοχή στα bachelors από κολλέγια που συνεργάζονται με Βρετανικά πανεπιστήμια. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα στο αναγνωρίσουν και ότι θα καταφέρεις να αποκτήσεις δικαίωμα υπογραφής Β' Τάξης με τέτοιο πτυχιο. Για αυτό ρωτάς ΔΟΑΤΑΠ και Οικονομικό Επιμελητήριο. Εδώ θα βρεις τις απαιτήσεις για την Τάξη λογιστη: https://oe-e.gr/β-τάξη/ Ξέρω ότι δεν θες να το ακούσεις, αλλά αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με το επάγγελμα, κοίτα να μπεις σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή και μη ψάχνεις ημίμετρα τα οποία σίγουρα θα μετανιώσεις στο τέλος. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, η αληθεια είναι ότι για αυτό ρώτησα έχω γνωστο που εκανε Ιεκ 2 χρόνια και μετά συνέχιςε σε κολλεγιο και πήραε πτυχίο βέβαια διαφέρει για ποια ειδικότητα μιλάμε πχ. Για τουριστικά γνωριζω πως γίνεται από εκεί το πρώτο άκουσα κιολας. Ωστόσο μπορεις να μου εξηγήσεις ακιρβως τι είναι η υπογραφή β’ταξεως ?δηλαδη Είναι η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του λογιστή? Γιατί τώρα που το διάβασα δίνεται και σε βοηθους λογιστών από Ιεκ μετά από 5 χρόνια πεουπηρεσιας δηλαδή αν εγώ ως βοηθος λογιστή έχω 5 χρόνια προϋπηρεσία τότε μπορω να πάρω αυτή την υπογραφή Β’ τάξεως? Με την οποία θα μπορέσω να αναγνωρίστε ως λογιστής και όχι ως βοηθος ? Ναι γνωριζω πως με τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια γίνεται κάτι τέτοιο αλλά εννοείτε θα ψάξω ποιο είναι το αντίστοιχο πανεπιστήμιο στο εξωτερικό δεν θα πήγαινα για κανένα λόγο δίχως να ψάξω και να μάθω.
velociraptoras Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Στις 5/5/2022 στις 11:35 ΜΜ, Ghjiklmnop είπε Καλησπέρα σας, θα ήθελα την άποψη κάποιου ανθρώπου που έχει δουλέψει στο κλάδο της λογιστικης και έχει κάποια προϋπηρεσία/ κάποιον που σπούδασε στο αντικείμενο παρακαλω να μου απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις που έχω, γνωριζω πως αν κανεις καποιεσ Ειδκοτητες πχ.τουριστικά Σε ένα Ιεκ (2 χρονια) μετα μπορεις να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε κάποιο κολλεγιο δηλαδή να συμπληρώσεις αλλά 2 χρόνια Στο κολλεγιο και στο σύνολο δηλαδή σπουδάζεις 4 χρόνια πάνω στο αντικειμενο και παίρνεις bachelor πτυχίο. Εννοείτε πως είναι συγκεκριμένες οι ειδικότητες και δεν είναι για όλες πχ. Νοσηλευτικη δεν μπορεις απο Ιεκ μετά να πας κολλεγιο και να «συμπληρώσεις» αλλά 2 χρόνια για να παρεισ Προπτυχιακό. Ωστοσο θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο παιδι που εχει πάει σε ΙΕΚ και μετά συνέχισε σε κολλεγιο και πήρε τελικά το πτυχίο από το κολλεγιο μέσα σε 2 χρόνια και δεν του είπαν ξανά κανε αλλά 3 χρόνια από την αρχη, διοτι έχω ακούσει και τέτοιες ιστορίες η να μην του δινουν καν το πτυχίο στο τέλος τα κολλέγια κλπ. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν η ειδικότητα της λογιστικής είναι μια από τις ειδικότητες που μπορεις από Ιεκ μετά να «συμπληρώσεις» αλλά 2 χρόνια στο κολλεγιο και να πάρεις bachelor (αν υπάρχει κάποιος σπουδαστής του τμήματος θα με βοηθούσε πολύ η προσωπική γνώμη του) και τέλος όταν αποφοιτήσεις από το κολλεγιο με ποια επαγγελματικα δικαιώματα βγαίνεις ως λογιστής? Δηλαδή μπορεις να ανοίξεις δικό σου λογιστικό γραφείο και να δουλευεις σε αυτό? Μπορεις να δουλεψεις ως λογιστής σε γραφείο κάποιου ως λογιστης και όχι ως βοηθος λογιστή ? Εν τελει θέλω να μάθω περισσότερο για το τι επαγγελματικα δικαιώματα έχει ένας λογιστής που έχει πάρει bachelor από κολλεγιο και έχει τα ίδια δικαιώματα επαγγελματικα με κάποιον απόφοιτο πανεπιστήμιου? Ευχαριστώ οποιονδήποτε απαντήσει στις ερωτήσεις μου, θα παρακαλούσα ωστόσο τους ανθρώπους που θα πουν να πάω να δώσω πανελληνιες και να μπω σε πανεπιστήμιο ότι δεν θέλω να ξανά περάσω από αυτή την φάση έγραψα και πέρασα σε μια σχολή που δεν μου άρεσε δεν θέλω να χάνω χρόνια, θεωρώ πως από την στιγμή που υπάρχει αυτή η ευκαιρία θα ήθελα να την αξιοποιήσω. Όλες οι απόψεις δεκτές εννοείτε αρκεί να μην είναι πικρόχολες ευχαριστώ. Ξέρω μια περίπτωση γνωστης μου, πήγε κατι σχετικό με οικονομικά σε κολλέγιο, πήρε στα 2 χρόνια πτυχιο επιπέδου ΙΕΚ και με αυτό διοριστηκε σε δημοσια υπηρεσία ως ΔΕ και συνεχίζει τωρα για το bachelor. Δεν ξέρω αν ισχύει με το χαρτί οποιουδήποτε ΙΕΚ
Ghjiklmnop Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, velociraptoras είπε Ξέρω μια περίπτωση γνωστης μου, πήγε κατι σχετικό με οικονομικά σε κολλέγιο, πήρε στα 2 χρόνια πτυχιο επιπέδου ΙΕΚ και με αυτό διοριστηκε σε δημοσια υπηρεσία ως ΔΕ και συνεχίζει τωρα για το bachelor. Δεν ξέρω αν ισχύει με το χαρτί οποιουδήποτε ΙΕΚ αν μπορεις να ρωτήσεις και να μου πεις θα με βοηθούσε παρα πολύ σχετικά για το τι πτυχίο πήρε από το Ιεκ και αν τελικά το συνέχισε σε κολλεγιο, παρόλα αυτα δεν με ενδιαφερει το δημόσιο ούτως η άλλως παίρνεις ελάχιστα χρήματα ως ΔΕ στο δημόσιο αλλά θα ήθελα να μάθω για την γνωστή σου περαιτέρω διότι με ενδιαφερει γενικα το όλο θέμα και το ψαχνω ευχαριστώ πάντως για το κόπο σου που απάντησες έστω.
gii Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 28 λεπτά πριν, Ghjiklmnop είπε αν μπορεις να ρωτήσεις και να μου πεις θα με βοηθούσε παρα πολύ σχετικά για το τι πτυχίο πήρε από το Ιεκ και αν τελικά το συνέχισε σε κολλεγιο, παρόλα αυτα δεν με ενδιαφερει το δημόσιο ούτως η άλλως παίρνεις ελάχιστα χρήματα ως ΔΕ στο δημόσιο αλλά θα ήθελα να μάθω για την γνωστή σου περαιτέρω διότι με ενδιαφερει γενικα το όλο θέμα και το ψαχνω ευχαριστώ πάντως για το κόπο σου που απάντησες έστω. Ναι ενω ως ΠΕ ποιος σε πιανει...😅
Ghjiklmnop Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 21 ώρες πριν, gii είπε Ναι ενω ως ΠΕ ποιος σε πιανει...😅 Αχαχαχ η αληθεια είναι πως για ΔΕ ξέρω ότι είναι σκούρα τα πράγματα σχεδόν 500€ καθαρά παίρνουν ειδικότερα στα νοσοκομεία άστο..τώρα για πε σίγουρα είναι καλύτερα γιατί πρώτος μισθός καθαρά βγάζουν 800€ για αρχη είναι καλα τουλάχιστον.αλλά ναι δεν έχεις και αδικο για τα χρήματα τουλάχιστον τουλαχιστον στο δημόσιο είναι πιο ξεκούραστα,καλα η καλύτερη δουλειά θα είναι σε κανένα ΚΕΠ που δεν ξέρω κιολας τι κάνουν εκεί οι άνθρωποι που δουλεύουν εννοω τι σπούδασαν η οι καθηγητες που δουλεύουν 6ωρο βέβαια και στις δυο περιπτωσεις θεωρώ πως αν μπει κάποιος στο δημόσιο θα ήταν οι καλύτερες δουλειές να επιλέξει, από άποψη κούρασης ίσως και μισθού φανταζομαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα