korakios Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Εδω τα λέτε με την ησυχία σας, αν το σπαμάρετε και κλειδώσει μην ποστάρετε στα άλλα https://www.kathimerini.gr/politics/561842776/nea-metra-gia-to-reyma-anastelletai-i-ritra-anaprosarmogis-se-poioys-epistrefontai-eos-600-eyro/ https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/76208/hlektronika-oi-aitiseis-gia-tis-anadromikes-enischyseis-toy-reymatos/ Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από korakios λινκ 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greengr21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) εδιτ αστο Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από greengr21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fragma Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω την εντύπωση, με έναν πρόχειρο υπολογισμό και υποθετικά γιατί δεν έχει βγει το ΦΕΚ, πως όσοι είχαμε κλείσει σταθερό με 0.18 και έχουμε καταναλώσεις πάνω απο 300kwh /μηνα θα είμαστε στο ίδιο επίπεδο (ίσως και λίγο καλύτερα) σε σχέση με κυμαινόμενο+νέες επιδοτήσεις. Για μεγαλύτερες χρεώσεις κιλοβατώρας μάλλον αξίζει το σπάσιμο του συμβολαίου. Οψόμεθα. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από fragma 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν έχει βγει κανένα ΦΕΚ, μόνο ανακοινώσεις πολιτικού χαρακτήρα έχουμε. Θα έχουμε πολλά να ρωτήσουμε το επόμενο διάστημα. Πχ όσοι έχουν συμβόλαια με ΔΕΗ online η enter που μεν γλίτωσαν την ρήτρα αλλα οι τιμές που υπέγραψαν είναι ανεβασμένες θα λάβουν επιστροφή; Μάλλον όχι λέω εγώ. Edit: Τώρα πήγα και διάβασα τα κριτήρια απονομής της επιδότησης. Όσοι τους αφορά ας ετοιμαστούν για σφάλματα συστήματος κατά τις διασταυρωσεις, διασταύρωση από τράπεζες, Ε1, Ε9, ΔΕΔΔΗΕ, καλα κρασιά. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από Basilhs23___ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
argimeg Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Sorry μπορεί να είμαι και off topic, αλλά αυτό πάντως που βγαίνουν και βάζουν όριο στην επιδότηση χωρίς να ελέγχουν τι έξοδα έχει ο άλλος δεν το καταλαβαίνω. Και εξηγούμαι, αν π.χ. αυτός που έχει 45.000€ οικογενιακό εισόδημα, πληρώνει δάνειο πρώτης κατοικίας 700€ και έχει και ένα παιδί που σπουδάζει σε άλλη πόλη και του κοστίζει όλη η φάση 400€ και πληρώνει και εφορία και ΕΝΦΙΑ 200€ τον μήνα για κάποιους μήνες, δεν είναι σαν να έχει τελικά οικογενειακό εισόδημα 30.000€; Γιατί να μην πάρει την επιδότηση; Δεν πληρώνει φόρους; Θεωρείτε πλούσιος; Ναι ΟΚ το καταλαβαίνω είναι αρκετά μεγάλο το ποσό που του μένει για να περάσει τον μήνα και δεν θα έχει πρόβλημα, αλλά δεν είναι άδικο; Ενώ ο άλλος που έχει δικό του σπίτι, χωρίς δάνειο χωρίς παιδιά, και έχει οικογενειακό εισόδημα 40.000€ θα πάρει επιδότηση..... Που κάνω λάθος; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, argimeg είπε Και εξηγούμαι, αν π.χ. αυτός που έχει 45.000€ οικογενιακό εισόδημα, πληρώνει δάνειο πρώτης κατοικίας 700€ και έχει και ένα παιδί που σπουδάζει σε άλλη πόλη και του κοστίζει όλη η φάση 400€ και πληρώνει και εφορία και ΕΝΦΙΑ 200€ τον μήνα για κάποιους μήνες, δεν είναι σαν να έχει τελικά οικογενειακό εισόδημα 30.000€; Γιατί να μην πάρει την επιδότηση; Δεν πληρώνει φόρους; Θεωρείτε πλούσιος; Εχεις εισοδημα 45κ. Το οτι εχει 500 δανεια, δοσεις πιστωτικων, και 10 παιδια* να σπουδαζουν δεν εχει καμια απολυτως σημασια. Ολες ηταν επιλογες του για το εισοδημα που εχει. *Συνηθως σε κατι τετοια αυξανουν τα ειδοσηματικα ορια με καθε παιδι. Θα δειξει. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από SabotazNic 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, argimeg είπε Sorry μπορεί να είμαι και off topic, αλλά αυτό πάντως που βγαίνουν και βάζουν όριο στην επιδότηση χωρίς να ελέγχουν τι έξοδα έχει ο άλλος δεν το καταλαβαίνω. Και εξηγούμαι, αν π.χ. αυτός που έχει 45.000€ οικογενιακό εισόδημα, πληρώνει δάνειο πρώτης κατοικίας 700€ και έχει και ένα παιδί που σπουδάζει σε άλλη πόλη και του κοστίζει όλη η φάση 400€ και πληρώνει και εφορία και ΕΝΦΙΑ 200€ τον μήνα για κάποιους μήνες, δεν είναι σαν να έχει τελικά οικογενειακό εισόδημα 30.000€; Γιατί να μην πάρει την επιδότηση; Δεν πληρώνει φόρους; Θεωρείτε πλούσιος; Ναι ΟΚ το καταλαβαίνω είναι αρκετά μεγάλο το ποσό που του μένει για να περάσει τον μήνα και δεν θα έχει πρόβλημα, αλλά δεν είναι άδικο; Ενώ ο άλλος που έχει δικό του σπίτι, χωρίς δάνειο χωρίς παιδιά, και έχει οικογενειακό εισόδημα 40.000€ θα πάρει επιδότηση..... Που κάνω λάθος; Ναι, μόνο που για να διεξαχθούν όλες αυτές οι διασταυρωσεις με τα κριτήρια που θέτεις θα γίνει της κακομοίρας. Έχεις ιδέα πόσα κουτάκια από το Ε1 και διασταυρωσεις από διάφορα μητρώα πρέπει να γίνουν; Διάβασε τι βγήκε στις ιστοσελίδες το απόγευμα και διέκρινε περιπτώσεις και μπάχαλο που έχει να γίνει. Οι πρώτοι που δεν θα λάβουν επιδότηση είναι όσοι έχουν ξεχάσει ονόματα παλαιά στην ΔΕΗ ή λάθη σε ΑΦΜ και ΑΔΤ από τα αρχεία της ΔΕΗ, εγώ τα άλλαξα τον Δεκέμβρη. Μπλέξιμο θα γίνει και με το Ε1/Ε9 και αν είναι δηλωμένο ως κύρια κατοικία. Θα γκρινιάζουν όσοι τους έχει παραχωρηθεί κτλ. Μετα έλεγχος οικογενειακου εισοδήματος, μπλέξιμο με συζυγους που επέλεξαν να κάνουν ξέχωρα Ε1. Τραπεζικοί λογαριασμοί, εκεί να δεις, πχ πέρσι που περναμε τα επιδόματα λόγω κουρέματος ενοικίων λόγω covid εάν ο λογαριασμός είχε πάνω από 2 συνδικαιουχους δεν στο έβαζαν από την ΑΑΔΕ. Τώρα εσύ θες να ελέγχονται δάνεια, ύψος ΕΝΦΙΑ κτλ...... Διασταυρωσεις με άλλα μητρώα τραπεζών κτλ. Την επιδότηση θα κοιτάξουν να την δωσουν σε όσους περισσότερους μπορούν για να μην χάσουν ψήφους εν όψει εκλογών. Εμένα με προβληματίζει η ευκολία με την οποία μοιράζονται επιδόματα όπως και το δικό μου 200αρι που έλαβα Πάσχα και Χριστούγεννα από τον ΟΠΕΚΑ. Πολύ φοβάμαι ότι θα κληθούμε να τα πληρώσουμε μελλοντικά με άλλον τρόπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, argimeg είπε Που κάνω λάθος; Στο συλλογισμό σου και στο ότι δεν τόνισες το "που"; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nasipar134 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Πάλι χαμένοι θα βγούμε μην το ψάχνεται. Τεχνάσματα είναι όλα αυτά για να μαλακώσουν οι αντιδράσεις μπας και τσιμπήσει κανένας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δεν θέλω να κριντζάρω αλλά... Αν είχα 45 χιλιάρικα ετήσιο εισόδημα δεν θα καθόμουν να ασχοληθώ με 600ε, θα είχα βάλει led, inverter, αντλίες, φωτοβολταϊκά, μέχρι και mini πυρηνικό εργοστάσιο ή κάτι πιο προχώ με κρυπτονίτη. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tutuyo Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ τα βρισκω πολυ ανακουφιστικα. Τωρα τυχόν στρεβλωσεις που θα προκυψουν κατα την εφαρμογη τους ειναι αλλη συζήτηση Επι της ουσιας αναστελεται η ρητρα και συνεχιζεται η επιδοτηση.Σκεψου ποσο χαμηλα ειναι στις δημοσκοπησεις για να δινουν επιδοματα τωρα Οσοι επαιξαν σε υψηλα σταθερα, κυριως σε πολλες kwh, εχασαν Μέτρα για το ρεύμα: 10 λεπτά ανά κιλοβατώρα η επιδότηση για τις καταναλώσεις πάνω από 300 κιλοβατώρες (news247.gr) Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από tutuyo 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 26 λεπτά πριν, pigeon είπε Δεν θέλω να κριντζάρω αλλά... Αν είχα 45 χιλιάρικα ετήσιο εισόδημα δεν θα καθόμουν να ασχοληθώ με 600ε, θα είχα βάλει led, inverter, αντλίες, φωτοβολταϊκά, μέχρι και mini πυρηνικό εργοστάσιο ή κάτι πιο προχώ με κρυπτονίτη. Αν είχες 2-3 παιδιά και ήσουν στο νοίκι, το πολύ πολύ να σου περισσεύαν για καμία ταβέρνα το μήνα… 19 λεπτά πριν, tutuyo είπε Εγώ τα βρισκω πολυ ανακουφιστικα. Τωρα τυχόν στρεβλωσεις που θα προκυψουν κατα την εφαρμογη τους ειναι αλλη συζήτηση Συμφωνώ Σιγουρα είναι ψηφοθηρικά, αλλά εν προκειμενω μετράει πρωτίστως το αποτέλεσμα… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, nasipar134 είπε Πάλι χαμένοι θα βγούμε μην το ψάχνεται. Τεχνάσματα είναι όλα αυτά για να μαλακώσουν οι αντιδράσεις μπας και τσιμπήσει κανένας. Σε τι πραγμα να τσιμπησει? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις