Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Nightstalker είπε

να σου πω....

έτσι θέλει κανονικά. 

Εγώ φταίω που είπα να ενημερώσω κιόλας νωρίτερα...

Τελικά για την ιστορία θέλω να ξέρω όμως: υπάρχει τέτοια χρονοβόρα διαδικασία που πρέπει να κάνει ο λογιστής του ή μου λέει ψέματα φόρα-παρτίδα?

Και να είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες από την πλευρά του ιδιοκτήτη, στα τέτοια σου. Επιπλέον, έδωσε η σύζυγός σου τη συγκατάθεσή της να δοθεί το τηλέφωνό της σε τρίτους (μεσίτες εν προκειμένω);

Δημοσ.

Πες του να σου δώσει πίσω την εγγύηση για να τον διευκολύνεις όσο μπορείς.

Διαφορετικά μενεις μέχρι τέλους και αστον να χάσει τη σεζόν!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εαν εισαι τυπικος στις υποχρεωσεις σου, τοτε θα πρεπει να περιμενεις να ειναι και αυτος

καμια φορα πας να διευκολυνεις μια κατασταση και στο τελος βγαινεις και χαμενος απο πανω διοτι προσπαθουν να σε πατησουν. Δεν μπορει να κανει τιποτα, ειδικα απο την στιγμη που υπαρχει οικογενεια με παιδι μεσα, οσο και να σκουζει

ειδικα απο την στιγμη που λεει ψεματα. και εχεις ενα απλο τροπο να το καταλαβεις, ρωτα τον ποια ειναι ακριβως αυτη η χρονοβορα διαδικασια? ειναι μυστικο του κρατους?

θα φυγεις την τελευταια ημερα του συμβολαιου

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 1
Δημοσ.

Υπαρχουν οι νομοι και οι συμβασεις,υπαρχει και η καλη θεληση.

Καποιος σου ζηταει κατι, αμα θες και μπορεις, το κανεις.

Αμα θεωρεις οτι μπορεις να κερδισεις κατι (διαπραγματευση εγγυησης) το ζητας και εσυ ταυτοχρονα.

Εκδικητικες συμπεριφορες και θα σου δειξω εγω π@υστη που θες να νοικιασεις το σπιτι σου αφου φυγω (τι εγκλημα κι αυτο!) δεν καταλαβαινω σε τι αποσκοπουν.

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Nightstalker είπε

...για να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες ο λογιστής του. 

Ετσι μου είπε!

Το συμβόλαιο του σπιτιού που έχουμε υπογράψει (είμαστε μια 3μελής οικογένεια με ένα παιδάκι 5 ετών) είναι 2ετές (1/9/2020 - 31/8/2022).

Από τη μεριά μου όταν πλήρωσα τα τελευταία κοινόχρηστα στις 17/4/22, τον ενημέρωσα ότι θα αφήσουμε το σπίτι ή τέλη Ιούνη ή μέσα Ιούλη δλδ του γνωστοποίησα την πρόθεση μας 2,5-3 μήνες νωρίτερα (και 4,5 μήνες νωρίτερα σε σχέση με τις 31 Αυγούστου που λήγει κανονικά το συμβόλαιο).

Η απάντησή του ήταν ιδιαίτερα πιεστική, απαιτώντας να του πω οριστική ημερομηνία γιατι λέει πως πρέπει να ενημερώσει τον λογιστή του έτσι ώστε να δηλώσει οτι σπαει το συμβόλαιο νωρίτερα και το σπίτι θα είναι πλέον άδειο ή κάποια παρόμοια ενέργεια (δεν υπάρχει ιδιαίτερα καλή συνεννόηση στη γλώσσα γιατι ο ιδιοκτήτης είναι Αλβανικής καταγωγής).

Η απορία μου είναι εάν αυτό είναι αλήθεια ή μούφα (χρειάζεται όντως τόσος χρόνος για τα σχετικά διαδικαστικά από τη μεριά του ιδιοκτήτη???) καθώς το σπίτι είναι στην Κεφαλονιά και υποψιάζομαι ότι απλά θελει να το έχει ελέυθερο Ιούλιο-Αυγουστο για να το δώσει για σεζον με κανα 600-800άρι ενοίκιο το μήνα, και απλά θέλει να μας ξεφορτωθεί μια ώρα αρχίτερα.

Να τονίσω πως είμαστε τυπικότατοι στις υποχρεώσεις μας (το ενοίκιο μπαίνει πάντα στην ώρα του, κοινόχρηστα και λογαριασμοί όλα πληρωμένα από την πρώτη μέρα έκδοσης του λογαριασμού, κτλ).

Τίποτα θέλει άλλο θέλει ο ιδιοκτήτης; Έλεος πες του...

Είσαι παραπάνω από σωστός και τυπικός και σου λέει παπάτζες.

Δεν υπάρχουν αυτά που λέει.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν τα διαβασα οοοολα τα posts, έχω να πω όμως:

• Η διάρκεια του συμβολαίου ειναι 3 έτη. Αν κάποιος το σπάσει νωρίτερα, ο άλλος μπορεί νόμιμα να αξιώσει αποζημίωση
  • Το θέμα θα ήταν απλό. Να δώσεις μια ημερομηνία συγκεκριμένη πχ 30/6. Εσυ θες να κάνεις τη δουλεια σου, λογικό είναι και ο άλλος να θέλει να κάνει τη δουλειά του. Αφου θα φύγεις που θα φύγεις, δεν βλέπω που είναι το κακό να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο το σπίτι ο άλλος αφου ειναι καλοκαιρινή σεζόν. 

Τέλος όπως φαίνεται κ εφόσον το συμβόλαιο είναι νομικά 3ετές, εσύ το σπας νωρίτερα και δεν γίνεται καμία νομική κίνηση εναντίον σου. Δεν είναι αυτονόητο. Αν γινόταν, θα έχανες σίγουρα και θα έπρεπε να πληρωσεις τα υπολειπόμενα ενοίκια έως την 3ετία. Ο άλλος όμως δεν το κάνει χαριστικά. Οπότε? Δείξε μια εκτίμηση και δώσε συγκεκριμένη ημερομηνία που θα τηρήσεις 

Και πριν φύγεις υπογράψτε και οι 2 κάποιο χαρτί για οικειοθελή λήξη μίσθωσης, μη σου έρθει καμιά μήνυση σε τιποτα μηνες και τρέχεις. 

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Τρελαινομαι με τις ιστοριες που διαβαζω στο Insomnia.Ξεχειλιζουν απο καλοσυνη και αγαπη μερικοι εδω μεσα! Χαχαχαχα!

Προφανως,θελει να νοικιασει το διαμερισμα αμεσα γιατι ερχεται  σεζον.Ισως στο ειπε λιγο ακομψα,οκ δεν διαφωνω.Ποιος ο λογος να γινεται θεμα συζητησης στο insomnia???

Δημοσ.
4 ώρες πριν, c23 είπε

Βάση συμβολαίου νομίζω πως μπορεί να μπαίνει αυτός να το ελέγχει σε περιοδικά διαστήματα, δες μήπως αναφέρει και τίποτα για επίδειξη τησ οικίας. Αν δεν αναφέρει, δεν είστε και αναγκασμένοι να δεχτείτε κανέναν, ειδικά μήνες πριν. Το σύνηθες βέβαια είναι πως κάνα μήνα πριν την εκτιμώμενη λύση θα ξεκινήσει να φέρνει κόσμο, αλλά και πάλι ισχύει το συμβόλαιο. Τα άλλα γίνονται καλή τη πίστη και από τις 2 πλευρές. 

Σαν σημείωση στο συμβόλαιο εννοείς να υπάρχει η επίδειξη της οικίας? Δε νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο!

Προφανώς σε ένα σπίτι με ένα 5χρονο παιδί που όλοι μας βγάζουμε τα παπούτσια στο 1ο βήμα με το που μπούμε και προσέχουμε ιδιαίτερα επιπλέον τελευταία λόγω κόβιντ, δε έχουμε καμιά όρεξη να γίνει κέντρο διερχομένων, ειδικά 2 μήνες πρίν. Χώρια ότι δεν καταλαβαίνουν από ώρες κοινής ησυχίας ούτε οι ιδιοκτήτες ούτε κανένας από τους υπόλοιπους ενοίκους και μπορεί να ξεκινήσουν να φέρνουν κόσμο μεσημεριάτικα, που μόλις έχουμε γυρίσει από δουλειά και το παιδί απ το σχολείο και μπορεί να ετοιμάζουμε φαγητό, να τρώμε ή να ξεκουραζόμαστε... 3-4 φορές που ήθελε κάτι ο ιδιοκτήτης μεσιμεριάτικα μου είχε χτυπήσει (4-4:30μμ) και τις 2 φορές απ τις 4 ήμασταν ξαπλωμένοι και η μικρή κοιμόταν.

4 ώρες πριν, c23 είπε

Αν ήταν να σε διώξει νωρίτερα θα σε είχε ζαλίσει, δε φαίνεται να το έχει κάνει από τα λεγόμενα σου, ζήτησε σίγουρη ημερομηνία μόνο, (η μεσίτρια δεν ξέρω αν λειτούργησε μόνη της, τα κάνουν κάτι τέτοια). Θεωρώ πως θέλει απλά συγκεκριμένη ημερομηνία για να το βγάλει άμεσα προς ενοικίαση ώστε να χάσει όσο λιγότερο από τη σεζόν γίνεται, και μετά μάλλον θα ψάξει για κλασική ενοικίαση. Άγνωστο, υπόθεση του κιόλας. 

Όχι, στο παρελθόν μας έχει ζαλίσει 3-4 φορές δίχως λόγο. Όταν ο από πάνω ένοικος που είναι κολλητός με το ιδιοκτήτη μας κοπάναγε το πάτωμα στις 12:40 το μεσημέρι για κανα 20λεπτο επειδή έβαλε η γυναίκα μου ηλεκτρική σκούπα, ήρθε η γυναίκα του ιδιοκτήτη το απόγευμα της ίδιας μέρας να μας κάνει παρατήρηση επειδή έβαλα δυνατά μουσική για 3 λεπτά για να σταματήσω να ακούω το μ@λακα από πάνω που ήδη κοπάναγε για κανα τέταρτο τα πλακάκια σε διαφορετικά σημεία, για σπάσιμο (το είχε ξεκινήσει καιρο πριν αυτό βέβαια, να κοπανάει τα πλακάκια σαν γεροπαράξενος επειδη ενοχλούνταν από μας - δίχως εμεις να κάνουμε φασαρία ή βαβούρα πέραν της φυσιολογικής δραστηριότητας, ειδικά σε ΩΚΗ!). Και μας τον δικαιολογούσε που μας κοπάναγε, ότι δουλεύει βάρδιες στην ΕΥΔΑΠ, και οτι είχε βραδυνη βάρδυα, ότι κοιμόταν στις 12:30 το μεσημέρι που έβαλε η γυναίκα μου σκούπα για 10 λεπτά και μάλλον γι αυτό θα ενοχλήθηκε....!

Μια άλλη φορά πάλι η γυναίκα του ιδιοκτήτη είδε τη γυναίκα και την κόρη μου που είχαν βγεί για βόλτα κοντά στο σπίτι που είναι στην εξοχή και κάνει στην μικρή που τότε ήταν 3,5 ετών, κοριτσάκι και 15 κιλά, ότι "σε ακούω που χορεύεις από πάνω συνέχεια". Η πλάκα είναι ότι η μικρή είναι πολύ ήσυχη για την ηλικία της και προφανώς και δε χόρευε, απλά περπάταγε, καμιά φορά λίγο πιο γρήγορα αλλά προφανώς όχι τρέξιμο μες το σπίτι... Να διευκρινήσω εδώ πως και τις 2 φορές που πηγαμε να δουμε το σπίτι πριν το κλείσουμε είχαμε και τη μικρή μαζί μας, οπότε την είχαν δει, δεν είναι ότι την είχαμε "κρύψει". Αν δεν ήθελαν ας μη το νοίκιαζαν σε οικογένεια με μικρο παιδάκι!

• Moderators
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Nightstalker είπε

Σαν σημείωση στο συμβόλαιο εννοείς να υπάρχει η επίδειξη της οικίας? Δε νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο!

Προφανώς σε ένα σπίτι με ένα 5χρονο παιδί που όλοι μας βγάζουμε τα παπούτσια στο 1ο βήμα με το που μπούμε και προσέχουμε ιδιαίτερα επιπλέον τελευταία λόγω κόβιντ, δε έχουμε καμιά όρεξη να γίνει κέντρο διερχομένων, ειδικά 2 μήνες πρίν. Χώρια ότι δεν καταλαβαίνουν από ώρες κοινής ησυχίας ούτε οι ιδιοκτήτες ούτε κανένας από τους υπόλοιπους ενοίκους και μπορεί να ξεκινήσουν να φέρνουν κόσμο μεσημεριάτικα, που μόλις έχουμε γυρίσει από δουλειά και το παιδί απ το σχολείο και μπορεί να ετοιμάζουμε φαγητό, να τρώμε ή να ξεκουραζόμαστε... 3-4 φορές που ήθελε κάτι ο ιδιοκτήτης μεσιμεριάτικα μου είχε χτυπήσει (4-4:30μμ) και τις 2 φορές απ τις 4 ήμασταν ξαπλωμένοι και η μικρή κοιμόταν.

Αν ειναι τα προκατ συμβολαια που κυκλοφορουν σε βιβλιοπωλεια περιπτερα κτλ το εχει σιγουρα μεσα , φευγεις στη μεση της σεζον λογικο να θελει να ρεφαρει την χασουρα το οταν ηξερε οτι θα το νοικιαζε εως αυγουστο

Εφοσον σπας το συμβολαιο νωριτερα , κανε και εσυ καποιες υποχωρησεις αν θελει να δειξει το σπιτι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gustom2008 είπε

Τρελαινομαι με τις ιστοριες που διαβαζω στο Insomnia.Ξεχειλιζουν απο καλοσυνη και αγαπη μερικοι εδω μεσα! Χαχαχαχα!

Προφανως,θελει να νοικιασει το διαμερισμα αμεσα γιατι ερχεται  σεζον.Ισως στο ειπε λιγο ακομψα,οκ δεν διαφωνω.Ποιος ο λογος να γινεται θεμα συζητησης στο insomnia???

Ποιός ο λόγος να σχολιάζεις σε ένα θέμα που θεωρείς ότι δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει; Γιατί ασχολείσαι;

Στο μπλα-μπλα είμαστε, το 99% των θεμάτων είναι άσχετα με την τεχνολογία.

4 ώρες πριν, tutuyo είπε

εαν εισαι τυπικος στις υποχρεωσεις σου, τοτε θα πρεπει να περιμενεις να ειναι και αυτος

καμια φορα πας να διευκολυνεις μια κατασταση και στο τελος βγαινεις και χαμενος απο πανω διοτι προσπαθουν να σε πατησουν. Δεν μπορει να κανει τιποτα, ειδικα απο την στιγμη που υπαρχει οικογενεια με παιδι μεσα, οσο και να σκουζει

ειδικα απο την στιγμη που λεει ψεματα. και εχεις ενα απλο τροπο να το καταλαβεις, ρωτα τον ποια ειναι ακριβως αυτη η χρονοβορα διαδικασια? ειναι μυστικο του κρατους?

θα φυγεις την τελευταια ημερα του συμβολαιου

Αυτά με ενοχλούν κι εμένα!

Τον ρώτησα και μου πε κάτι για λογιστή και εφοριά και ότι χρειάζεται χρόνο, δε μιλάει καλά Ελληνικά και δεν μπόρεσα να καταλάβω ακριβώς τί εννοούσε. Γι αυτό ρώτησα κι εδώ γιατί είμαι εντελώς άσχετος με τα διαδικαστικά ειδικά στον οικονομικό/γραφιοκρατικό τομέα.

19 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Αν ειναι τα προκατ συμβολαια που κυκλοφορουν σε βιβλιοπωλεια περιπτερα κτλ το εχει σιγουρα μεσα , φευγεις στη μεση της σεζον λογικο να θελει να ρεφαρει την χασουρα το οταν ηξερε οτι θα το νοικιαζε εως αυγουστο

Εφοσον σπας το συμβολαιο νωριτερα , κανε και εσυ καποιες υποχωρησεις αν θελει να δειξει το σπιτι

Ωραία, ας πούμε ότι είναι έτσι, δε θα πρέπει να έχει προηγηθεί συνεννόηση ιδιοκτήτη και ενοικιαστή για την ώρα και τη μέρα που βολεύει και τις 2 πλευρές;

Δλδ μπορεί να αρχίσει να μου φέρνει κόσμο 2,5 μήνες νωρίτερα και ότι ώρα ναναι για να βλέπει το σπίτι?

Εμείς όταν κλείσαμε το σπίτι μπήκαμε μέσα την προτελευταία μέρα της προηγούμενης ενοικιάστριας και μετα από 3 μέρες που είχε φύγει και το σπίτι ήταν εντελώς άδειο.

Επεξ/σία από Nightstalker
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Nightstalker είπε

Ωραία, ας πούμε ότι είναι έτσι, δε θα πρέπει να έχει προηγηθεί συνεννόηση ιδιοκτήτη και ενοικιαστή για την ώρα και τη μέρα που βολεύει και τις 2 πλευρές;

Δλδ μπορεί να αρχίσει να μου φέρνει κόσμο 2,5 μήνες νωρίτερα και ότι ώρα ναναι για να βλέπει το σπίτι?

Εμείς όταν κλείσαμε το σπίτι μπήκαμε μέσα την προτελευταία μέρα της προηγούμενης ενοικιάστριας και μετα από 3 μέρες που είχε φύγει και το σπίτι ήταν εντελώς άδειο.

Τα αναγράφει το μισθωτήριο. Γιατι δεν το διαβαζεις?

image.png.b6c941ab37f950b837b456149c7757ed.png

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Τα αναγράφει το μισθωτήριο. Γιατι δεν το διαβαζεις?

image.png.b6c941ab37f950b837b456149c7757ed.png

Γιατί δεν το έχω! Δε μας το έβγαλε μια φωτοτυπία η μεσίτρια και μες τον πανικο που ειχαμε να αδιάσουμε 2 αυτοκίνητα πράγματα να εγκατασταθούμε σε ένα ξένο τόπο, να βρούμε λύσεις για το παιδί και παράλληλα να πηγαίνουμε και στην εργασία μας, δεν το ζητήσαμε. Μας έβγαλε και μας εδωσε το συμβόλαιο μόνο, αυτό που φαίνεται στο ταξις.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε

Αστον να απαιτει,πληρωσε εσυ το μηνα εχεις απληρωτο και οποτε γουσταρεις φυγε,δεν σου κανει τιποτα

Να σου θυμίσουμε λίγο οτι τα συμβόλαια έχουν 3 έτη ισχύ και ο ενοικιαστής θέλει να φύγει στα 2?

Έχεις καμιά ιδέα τι σημαίνει αυτό?

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nightstalker είπε

Συμφωνα με τα ενοικιαστηρια που κυκλοφορουν κανονικα προβλεπουν και επισκεψη του ιδιοκτητη ανα καποιες μερες (30-45 αναλογα τι θα βρεις)ναι κανονιζετε μαζι ,

Δυστηχως φευγεις στη μεση της σεζον οποτε και αυτος πρεπει να κοιταξει το πορτοφολι του για να μην μεινει κενο το σπιτι

πρακτικα αν θελει μπορει να το διχνει και απο τωρα , σε συνενοηση μαζι σου παντα ομως , οχι να ερχεται να κτυπαει κουδουνια οποτε θελει χωρις καμια ειδοποιηση

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...