no_thanks18 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν αναγραφεται στο συμβολαιο τι notice πρεπει να δωσεις για να σπασεις το συμβολαιο νωριτερα απο οταν ληγει? Δηλαδη μπορει να του το πεις μια μερα πριν ας πουμε? Αν του πληρωσεις ολο το ενοικιο ως τις 31/08 καλως. Αν οχι πρπει να του δωσεις notice με ακριβη ημερομηνια. Εσυ λες κατι γενικο: μπορει Ιουνιο μπορει Ιουλιο μπορει Αυγουστο. Αυτο στο λεει γιατι θα θελει να αρχισει να κανει viewings. Δεν μπορω να καταλαβω. Ελλαδα ειναι πραγματικα οτι να ναι στις ενοικιασεις/πωλησεις και απο τις δυο πλευρες. Ολα πρπει να αναγραφονται στο συμμβολαιο,με την παραμικρη λεπτομερια. Λονδινο που ειμαι το συμβολαιο στο τωρινο σπιτι ειναι 20+ σελιδες. Και το inventory(φωτογραφιες σε τι κατασταση παραδοθηκε το καθε τι μεσα στο σπιτι, εως ποσα πιατα ,πιρουνια κτλ υπηρχαν) πανω απο 40 σελιδες. Και σπεφτομουν να εφαρμοσω κατι τετοιο Ελλαδα οταν νοικιασω ενα σπιτι που εχω. Προφανως θα με παρουν με τις πετρες γιατι ολα γινονται μπακαλικα... Επεξ/σία 5 Μαΐου 2022 από no_thanks18 1 2
Nightstalker Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, no_thanks18 είπε Εσυ λες κατι γενικο: μπορει Ιουνιο μπορει Ιουλιο μπορει Αυγουστο. 1 ώρα πριν, Nightstalker είπε στις 17/4/22, τον ενημέρωσα ότι θα αφήσουμε το σπίτι ή τέλη Ιούνη ή μέσα Ιούλη Δεν λέω τίποτα γενικό, αλλά κάτι πολύ συγκεκριμένο: 10-15 μέρες εύρος έδωσα (και για αυτό τον ενημέρωσα 2,5-3 μήνες νωρίτερα!) δεν έδωσα ποτέ 3 μήνες εύρος όπως γράφεις παραπάνω! Για την ακρίβεια του είπα από 30/6 μέχρι 10-15/ Ιούλη. Όταν γράφω τέλη προφανώς δεν εννοώ στις 20/6 αλλά στις 30 του μήνα. Καλό είναι να μην απαντάμε ότι νά ναι αλλά να διαβάζουμε το αρχικό ποστ. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από Nightstalker 3
Joshua21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 36 λεπτά πριν, Nightstalker είπε Δεν είπα πουθενα ότι του κάνω χάρη, ίσα ίσα τον σκέφτηκα και τον ενημέρωσα στις 17/4/22, 4,5 μήνες πριν τη λήξη του συμβολαίου και 2,5-3 πριν φύγω, τα έγραψα ξεκάθαρα παραπάνω. Δεν με ανάγκασε κανένας να το κάνω, το έκανα γιατί γνωρίζω ότι από τη μεριά μου έτσι πρέπει να πράξω δεοντολογικά, ηθικά και πρακτικά. Από την άλλη μεριά όμως το πρήξιμο και η κουτοπονηριά καταντούν απάλευτα. Έτσι όπως το είχες διατυπώσει (Εγώ φταίω που είπα να ενημερώσω κιόλας νωρίτερα...) αυτή ακριβώς την εντύπωση μου έδωσες, ότι του έκανες χάρη, ενώ στην πραγματικότητα είναι προς συμφέρον σου. Και κάτι ακόμα: 18 λεπτά πριν, Nightstalker είπε Ναί, τον γνωρίζω το νόμο που προστατεύει τον ενοικιαστή για 3 χρόνια εφόσον το έχει δηλώσει σαν κύρια κατοικία. Κι εμείς ως κύρια κατοικία το έχουμε δηλώσει. Δεν γνωρίζω κάποιον νόμο που να προβλέπει αυτό ακριβώς που νομίζεις, υπάρχει όμως ένας άλλος που ορίζει ελάχιστη διάρκεια μίσθωσης κατοικίας (γενικώς κατοικίας, όχι μόνο πρώτης) τα 3 έτη ο οποίος δεσμεύει και τα δύο μέρη. Δες τις πρώτες παράγραφους στο παρακάτω link: ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ) - Τζαβέλλας & Συνεργάτες, Δικηγορική Εταιρεία (tzavellaslaw.gr) Εγώ από τη μεριά μου σε ενημερώνω για τα παραπάνω, τώρα εσύ πράξε όπως νομίζεις.
Nightstalker Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Έτσι όπως το είχες διατυπώσει (Εγώ φταίω που είπα να ενημερώσω κιόλας νωρίτερα...) αυτή ακριβώς την εντύπωση μου έδωσες, ότι του έκανες χάρη, ενώ στην πραγματικότητα είναι προς συμφέρον σου. Προφανώς το είπα πάνω στον εκνευρισμό που προκάλεσαν οι τελευταίες ενέργειες του ιδιοκτήτη. Που με δουλεύει αντί να μου πει ευθέως τον πραγματικό λόγο. Και της μεσίτριας που πήρε τηλ τη γυναίκα μου την ώρα που κοίμηζε το παιδι (9.30μμ) να την ρωτήσει πότε ξενοικιάζουμε. Εσύ δεν έχει πει ποτέ κάτι πάνω στα νεύρα σου που δεν το εννοούσες? Εξάλλου από το γεγονός και μόνο ότι τον ενημέρωσα εδώ και 20 μέρες (από τις 17 Απρίλη), προφανώς φαίνεται η στάση και η πρόθεση μου. Ευχαριστώ και για το νόμο, τον είχα βρεί τυχαία παλιότερα σε ένα γρήγορο ψάξιμο στο google, αλλά είχα σχηματίσει την λανθασμένη εντύπωση ότι ισχύει μόνο εφόσον το σπίτι δηλωθεί από τον νοικάρη ως κύρια κατοικία! Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από Nightstalker
Joshua21 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, Nightstalker είπε Προφανώς το είπα πάνω στον εκνευρισμό που προκάλεσαν οι τελευταίες ενέργειες του ιδιοκτήτη. Και της μεσίτριας που πήρε τηλ τη γυναίκα μου την ώρα που κοίμηζε το παιδι (9.30μμ). Εσύ δεν έχει πει ποτέ κάτι πάνω στα νεύρα σου που δεν το εννοούσες? Εξάλλου από το γεγονός και μόνο ότι τον ενημέρωσα εδώ και 20 μέρες (από τις 17 Απρίλη), προφανώς φαίνεται η στάση και η πρόθεση μου. Φίλε μου δεν σου ζήτησα το λόγο, όπως έγραψα και παραπάνω το μόνο που ήθελα ήταν να σε ενημερώσω για το τι ισχύει μια και μου φάνηκε πως δεν ήξερες. 6 λεπτά πριν, Nightstalker είπε Ευχαριστώ και για το νόμο, τον είχα βρεί τυχαία παλιότερα σε ένα γρήγορο ψάξιμο στο google, αλλά είχα σχηματίσει την λανθασμένη εντύπωση ότι ισχύει μόνο εφόσον το σπίτι δηλωθεί από τον νοικάρη ως κύρια κατοικία! Δε κάνει τίποτα. 1
Nightstalker Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Επιπλέον όταν ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης μας ζητά κάθε μήνα ένα Χ ποσό για το βόθρο, (μας ζήτησε και εγγύηση, 2Χ για το βόθρο) μάυρα και δίχως απόδειξη εννοείται, τα οποία τα έχουμε δώσει και για τους 20 μήνες που είμαστε στο σπίτι, θεωρώ πως δεν θα τρέξει να επικαλεστεί τη νομολογία κατά γράμμα για το πρώιμο σπάσιμο του συμβολαίου από τη μεριά μας. Εξάλλου, όταν του το ανακοίνωσα δεν έδειξε να έχει κανένα πρόβλημα, το αντίθετο θα έλεγα, συμπεριφέρεται σαν να ανυπομονεί να μας διώξει και να νοικιάσει το σπίτι με μεγαλύτερο μίσθωμα.
StamTheMan Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, no_thanks18 είπε Αν του πληρωσεις ολο το ενοικιο ως τις 31/08 καλως. Αν οχι πρπει να του δωσεις notice με ακριβη ημερομηνια. Εχεις βγαλει αυθαιρετα συμπερασματα χωρις να γνωριζεις τι ισχυει και χωρις να διαβασεις τι εχει γραφτει. 2
washcloud Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Nightstalker είπε ...για να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες ο λογιστής του. Ετσι μου είπε! Το συμβόλαιο του σπιτιού που έχουμε υπογράψει (είμαστε μια 3μελής οικογένεια με ένα παιδάκι 5 ετών) είναι 2ετές (1/9/2020 - 31/8/2022). Από τη μεριά μου όταν πλήρωσα τα τελευταία κοινόχρηστα στις 17/4/22, τον ενημέρωσα ότι θα αφήσουμε το σπίτι ή τέλη Ιούνη ή μέσα Ιούλη δλδ του γνωστοποίησα την πρόθεση μας 2,5-3 μήνες νωρίτερα (και 4,5 μήνες νωρίτερα σε σχέση με τις 31 Αυγούστου που λήγει κανονικά το συμβόλαιο). Η απάντησή του ήταν ιδιαίτερα πιεστική, απαιτώντας να του πω οριστική ημερομηνία γιατι λέει πως πρέπει να ενημερώσει τον λογιστή του έτσι ώστε να δηλώσει οτι σπαει το συμβόλαιο νωρίτερα και το σπίτι θα είναι πλέον άδειο ή κάποια παρόμοια ενέργεια (δεν υπάρχει ιδιαίτερα καλή συνεννόηση στη γλώσσα γιατι ο ιδιοκτήτης είναι Αλβανικής καταγωγής). Η απορία μου είναι εάν αυτό είναι αλήθεια ή μούφα (χρειάζεται όντως τόσος χρόνος για τα σχετικά διαδικαστικά από τη μεριά του ιδιοκτήτη???) καθώς το σπίτι είναι στην Κεφαλονιά και υποψιάζομαι ότι απλά θελει να το έχει ελέυθερο Ιούλιο-Αυγουστο για να το δώσει για σεζον με κανα 600-800άρι ενοίκιο το μήνα, και απλά θέλει να μας ξεφορτωθεί μια ώρα αρχίτερα. Να τονίσω πως είμαστε τυπικότατοι στις υποχρεώσεις μας (το ενοίκιο μπαίνει πάντα στην ώρα του, κοινόχρηστα και λογαριασμοί όλα πληρωμένα από την πρώτη μέρα έκδοσης του λογαριασμού, κτλ). ...το τί "απαιτεί" και τί δεν απαιτεί, δεν σε ενδιαφέρει. Εσύ θα κοιτάξεις να είσαι απλώς εντάξει με τα μισθώματα, κι από εκεί και πέρα, ασ' τον να λέει ό,τι τραβάει η ψυχή του. Απροπό (μιας και λες ότι "δεν καταλαβαίνεις τον λόγο"), δεν χρειάζεται να το πηγαίνεις μακρυά : θέλει από τώρα να ξέρει πότε θα φύγεις, για να βάλει αγγελία από τώρα για εκείνη την ημερομηνία και να μην χάσει ούτε μέρα. Επίσης δεν ξέρω τί ακριβώς σου είπε περί λογιστή - αλλά αν τον ενδιαφέρει κάτι είναι το πότε θα δηλώσει ότι αποχώρησες για να μην πληρώνει εφορία ενώ πχ δεν θα είχε πάρει νοίκι για εκείνο το διάστημα. Αλλά πάμε πάλι : ΔΕΝ σε ενδιαφέρει εσένα αυτό = δικό του θέμα είναι/ας κόψει τον λαιμό του. Εσύ προφανώς θα φύγεις όποτε μπορέσεις κι όχι σε,,,fixed ημερομηνία, διότι επίσης προφανώς ούτε ο ίδιος ξέρεις πότε θα του παραδώσεις κλειδιά, ΑΠΟ ΤΩΡΑ. Και αυτό να του πεις, κι αν το καταλάβει, το κατάλαβε : θα τον ενημερώσεις για πιο στάνταρ ημερομηνία, ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ (προφανώς θα είναι τύπου τελευταία βδομάδα). ...ΟΜΩΣ : τα παραπάνω προϋποθέτουν (εννοείται), ότι αφού "ο μήνας σου", ξεκινάει κάθε πρώτη, στις 1/7 θα πρέπει να του καταβάλλεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ το μηνιάτικο, και από εκεί και πέρα δεν πα' να φύγεις όποτε θες; Και στις 5/7...και στις 10...και στις 15 - και στις 25. Δεν ξέρω αν κάπου εδώ κάτι έχετε μπερδέψει μεταξύ σας και κάποιος σας δεν έχει καταλάβει κάτι....(το λέω διότι μου ΕΧΕΙ τύχει : ο τύπος που ήταν διαχειριστής του ιδιοκτήτη, συγκροτήματος πολυκατοικιών, βάρεσε,,,μπιέλα, και θεωρούσε ότι το νοίκι το κατεβάλλαμε στο ΤΕΛΟΣ του μήνα, ενώ προφανώς στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το νοικι ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ). Αν λοιπόν ο σκοπός σου είναι, αν δεν έχεις καταφέρει να φύγεις μέχρι 30/6, να "κάτσεις" άλλο ένα 15θήμερο, απλά θα του καταβάλλεις το μηνιάτικο 1/7 και ασ' τον να έχει ίσως "δικά του σχέδια" να το νοικιάσει "για σαιζόν". Βασικά, αν ήταν αυτός ο λόγος όντως, τότε θα σου ζήταγε να φύγεις και νωρίτερα (ΕΣΤΩ "να σκοτωθείς να φύγεις 30/6"), και όχι απλά να σου ρωτάει από ΤΩΡΑ την ημερομηνία... Γι' αυτό υποψιάζομαι ότι κάποια πατάτα κάπου έχει κάνει κι εσύ - ΜΗΠΩΣ θεωρείς ότι αν φυγεις 15/7, θα του καταβάλλεις ΤΟΤΕ το τελευταίο νοικι,,,,μισό; Ή μήπως έχετε ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ και κάτι τέτοιο και δε μας το είπες....; Ή παίζετε κι οι δυο λίγο το,,,κρυφτούλι με την εγγύηση (που υποθέτω πως του έχεις δώσει); Εσύ πχ θεωρείς ότι "δεν θα του πληρώσω τον τελευταίο μήνα και καθαρίσαμε" - ή αυτός την θεωρεί,,,ξεχασμένη ιστορία και θέλει ΚΑΙ το τελευταίο μηνιάτικο; Σε κάθε περιπτωση, σύμφωνα με τον νόμο, ΔΕΝ συμψηφίζεται αυτή (αν πχ "στα λόγια συμφωνήσετε" να μην την ζητήσεις πίσω κι απλά να μην καταβάλλεις το τελευταίο ενοίκιο, όποτε κι αν αυτό είναι) και να ξέρεις ότι μπορεί να υποστηρίξει (αν θέλει να σε πάει δικαστικά) ότι ποτέ δεν του κατέβαλλες το τελευταίο, κι ότι το σπίτι είχε ζημιές και την κράτησε κτλ (γι' αυτό φρόντισε να του παραδώσεις κλειδιά αφού κάνει έναν έλεγχο του χώρου παρουσία μαρτύρων σου και μετά πατε κι από ενα ΚΕΠ να κάνετε υπεύθυνες δηλώσεις παραλαβής-παράδοσης άψογης κατάστασης και ότι δεν υπάρχουν αξιώσεις από κανέναν. Και πάρε και κανένα βιντεάκι με την κατάσταση παράδοσης του σπιτιού...). 3 ώρες πριν, Nightstalker είπε Να προσθέσω εδώ πως πριν καμια ώρα δέχθηκε τηλεφώνημα η γυναίκα μου από τη μεσίτρια που βρήκαμε το σπίτι η οποία την ρώταγε πότε θα αφήσουμε το σπίτι!!! Με το επιχείρημα πως ενδιαφέρεται άλλος να το νοικιάσει κατευθείαν με το που φύγουμε. Δεν είναι λίγο τραγικό και απαράδεκτο αυτό? Η μεσίτρια δεν έχει καμία δουλειά να μπλέκεται στην όλη διαδικασία καθώς εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένο συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, όχι με το μεσιτικό γραφείο. Επίσης δεν έχω ξανακούσει μεσιτικό να καλεί τον νοικάρη πριν φύγει... Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι την έβαλε ο ιδιοκτήτης να μας πάρει, καθως από τις 28 αυγούστου του 2020 που κλείσαμε το σπίτι μέσω του μεσιτικού, δεν μας είχε πάρει ποτέ τηλ.... ...τί εννοείς "την έβαλε'; Απλώς την πήρε και της είπε αυτό που του είπες και αυτή σε πήρε μπας κι έχει να ψαρέψει πιο σίγουρη πληροφορία για πότε θα αποχωρήσεις. Την ενδιαφέρει ΚΑΙ την ίδια. Φυσιολογικό ήταν να σε πάρει τηλέφωνο λοιπόν τώρα (όπως και φυσιολογικό να μη σ' έχει πάρει από τότε που νοίκιασες...Να σου πει τί δλδ πιο πριν;), και όχι κάτι να σε βάζει "σε σκέψεις". Τί δηλαδή νόμιζες, ότι θα την έπαιρνε ΑΦΟΥ έφευγες; Ο διάλογος πιθανώς να πήγε έτσι : "-ο τάδε θα φύγει τέλος Ιούνη λέει ή και μέσα Ιούλη, σε πήρα να βάλουμε από τώρα αγγελία για τότε" "-ναι αλλά πότε ακριβώς; Κάτσε, θα τον πάρω εγώ μήπως μου πει πιο συγκεκριμένα"....κτλ. Και δεν είναι κακό που σε πήρε. Τώρα το ότι σε πήρε,,,,9:30, ντάξει. Δεν είναι και μεσάνυχτα. Αν δεν της το είπες ήδη, πάρε και πες της να μην σε ξαναενοχλήσει, χωρίς κανέναν "περίεργο τόνο" : ήρεμα και πολιτισμένα. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από washcloud
Basilhs23___ Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, Nightstalker είπε Να προσθέσω εδώ πως πριν καμια ώρα δέχθηκε τηλεφώνημα η γυναίκα μου από τη μεσίτρια που βρήκαμε το σπίτι η οποία την ρώταγε πότε θα αφήσουμε το σπίτι!!! Με το επιχείρημα πως ενδιαφέρεται άλλος να το νοικιάσει κατευθείαν με το που φύγουμε. Δεν είναι λίγο τραγικό και απαράδεκτο αυτό? Η μεσίτρια δεν έχει καμία δουλειά να μπλέκεται στην όλη διαδικασία καθώς εμείς έχουμε κάνει συγκεκριμένο συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, όχι με το μεσιτικό γραφείο. Επίσης δεν έχω ξανακούσει μεσιτικό να καλεί τον νοικάρη πριν φύγει... Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι την έβαλε ο ιδιοκτήτης να μας πάρει, καθως από τις 28 αυγούστου του 2020 που κλείσαμε το σπίτι μέσω του μεσιτικού, δεν μας είχε πάρει ποτέ τηλ.... Πολύ μου την σπάνε οι μεσίτες. Πεστε της έτσι για σπάσιμο ότι θα μείνετε για πολύ καιρό ακόμα και τα έχετε βρει με τον ιδιοκτήτη. Μετα βέβαια θα σας καλέσει μάλλον και ο ιδιοκτήτης να μάθει τι είπατε και γιατί, εκεί να επιμείνετε στο μέχρι λήξης της σύμβασης.
StamTheMan Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε Μετα βέβαια θα σας καλέσει μάλλον και ο ιδιοκτήτης να μάθει τι είπατε και γιατί, εκεί να επιμείνετε στο μέχρι λήξης της σύμβασης. Εχουν ενα χρονο ακομα,τυπικα. Αλλα μαλλον ο εκμισθωτης το αγνοει αυτο.
Nightstalker Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, washcloud είπε ...το τί "απαιτεί" και τί δεν απαιτεί, δεν σε ενδιαφέρει. Εσύ θα κοιτάξεις να είσαι απλώς εντάξει με τα μισθώματα, κι από εκεί και πέρα, ασ' τον να λέει ό,τι τραβάει η ψυχή του Απροπό (μιας και λες ότι "δεν καταλαβαίνεις τον λόγο"), δεν χρειάζεται να το πηγαίνεις μακρυά : θέλει από τώρα να ξέρει πότε θα φύγεις, για να βάλει αγγελία από τώρα για εκείνη την ημερομηνία και να μην χάσει ούτε μέρα. Επίσης δεν ξέρω τί ακριβώς σου είπε περί λογιστή - αλλά αν τον ενδιαφέρει κάτι είναι το πότε θα δηλώσει ότι αποχώρησες για να μην πληρώνει εφορία ενώ πχ δεν θα είχε πάρει νοίκι για εκείνο το διάστημα. Αλλά πάμε πάλι : ΔΕΝ σε ενδιαφέρει εσένα αυτό = δικό του θέμα είναι/ας κόψει τον λαιμό του. Εσύ προφανώς θα φύγεις όποτε μπορέσεις κι όχι σε,,,fixed ημερομηνία, διότι επίσης προφανώς ούτε ο ίδιος ξέρεις πότε θα του παραδώσεις κλειδιά, ΑΠΟ ΤΩΡΑ. Και αυτό να του πεις, κι αν το καταλάβει, το κατάλαβε : θα τον ενημερώσεις για πιο στάνταρ ημερομηνία, ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ (προφανώς θα είναι τύπου τελευταία βδομάδα). 1ο bold: Μάλλον αυτό εννοούσε, κάτι ανέφερε για εφορία τώρα που το λες, απλά με πολύ κόπο καταφέρνουμε να συνεννοηθούμε πέρα από τα βασικά καθώς ο ιδιοκτήτης είναι μεγάλος σε ηλικία και Αλβανικής καταγωγής ο άνθρωπος και δεν μιλάει καθόλου καλά ελληνικά... 2ο bold: Προφανως ισχύει αυτό, αν ήξερα τόσο νωρίς (από τα μέσα Απρίλη) την ακριβή ημ/νια, προφανώς και θα του έλεγα του ανθρώπου να κάνει τα κουμάντα του. Του το εξήγησα και δεν το κατάλαβε, ή έκανε πως δεν το κατάλαβε (γιατί παίζει και πολύ κουτοπονηριά στον συγκεκριμένο). 55 λεπτά πριν, washcloud είπε ...ΟΜΩΣ : τα παραπάνω προϋποθέτουν (εννοείται), ότι αφού "ο μήνας σου", ξεκινάει κάθε πρώτη, στις 1/7 θα πρέπει να του καταβάλλεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ το μηνιάτικο, και από εκεί και πέρα δεν πα' να φύγεις όποτε θες; Και στις 5/7...και στις 10...και στις 15 - και στις 25. Δεν ξέρω αν κάπου εδώ κάτι έχετε μπερδέψει μεταξύ σας και κάποιος σας δεν έχει καταλάβει κάτι....(το λέω διότι μου ΕΧΕΙ τύχει : ο τύπος που ήταν διαχειριστής του ιδιοκτήτη, συγκροτήματος πολυκατοικιών, βάρεσε,,,μπιέλα, και θεωρούσε ότι το νοίκι το κατεβάλλαμε στο ΤΕΛΟΣ του μήνα, ενώ προφανώς στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το νοικι ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ). Αν λοιπόν ο σκοπός σου είναι, αν δεν έχεις καταφέρει να φύγεις μέχρι 30/6, να "κάτσεις" άλλο ένα 15θήμερο, απλά θα του καταβάλλεις το μηνιάτικο 1/7 και ασ' τον να έχει ίσως "δικά του σχέδια" να το νοικιάσει "για σαιζόν". Βασικά, αν ήταν αυτός ο λόγος όντως, τότε θα σου ζήταγε να φύγεις και νωρίτερα (ΕΣΤΩ "να σκοτωθείς να φύγεις 30/6"), και όχι απλά να σου ρωτάει από ΤΩΡΑ την ημερομηνία... Εννοείται πως ισχύει αυτό που γράφεις, με τη διαφορά ότι το ενοίκιο το (προ)καταβάλουμε λόγω της μισθοδοσίας μας το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, και όχι ακριβώς και αυστηρά την 1η κάθε μήνα, αλλά αυτό ήταν συμφωνημένο από τη στιγμή που κλείσαμε το σπίτι, πριν καν υπογραφούν τα χαρτιά στο μεσιτικό, και πρίν μπούμε μέσα και φέρουμε τα πράγματά μας, και το δέχθηκε ο ιδιοκτήτης! 55 λεπτά πριν, washcloud είπε Γι' αυτό υποψιάζομαι ότι κάποια πατάτα κάπου έχει κάνει κι εσύ - ΜΗΠΩΣ θεωρείς ότι αν φυγεις 15/7, θα του καταβάλλεις ΤΟΤΕ το τελευταίο νοικι,,,,μισό; Ή μήπως έχετε ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙ και κάτι τέτοιο και δε μας το είπες....; Ή παίζετε κι οι δυο λίγο το,,,κρυφτούλι με την εγγύηση (που υποθέτω πως του έχεις δώσει); Εσύ πχ θεωρείς ότι "δεν θα του πληρώσω τον τελευταίο μήνα και καθαρίσαμε" - ή αυτός την θεωρεί,,,ξεχασμένη ιστορία και θέλει ΚΑΙ το τελευταίο μηνιάτικο; Σε κάθε περιπτωση, σύμφωνα με τον νόμο, ΔΕΝ συμψηφίζεται αυτή (αν πχ "στα λόγια συμφωνήσετε" να μην την ζητήσεις πίσω κι απλά να μην καταβάλλεις το τελευταίο ενοίκιο, όποτε κι αν αυτό είναι) και να ξέρεις ότι μπορεί να υποστηρίξει (αν θέλει να σε πάει δικαστικά) ότι ποτέ δεν του κατέβαλλες το τελευταίο, κι ότι το σπίτι είχε ζημιές και την κράτησε κτλ (γι' αυτό φρόντισε να του παραδώσεις κλειδιά αφού κάνει έναν έλεγχο του χώρου παρουσία μαρτύρων σου και μετά πατε κι από ενα ΚΕΠ να κάνετε υπεύθυνες δηλώσεις παραλαβής-παράδοσης άψογης κατάστασης και ότι δεν υπάρχουν αξιώσεις από κανέναν. Και πάρε και κανένα βιντεάκι με την κατάσταση παράδοσης του σπιτιού...). Δεν έχω κάνει καμία πατάτα, λολ. Δεν μίλησα ποτέ για μισό νοίκι. Την εγγύηση πάλι από τη στιγμή που κλείσαμε το σπίτι, πριν καν υπογραφούν τα χαρτιά στο μεσιτικό, και πρίν μπούμε μέσα, είχαμε συμφωνήσει πως θα την συμψηφίσουμε με τον τελευταίο μήνα. Και αυτό το δέχθηκε ο ιδιοκτήτης. Του το υπενθύμησα και στις 17/4, πριν 3 βδομάδες, και πάλι ότι ο τελευταίος μήνας θα είναι η εγγύηση και πως δε θα δώσουμε νοίκι και δεν είχε πρόβλημα, το δέχθηκε όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί από την αρχή! Και του είπα και αναλυτικά παράδειγμα (γιατί όπως έγραψα παραπάνω δεν πολυκαταλαβαίνει τα ελληνικά) πως αν φύγουμε στις 30/6 θα πληρώσουμε κανονικά το ενοίκιο του Μαίου και το ενοίκιο του Ιουνίου θα συμψηφιστεί από την εγγύηση. Το κατάλαβε και συμφώνησε. Αν φύγουμε μέσα Ιούλη προφανώς θα πληρώσουμε και τον Ιούνιο κανονικά και η εγγύηση θα μείνει για τις όσες μέρες του Ιούλη κάτσουμε. Το σπίτι εκτός από ένα σημείο πίσω από τις σωληνώσεις του μπάνιου που έχει βγάλει λίγο υγρασία και έχει ξεφλουδήσει το χρώμα σε ελάχιστα σημεία (έτσι ήταν από την 2η βδομάδα) δεν οφείλεται σε κάποια δική μας αιτιότητα, είναι σε άψογη κατάσταση. Ούτε ένα καρφάκι δεν έχουμε βάλει στον τοίχο και εννοείται το διατηρούμε πεντακάθαρο. Η ιδέα για το βίντεο είναι καλή, για να κατοχυρωθούμε κι εμείς, δεν το χα σκεφτεί! Το bold και να του το εξηγώ μισή μέρα δε θα το καταλάβει, εδώ βαριότανε να πάει στο κεπ να κάνει μια ρύθμιση για το νερό ώστε δίπλα στο όνομα του ιδιοκτήτη της παροχής να μπεί το μικρό όνομα της συζήγου μου (στο όνομά της είναι το συμβόλαιο του σπιτιού) στην αρχή όταν πρωτομπήκαμε στο σπίτι. Της έλεγε πως δεν γίνεται να περάσει το νερό στο όνομά της. Και όταν πήγε η σύζυγος μου στο ΚΕΠ να κάνει τη συγκεκριμένη αλλαγή, οι υπάληλοι όταν άκουσαν το όνομα του ιδιοκτήτη σήκωσαν τα χέρια ψηλά και της είπαν ότι φυσικά και μπορεί να περάσει το νερό στο ονομα της και πως δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με το συγκεκριμένο άνθρωπο κάθε φορά που παει από κει. Του εξηγούν αυτά που μπορούν να γίνουν και αυτός τους ζητάει άλλα που πολλές φορές δεν γίνονται καν! 55 λεπτά πριν, washcloud είπε ...τί εννοείς "την έβαλε'; Απλώς την πήρε και της είπε αυτό που του είπες και αυτή σε πήρε μπας κι έχει να ψαρέψει πιο σίγουρη πληροφορία για πότε θα αποχωρήσεις. Την ενδιαφέρει ΚΑΙ την ίδια. Φυσιολογικό ήταν να σε πάρει τηλέφωνο λοιπόν τώρα (όπως και φυσιολογικό να μη σ' έχει πάρει από τότε που νοίκιασες...Να σου πει τί δλδ πιο πριν;), και όχι κάτι να σε βάζει "σε σκέψεις". Τί δηλαδή νόμιζες, ότι θα την έπαιρνε ΑΦΟΥ έφευγες; Ο διάλογος πιθανώς να πήγε έτσι : "-ο τάδε θα φύγει τέλος Ιούνη λέει ή και μέσα Ιούλη, σε πήρα να βάλουμε από τώρα αγγελία για τότε" "-ναι αλλά πότε ακριβώς; Κάτσε, θα τον πάρω εγώ μήπως μου πει πιο συγκεκριμένα"....κτλ. Και δεν είναι κακό που σε πήρε. Τώρα το ότι σε πήρε,,,,9:30, ντάξει. Δεν είναι και μεσάνυχτα. Αν δεν της το είπες ήδη, πάρε και πες της να μην σε ξαναενοχλήσει, χωρίς κανέναν "περίεργο τόνο" : ήρεμα και πολιτισμένα. Το μεσιτικό δεν έχει καμια αρμοδιότητα να μας ρωτά πότε θα φύγουμε, ο ρόλος του τελειώνει με την υπογραφή του συμφωνητικού και την ανάρτηση του συμβολαίου στο ταξις (νομίζω πως την έκανε η μεσίτρια). Το πότε θα αδειάσει το σπίτι το ρωτά και το πληροφορείται από τον ιδιοκτήτη, όχι από τους νοικάριδες! Ο ιδιοκτήτης με τη σειρά του ρωτά τον ενοικιαστή και έπειτα ενημερώνει το μεσιτικό. Αλίμονο αν κάθε μεσιτικό έπρηζε στα τηλέφωνα τους ενοικιαστές!! Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα. Εξαλλου, εμείς δεν έχουμε κάνει κανα συμβόλαιο με το μεσητικό ούτε υπάρχει πουθενά στο συμβόλαιο η μεσίτρια σαν εκπρόσωπος / διαχειριστής αντί του ιδιοκτήτη! 24 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Αλλα μαλλον ο εκμισθωτης το αγνοει αυτο. Στάνταρ το αγνοεί! Ή κάνει πως το αγνοεί γιατί τώρα που έχουν ανέβει τα ενοίκια στο θεό, θέλει να το νοικιάσει με πολύ μεγαλύτερο μίσθωμα. Να ρωτήσω κάτι άλλο, στο ενδεχόμενο ο ιδιοκτήτης να κάνει του κεφαλιού του και χωρίς να τον έχω ειδοποιήσει για την ακριβή ημερομηνία που θα φύγουμε, ας πούμε ότι δίνει εντολή στο μεσιτικό και αυτό βάζει το σπίτι ως διαθέσιμο από 1/7 για παράδειγμα, θα είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίγουμε στον καθένα που θα θέλει να έρχεται και να βλέπει το σπίτι μέσω της μεσίτριας? Να σημειώσω πως εμείς όταν το είδαμε, πριν το κλείσουμε, το σπίτι ήταν σχεδόν άδειο, όταν μπήκαμε την 1η φορά που το είδαμε η τότε ένοικος (που ήταν η κόρη του ιδιοκτήτη) θα έφευγε την επόμενη ακριβώς μέρα και είχε σχεδόν αδειάσει πλήρως το σπίτι. Και 3 μέρες μετά όταν περάσαμε, το ξαναείδαμε και το κλείσαμε, το σπίτι ήταν εντελώς άδειο. Μπορεί να αρχίσει να έρχεται κόσμος από τώρα, 2-2,5 μήνες πρίν φύγουμε κάθε τρείς και λίγο να βλέπει το σπίτι? Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από Nightstalker
washcloud Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, Nightstalker είπε Το μεσιτικό δεν έχει καμια αρμοδιότητα να μας ρωτά πότε θα φύγουμε, ο ρόλος του τελειώνει με την υπογραφή του συμφωνητικού και την ανάρτηση του συμβολαίου στο ταξις (νομίζω πως την έκανε η μεσίτρια). Το πότε θα αδειάσει το σπίτι το ρωτά και το πληροφορείται από τον ιδιοκτήτη, όχι από τους νοικάριδες! Ο ιδιοκτήτης με τη σειρά του ρωτά τον ενοικιαστή και έπειτα ενημερώνει το μεσιτικό. Αλίμονο αν κάθε μεσιτικό έπρηζε στα τηλέφωνα τους ενοικιαστές!! Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα. Εξαλλου, εμείς δεν έχουμε κάνει κανα συμβόλαιο με το μεσητικό ούτε υπάρχει πουθενά στο συμβόλαιο η μεσίτρια σαν εκπρόσωπος / διαχειριστής αντί του ιδιοκτήτη! ...ρε συ εννοείται ότι "δεν έχει αρμοδιότητα"...Στα πλαίσια της "συνεργασίας/γνωριμίας" σας πήρε. Στο κάτω-κάτω δεν σας πήρε να σας,,,πιέσει, να ρωτήσει πήρε....(ελπίζω δλδ). Για να "κάνει κι αυτή τη δουλειά της", να την κάνει κι ο ιδιοκτήτης κτλ...Υπερβολικό σε βρίσκω να λες "αν θέλει το πληροφορείται από τον ιδιοκτήτη, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ". Βέβαια έχει σημασία κι ο τρόπος της όταν πήρε, ή ακόμη και ο τρόπος της όταν ήταν να πιάσετε το σπίτι...Αν εσύ δεν ήθελες "άλλες κουβένετες μαζί της", δεκτό, αλλά δεν είναι παράλογο να σε πάρει : είπες στον ιδιοκτήτη θα φύγεις, την πήρε αυτός να της πει να το έχει κατα νου, και αυτή - μιας κι έχει το τηλέφωνό σου - απλά πήρε εσένα για περαιτέρω (....φαντάσου και την περιπτωση να σε πήρε, όχι επειδή "την έβαλε ο άλλος" που ψυλλιάζεσαι, αλλά "επειδη δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί του"...😁). Εσύ το κάνεις να φαίνεται λες και "παραβιάζει κάτι από την ιδιωτικότητά σας", ενώ δεν νομίζω να είναι κι έτσι (καλά, σίγουρα σου την έδωσε επειδή πήρε βραδυάτικα ενώ δυσκολευόσασταν να βάλετε το παιδί για ύπνο κτλ...). Από την άλλη, αν ήταν "απαιτητική", και ΠΑΛΙ δεν είναι θέμα του "ο ρόλος της τελείωσε όταν κλείσαμε το σπίτι" (θα μπορούσε πχ ο,,,"δικός σου" να το είχε δώσει σε άλλο μεσιτικό, και να σ' έπαιρνε το άλλο μεσιτικό για "πληροφορίες"....Νορμάλ είναι αυτά - ΕΚΤΟΣ κι αν όπως είπα, είχε κάτι "απαιτητητικό" στον τρόπο της), οπότε δικιολογημένο να τα πάρεις,,,αλλά για τον τρόπο (όχι για το "με τί δικαίωμα")... Όσο για τον "άλλον", δεν ξέρω αν όντως το ζόρι του έχει να κάνει "με την εφορία" (εξαρτάται πώς το έχει στο μυαλό του και πότε να κάνει την διακοπή του συμβολαίου, κι όλο αυτό σε συνάρτηση με την εγγύηση, αλλά σε γενικές γραμμές κακώς το έχει, όπως κι αν το έχει, αφού στην περίπτωση που θα του αφήσετε την εγγύηση για το διάστημα 1/7-15/7, στην ουσία τον συμφέρει, αφού στην ουσία "κερδίζει μισό μηνιάτικο"....Τεσπα, είπαμε, μην ασχολείσαι, να του λες (αν σε ξανενοχλήσει) τα ίδια και τα ίδια : "δεν ξέρω πότε θα φύγουμε, όταν μάθω θα στο πω". (Για το βίντεο που είπες, νομίζω ότι ούτως ή άλλως δεν γίνονται κάτι τέτοια δεκτά σε δικαστήρια - αν φτάσει μέχρι εκεί μια υπόθεση - αλλά το καλύτερο είναι : βίντεο πριν μπεις, και βίντεο φεύγοντας. Περισσότερο για να έχεις να "κολλήσεις στον τοίχο" κάποιον που μπορεί να παραπονεθεί για τον,,,,τοίχο του. Ιδανικά, παρουσία του ιδιοκτήτη ΚΑΙ κάποιου φίλου/"μάρτυρά" σου. Ειδικά αν πρόκειται για κάτι που σου κάνει "αμφισβητούμενο", πχ κάποια συσκευή/υδραυλικό/ηλεκτρολογικό/κάποιο φύλλο ντουλάπας "που παίζει" κτλ. Άσε που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο, εάν πχ αλλάξει ο ιδιοκτήτης, τινάξει ας πούμε τα πέταλα, και οι κληρονόμοι ισχυρίζονται άλλα κτλ....Γενικά ό,τι "ντοκουμέντα" μπορείς να κρατήσεις για το "πριν" και το "μετά", ή για ό,τι σου τάξει/ισχυριστεί κάποιος, καλό είναι....)
Hacker?pcs Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Απατεώνας ιδιοκτήτης που θέλει να σε βγάλει έξω νωρίτερα με λαμογιές και ψέματα για να τα κονομήσει περισσότερο, θα μου πείτε τι πιο σύνηθες Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από Hacker?pcs 1 1
Tzini_Gr Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 1 μηνα ακριβως πριν ληξη το συμβολαιο ειχα ενημερωσει την γρια που εμενε απο πανω μου. δεν της καλοπηγε βεβαια γτ σου λεει εχασα το ρευστο. αλλα απευθειας τν ιδια στιγμξ βγηκε στην γυρα κ εψαχνε ενικοιαστη. Οποτε μην κολλας. κ 2 μηνες πιο πριν που τον ενημερωσες, πολυ του ηταν
c23 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, Nightstalker είπε 1ο bold: Μάλλον αυτό εννοούσε, κάτι ανέφερε για εφορία τώρα που το λες, απλά με πολύ κόπο καταφέρνουμε να συνεννοηθούμε πέρα από τα βασικά καθώς ο ιδιοκτήτης είναι μεγάλος σε ηλικία και Αλβανικής καταγωγής ο άνθρωπος και δεν μιλάει καθόλου καλά ελληνικά... 2ο bold: Προφανως ισχύει αυτό, αν ήξερα τόσο νωρίς (από τα μέσα Απρίλη) την ακριβή ημ/νια, προφανώς και θα του έλεγα του ανθρώπου να κάνει τα κουμάντα του. Του το εξήγησα και δεν το κατάλαβε, ή έκανε πως δεν το κατάλαβε (γιατί παίζει και πολύ κουτοπονηριά στον συγκεκριμένο). Εννοείται πως ισχύει αυτό που γράφεις, με τη διαφορά ότι το ενοίκιο το (προ)καταβάλουμε λόγω της μισθοδοσίας μας το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα, και όχι ακριβώς και αυστηρά την 1η κάθε μήνα, αλλά αυτό ήταν συμφωνημένο από τη στιγμή που κλείσαμε το σπίτι, πριν καν υπογραφούν τα χαρτιά στο μεσιτικό, και πρίν μπούμε μέσα και φέρουμε τα πράγματά μας, και το δέχθηκε ο ιδιοκτήτης! Δεν έχω κάνει καμία πατάτα, λολ. Δεν μίλησα ποτέ για μισό νοίκι. Την εγγύηση πάλι από τη στιγμή που κλείσαμε το σπίτι, πριν καν υπογραφούν τα χαρτιά στο μεσιτικό, και πρίν μπούμε μέσα, είχαμε συμφωνήσει πως θα την συμψηφίσουμε με τον τελευταίο μήνα. Και αυτό το δέχθηκε ο ιδιοκτήτης. Του το υπενθύμησα και στις 17/4, πριν 3 βδομάδες, και πάλι ότι ο τελευταίος μήνας θα είναι η εγγύηση και πως δε θα δώσουμε νοίκι και δεν είχε πρόβλημα, το δέχθηκε όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί από την αρχή! Και του είπα και αναλυτικά παράδειγμα (γιατί όπως έγραψα παραπάνω δεν πολυκαταλαβαίνει τα ελληνικά) πως αν φύγουμε στις 30/6 θα πληρώσουμε κανονικά το ενοίκιο του Μαίου και το ενοίκιο του Ιουνίου θα συμψηφιστεί από την εγγύηση. Το κατάλαβε και συμφώνησε. Αν φύγουμε μέσα Ιούλη προφανώς θα πληρώσουμε και τον Ιούνιο κανονικά και η εγγύηση θα μείνει για τις όσες μέρες του Ιούλη κάτσουμε. Το σπίτι εκτός από ένα σημείο πίσω από τις σωληνώσεις του μπάνιου που έχει βγάλει λίγο υγρασία και έχει ξεφλουδήσει το χρώμα σε ελάχιστα σημεία (έτσι ήταν από την 2η βδομάδα) δεν οφείλεται σε κάποια δική μας αιτιότητα, είναι σε άψογη κατάσταση. Ούτε ένα καρφάκι δεν έχουμε βάλει στον τοίχο και εννοείται το διατηρούμε πεντακάθαρο. Η ιδέα για το βίντεο είναι καλή, για να κατοχυρωθούμε κι εμείς, δεν το χα σκεφτεί! Το bold και να του το εξηγώ μισή μέρα δε θα το καταλάβει, εδώ βαριότανε να πάει στο κεπ να κάνει μια ρύθμιση για το νερό ώστε δίπλα στο όνομα του ιδιοκτήτη της παροχής να μπεί το μικρό όνομα της συζήγου μου (στο όνομά της είναι το συμβόλαιο του σπιτιού) στην αρχή όταν πρωτομπήκαμε στο σπίτι. Της έλεγε πως δεν γίνεται να περάσει το νερό στο όνομά της. Και όταν πήγε η σύζυγος μου στο ΚΕΠ να κάνει τη συγκεκριμένη αλλαγή, οι υπάληλοι όταν άκουσαν το όνομα του ιδιοκτήτη σήκωσαν τα χέρια ψηλά και της είπαν ότι φυσικά και μπορεί να περάσει το νερό στο ονομα της και πως δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με το συγκεκριμένο άνθρωπο κάθε φορά που παει από κει. Του εξηγούν αυτά που μπορούν να γίνουν και αυτός τους ζητάει άλλα που πολλές φορές δεν γίνονται καν! Το μεσιτικό δεν έχει καμια αρμοδιότητα να μας ρωτά πότε θα φύγουμε, ο ρόλος του τελειώνει με την υπογραφή του συμφωνητικού και την ανάρτηση του συμβολαίου στο ταξις (νομίζω πως την έκανε η μεσίτρια). Το πότε θα αδειάσει το σπίτι το ρωτά και το πληροφορείται από τον ιδιοκτήτη, όχι από τους νοικάριδες! Ο ιδιοκτήτης με τη σειρά του ρωτά τον ενοικιαστή και έπειτα ενημερώνει το μεσιτικό. Αλίμονο αν κάθε μεσιτικό έπρηζε στα τηλέφωνα τους ενοικιαστές!! Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα. Εξαλλου, εμείς δεν έχουμε κάνει κανα συμβόλαιο με το μεσητικό ούτε υπάρχει πουθενά στο συμβόλαιο η μεσίτρια σαν εκπρόσωπος / διαχειριστής αντί του ιδιοκτήτη! Στάνταρ το αγνοεί! Ή κάνει πως το αγνοεί γιατί τώρα που έχουν ανέβει τα ενοίκια στο θεό, θέλει να το νοικιάσει με πολύ μεγαλύτερο μίσθωμα. Να ρωτήσω κάτι άλλο, στο ενδεχόμενο ο ιδιοκτήτης να κάνει του κεφαλιού του και χωρίς να τον έχω ειδοποιήσει για την ακριβή ημερομηνία που θα φύγουμε, ας πούμε ότι δίνει εντολή στο μεσιτικό και αυτό βάζει το σπίτι ως διαθέσιμο από 1/7 για παράδειγμα, θα είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίγουμε στον καθένα που θα θέλει να έρχεται και να βλέπει το σπίτι μέσω της μεσίτριας? Να σημειώσω πως εμείς όταν το είδαμε, πριν το κλείσουμε, το σπίτι ήταν σχεδόν άδειο, όταν μπήκαμε την 1η φορά που το είδαμε η τότε ένοικος (που ήταν η κόρη του ιδιοκτήτη) θα έφευγε την επόμενη ακριβώς μέρα και είχε σχεδόν αδειάσει πλήρως το σπίτι. Και 3 μέρες μετά όταν περάσαμε, το ξαναείδαμε και το κλείσαμε, το σπίτι ήταν εντελώς άδειο. Μπορεί να αρχίσει να έρχεται κόσμος από τώρα, 2-2,5 μήνες πρίν φύγουμε κάθε τρείς και λίγο να βλέπει το σπίτι? Πληροφοριακά πάντως, το να κάνει λύση του συμβολαίου στην πλατφόρμα είναι υπόθεση 1 λεπτού, πιο πολύ θα του πάρει να βρει τους κωδικούς για να μπει, ο λογιστής, (η λύση δηλώνεται εμπρόθεσμα μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τη λύση του συμβολαίου).. Επίσης, τα εισοδήματα για το έτος του 2022 θα δηλωθούν του χρόνου τέτοια εποχή. Η ΕΥΔΑΠ με την κατάθεση του μισθωτήριου αλλάζει το όνομα και το κάνει όπως λες (να φαίνονται και του ιδιοκτήτη και του νοικαρη), χωρίς να περάσεις από ΚΕΠ. Δοκιμάσατε πρώτα από την τοπική υπηρεσία ύδρευσης μη τυχόν και γλυτώνατε τη διαδικασία των ΚΕΠ; (κυρίως για το επόμενο σπίτι το λέω, μη τρέχετε τσάμπα). Δυστυχώς το να μη γνωρίζει κάποιος καλά ελληνικά είναι ένα θέμα, ένα άλλο θέμα είναι να βαριούνται οι υπάλληλοι να εξηγήσουν ακριβώς τι χρειάζεται και να σε στέλνουν στην ευχή του Θεού. Εδώ κάνανε μανούρες σε εμένα όταν έσκαγα με εξουσιοδοτήσεις για να φέρω εις πέρας τη δουλειά συγγενών. Τεσπα, άλλο θέμα. Αν ήταν να σε διώξει νωρίτερα θα σε είχε ζαλίσει, δε φαίνεται να το έχει κάνει από τα λεγόμενα σου, ζήτησε σίγουρη ημερομηνία μόνο, (η μεσίτρια δεν ξέρω αν λειτούργησε μόνη της, τα κάνουν κάτι τέτοια). Θεωρώ πως θέλει απλά συγκεκριμένη ημερομηνία για να το βγάλει άμεσα προς ενοικίαση ώστε να χάσει όσο λιγότερο από τη σεζόν γίνεται, και μετά μάλλον θα ψάξει για κλασική ενοικίαση. Άγνωστο, υπόθεση του κιόλας. Βάση συμβολαίου νομίζω πως μπορεί να μπαίνει αυτός να το ελέγχει σε περιοδικά διαστήματα, δες μήπως αναφέρει και τίποτα για επίδειξη τησ οικίας. Αν δεν αναφέρει, δεν είστε και αναγκασμένοι να δεχτείτε κανέναν, ειδικά μήνες πριν. Το σύνηθες βέβαια είναι πως κάνα μήνα πριν την εκτιμώμενη λύση θα ξεκινήσει να φέρνει κόσμο, αλλά και πάλι ισχύει το συμβόλαιο. Τα άλλα γίνονται καλή τη πίστη και από τις 2 πλευρές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις