Chris_BMW Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 41 λεπτά πριν, manolis940 είπε Άλλος ένας επιστήμονας από τα lidl ! Μάλιστα παίρνεις για παράδειγμα ένα κινητό που ζορίστηκε να ξεπεράσει τα 10W φόρτιση ! Θα πέσω στο επίπεδο σου και θα απαντήσω ανάλογα. Το POCO X3 NFC μου το φορτίζω στα 33W εδώ και ένα χρόνο. Δεν υπάρχει καμία αισθητή διαφορά στην διάρκεια της μπαταρίας. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πω ότι η γρήγορη φόρτιση 33W δεν θα μειώσει την ζωή της μπαταρίας σε σχέση με αυτή στα 10W ωστόσο δεν είναι ουσιαστική η διαφορά για να κάτσεις να ασχολείσαι! Μπράβο ! Πλην όμως συμφωνείς με τον επιστήμονα από τα Lidl 1
manolis940 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 15 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε Μπράβο ! Πλην όμως συμφωνείς με τον επιστήμονα από τα Lidl Αν αυτό κατάλαβες, τότε να και ο λόγος που είσαι από τα Lidl 1
Chris_BMW Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, manolis940 είπε Αν αυτό κατάλαβες, τότε να και ο λόγος που είσαι από τα Lidl Όχι ρε έπρεπε να καταλάβω άλλο : «Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πω ότι η γρήγορη φόρτιση 33W δεν θα μειώσει την ζωή της μπαταρίας σε σχέση με αυτή στα 10W ωστόσο δεν είναι ουσιαστική η διαφορά για να κάτσεις να ασχολείσαι!» Κάτι τέτοιους έξυπνους σαν και σένα σας έχω για πρωινό
manolis940 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 49 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε Όχι ρε έπρεπε να καταλάβω άλλο : «Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πω ότι η γρήγορη φόρτιση 33W δεν θα μειώσει την ζωή της μπαταρίας σε σχέση με αυτή στα 10W ωστόσο δεν είναι ουσιαστική η διαφορά για να κάτσεις να ασχολείσαι!» Κάτι τέτοιους έξυπνους σαν και σένα σας έχω για πρωινό Είναι τόσο ξεκάθαρο και ταυτόχρονα αδυνατείς να το καταλάβεις 🙉. Μπορεί να γέλασα με το που το είδα, αλλά κατά βάθος σε λυπάμαι. 1
Noreak Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 10 ώρες πριν, gdriver είπε Να ρωτησω και εγω κάτι. Διαβασα πως για τις μπαταρίες λιθιου, αν θέλουμε να τις κρατησουμε για καιρό, η αποφορτιση πρέπει να είναι ελαχιστο ενα 20% και μέγιστο ποσοστό 75%. Αν το κάνω αυτό, ο μετρητής ποσοστού θα τρελαθεί και δε θα φορτίζει σωστά το τηλεφωνο; Το ιδανικο κυμαινεται καπου στη μεση, δλδ περιπου 25-75% . Πρακτικα στην καθημερινοτητα ειναι δυσκολο να πετυχεις τελειες φορτισεις αφου καποιες φορες γυριζεις σπιτι με σχεδον μηδενικη μπαταρια, αλλες εισαι πανω απο 25% αλλα πρεπει να φορτισεις για την αυριανη μερα.... δε χρειαζεται να δυσκολευουμε και αλλο τη ζωη μας, ο βασικος στοχος ειναι να αποφευγεις τις πληρεις φορτισεις-εκφορτισεις.Οσο πιο κοντα στο 25-75 εισαι τοσο το καλυτερο αλλα οκ, δε θα τρελαθουμε κιολας αν η μπαταρια κρατησει λιγοτερο απο οτι στα πειραματα που γινονται σε εργαστηριακες συνθηκες. Σχετικα με το μετρητη, μετα απο μερικους μηνες ειναι πιθανο να αποσυντονιστει λιγο αλλα το κινητο θα φορτιζει σωστα, δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Το ποσο θα αποσυντονιστει δε ξερω αλλα υποθετω οτι εξαρταται απο το κινητο και το ποσο παλια ειναι η μπαταρια.Αν εχεις προσεξει σε κινητα πολλων ετων η μπαταρια κανει κουλα ακομα και αν κανεις ολοκληρωμενες φορτισεις.Οπως ειπα και παραπανω αν κανεις 1-2 πληρεις φορτισεις ανα μερικους μηνες θα επανελθει.Εγω προσωπικα φορτιζω μεχρι 75% περιπου και αποφορτιση οσο παει, συνηθως 30-35%.Δεν εχω παρατηρησει να εχει αποσυντονιστει ιδιατερα ο μετρητης και δε με ενδιαφερει κιολας αν ειναι + - 5-10% απο την πραγματικοτητα. 1
logica1 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Μέχρι κ για το καλώδιο της φόρτισης τσακωνεστε εδώ μέσα; Ελεος ρε μαγκες! Κλαιω 😂 1
manolis940 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 5 ώρες πριν, logica1 είπε Μέχρι κ για το καλώδιο της φόρτισης τσακωνεστε εδώ μέσα; Ελεος ρε μαγκες! Κλαιω 😂 Δεν είναι ένα απλό καλώδιο. Έχει τον σατανά μέσα του και φτιάχτηκε με μοναδικό σκοπό να καταστρέψει τις μπαταρίες μας 🤘🤣🤘
Retromaniac Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Το καλό με αυτό το νέο πρότυπο δεν είναι ότι θα φορτίζουν γρήγορα οι μπαταρίες αλλά ότι θα μπορείς να έχεις τροφοδοσία σε ισχυρό laptop που θέλει πολλά watt (gaming πχ) μέσα από αυτό. 1
hellghan Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 11 ώρες πριν, Chris_BMW είπε Όχι ρε έπρεπε να καταλάβω άλλο : «Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πω ότι η γρήγορη φόρτιση 33W δεν θα μειώσει την ζωή της μπαταρίας σε σχέση με αυτή στα 10W ωστόσο δεν είναι ουσιαστική η διαφορά για να κάτσεις να ασχολείσαι!» Κάτι τέτοιους έξυπνους σαν και σένα σας έχω για πρωινό Για να μπει μια μπαταρία σε ένα κινητό είναι υποχρεωτικό να περάσει κάποιες πιστοποιήσεις. Μια απο αυτές είναι ο κύκλος φόρτισης μιας μπαταρίας πριν την αλλαγή της. Αυτό είναι κοντά στις 1.300 με 1.500 κύκλους φόρτισης αν το θυμάμαι καλά. Είτε το κινητό φορτίζει με 5w είτε με 500 ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να φτιάξει το κύκλωμα του με τέτοιο τρόπο όπου η μπαταρία να αντέξει έναν συγκεκριμένο αριθμό κύκλων φόρτισης 1
manolis940 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 46 λεπτά πριν, hellghan είπε Για να μπει μια μπαταρία σε ένα κινητό είναι υποχρεωτικό να περάσει κάποιες πιστοποιήσεις. Μια απο αυτές είναι ο κύκλος φόρτισης μιας μπαταρίας πριν την αλλαγή της. Αυτό είναι κοντά στις 1.300 με 1.500 κύκλους φόρτισης αν το θυμάμαι καλά. Είτε το κινητό φορτίζει με 5w είτε με 500 ο κατασκευαστής είναι υποχρεωμένος να φτιάξει το κύκλωμα του με τέτοιο τρόπο όπου η μπαταρία να αντέξει έναν συγκεκριμένο αριθμό κύκλων φόρτισης Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη νομοθεσία που έχει θεσπιστεί για κάτι τέτοιο; Θα ήταν και δύσκολο να εφαρμοστεί στις εγγυήσεις κάτι τέτοιος μιας από πλευράς καταναλωτή δεν μπορείς να αποδείξεις πόσους κύκλους φόρτισης έκανες σε μία μπαταρία. Κατά την δική μου άποψη απλά προσπαθούν να βγάλουν τόσους όσους υπολογίζεται ότι θα κάνει κατά την περίοδο των εγγυήσεων.
hellghan Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, manolis940 είπε Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη νομοθεσία που έχει θεσπιστεί για κάτι τέτοιο; Θα ήταν και δύσκολο να εφαρμοστεί στις εγγυήσεις κάτι τέτοιος μιας από πλευράς καταναλωτή δεν μπορείς να αποδείξεις πόσους κύκλους φόρτισης έκανες σε μία μπαταρία. Κατά την δική μου άποψη απλά προσπαθούν να βγάλουν τόσους όσους υπολογίζεται ότι θα κάνει κατά την περίοδο των εγγυήσεων. Ναι, εννοείται ότι έχει θεσπιστεί, για αυτό τη λέμε και πιστοποίηση. Μπορείς να δεις τους κύκλους φόρτισης κατά προσέγγιση στα κινητά. Κάποια είναι ποιο εύκολο και σε άλλα ποιο δύσκολο. Απλά τα εργαλεία δεν είναι διαθέσιμα στο κοινό. Η εγγύηση της μπαταρίας είναι στους 6 μήνες. Πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις να πάθει κάτι μπαταρία σε λιγότερο από 2 με 3 χρόνια με νορμάλ χρήση
manolis940 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 45 λεπτά πριν, hellghan είπε Ναι, εννοείται ότι έχει θεσπιστεί, για αυτό τη λέμε και πιστοποίηση. Μπορείς να δεις τους κύκλους φόρτισης κατά προσέγγιση στα κινητά. Κάποια είναι ποιο εύκολο και σε άλλα ποιο δύσκολο. Απλά τα εργαλεία δεν είναι διαθέσιμα στο κοινό. Η εγγύηση της μπαταρίας είναι στους 6 μήνες. Πολύ σπάνιες οι περιπτώσεις να πάθει κάτι μπαταρία σε λιγότερο από 2 με 3 χρόνια με νορμάλ χρήση Άλλο η πιστοποίηση και άλλο ότι έχει θεσπιστεί νομοθεσία. Η εγγύηση ενός προϊόντος είναι στα 2 έτη. Την τελευταία φορά που κοίταξα την ευρωπαϊκή νομοθεσία δεν είχε κάποια εξαίρεση για τις μπαταρίες, άμα κάνω λάθος διόρθωσε με.
RTW4ever Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 18 ώρες πριν, Noreak είπε Το ιδανικο κυμαινεται καπου στη μεση, δλδ περιπου 25-75% . Πρακτικα στην καθημερινοτητα ειναι δυσκολο να πετυχεις τελειες φορτισεις αφου καποιες φορες γυριζεις σπιτι με σχεδον μηδενικη μπαταρια, αλλες εισαι πανω απο 25% αλλα πρεπει να φορτισεις για την αυριανη μερα.... δε χρειαζεται να δυσκολευουμε και αλλο τη ζωη μας, ο βασικος στοχος ειναι να αποφευγεις τις πληρεις φορτισεις-εκφορτισεις.Οσο πιο κοντα στο 25-75 εισαι τοσο το καλυτερο αλλα οκ, δε θα τρελαθουμε κιολας αν η μπαταρια κρατησει λιγοτερο απο οτι στα πειραματα που γινονται σε εργαστηριακες συνθηκες. Σχετικα με το μετρητη, μετα απο μερικους μηνες ειναι πιθανο να αποσυντονιστει λιγο αλλα το κινητο θα φορτιζει σωστα, δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Το ποσο θα αποσυντονιστει δε ξερω αλλα υποθετω οτι εξαρταται απο το κινητο και το ποσο παλια ειναι η μπαταρια.Αν εχεις προσεξει σε κινητα πολλων ετων η μπαταρια κανει κουλα ακομα και αν κανεις ολοκληρωμενες φορτισεις.Οπως ειπα και παραπανω αν κανεις 1-2 πληρεις φορτισεις ανα μερικους μηνες θα επανελθει.Εγω προσωπικα φορτιζω μεχρι 75% περιπου και αποφορτιση οσο παει, συνηθως 30-35%.Δεν εχω παρατηρησει να εχει αποσυντονιστει ιδιατερα ο μετρητης και δε με ενδιαφερει κιολας αν ειναι + - 5-10% απο την πραγματικοτητα. Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ, είστε σοβαροί; Φόρτιση στο 100% τη νύχτα που κοιμάμαι, και νέα φόρτιση όταν πέσει κάτω από 10%. Σκασίλα μου για αυτά που λέτε για την μπαταρία, σιγά μην της κάνω και κου πε πε. Τα κινητά μου τα κρατάω τρία τέσσερα χρόνια και μετά τα δίνω στη γυναίκα μου και παίρνω άλλο. Xiaomi όλα. Μέχρι στιγμής συνεχίζουν όλα χωρίς πρόβλημα με τη μπαταρία.
Noreak Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ, είστε σοβαροί; Φόρτιση στο 100% τη νύχτα που κοιμάμαι, και νέα φόρτιση όταν πέσει κάτω από 10%. Σκασίλα μου για αυτά που λέτε για την μπαταρία, σιγά μην της κάνω και κου πε πε. Τα κινητά μου τα κρατάω τρία τέσσερα χρόνια και μετά τα δίνω στη γυναίκα μου και παίρνω άλλο. Xiaomi όλα. Μέχρι στιγμής συνεχίζουν όλα χωρίς πρόβλημα με τη μπαταρία. Δε σε υποχρεωσε κανεις να ασχοληθεις με την μπαταρια του κινητου σου, δε μας ενδιαφερει αν σε ενδιαφερουν αυτα που λεμε για τις μπαταριες.Γενικα δε σε υποχρεωσε κανεις να ασχοληθεις με το θεμα αλλα ευχαριστουμε που περασες. 1
manolis940 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, RTW4ever είπε Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ, είστε σοβαροί; Φόρτιση στο 100% τη νύχτα που κοιμάμαι, και νέα φόρτιση όταν πέσει κάτω από 10%. Σκασίλα μου για αυτά που λέτε για την μπαταρία, σιγά μην της κάνω και κου πε πε. Τα κινητά μου τα κρατάω τρία τέσσερα χρόνια και μετά τα δίνω στη γυναίκα μου και παίρνω άλλο. Xiaomi όλα. Μέχρι στιγμής συνεχίζουν όλα χωρίς πρόβλημα με τη μπαταρία. Και γω μια απ' τα ίδια. . Μάλιστα το βράδυ βάζω και οποίο φορτιστή είναι εύκαιρο και πλέον ο μικρότερος είναι στα 27W. Οι μπαταρίες των κινητών για τα 3 χρόνια που τα χρησιμοποιώ δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Παίζει να μην χάνουν ούτε 5% 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα