JLEE Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Ερώτηση άσχετου με μπαταριο-φορτίσεις. Το κινητό μου ήρθε με Fast Charge φορτιστή. Εφόσον δεν βιάζομαι να το βάζω για φόρτιση με απλό φορτιστή?
deukaleionas Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, JLEE είπε Ερώτηση άσχετου με μπαταριο-φορτίσεις. Το κινητό μου ήρθε με Fast Charge φορτιστή. Εφόσον δεν βιάζομαι να το βάζω για φόρτιση με απλό φορτιστή? ετσι το εκανα και γω και μεσα σε 3 μηνες η διαρκεια της μπαταριας μου στο κινητο πηγε στο 55% αντε βγαλε ακρη και συμπερασμα τωρα..!!
spsomas Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 βασικά θα προτιμούσα ταχύτητα στην μεταφορά δεδομένων. Τώρα με τις μεγάλες χωρητικότητες και αναλύσεις καμερών στα κινητά, μαζεύονται πολλά γίγα για μεταφορά. Αν πεις ότι θα αδειάσεις το κινητό σου η αντιγραφή μπορεί να πάρει καμιά ώρα. Καλώδιο του κατασκευαστή και είναι USB 2.0. Υπάρχει τίποτα σε type-C για πιο γρήγορες ταχύτητες ή είναι και θέμα κινητού;
Noreak Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, deukaleionas είπε ετσι το εκανα και γω και μεσα σε 3 μηνες η διαρκεια της μπαταριας μου στο κινητο πηγε στο 55% αντε βγαλε ακρη και συμπερασμα τωρα..!! Ενα πιθανο σεναριο για την περιπτωση σου ειναι οτι ο φορτιστης που χρησιμοποιουσες δεν ηταν ικανος να φορτισει πληρως το κινητο.Μετα απο πολλες μη πληρεις φορτισεις ο μετρητης ενδειξης του ποσοστου της φορτισης απορυθμιζεται, το προβλημα λυνεται μετα απο 1-2 ολοκληρωμενες φορτισεις.Αν ειχες δημιουργησει βλαβη στη μπαταρια αυτη δε θα επανερχοταν στο φυσιολογικο μετα απο χρηση του κανονικου φορτιστη, οι βλαβες στις μπαταριες ειναι μη αναστρεψιμες. 1
Choulio Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, JLEE είπε Ερώτηση άσχετου με μπαταριο-φορτίσεις. Το κινητό μου ήρθε με Fast Charge φορτιστή. Εφόσον δεν βιάζομαι να το βάζω για φόρτιση με απλό φορτιστή? Προσωπικά αυτό κάνω. Έχω για φορτιστή στο κομοδίνο τον παλιό μικρό που έδινε η Apple παλιά. Άλλωστε όλο το βράδυ στην πρίζα θα είναι. Στο ιατρείο ή στο αυτοκίνητο που θέλω πιο γρήγορη φόρτιση έχω μεγαλυτερο 3
deukaleionas Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 10 λεπτά πριν, Noreak είπε Ενα πιθανο σεναριο για την περιπτωση σου ειναι οτι ο φορτιστης που χρησιμοποιουσες δεν ηταν ικανος να φορτισει πληρως το κινητο.Μετα απο πολλες μη πληρεις φορτισεις ο μετρητης ενδειξης του ποσοστου της φορτισης απορυθμιζεται, το προβλημα λυνεται μετα απο 1-2 ολοκληρωμενες φορτισεις.Αν ειχες δημιουργησει βλαβη στη μπαταρια αυτη δε θα επανερχοταν στο φυσιολογικο μετα απο χρηση του κανονικου φορτιστη, οι βλαβες στις μπαταριες ειναι μη αναστρεψιμες. δλδ μου λες οτι παρόλο που με τον παλιο φορτιστή μου φτανει στο 100% ,το βλεπω και τον βγαζω,ειναι απατηλό?δεν εφτανε ποτε στο 100%?
Chris_BMW Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, panathatube είπε Δώστε lightning στο λαό, ίσως και micro USB, τι να τις κάνουμε τις μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και φόρτισης; Δε θυμάστε τι έγινε με το "εκρηκτικό" Note 7; (πού βεβαίως δεν είχε πρόβλημα στη φόρτιση, στη μπαταρία είχε, άλλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για Note 7 θα ακούμε μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλάντερ). Και επειδή διάφοροι ειδικοί insomniacs κατά καιρούς μιλάνε για τις ταχύτητες φόρτισης σαν τον γνωστό Κύπριο Πολυξερο Πολυξέρου εξευτελίζοντας τα R&D τμήματα των τεχνολογικών κολοσσών, τους παραπέμπω σε ένα βίντεο του MKBHD μπας και η απόλυτη βεβαιότητά τους υποστεί κάποια σχισμή: Ε αφού το λέει αυτός έτσι θα είναι ! Άκου τώρα εμένα τον άσχετο . Εχθρός της μπαταρίας είναι η ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ . Με τον 5W φορτιστή το 13pro max κάνει 4 ωρες να φορτίσει αλλά είναι ΚΡΥΟ. Με τον 20W φορτιστή φορτίζει σε μια ώρα αλλά είναι αρκετά ζεστό ειδικά μέχρι το 80% Όποτε φίλε ΟΤΙ και να λέει ο οποιαδήποτε λυπάμαι αλλά δεν γίνεται πιστευτός παρά μόνο σκόπιμα παρουσιάζει ότι παρουσιάζει . 14 ώρες πριν, panathatube είπε Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από Chris_BMW 3
kostasbm Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) σε λίγο και φόρτιση εξ αποστάσεως όπου και ναμαστε.....πιθανολογώ ότι και 'μείς θα θελουμε φόρτιση σε λίγο εχθρός της μπαταρίας δεν είναι η θέρμανση αλλά η κρύο αγαπητέ ΒΜW Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από kostasbm
Noreak Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, deukaleionas είπε δλδ μου λες οτι παρόλο που με τον παλιο φορτιστή μου φτανει στο 100% ,το βλεπω και τον βγαζω,ειναι απατηλό?δεν εφτανε ποτε στο 100%? Ναι ειναι πολυ πιθανο.Αλλες φορες γινεται το "αναποδο", μπορει να φορτισεις σε καποιο ποσοστο πχ. 85% και παρατηρεις οτι παραμενει εκει για πολυ ωρα και ξαφνικα αρχιζει και πεφτει αποτομα.Γενικα οι μετρητες του επιπεδου φορτισης δεν εχουν τρελη ακριβεια και ετσι με τον καιρο το επιπεδο φορτισης που βλεπεις στην οθονη διαφερει απο το πραγματικο, χρειαζεται καλιμπραρισμα.Αν κανεις 1-2 πληρεις φορτισεις 0-100% οπως ειπα θα επανελθει.Η αποφορτιση στο 0% σε καθημερινη βαση ειναι βλαβερη, αλλα αν κανεις τη διαδικασια καθε 3-4 μηνες η ζημια ειναι αμελητεα. 1
Chris_BMW Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 9 λεπτά πριν, kostasbm είπε εχθρός της μπαταρίας δεν είναι η θέρμανση αλλά η κρύο αγαπητέ ΒΜW Το ξέρω δεν το βάζω ποτέ κατάψυξη … Τώρα όταν πάω στα κρύα του έχω κουβερτούλα apple του I phone
Noreak Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, deukaleionas είπε δλδ μου λες οτι παρόλο που με τον παλιο φορτιστή μου φτανει στο 100% ,το βλεπω και τον βγαζω,ειναι απατηλό?δεν εφτανε ποτε στο 100%? 50 λεπτά πριν, Chris_BMW είπε Ε αφού το λέει αυτός έτσι θα είναι ! Άκου τώρα εμένα τον άσχετο . Εχθρός της μπαταρίας είναι η ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ . Με τον 5W φορτιστή το 13pro max κάνει 4 ωρες να φορτίσει αλλά είναι ΚΡΥΟ. Με τον 20W φορτιστή φορτίζει σε μια ώρα αλλά είναι αρκετά ζεστό ειδικά μέχρι το 80% Όποτε φίλε ΟΤΙ και να λέει ο οποιαδήποτε λυπάμαι αλλά δεν γίνεται πιστευτός παρά μόνο σκόπιμα παρουσιάζει ότι παρουσιάζει . Εχθροι της μπαταριας ειναι τα Volt στα οποια φορτιζει, η θερμοτητα, το επιπεδο αποφορτισης, και το ultra fast charging.To πρωτο δε μπορουμε να το ελεγξουμε εκτος και αν σε ξεκλειδωτο και ρουταρισμενο κινητο περασεις καποιο κερνελ που το επιτρεπει, τα υπολοιπα ομως μπορουμε.Εν συντομια φορτιση με τροπο ωστε να μη θερμαινεται πολυ η μπαταρια (αργη-μετρια φορτιση, κατα το δυνατο χαμηλες θερμοκρασιες περιβαλλοντος, οχι πανω σε κουβερτες παπλωματα κτλπ), φορτιση-αποφορτιση στο ~ 40-80%, fast charging μονο οταν χρειαζεται.Για περισσοτερες πληροφοριες : https://batteryuniversity.com/article/bu-808-how-to-prolong-lithium-based-batteries https://batteryuniversity.com/article/bu-401a-fast-and-ultra-fast-chargers Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από Noreak 1 2
gdriver Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Noreak είπε Ενα πιθανο σεναριο για την περιπτωση σου ειναι οτι ο φορτιστης που χρησιμοποιουσες δεν ηταν ικανος να φορτισει πληρως το κινητο.Μετα απο πολλες μη πληρεις φορτισεις ο μετρητης ενδειξης του ποσοστου της φορτισης απορυθμιζεται, το προβλημα λυνεται μετα απο 1-2 ολοκληρωμενες φορτισεις.Αν ειχες δημιουργησει βλαβη στη μπαταρια αυτη δε θα επανερχοταν στο φυσιολογικο μετα απο χρηση του κανονικου φορτιστη, οι βλαβες στις μπαταριες ειναι μη αναστρεψιμες. Να ρωτησω και εγω κάτι. Διαβασα πως για τις μπαταρίες λιθιου, αν θέλουμε να τις κρατησουμε για καιρό, η αποφορτιση πρέπει να είναι ελαχιστο ενα 20% και μέγιστο ποσοστό 75%. Αν το κάνω αυτό, ο μετρητής ποσοστού θα τρελαθεί και δε θα φορτίζει σωστά το τηλεφωνο; Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από gdriver
CyanBlue Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Να ευκαιρία marketing (αν βρεθεί κορόιδο επενδυτής) για την startup: Καλώδια με ψύκτρα και ψύκτρες φόρτισης για κινητά. Αλλά αν δεν ιοθετήσει η Apple αυτό το πρότυπο, δεν βλέπω να πουλάμε με κέρδος. 🙂
manolis940 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 9 ώρες πριν, Chris_BMW είπε Ε αφού το λέει αυτός έτσι θα είναι ! Άκου τώρα εμένα τον άσχετο . Εχθρός της μπαταρίας είναι η ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ . Με τον 5W φορτιστή το 13pro max κάνει 4 ωρες να φορτίσει αλλά είναι ΚΡΥΟ. Με τον 20W φορτιστή φορτίζει σε μια ώρα αλλά είναι αρκετά ζεστό ειδικά μέχρι το 80% Όποτε φίλε ΟΤΙ και να λέει ο οποιαδήποτε λυπάμαι αλλά δεν γίνεται πιστευτός παρά μόνο σκόπιμα παρουσιάζει ότι παρουσιάζει . Άλλος ένας επιστήμονας από τα lidl ! Μάλιστα παίρνεις για παράδειγμα ένα κινητό που ζορίστηκε να ξεπεράσει τα 10W φόρτιση ! Θα πέσω στο επίπεδο σου και θα απαντήσω ανάλογα. Το POCO X3 NFC μου το φορτίζω στα 33W εδώ και ένα χρόνο. Δεν υπάρχει καμία αισθητή διαφορά στην διάρκεια της μπαταρίας. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πω ότι η γρήγορη φόρτιση 33W δεν θα μειώσει την ζωή της μπαταρίας σε σχέση με αυτή στα 10W ωστόσο δεν είναι ουσιαστική η διαφορά για να κάτσεις να ασχολείσαι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα