gakost Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, keysmith είπε Υ.Γ. 240 watt από τόσο μικρό/ψιλό καλώδιο (5Α στα 48volt) μόνο εμένα τρομάζει; Σίγουρα υπάρχουν προδιαγραφές και πιστοποιήσεις όποτε δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας. Αυτό βέβαια αν αγοράσεις καλώδιο της προκοπής. Αν πάρεις από το Ali Express με 3 euro μην είσαι και πολύ σίγουρος. 2
1nsom-n1k Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, panathatube είπε τους παραπέμπω σε ένα βίντεο του MKBHD Ποιος είναι πάλι ο MKBHD ???? Θα 'πρεπε να τον ξέρουμε;;;; είναι ειδικός, σαν τους τόσους άλλους ειδικούς που βγαίνουν στην τηλεόραση;;;; Είδα και το βίντεο, ο τύπος είναι τόσο ειδικός που θέτει και το ρητορικό ερώτημα αν η γρήγορη φόρτιση ήταν κάτι κακό γιατί να προωθείται από τις εταιρείες, μιλάμε για φοβερό επιχείρημα... 🤣 Στην συνέχεια προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν πειράζει που με την γρήγορη φόρτιση η μπαταρία χτυπάει 45+ στην αρχή κάθε φόρτισης, αλλά είναι η αργή φόρτιση η κακιά που την φορτίζει για παραπάνω ώρα με θερμοκρασίες γύρω στους 35 βαθμούς. Και τέλος μας λέει ότι "nothing lasts forever, but the earth and sky" και ότι στα δύο χρόνια θα πρέπει να αλλάξετε κινητό. Η απάντηση βέβαια, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις που δεν ξέρεις για ποιο λόγο γίνεται κάτι, είναι μία, για τα λεφτά... Στις μέρες υπάρχει κι ένας όρος για τέτοια θέματα, λέγεται "planned obsolescence" ή στα Ελληνικά "προγραμματισμένη απαξίωση". Αλλά ας παραθέσω κι εγώ ένα βίντεο... Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από 1nsom-n1k 10
keysmith Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 12 λεπτά πριν, gakost είπε Σίγουρα υπάρχουν προδιαγραφές και πιστοποιήσεις όποτε δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας. Αυτό βέβαια αν αγοράσεις καλώδιο της προκοπής. Αν πάρεις από το Ali Express με 3 euro μην είσαι και πολύ σίγουρος. αυτά τα "ali express" (που τέτοια θα είναι και κάποια "καλών" μαγαζιών) φοβάμαι.. Μεχρι τωρα άντε δεν φόρτιζε ή/και ζεσταίνονταν ξέρω γω.. Με 240 watt (48V/5A) μπορούν να γίνουν πιο "ωραία" πράγματα.. 1
italos17 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, panathatube είπε Δώστε lightning στο λαό, ίσως και micro USB, τι να τις κάνουμε τις μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων και φόρτισης; Δε θυμάστε τι έγινε με το "εκρηκτικό" Note 7; (πού βεβαίως δεν είχε πρόβλημα στη φόρτιση, στη μπαταρία είχε, άλλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για Note 7 θα ακούμε μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλάντερ). Και επειδή διάφοροι ειδικοί insomniacs κατά καιρούς μιλάνε για τις ταχύτητες φόρτισης σαν τον γνωστό Κύπριο Πολυξερο Πολυξέρου εξευτελίζοντας τα R&D τμήματα των τεχνολογικών κολοσσών, τους παραπέμπω σε ένα βίντεο του MKBHD μπας και η απόλυτη βεβαιότητά τους υποστεί κάποια σχισμή: Ευχαριστώ 2
kostasbm Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 η ταχύτητα φόρτισης είναι το πρόβλημα ??? η οι μπαταρίες που δεν αντέχουν στις απαιτήσεις ?? το να δω καλώδια εξελιγμένα για μεταφορά δεδομένων το καταλαβαίνω , εξελιγμένες μπαταρίες ναι, αλλά δεν ξέρω πόσους απασχολεί η φόρτιση σε 5 η 10 λεπτά.... 2
manolis940 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 8 ώρες πριν, RIZOS είπε Ακριβώς φίλε μου! Άσο πιο αργή η φόρτιση τόσο το καλύτερο για την υγεία μπαταρίας! Αυτό που λες είναι αληθές, αυτό όμως που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις απ' τους κινδυνολόγους εκεί έξω είναι να δεις πόσο οι τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης επηρεάζουν την μπαταρία σου. Θα δεις ότι η επιρροή είναι αμελητέα Πάντως για όσους φοβούνται ακόμα την γρήγορη φόρτιση, έχω κάτι καλωδιάκια στην άκρη, type-c που δεν αφήνουν τον φορτιστή να πάνε πάνω από 1A, στείλτε μου PM να σας τα κάνω δώρο και να μου στείλετε αυτά των 5A και 6A που σας είχε ο κατασκευαστής του κινητού μέσα. 🤣 1
deukaleionas Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 εγω παιδια εβαζα το κινητο μου samsung galaxy s9 να φορτησει με εναν φορτιστη samsung παλιο,και αντι να κανει 1.5 ωρα να φορτισει,εκανε 4,5 ωρες... Πιστευα λοιπον οτι κανω καλο στην μπαταρια που το βαζω αργα αργα να φορτιζει... Αλλα μετα απο 3 μηνες παρατηρησα οτι η μπαταρια του,απο εκει που μου κρατουσε 1 μερα με την χρηση που κανω εγω,κρατουσε το πολυ μιση μερα.... Ετσι λοιπον το εβαλα παλι σε fast charge με τον κανονικο του φορτιστη και το κινητο μετα απο 5 μερες εστρωσε...!!!! 6
chris_g92 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Στις φορητές συσκευές δεν είναι μόνο η φόρτιση μπαταρίας. Με ένα καλώδιο σαν αυτό μπορεί να τροφοδοτηθει ένα gaming laptop με type c καλώδιο. 1
martisaul Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Καλά μου το έλεγαν οι γονείς: "γιε μου, να έχεις πρότυπα στη ζωή"
teodoreh Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως το USB consortium επιτρέπει στον καθένα να βγάλει ότι λογής καλώδιο γουστάρει. Αυτό (πιστεύω) είναι κάτι που δεν θα έβλεπες ποτέ σε ένα Thunderbolt προοιόν, δηλαδή να σου πουλάει ο άλλος 240W καλώδιο με ταχύτητα USB2.0. Όσον αφορά τις ονοματοδοσίες, εντάξει το είχαν τερματίσει πριν, με.. defrag ονομάτων (USB3.2 Gen 1x1, 1x2, 2x2, 2x1 κτλ). Ένα μπάχαλο θα γίνει πάλι που ακόμη και άνθρωποι της πληροφορικής δεν θα κάθονται να ασχοληθούν, μέχρι να βγει το USB-C 3.0 να τα ενώσει όλα. ΥΓ. Ποιος θα εμπιστευόταν 240W ισχύ να περάσει από φτηνοκαλώδιο τριτο-τέταρτου κατασκευαστή; Εδώ φορτίζουμε στα 65W το κινητό και είμαστε παραπέρα μην μετατραπεί σε Galaxy Note 7. 3
andreaseto Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Έχω χάσει τη μπάλα με το USB, τις εκδόσεις τους και τα διαφορετικά βύσματα τους. Δηλαδή αν δεν είχε και το Universal μέσα στο όνομά του τρέμω πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράματα... 2
mikrok2 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 εχουν να παρουν φωτια μπαταριες.....και βλαβες στα κινητα ,ειδικοτερα στο pmic που εχουν τα πιο πολλα απο αυτα...οκ....θα δειξει...εχουμε δει σε λαπτοπ που εχουν το μιση ικανοτητα φορτισης να καιγονται ετσι για αστειο,οι θυρες usb c..... 1
LivEviL Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Αστραπιαία φόρτιση με τις μπαταρίες να τα φτύνουνε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα..εγώ γενικά και τώρα αποφεύγω τις Γρηγόρης φόρτισης και της υπερθέρμανσης της μπαταρίας… 2
stryder Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Εξαιρετικά νέα, αλλά τι να το κάνουμε όταν μετά από 1 ώρα θα θέλουν πάλι φόρτιση 😂 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα