Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Καλησπέρα, εδώ και πολύ καιρό αντιμετωπίζω πρόβλημα με την σύνδεση μου καθώς έχω πολύ συχνές αποσυνδέσεις (αποσυγχρονισμός DLS). Ορισμένες φορές το ίντερνετ πέφτει στο άκυρο και άλλες φορές πέφτει όταν μιλάμε στο σταθερό. Όταν πήρα στην Vodafone ο τεχνικός με είπε ότι το πρόβλημα είναι το splitter, ότι δηλαδή μετά από δύο χρόνια χρειάζεται αλλαγή γιατί χαλάει, άλλαξα splitter και μετά από καμιά βδομάδα πάλι ξεκίνησαν οι αποσυνδέσεις, πήρα και δεύτερο splitter αυτή την φορά πιο ακριβό, αλλά τα ίδια. Μερικές φορές που πρόλαβα να δω τα στατιστικά πριν αποσυγχρονιστεί, είχε μαζέψει πολλά CRC και HEC errors. Πριν ήμουν στην Cyta και μετά έβαλα VDSL στην Vodafone, με την Cyta δεν είχα κανένα πρόβλημα και το περίεργο είναι ότι δεν είχα καν splitter, κούμπωνα το σταθερό κατευθείαν στο router.
johntaxmi Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Σχετικά με τις αποσυνδέσεις: Έχεις το ρούτερ σου στην πρώτη τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού σου? Αν όχι θα πρέπει να το μεταφέρεις εκεί για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Έχεις δοκιμάσει να απομονώσεις τις υπόλοιπες τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού και να δοκιμάσεις να δεις την ταχύτητα και τις αποσυνδέσεις? Επίσης πολύ πολύ σημαντικό είναι να μην έχεις στην εσωτερική τηλεφωνική σου καλωδίωση παράλληλη σύνδεση/bridge taps καθώς αυτό επηρεάζει απίστευτα πολύ τις συνδέσεις VDSL και έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη ταχύτητα και τις αποσυνδέσεις/αποσυγχρονισμούς. Αυτό ακριβώς το πρόβλημα είχα και εγώ τώρα που έγινε αναβάθμιση από VDSL 50 σε 100, και έκανα ολόκληρη διαδικασία για να το διορθώσω και να μην έχω παράλληλη σύνδεση στο σπίτι. Γενικά να ξέρεις το πρώτο καλώδιο που έρχεται από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας πρέπει να φτάνει στο ρούτερ χωρίς καμία διακλάδωση πιο πριν. Γενικά τσέκαρε αυτό το PDF (https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf) Λέει ότι χρειάζεσαι και εξηγεί πως θα πρέπει να είναι η βέλτιστη τηλεφωνική καλωδίωση του σπιτιού σου. *Credits στον χρήστη Poulinos για το συγκεκριμένο PDF και γενικότερα για τις πληροφορίες που σου έδωσα. Οτιδήποτε άλλο χρειαστείς μην διστάσεις να ρωτήσεις. Επίσης αυτό που είχες με την Cyta λέγεται VoIP.
Kiriakos-GR Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Cyta και μετά έβαλα VDSL στην Vodafone 3 ώρες πριν, mrCharis είπε έχω πολύ συχνές αποσυνδέσεις (αποσυγχρονισμός DSL). Είμαι στην ίδια κατάσταση, από Cyta - Vodafone ADSL, έχω εδώ και δυο μήνες ADSL στην Cosmote. Τον δεύτερο μήνα άρχισε να καταρρέει η γραμμή. Υπάρχουν δυο σενάρια από τεχνική σκοπιά, και τα δυο έχουν να κάνουν με την γραμμή πριν φτάσει στο σπίτι σου. Ξέρω, θέλεις να ακούσεις διάφορα τεχνικά προκειμένου να τουμπάρεις την Vodafone ώστε να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο γραμμής. Κάθε ρουτερ καταγράφει σε Log όλες τις καταστάσεις, DSL Lost ... Synchronization Lost κλπ κλπ. Το μόνο που έχεις να τους πεις, είναι να δουν από μόνοι τους το πρόβλημα, και να τους ενοχλείς τακτικά. Ως πελάτης Cosmote χρειάζεσαι λιγότερη φασαρία να έρθει επί τόπου τεχνικός, αλλά όταν η κατάσταση γραμμής αλλάζει μεταβάλετε κάθε 40 λεπτά, δεν είναι εύκολο να το βρουν και αυτοί, μέσα σε μια επίσκεψη του πεντάλεπτου. Αναγκάστηκα να τους φέρω τέσσερις φορές, και δυο ώρες δοκιμών, δεν τους έφτασε να δώσουν λύση σήμερα και έρθουν ξανά και αύριο. Συμβουλή ημέρας .. Πίεση, υπομονή, και να είσαι ευγενής και ήρεμος στα σχόλια σου. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από Kiriakos-GR
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 9 ώρες πριν, johntaxmi είπε Έχεις το ρούτερ σου στην πρώτη τηλεφωνική πρίζα του σπιτιού σου? Αν όχι θα πρέπει να το μεταφέρεις εκεί για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Έχεις δοκιμάσει να απομονώσεις τις υπόλοιπες τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού και να δοκιμάσεις να δεις την ταχύτητα και τις αποσυνδέσεις? Επίσης πολύ πολύ σημαντικό είναι να μην έχεις στην εσωτερική τηλεφωνική σου καλωδίωση παράλληλη σύνδεση/bridge taps καθώς αυτό επηρεάζει απίστευτα πολύ τις συνδέσεις VDSL και έχει ως αποτέλεσμα την μειωμένη ταχύτητα και τις αποσυνδέσεις/αποσυγχρονισμούς. Έχω μόνο μία τηλεφωνική μπρίζα στο σπίτι και η οικοδομή είναι πολύ παλιά για να έχει το οτιδήποτε σύγχρονο στην καλωδίωση της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα