Junior22 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Καλησπέρα παιδιά, έχω το σύστημα της υπογραφής μου και θέλω να αλλάξω το κουτί. Μελλοντικά θα αλλαχτεί η motherboard και ο Cpu στον οποίο λογικά θα μπει ψυχτρα, τα υπόλοιπα εκτός απροόπτου δε θα αλλάξουν. Ενδιαφέρομαι λοιπόν για αθόρυβο κουτί και προτιμώ να είναι mini, με budget 100-150 ευρω. Ο κύριος ενδοιασμος μου είναι μήπως ανεβάζει πολύ θερμοκρασίες λόγω περιορισμένο χώρου. Υπάρχουν καλές δοκιμασμένες επιλογές για mini case ή αναγκαστικά πρέπει να πάω σε midi case? Αν ναι, θα προτιμούσα να τείνει προς mini πάρα σε full tower. Προορίζεται για προγραμματισμό και machine learning στο μέλλον, λίγο gaming σε indie τίτλους και multitasking. Τα αναφέρω για να έχετε μια ιδέα από τις δραστηριότητες και κατά πόσο θα ανεβαίνει η θερμοκρασία. Ευχαριστώ για το χρόνο σας
nickol-us Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω. https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=14060020,34173445,25827511,17581132,22283158 Νομίζω πληρούν τις προϋποθέσεις. Θα χωρέσουν τα πράγματα σου μέσα, με το πιο "στενό" να χωράει 158cm ψύκτρα, δηλαδή την πλειοψηφία. Τα coolermaster είναι αρκετά όμορφα και οικονομικά, όμως θα χρειαστούν συμπλήρωμα σε ανεμιστήρες. Εύκολα μπορείς να βρεις συγκριτικά αλλά και βίντεο ώστε να έχεις μια εικόνα του κάθενος. Για θερμοκρασίες, με ένα σωστό κουτί σαν τα παραπάνω, να μην ανησυχείς, θα είσαι πολύ καλά. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2022 από nickol-us 2
Junior22 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω. https://www.skroutz.gr/comparelists/28?compare=14060020,34173445,25827511,17581132,22283158 Νομίζω πληρούν τις προϋποθέσεις. Θα χωρέσουν τα πράγματα σου μέσα, με το πιο "στενό" να χωράει 158cm ψύκτρα, δηλαδή την πλειοψηφία. Τα coolermaster είναι αρκετά όμορφα και οικονομικά, όμως θα χρειαστούν συμπλήρωμα σε ανεμιστήρες. Εύκολα μπορείς να βρεις συγκριτικά αλλά και βίντεο ώστε να έχεις μια εικόνα του κάθενος. Για θερμοκρασίες, με ένα σωστό κουτί σαν τα παραπάνω, να μην ανησυχείς, θα είσαι πολύ καλά. Ευχαριστω για τις προτασεις αλλα ηλπιζα σε καποιες πιο "high end" επιλογες. Οχι να φτασουμε στα 200+ αλλα εφοσον θα γινει που θα γινει η αλλαγη, θα προτιμουσα κατι πιο στιβαρο/ανθεκτικο/ποιοτικο. Εχεις κατι υποψη? Μου αρεσε αρκετα το https://www.skroutz.gr/s/27586729/Thermaltake-The-Tower-100-Gaming-Mini-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html απλως δεν ειμαι σιγουρος για το τροφοδοτικο αν χωραει. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2022 από Junior22
nickol-us Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Μπα οχι. Το μόνο που εξαίρεσα, λόγω μεγάλου φάρδους(θέλει και sfx psu) https://www.skroutz.gr/s/26885855/Lian-Li-O11-Dynamic-Mini-Gaming-Mini-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html Περιμένεις κι άλλους συμφορουμίτες μήπως έχουν καλύτερη πρόταση Επεξ/σία 5 Μαΐου 2022 από nickol-us
Junior22 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, nickol-us είπε Μπα οχι. Το μόνο που εξαίρεσα, λόγω μεγάλου φάρδους https://www.skroutz.gr/s/26885855/Lian-Li-O11-Dynamic-Mini-Gaming-Mini-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html Περιμένεις κι άλλους συμφορουμίτες μήπως έχουν καλύτερη πρόταση Δεν εχω θεμα με το πλατος, στο γραφειο σκεφτομαι να το τοποθετησω αλλα λεει μονο sfx psu.
nickol-us Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, Junior22 είπε Δεν εχω θεμα με το πλατος, στο γραφειο σκεφτομαι να το τοποθετησω αλλα λεει μονο sfx psu. Ναι έκανα edit το μήνυμα αλλά δε σε πρόλαβα 1
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Το mini case θέλει και mini mobo ενώ εσύ έχεις micro. Άρα είτε θα αλλάξεις τώρα και μητρική ή όταν θα την αλλάξεις αλλάζεις και κουτί. 3
Junior22 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, BlueBlood7 είπε Το mini case θέλει και mini mobo ενώ εσύ έχεις micro. Άρα είτε θα αλλάξεις τώρα και μητρική ή όταν θα την αλλάξεις αλλάζεις και κουτί. Υπαρχουν και mini cases για micro μητρικες απο οσο ξερω. Οπως και να εχει θα ηθελα καποιο μικρο κουτι που να ειναι οσο πιο αθορυβο γινεται με καλο airflow, ας ειναι και midi, αλλα οσο πιο μαζεμενο γινεται.
TEOKOS Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Σε mini itx κουτί δεν χωράει η micro atx mobo του φίλου 2
nickol-us Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Βασικά υπάρχουν και mini itx κουτιά που χωρούν συγκεκριμένες micro atx μητρικές όπως: masterbox-nr200p/#specifications mini itx κουτί, που δεν παίρνει micro atx μητρικές, ωστόσο αναφέρει Αναφορά σε κείμενο Motherboard Support Mini DTX, Mini ITX, Max MB size: 244 x 226mm (L x H) Πάμε λοιπόν να δούμε την παρακάτω micro atx μητρική H510M-HDVM.2 στα specs λοιπόν, παρόλο micro atx μητρική αναφέρει Αναφορά σε κείμενο - Micro ATX Form Factor: 8.9-in x 7.4-in, 22.6 cm x 18.8 cm με λίγα λόγια χωράει. Spoiler Ευχαριστώ τον @radiohead που μοιράστηκε στο παρελθόν την πληροφορία για να το παίξω εγώ τώρα "έξυπνος" Στο δια ταύτα, δεν ξέρω γιατί σκαλώσατε τόσο. Υπάρχει κατηγορία mini cases, είναι όλα τα κουτιά που έβαλα, μια κατηγορία κάτω από midi που χωράνε micro αλλά και itx μητρικές. 1
rokoko Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 5/5/2022 στις 7:43 ΜΜ, Junior22 είπε Ευχαριστω για τις προτασεις αλλα ηλπιζα σε καποιες πιο "high end" επιλογες. Οχι να φτασουμε στα 200+ αλλα εφοσον θα γινει που θα γινει η αλλαγη, θα προτιμουσα κατι πιο στιβαρο/ανθεκτικο/ποιοτικο. Εχεις κατι υποψη? Μου αρεσε αρκετα το https://www.skroutz.gr/s/27586729/Thermaltake-The-Tower-100-Gaming-Mini-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html απλως δεν ειμαι σιγουρος για το τροφοδοτικο αν χωραει. αντιγραφω απο δίπλα... για κουτί υπαρχουν 2 ενδεχόμενα.. a) να μπει σε χωρο που δεν θα φαινεται, οποτε μας ενδιαφέρει μονο το airflow b) να μπει σε εμφανές σημείο, πραγμα που σημαίνει (περα απο καλό airflow) οτι θα πρεπει να ειναι καλαίσθητο. μερικά κουτια που έχουμε κατα νου απο μια μικρή ερευνα στο ιντερνετ. a) εξαιρετικο airflow lial li lancool ii mesh lial li lancool 215 phanteks p500a/p400a, be quite pure base 500dx b) καλο airflow και αισθητικη corsair 4000D/5000D airflow fractal design meshify fractal design torrent compact (υπαρχουν 3 εκδοσεις, με το μεγάλο torrent να εχει το καλυτερο airflow απο ολα τα κουτια που υπάρχουν γενικά.. κατα gamers nexus και αλλους youtebers..) nxzt 710 nzxt 510 airflow για review δες hardware canucks και gamers nexus. αν θελεις το καλυτερο airflow βλεπεις fractal design compact (ισως και το nano δεν εχω δει review) και lial li lancool ii mesh. τα nzxt πανέμορφα αλλα με το χειροτερο airflow απο τα παραπάνω. αν σε παιρνει οικονομικα, πας σε καποιο torrent ή σε καποιο meshify Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από rokoko 1
Junior22 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Στις 6/5/2022 στις 10:34 ΜΜ, rokoko είπε αντιγραφω απο δίπλα... για κουτί υπαρχουν 2 ενδεχόμενα.. a) να μπει σε χωρο που δεν θα φαινεται, οποτε μας ενδιαφέρει μονο το airflow b) να μπει σε εμφανές σημείο, πραγμα που σημαίνει (περα απο καλό airflow) οτι θα πρεπει να ειναι καλαίσθητο. μερικά κουτια που έχουμε κατα νου απο μια μικρή ερευνα στο ιντερνετ. a) εξαιρετικο airflow lial li lancool ii mesh lial li lancool 215 phanteks p500a/p400a, be quite pure base 500dx b) καλο airflow και αισθητικη corsair 4000D/5000D airflow fractal design meshify fractal design torrent compact (υπαρχουν 3 εκδοσεις, με το μεγάλο torrent να εχει το καλυτερο airflow απο ολα τα κουτια που υπάρχουν γενικά.. κατα gamers nexus και αλλους youtebers..) nxzt 710 nzxt 510 airflow για review δες hardware canucks και gamers nexus. αν θελεις το καλυτερο airflow βλεπεις fractal design compact (ισως και το nano δεν εχω δει review) και lial li lancool ii mesh. τα nzxt πανέμορφα αλλα με το χειροτερο airflow απο τα παραπάνω. αν σε παιρνει οικονομικα, πας σε καποιο torrent ή σε καποιο meshify Ευχαριστω για την αρκετα πληρη απαντηση! Απο αυτα που ειδα μου αρεσε περισσοτερο το corsair και το torrent. Προς το παρον γλυκοκοιταζω τ ο corsair αλλα αν μπορεσω θα βαλω στην ακρη για το torrent και να εχω κουτι για τα επομενα 10 χρονια που λεει ο λογος μιας και δεν το βλεπω να υστερει σε καμια απο τις κατηγοριες (αιρφλοου, αισθητικη, θορυβο).
eaglos Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 5/5/2022 στις 6:31 ΜΜ, Junior22 είπε προτιμώ να είναι mini, με budget 100-150 ευρω. Ο κύριος ενδοιασμος μου είναι μήπως ανεβάζει πολύ θερμοκρασίες λόγω περιορισμένο χώρου. Υπάρχουν καλές δοκιμασμένες επιλογές για mini case ή αναγκαστικά πρέπει να πάω σε midi case? Αν ναι, θα προτιμούσα να τείνει προς mini πάρα σε full tower. To NZXT Phantom 530 που διαθέτεις, έχει διαστάσεις 54 υψος, 57 βάθος, 23 φάρδος. Θεωρώ ότι ψάχνεις για κάτι αρκετά μικρότερο, το πολύ μέχρι 40εκ επομένως από τα προτεινόμενα, μονο το Meshify C Mini ειναι οριακά σε αυτή την κατηγορία (41 ύψος, 41 βάθος, 22 φάρδος). Τα υπόλοιπα είναι αρκετά μεγαλύτερα. Χθες το βράδυ έκανα ακριβώς την ίδια αναζήτηση καθώς θέλω να κατέβω από Fractal Define R5 σε κάτι σημαντικα μικρότερο μέχρι να γίνει η πλήρης μετάβαση σε ITX μεγέθη. Φθηνά και μαζεμένα (μέχρι 40εκ) θα βρεις στα mini της Aerocool (Trinity Mini, CS-17, Atomic Lite, Atomic σκέτο). Είναι σχετικά απλά κουτιά, με απλή σχεδίαση. Για κάτι πιο ποιοτικό και λίγο πιο ακριβό, δες προς Silverstone Fara H1M/H1M Pro (39 ύψος, 37 βάθος). Για κάτι πιο ποιοτικό/ακριβό, δες προς inWin 301/301C (38 ύψος, 39 βάθος). Έχει λίγο ιδιαίτερη σχεδίαση ως προς την ψύξη οπότε δες videos. Με ψύξη δεν θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα, όλα έχουν θέσεις για διάφορους και αρκετούς ανεμιστήρες μπρος/πίσω/κάτω κλπ. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2022 από eaglos
eaglos Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Εγραψα ολα τα αλλα και δεν εγραψα το καλο κουτι Sama im01, ειναι πρακτικα το Coolermaster NR200 ελαχιστα πιο ψηλο ωστε να χωρα και επισημα mATX μητρικη. Στη χωρα μας θα το βρεις ως Inter-tech im01 pocket, Krux Naos, Nox Hummer και γενικα κυκλοφορει και ως Techware, itek, Cube. Στην ΟΕΜ εκδοση δεν διαθετει φιλτρα, οι διαστασεις ειναι 30 υψος, 39 βαθος,18,9 φαρδος. Ριξε μια ματια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα