Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα με μία  ερώτηση: σκέφτομαι την δημιουργία ενός online Παιδικού βιβλιοπωλείου (βιβλία-παιχνίδια-βιβλία γονεϊκότητας) , αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.

Τι διαφορετικό πιστεύεται ότι θα πρέπει να έχει ένα ανάλογο κατάστημα για να μπορέσει να επιβιώσει; ενας χονδρέμπορας που ήθελα να συνεργαστώ μου είπε ότι θα πρέπει να βρω μια τρυπα της αγορας για να μπορώ να προσφέρω αυτο το κατι διαφορετικο.

Η αρχική ιδέα ήταν η δημιουργία ενός φυσικού παιδικού βιβλιοπωλείου όπου θα μπορουσα να εχω και παρουσιάσεις, θεατρικά, μουσικοκινητική κτλ. αλλά είπα να ξεκινήσω με κάτι πιο εύκολο , γρήγορο και σχετικά πιο οικονομικό.

Ποια είναι η γνώμη σας; Θα χαρώ να έχω τις προτάσεις σας!

Δανάη

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Danae7 είπε

Καλησπέρα με μία  ερώτηση: σκέφτομαι την δημιουργία ενός online Παιδικού βιβλιοπωλείου (βιβλία-παιχνίδια-βιβλία γονεϊκότητας) , αλλά ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος.

Τι διαφορετικό πιστεύεται ότι θα πρέπει να έχει ένα ανάλογο κατάστημα για να μπορέσει να επιβιώσει; ενας χονδρέμπορας που ήθελα να συνεργαστώ μου είπε ότι θα πρέπει να βρω μια τρυπα της αγορας για να μπορώ να προσφέρω αυτο το κατι διαφορετικο.

Η αρχική ιδέα ήταν η δημιουργία ενός φυσικού παιδικού βιβλιοπωλείου όπου θα μπορουσα να εχω και παρουσιάσεις, θεατρικά, μουσικοκινητική κτλ. αλλά είπα να ξεκινήσω με κάτι πιο εύκολο , γρήγορο και σχετικά πιο οικονομικό.

Ποια είναι η γνώμη σας; Θα χαρώ να έχω τις προτάσεις σας!

Δανάη

Για καποιον περιεργο λογο, πολλοι Ελληνες εχουν ταυτισει το επιχειρειν με την καινοτομια και την πρωτοτυπια. Κατ εμε ειναι λιγο λαθος αυτο το σκεπτικο, περιοριζει τις επιλογες και σε αρκετες περιπτωσεις οδηγει και σε λαθος αποφασεις. Οχι πως δεν ειναι σωστο να πρωτοτυπει κανεις, το αντιθετο, ομως δεν πρεπει να θεωρει αυτο ως τη μοναδικη του επιλογη.

Στην Ελλαδα υπαρχουν πολλες χιλαδες βιβλιοπωλεια ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ που δεν κανουν τιποτε καινουργιο, περαν απο τις παλιες απλες εργασιες ενος βιβλιοπωλειου. 

Δε χρειαζεται να εισαι η πρωτη που θα κανεις κατι καινουργιο. Μπορεις να βγαλεις τα ιδια λεφτα, απλα αν εισαι η 57η που θα κανεις κατι παλιο και καθιερωμενο. 

Αυτα ως τροφη για σκεψη. Για τα υπολοιπα, περι τοποθεσιας, τζιρου, κλπ θα λαβεις πιστευω αρκετες απαντησεις απο συμφορουμιτες που ισως κινουνται και στον χωρο.

Καλη επιτυχια σε ο,τι κανεις!

υ.γ. Εισαι η ιδια που ειχες ανοιξει παρομοιο θεμα πριν μηνες, για ανοιγμα βιβλιοωπλειου σε συνδυασμο με παιδοτοπο σε κωμοπολη των 5.000?

Επεξ/σία από archer100
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Οχι, αρχικα η ιδεα ηταν απλα ενα βιβλιοπωλείο κι επειτα ψαχνωντας στο εξωτερικο ειδα οτι μπορω να εξειδικευτο στο παιδικο βιβλιο και να προσφερω παραλληλα και δραστηριοτητες.
Ο παιδοτοπος είναι κάτι διαφορετικό θεωρω.

Archer100, θεωρείς οτι δε θα πρεπει να εχει κατι διαφορετικο; Θα υπάρχουν περιθωρια κέρδους: Mε προβληματισε στην σημερινη μας συζητηση ο χονδρεμπορας που θελω να συνεργαστω .

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Danae7 είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση! Οχι, αρχικα η ιδεα ηταν απλα ενα βιβλιοπωλείο κι επειτα ψαχνωντας στο εξωτερικο ειδα οτι μπορω να εξειδικευτο στο παιδικο βιβλιο και να προσφερω παραλληλα και δραστηριοτητες.
Ο παιδοτοπος είναι κάτι διαφορετικό θεωρω.

Ελλαδα παντως ο στοχος των μικρων ειναι να παιξουν fortnite.

Γιατι εχω την εντυπωση οτι ειχε ανοιξει και πιο παλια ενα παρομοιο θεμα? Γενικα κανε πρωτα μια ερευνα αγορας να δεις αν θα εχεις ζητηση, ή αν θα εχεις καψει χρηματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Danae7 είπε

Archer100, θεωρείς οτι δε θα πρεπει να εχει κατι διαφορετικο; Θα υπάρχουν περιθωρια κέρδους: Mε προβληματισε στην σημερινη μας συζητηση ο χονδρεμπορας που θελω να συνεργαστω .

Προσωπικη μου αποψη, το διαφορετικο χρειαζεται μεγαλη αγορα για να δουλεψει. Σε μικρους πληθυσμους, συχνα το καθιερωμενο μπορει να θεωρηθει και διαφορετικο, πχ αν σε μια κωμοπολη δεν υπαρχει ουτε ενα βιβλιοπωλειο, τοτε το πρωτο απλο βιβλιοπωλειο που θα ανοιξει, θα κανει τη διαφορα. Αντιθετα, Αθηνα, Θεσσαλονικη, Λαρισα κλπ που εχει πολλα βιβλιοπωλεια, ισως να αξιζε το ρισκο για κατι καινουργιο, με τη λογικη πως ρισκαρεις να αποτυχεις παταγωδως, αλλα απο την αλλη λογω του μεγαλου πληθυσμου, εχεις μια μικρη πιθανοτητα να πετυχεις τρομερα και να γινεις πλουσιος αν η πρωτοτυπη ιδεα σου πετυχει. Δηλαδη αναλαμβανεις το επιπλεον ρισκο του καινουργιου με την προσδοκια των υπερογκων κερδων, κατι που δεν ισχυει για καθιερωμενα μαγαζια. 

Επεξ/σία από archer100
  • Like 1
Δημοσ.

Kανεις δεν μπορει να σου δωσει την συνταγη της επιτυχιας.

Πχ ποιος μπορει να εξηγησει γιατι η κοκα κολα ειναι ενα τοσο επιτυχημενο προιον;  

Ειναι ενα νερο με ζαχαρη.Ποιος θα αγοραζε κατι τετοιο και γιατι; 🤣

Επισης ειναι σαφες οτι καθως τα ψηφιακα μεσα μπαινουν ολο και περισσοτερο στη ζωη μας,το βιβλιο καπως παραμεριζεται (χωρις αυτο να σημαινει οτι θα εξαφανιστει).

Και τωρα που τα ειπα ολα αυτα,θα δωσω την συνταγης της επιτυχιας (και καλα):

Κοντα σε ενα σχολειο,ανοιξε ενα βιβλιοπωλειο ή βρες καποιο που ο ιδιοκτητης βγαινει στη συνταξη.Συγχρονο,ελκυστικο,ριξε χρηματα στο design,να χαιρονται τα παιδια να μπαινουν μεσα.Δεν χρειαζεται να ειναι κατι μεγαλο.Να εχεις γραφικη υλη και παιδικα βιβλια.Να εξυπηρετεις και παρακειμενα φροντιστηρια κτλ και φυσικα να εχεις και online καταστημα ή να εισαι σε καποιο marketplace.

Οι δραστηριοτητες που λες απαιτουν χωρο και οργανωση,μπορεις να τα εχεις αυτα; Εμενα δεν μου φαινεται καλη ιδεα,αλλα μπορει και να ειναι καταπληκτικη και να κανει την διαφορα αν πχ εσυ εισαι επικοινωνιακη και συνδεθεις με τις μαναδες.

Θα πετυχει το εγχειρημα σου; Δεν εχω ιδεα.Εξαρταται και απο σενα,οχι μονο απο μια ιδεα που μπορει να ειναι καλη ή κακη.Η εφαρμογη ειναι ισως μεγαλυτερης σημασιας απο την ιδια την ιδεα.Εισαι προθυμη να δουλευεις 24 ωρες για να ψαχνεις νεα βιβλια σε καλη τιμη; Εισαι διατεθειμενη να ρισκαρεις τα χρηματα σου με αβεβαιο αποτελεσμα; Μπορεις να αντεξεις μηνες χαμηλου τζιρου ελπιζοντας οτι θα γυρισει το πραγμα οταν σε μαθουν; Θα πας στο μαγαζι να το ανοιξεις οταν η μανα σου θα ειναι στο νοσοκομειο ; (χτυπα ξυλο)

Οτι κι αν επιλεξεις,καλη τυχη σου ευχομαι.

• Like 2
Δημοσ.

Επιπλεον σε αυτα τα σωστα που ειπε ο @vagos789 να προσθεσω και τις ψηφιακες υπηρεσιες. Αν μπορεσεις να προσθεσεις και καποιες υπηρεσιες εξυπηρετησης, τοτε θα ειναι ενα μεγαλο συν. Πχ αυτες τις ημερες να θα μπορουσες να αναλαβεις την καταχωρηση του αιτηματος για το επιδομα καυσιμων για ηλικιωμενους που δεν εχουν σχεση με την τεχνολογια, τοτε θα εβγαζες πολλα 5ευρα, 10ευρα, κλπ οπως κανουν ολοι σχεδον οι λογιστες. Αν κολλησεις μονο στο χαρτι, δινω μικρες πιθανοτητες επιτυχιας. Αν μπορεσεις να προσθεσεις και ηλεκτρονικες υπηρεσιες, τοτε το παιχνιδι αλλαζει. Αυτο εχει να κανιε και με τη δικη σου εξοικειωση με τον φηφιακο κοσμο.

• Like 1
Δημοσ.

Μην ξεκινάς online για μένα, είναι ακόμα πιο δύσκολο. Έχεις να ανταγωνιστείς τεράστιες επιχειρήσεις, άρα θέλεις τεράστιο στοκ, πρωτότυπα πράγματα, καλές τιμές κτλ.

Καλύτερα ένα φυσικό μαγαζί που θα στηριχτεί στην τοπική αγορά και στην προσωπική επαφή.

• Like 1
Δημοσ.

@Danae7 τι τζίρο κάνει η αγορά του  βιβλίου στην Ελλάδα ??  

Πόσο από αυτό είναι παιδικό βιβλίο ? 

Πόσο από αυτό είναι εξωσχολικα βιβλια και  πόσο είναι για σχολικά βοηθήματα/ξένες γλώσσες ?

Δημοσ.

Σκεφτόμουν το Online καθώς χρειάζεται μικρότερο κεφάλαιο, αλλά ίσως να κινηθώ σε ένα φυσικό κατάστημα όπως ήταν η αρχική ιδέα!

Να είστε καλά!

Ξεκινάμε αποταμίευση!! :D

Δημοσ.

Έχε χώρο για διάβασμα, αν θελήσει κάποιος να κάτσει εκεί με ησυχία (και πούλα κανένα ρόφημα παράλληλα).

Ένας άλλος τρόπος είναι να έχεις kindles και να τα διαθέτεις για διάβασμα (είτε στον χώρο σου, είτε δανεικά).

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Μετά από πολύ ψάξιμο και επικοινωνία με άλλα παρεμφερή βιβλιοπωλεία , δε θα προχωρήσω στην δημιουργία αυτού.

Υπάρχουν δύο επιλογές στο τραπέζι πλέον.

α.)δημιουργία σύγχρονου παιδότοπου που να περιλαμβάνει και εργαστήρια για μικρά παιδιά σε επαρχιακή πόλη που δε διαθέτει παιδότοπο , παρά ένα καφέ με φουσκωτά.

το κατάστημα που έχω βρει έχει σχετικά μικρό ενοίκιο. Μου πουλάνε τον αέρα καθώς είναι εν λειτουργία στα 20000€ μαζί με το σαλόνι,μηχανή καφέ, κουζίνα και τουαλέτες σε άριστη κατάσταση,εξαερισμούς, διακόσμησή εσωτερικού εξωτερικού χώρου, μεγάλες σπαστές τζαμαρίες κτλ. βρίσκεται σε άριστη κατάσταση καθώς και σε κεντρικό σημείο. Μέρος των δαπανών για την δημιουργία του θα υπάρξει από πρόγραμμα του οαεδ.

β) Δημιουργία βρεφικού σταθμού (ιδιωτικού) σε πόλη 35000+ κατοίκων που δε διαθέτει ιδιωτικα εκπαιδευτήρια.

Θα ήθελα την γνώμη σας

Δημοσ.

Σε επαρχιακη πολη δεν εχω δει να στεριωνουν παιδοτοποι ενω προφανως ειναι εξαιρετικα ευαισθητοι στις πανδημιες.

Ο βρεφικος σταθμος ειναι καλυτερη ιδεα αλλα δεν ξερω αν ο πληθυσμος που αναφερεις ειναι αρκετος,αν ειναι μια πολη με χρημα (μην ειναι καμια Θηβα) ναι μπορει να γινει.

Βεβαιως ξεχνας τον ησυχο υπνο τα βραδια,γιατι οταν δουλευεις με παιδια (και τους γονεις τους μοιραια) ειναι πολλες οι ευθυνες και οι απαιτησεις.

Καποια νουμερα:

https://m.naftemporiki.gr/story/1855192/auksimeno-to-kostos-leitourgias-ton-idiotikon-paidikon-stathmon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...