Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, FeelTheMid είπε

Όλο αυτό μπορεί να είναι προσφορά για κάποιον πατάει ότι link δει μπροστά του και επειδή βάζει για κωδικό το 12345678.

Για τους υπόλοιπους είναι κλέψιμο.

Σε προκαλώ , πήγαινε κάνε μερικές πληρωμές μέσω PayPal σε κοινόχρηστους υπολογιστές!

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, FeelTheMid είπε

Όλο αυτό μπορεί να είναι προσφορά για κάποιον πατάει ότι link δει μπροστά του και επειδή βάζει για κωδικό το 12345678.

Για τους υπόλοιπους είναι κλέψιμο.

Φίλε δεν είναι έτσι πλέον, δυστυχώς.

Οι κλέφτες έχουν εξελιχθεί πολύ και έχω δει να την πατάνε και γνώστες.

Ναι εσύ και εγώ μπορεί να μην την πατήσουμε από τον "πρίγκιπα της Νιγηρίας" αλλά μέσω ενός εξελιγμένου σχήματος θα μας έρθει από εκεί που δεν το περιμένουμε.

Η μόνη λύση είναι να εξελισσόμαστε πιο γρήγορα από τα λαμόγια!

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, FeelTheMid είπε

Σηκώνω το γάντι. Για ποιο λόγο να κάνω οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή από κοινόχρηστο υπολογιστή; 

Θα κάνω την κάθε yubikey πλούσια; 

Εξέλιξη θα πει ενημέρωση,  γνώση και εφαρμογή των στοιχειοδών μέτρων προφύλαξης. Μέχρι να εξελιχθεί και ο κλέφτης και να βρει τρόπο παρανομίας τον οποίο δεν έχει εφεύρει ακόμη καμία yubikey. Και εξηγώ. Τι κάνει ένα AV σε ένα υπολογιστή; Σε προστατεύει από μια απειλή που ήδη εκδηλωθεί. Σε προστατεύει όμως από νέους ιούς μιας διαφορετικής φιλοσοφίας από αυτές των ήδη γνωστών ιών; Εξού και τα updates της εταιρίας.

Ποσοι την έχουν πατήσει από Ransomware όταν πρωτοεμφανίστηκε, ενώ είχαν στο PC τους το τελειότερο πληρωμένο AV; Άπειροι.

Πότε μάθαμε για το Ransomware και πως μπορούμε να προφυλαχθούμε από αυτό; 

Όταν μας το είπαν οι εταιρίες. Ταυτόχρονα βελτίωσαν, αναβάθμισαν τις εφαρμογές τους. Αυτοί που διάβασαν και ενημερώθηκαν για τους τρόπους μετάδοσης του ιού, ήξεραν και πως να το αποφύγουν. Γνωρίζετε πιστεύω ότι η πλειοψηφία του κόσμου που ΔΕΝ έχεινπέσει θύμα Ransomware, δεν έχει καμία πληρωμένη super εφαρμογή AV.

Ναι. Βοηθάει τον Linus να πάρει λεφτά και views (και το αντίστροφο) και τον Σωτήρη που την πάτησε, επειδή έκανε βλακεία (ευτυχώς το παραδέχεται και ο ίδιος), να νιώσει ότι είναι ασφαλής.

Ε αν ο άλλος έχει 4 κινητά που πρέπει να κουβαλάει μαζί του διότι του 'χρειάζονται' και επειδή ορθώς χάνεται η μπάλα σε τέτοιες καταστάσεις, ας πάρει να έχει και κάτι ακόμη στην 'αντρική' του τσαντούλα. 

Ε εντάξει. Αν ανήκεις σε αυτή την ομάδα ανθρώπων που έχεις αυχενικό από το να κοιτάς σε μια οθόνη 6" 24/7 και δεν έχεις χρόνο ή βαριέσαι να κάνεις manual τα αυτονόητα, επιλέγεις να στηρίξεις μια εταιρία όπως η Υbikey.

Αερολογίες να χαμε να λέγαμε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, FeelTheMid είπε

Σηκώνω το γάντι. Για ποιο λόγο να κάνω οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή από κοινόχρηστο υπολογιστή; 

Θα κάνω την κάθε yubikey πλούσια; 

Εξέλιξη θα πει ενημέρωση,  γνώση και εφαρμογή των στοιχειοδών μέτρων προφύλαξης. Μέχρι να εξελιχθεί και ο κλέφτης και να βρει τρόπο παρανομίας τον οποίο δεν έχει εφεύρει ακόμη καμία yubikey. Και εξηγώ. Τι κάνει ένα AV σε ένα υπολογιστή; Σε προστατεύει από μια απειλή που ήδη εκδηλωθεί. Σε προστατεύει όμως από νέους ιούς μιας διαφορετικής φιλοσοφίας από αυτές των ήδη γνωστών ιών; Εξού και τα updates της εταιρίας.

Ποσοι την έχουν πατήσει από Ransomware όταν πρωτοεμφανίστηκε, ενώ είχαν στο PC τους το τελειότερο πληρωμένο AV; Άπειροι.

Πότε μάθαμε για το Ransomware και πως μπορούμε να προφυλαχθούμε από αυτό; 

Όταν μας το είπαν οι εταιρίες. Ταυτόχρονα βελτίωσαν, αναβάθμισαν τις εφαρμογές τους. Αυτοί που διάβασαν και ενημερώθηκαν για τους τρόπους μετάδοσης του ιού, ήξεραν και πως να το αποφύγουν. Γνωρίζετε πιστεύω ότι η πλειοψηφία του κόσμου που ΔΕΝ έχεινπέσει θύμα Ransomware, δεν έχει καμία πληρωμένη super εφαρμογή AV.

Ναι. Βοηθάει τον Linus να πάρει λεφτά και views (και το αντίστροφο) και τον Σωτήρη που την πάτησε, επειδή έκανε βλακεία (ευτυχώς το παραδέχεται και ο ίδιος), να νιώσει ότι είναι ασφαλής.

Ε αν ο άλλος έχει 4 κινητά που πρέπει να κουβαλάει μαζί του διότι του 'χρειάζονται' και επειδή ορθώς χάνεται η μπάλα σε τέτοιες καταστάσεις, ας πάρει να έχει και κάτι ακόμη στην 'αντρική' του τσαντούλα. 

Ε εντάξει. Αν ανήκεις σε αυτή την ομάδα ανθρώπων που έχεις αυχενικό από το να κοιτάς σε μια οθόνη 6" 24/7 και δεν έχεις χρόνο ή βαριέσαι να κάνεις manual τα αυτονόητα, επιλέγεις να στηρίξεις μια εταιρία όπως η Υbikey.

Να ξέρεις…. Η πολύ σιγουριά έχει φάει πολλούς!

Επίσης, η τελευταία επίθεση ransomware..... πριν ένα μήνα έγινε, στα ΕΛΤΑ!
https://www.kathimerini.gr/society/561799009/elta-pliris-apokatastasi-ton-ypiresion-meta-tin-kyvernoepithesi/

Επεξ/σία από Glarobats
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, FeelTheMid είπε

Διαφωτίσε μας λοιπόν.

Αναφέρεσαι σε αερολογίες τύπου πως μπορούμε να προφυλαχτούμε από ransomware και στον Linus, ενώ λες ότι τα συγκεκριμένα devices δεν παρέχουν προστασία. Το οποίο το βασίζεις που; 

6 λεπτά πριν, FeelTheMid είπε

Διότι εν ολίγοις, λες οτι ως χρήστες τεχνολογίας θα πρέπει άπαντες υποχρεωτικά να αγοράσουμε ένα security key. Οσοι δεν το πράξουμε είμαστε σίγουρα χαμένοι. Δεν στέκει, διότι δεν είναι επιχειρήμα. 

Μα αν διάβασες αυτά που έγραψα, μόνο για σιγουριά δεν μιλάω. Μιλάω για προσοχή, ενημέρωση και αποφυγή ενεργειών που ενδέχεται να μας βλάψουν.

Μην τρελαίνεστε όμως. Ο καθένας ξοδεύει όπως θέλει και όπου θέλει. 

Φάσκεις και αντιφάσκεις. 

-- Χρησιμοποιείς κάποιον password manager για τους κωδικούς σου ή τους έχεις όλους στα notes σου; Επίσης έχεις 2FA στις πλατφόρμες/εφαρμογές που χρησιμοποιείς; Αν ναι πως προστατεύεσαι; 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, FeelTheMid είπε

Διαφωτίσε μας λοιπόν.

Διότι εν ολίγοις, λες οτι ως χρήστες τεχνολογίας θα πρέπει άπαντες υποχρεωτικά να αγοράσουμε ένα security key. Οσοι δεν το πράξουμε είμαστε σίγουρα χαμένοι. Δεν στέκει, διότι δεν είναι επιχειρήμα. 

Η ειρωνία σου να μου λείπει. Δεν έβαλε  μαχαίρι στο λαιμό κανενός κανένας  να το αγοράσει. 

1 λεπτό πριν, FeelTheMid είπε

Αρχείο excel κλειδωμένο σε κινητό και στο PC.

Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα εντάξει νομίζω ότι η συζήτηση κάπου εδώ έληξε. Νασαι καλά μου έφτιαξες την βραδιά!

• Thanks 1
Δημοσ.

Εδώ δεν μιλάμε για τον απόλυτο τρόπο προστασίας, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει.

Απλά είναι ένα επιπλέον μέτρο, το θες το παίρνεις-δεν το θες μείνε με το κλειδωμένο excel να νομίζεις ότι είσαι safe (γελάνε και οι πέτρες).

@FeelTheMid τα επιχειρήματά σου απλά δεν υπάρχουν! Εννοώ κυριολεκτικά δεν υπάρχουν...

Δημοσ.

2 χρόνια χρησιμοποιώ yubikey και είμαι φουλ ευχαριστημένος.

Θέλω τόσο καιρό να πάρω ένα nano για το laptop να το έχω παράλληλα γιατί το άλλο που το έχω στα κλειδιά δε βοηθάει να το έχω πάντα δίπλα μου.

Παίζει καμια προσφορά ακόμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...