QRulles Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ήμουν πολύ χαρούμενος, θα έμπαινα στην οπτική ίνα σήμερα και είχα ενθουσιαστεί πίστευα ότι επιτέλους μετά από σήμερα θα μπορώ να διακριθω στο gaming λογω internet γιατι λογικα τα προηγούμενα χρονια αυτό θα μου έφταιγε και δεν έπαιζα καλά ( μπορεί και όχι). Τέλος πάντων έρχονται οι λεβέντες του ΟΤΕ μου βάζουν την οπτική ίνα όλα τέλεια ΟΜΩΣ μου φέρανε το μόντεμ στο σαλόνι και μου λένε δεν πειράζει θα φέρεις ένα ηλεκτρολόγο να σου βάλει το μόντεμ πίσω στο δωμάτιο ( διότι εκεί είχα φτιάξει όλες τις γραμμές συναγερμού, smart box, ps5 ) για να πιανει wired κατευθειαν, Ηρθε ο ηλεκτρολογος μου λεει θα πας νακα να αγορασεις 10 μετρα ethernet cat 6 και κεφαλες ethernet rc 45, ηρθε ο ηλεκτρολογος εβγαλε το τρυπανι του, περασε το ethernet ομως no internet απο το κουτακι της οπτικης ινας μεχρι το δωματιο δεν εστελνε internet δοκιμασα λαπτοπ, MacBook με wired δεν. Αλλαξα καλωδιο ( φερνοντας πισω παλι στο σαλονι το μοντεμ δουλευε) μετα ομως εγινε το πιο παραξενο. Λεω εχω ενα repeater θα το δοκιμασω αυτο με το ethertet και εκει δουλευε!! Εστελνε μια χαρα ιντερντετ!!!!! Εχω χασει την μπαλα. καμια ιδεα? Ο εξοπλισμός μου είναι το router του ΟΤΕ το κλασικό και το repeater ειναι το tp link deco το καινούργιο καλώδιο είναι ethernet cat 6 αγορασμενο απο νακα. και το νεο κουτακι της οπτικης ειναι στη φωτο : https://www.google.com/search?q=optiki+ina+ote&sxsrf=ALiCzsb28M3-Ri2k1MEOFjuQnorPKGRIpA:1651700732092&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiLkKXb6Mb3AhXjg_0HHRpxBkcQ_AUoAnoECAIQBA&biw=1680&bih=839&dpr=2#imgrc=W4JjQxc1Qd9vKM Καθε βοηθεια θα εκτιμηθει ! Επεξ/σία 5 Μαΐου 2022 από QRulles
vagelis2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Το ont είναι στο σαλόνι και πέρασες ένα καλώδιο ethernet μέχρι το δωμάτιο που πήγες το ρουτερ? Λογικά το καλώδιο θα φταίει μπορεί να μην πέρασες σωστά τα ζευγοι η να μην κάνουν καλή επαφή τα clip στα ζευγοι.. Στο σαλόνι λογικά το δοκιμάζεις με άλλο καλώδιο utp έτσι και έχεις ίντερνετ?
NikosKallithea Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 ειναι πρεσαρισμένα λαθος τα φισακια, αλλος λόγος δεν υπαρχει
QRulles Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 δεχομαι τις απαντησεις σας οτι μπορει να ειναι λαθος οι κεφαλες ethernet αλλα γιατι στο tp link δουλεψε επισης ναι με αλλα καλωδια δουλευει μια χαρα.
Dr_Pepper Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, QRulles είπε δεχομαι τις απαντησεις σας οτι μπορει να ειναι λαθος οι κεφαλες ethernet αλλα γιατι στο tp link δουλεψε επισης ναι με αλλα καλωδια δουλευει μια χαρα. 1) Καταρχήν νομίζω είναι καλύτερα να το πας αυτό στο forum για τα δίκτυα@poulinos 2)Αυτό που συμβαίνει μάλλον ειναι λάθος ζεύγη στο καλώδιο. Ο ΟΤΕ δίνει ένα ONT της nokia (https://biznes.tauron.pl/-/media/offer-documents/telekomunikacja/ont/nokia_7368_datasheet.ashx) Δεν το έπιασα ποτέ στα χέρια οπότε δεν ξέρω αν εννοέι ότι και MDI (medium depended) και MDI-X σε auto ή αν δουλεύει μόνο απο μια "φορά" προς την άλλη σε ένα απο τα interfaces. Αν ισχύει το δεύτερο τότε πας εδώ: με "crossover" και "straight" να σημαίνουν αυτά: Καλό ειναι να αγοράσεις ένα ethernet τεστερ επίσης ειναι φθηνά αν δεν θες πάρε ένα πολύμετρο και βάλτο στην ρύθμιση που τσεκάρει την συνέχεια. (εκει που αν κολλήσεις τις ακίδες θα κάνει ένα μπιπ ή θα δείξει κάτι στην οθόνη μόνο όταν ακουμπάς τις ακίδες του του πολυμέτρου ) και έτσι τσέκαρε μια με τις ακίδες του πολυμέτρου τις ακίδες του καλωδίου σου να δεις αν υπάρχει θέμα. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2022 από Dr_Pepper
poulinos Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 On 05/05/2022 at 00:44, QRulles said: Ήμουν πολύ χαρούμενος, θα έμπαινα στην οπτική ίνα σήμερα και είχα ενθουσιαστεί πίστευα ότι επιτέλους μετά από σήμερα θα μπορώ να διακριθω στο gaming λογω internet γιατι λογικα τα προηγούμενα χρονια αυτό θα μου έφταιγε και δεν έπαιζα καλά ( μπορεί και όχι). Τέλος πάντων έρχονται οι λεβέντες του ΟΤΕ μου βάζουν την οπτική ίνα όλα τέλεια ΟΜΩΣ μου φέρανε το μόντεμ στο σαλόνι και μου λένε δεν πειράζει θα φέρεις ένα ηλεκτρολόγο να σου βάλει το μόντεμ πίσω στο δωμάτιο ( διότι εκεί είχα φτιάξει όλες τις γραμμές συναγερμού, smart box, ps5 ) για να πιανει wired κατευθειαν, Ηρθε ο ηλεκτρολογος μου λεει θα πας νακα να αγορασεις 10 μετρα ethernet cat 6 και κεφαλες ethernet rc 45, ηρθε ο ηλεκτρολογος εβγαλε το τρυπανι του, περασε το ethernet ομως no internet απο το κουτακι της οπτικης ινας μεχρι το δωματιο δεν εστελνε internet δοκιμασα λαπτοπ, MacBook με wired δεν. Αλλαξα καλωδιο ( φερνοντας πισω παλι στο σαλονι το μοντεμ δουλευε) μετα ομως εγινε το πιο παραξενο. Λεω εχω ενα repeater θα το δοκιμασω αυτο με το ethertet και εκει δουλευε!! Εστελνε μια χαρα ιντερντετ!!!!! Εχω χασει την μπαλα. καμια ιδεα? Ο εξοπλισμός μου είναι το router του ΟΤΕ το κλασικό και το repeater ειναι το tp link deco το καινούργιο καλώδιο είναι ethernet cat 6 αγορασμενο απο νακα. και το νεο κουτακι της οπτικης ειναι στη φωτο : https://www.google.com/search?q=optiki+ina+ote&sxsrf=ALiCzsb28M3-Ri2k1MEOFjuQnorPKGRIpA:1651700732092&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiLkKXb6Mb3AhXjg_0HHRpxBkcQ_AUoAnoECAIQBA&biw=1680&bih=839&dpr=2#imgrc=W4JjQxc1Qd9vKM Καθε βοηθεια θα εκτιμηθει ! πως εχει βαλει τα χρωματα?πρεπει να μπουν σωστα αλλιως δεν θα παιξει μετα απο χ μετρα ή θα σου ριξει την ταχυτητα. 568a ή 568a θα φτιαξεις τα καλωδια. κατι αλλο για να μην παιξει δεν παιζει εφοσον με αλλο καλωδιο παιζεις. On 05/05/2022 at 02:55, Dr_Pepper said: 1) Καταρχήν νομίζω είναι καλύτερα να το πας αυτό στο forum για τα δίκτυα@poulinos 2)Αυτό που συμβαίνει μάλλον ειναι λάθος ζεύγη στο καλώδιο. Ο ΟΤΕ δίνει ένα ONT της nokia (https://biznes.tauron.pl/-/media/offer-documents/telekomunikacja/ont/nokia_7368_datasheet.ashx) Δεν το έπιασα ποτέ στα χέρια οπότε δεν ξέρω αν εννοέι ότι και MDI (medium depended) και MDI-X σε auto ή αν δουλεύει μόνο απο μια "φορά" προς την άλλη σε ένα απο τα interfaces. Αν ισχύει το δεύτερο τότε πας εδώ: με "crossover" και "straight" να σημαίνουν αυτά: Καλό ειναι να αγοράσεις ένα ethernet τεστερ επίσης ειναι φθηνά αν δεν θες πάρε ένα πολύμετρο και βάλτο στην ρύθμιση που τσεκάρει την συνέχεια. (εκει που αν κολλήσεις τις ακίδες θα κάνει ένα μπιπ ή θα δείξει κάτι στην οθόνη μόνο όταν ακουμπάς τις ακίδες του του πολυμέτρου ) και έτσι τσέκαρε μια με τις ακίδες του πολυμέτρου τις ακίδες του καλωδίου σου να δεις αν υπάρχει θέμα. Μεταφερθηκε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα