Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε;  Μάξ 250 ευρώ
2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό;  Ελλάδα
3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; ΟΧΙ
4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; Καινούριες
5) Μέγεθος οθόνης; Γύρω στις 6.5 ίντσες
6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); NFC
7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; Ναι
8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; Τουλάχιστον μια μέρα
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Όχι αλλα όσο πιο ελαφρύ τόσο το καλύτερο
10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά) Facebook, Insta, Φωτογραφίες, Google Chrome

Καλησπέρα,

Είμαι σε αναζήτηση νέου κινητού για αντικατάσταση του Xiaomi Mi A2 απο το οποίο είμαι πολύ ικανοποιημένος αλλα πλέον κολλάει αρκετά. Συνήθως είχα ταβάνι τα 200 ευρώ αλλα μπορώ να ανέβω και μέχρι 250 αν αξίζει.

Κυρίως ενδιαφέρομαι για καλή ποιότητα στις φωτογραφίες και να είναι αρκετά γρήγορο. Στόχος μου είναι να κρατάω μια τριετία τα κινητά μου οπότε πρέπει να είναι και λίγο future proof.

Με βάση τα παραπάνω, έχω εστιάσει στα

1. Realme GT Master Edition
  2. Samsung A52
  3. Redmi Note 10 Pro
  4. Poco F3

Φαντάζομαι ότι το Samsung έχει τις καλύτερες κάμερες αλλα το βρίσκω γύρω στα 270 τα οποία θεωρώ αρκετά βάσει του budget μου. Το Poco είναι σίγουρα το πιο γρήγορο αλλα διάβασα για μέτριες κάμερες. Το Realme είναι ίσως αυτό που προτιμώ περισσότερο δεδομένου και του ελαφριού OS αλλα επίσης διάβασα για μέτριες κάμερες. Το Redmi έχει καλύτερες κάμερες απο τα 1 και 3 αλλα τον πιο αδύναμο επεξεργαστή. Δεν ξέρω αν βγάζει άνετα τριετία.

Τι θα μου προτείνατε; Δεκτές και νέες προτάσεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φωτογραφικά κάτω από 300€ είναι δύο κινητά.

Realme 9 pro+ (288€)

Samsung A52s (260€)

Μετά από εκεί και πέρα πάει το Realme gt master edition που είναι σχεδόν σαν το A52s με την μόνη διαφορά ότι το Master edition δεν έχει OIS. 

Σύγκριση των δύο κινητών μπορείς να βρεις εδώ 

Επεξ/σία από GATE123
  • Like 1
Δημοσ.

Υπόψιν, το Gt Master Edition εχει πολυ μέτρια αυτονομία και γενικά θα έλεγα να το αποφύγεις αφού ούτε στη κάμερα είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Το a52s εχει εξαιρετική καμερα μονο εφοσον βάλεις gcam. Η στοκ ειναι πολύ μέτρια. Από την άλλη, έχει εξαιρετικό βίντεο στα λεφτά και εχει λίγο λιγότερα frame drops από το realme (καλύτερη gpu).

Το realme 9 pro + έχει τις καλύτερες φωτογραφικές επιδόσεις με στοκ στα λεφτά (και αρκετά παραπάνω). Η στοκ του ειναι λιγο καλύτερη από τη gcam του a52s. 

Φυσικά υπάρχουν και άλλες διαφορές, αλλα εστίασα σε αυτά που ρώταγες. 

• Like 3
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ανέφερα ότι ενδιαφέρομαι για τις κάμερες αλλα είμαι και σχετικά άσχετος. Δεν ασχολούμαι δηλαδή με ρυθμίσεις κλπ. Απλά θέλω να βγάζω το κινητό, να τραβάω μια φωτογραφία και να μου αρέσει το αποτέλεσμα. Σκεφτείτε ότι ήμουν πολύ ικανοποιημένος με το Mi A2 το οποίο είχε καλές κάμερες μεν, για την κατηγορία του δε. Δεν είμαι κανένας enthusiast.

Απο εκεί και πέρα, gcam πολυ δύσκολα να βάλω καθώς δεν θέλω να rootαρω το κινητό λόγω ασφάλειας σχετικά με τις εφαρμογές των τραπεζών. Το βίντεο δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Θα τσεκάρω το realme αν και έχουμε ανέβει σε τιμή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εστιάζεις κάμερα αξίζει το κάθε ευρώ διαφορά που έχει. Ειδικά αν δεν έχεις σκοπό να παίξεις με gcam και θες στοκ.

Κατά τα άλλα, οι απαιτήσεις σου είναι χαμηλές φωτογραφικά αν σε καλύπτει ακόμα η στοκ του α2 (ειδικά νυχτερινές)

Υ.Γ. Η gcam για να παίξει σε αυτά τα κινητά δεν χρειάζεται ξεκλείδωμα ή ρουτ. Έχουν ήδη ενεργό api2. Οπότε είναι απλή εγκατάσταση εφαρμογής. 

Επεξ/σία από Antretng
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Antretng είπε

Αν εστιάζεις κάμερα αξίζει το κάθε ευρώ διαφορά που έχει. Ειδικά αν δεν έχεις σκοπό να παίξεις με gcam και θες στοκ.

Κατά τα άλλα, οι απαιτήσεις σου είναι χαμηλές φωτογραφικά αν σε καλύπτει ακόμα η στοκ του α2 (ειδικά νυχτερινές)

Υ.Γ. Η gcam για να παίξει σε αυτά τα κινητά δεν χρειάζεται ξεκλείδωμα ή ρουτ. Έχουν ήδη ενεργό api2. Οπότε είναι απλή εγκατάσταση εφαρμογής. 

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Όταν είχα ψάξει για gcam στο A2 νομίζω ότι είχα δει πως ήθελε root. Μάλλον γιατι το api δεν ήταν ενεργό.

Οι νυχτερινές του Α2 ήταν ανέκαθεν μέτριες, πλέον σχεδόν δεν κάνω τον κόπο να βγάλω. Αλλα και της μέρας έχουν αρχίσει να μην μου αρέσουν, βλέποντας αποτελέσματα απο κινητά φίλων και γνωστών. Ακόμα και των Poco F3 και X3 (που θεωρούνται μέτρια στον τομέα) που έχω δεί είναι αρκετά καλύτερες, αν και λίγο πιο ψεύτικες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...