kosid7 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ποσό που διαθέτουμε : 800-850 ιδανικά. Υπάρχει πιστωτική και θα ήθελα με ατοκες δόσεις, οπότε ίσως μπορούμε αν ανέβουμε λίγο ακόμα Χρήση υπολογιστή : Γραφιστικά, Απλή επεξεργασία βίντεο(τελείως ερασιτεχνικά), Ταινίες και μέτριο gaming χωρίς πολλές απαιτήσεις Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: κυρίως Photoshop CS 6 που είναι και η κύρια ανάγκη μου, Wondershare Filmora 9 Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Εχω μια οθόνη Philips 10ετίας vfm που ακόμα αντέχει αλλά ίσως χρειαστώ στο μέλλον Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Το ιδανικότερο θα ήταν από το ίδιο να μη μπλέκουμε με πολλά αλλά αν δε γίνεται οκ. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το κάνω μόνος, έχω φίλο γνώστη. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο οχι Θα ήθελα κάτι που να με βγάλει αξιοπρεπώς για αρκετό καιρό και αν χρειαστεί να αναβαθμίσω κάτι να μη δώσω πολλά.Αυτη τη στιγμή δεν έχω κάποιο κομμάτι απο παλιότερο pc.Θα ήθελα να τα φτιάξω όλα από την αρχή. Είδα και τις προτάσεις κάποιων παιδιών εδώ μέσα, όπως του Triplex και φαίνονται καλές Επεξ/σία 4 Μαΐου 2022 από kosid7
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Phillips 10ετίας? Θα χρειαστείς και νέα οθόνη φίλε μου. Έτσι θεωρώ. 3
hln3 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 MSI B450 Tomahawk Max II ryzen 5600 Be Quiet Pure Power 11 600W RX 6600 2x8 GB * 3200 mhz nvme 512gb σε pcie3.0 kolink stronghold pc case οριακά εντος budget 1
radiohead Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 8 ώρες πριν, kosid7 είπε Ποσό που διαθέτουμε : 800-850 ιδανικά. Υπάρχει πιστωτική και θα ήθελα με ατοκες δόσεις, οπότε ίσως μπορούμε αν ανέβουμε λίγο ακόμα Χρήση υπολογιστή : Γραφιστικά, Απλή επεξεργασία βίντεο(τελείως ερασιτεχνικά), Ταινίες και μέτριο gaming χωρίς πολλές απαιτήσεις Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: κυρίως Photoshop CS 6 που είναι και η κύρια ανάγκη μου, Wondershare Filmora 9 Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Εχω μια οθόνη Philips 10ετίας vfm που ακόμα αντέχει αλλά ίσως χρειαστώ στο μέλλον Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Το ιδανικότερο θα ήταν από το ίδιο να μη μπλέκουμε με πολλά αλλά αν δε γίνεται οκ. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το κάνω μόνος, έχω φίλο γνώστη. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο οχι Θα ήθελα κάτι που να με βγάλει αξιοπρεπώς για αρκετό καιρό και αν χρειαστεί να αναβαθμίσω κάτι να μη δώσω πολλά.Αυτη τη στιγμή δεν έχω κάποιο κομμάτι απο παλιότερο pc.Θα ήθελα να τα φτιάξω όλα από την αρχή. Είδα και τις προτάσεις κάποιων παιδιών εδώ μέσα, όπως του Triplex και φαίνονται καλές Το νο1 είναι η εργασία σου γραφιστικά και Photoshop; 1
kosid7 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 23 ώρες πριν, radiohead είπε Το νο1 είναι η εργασία σου γραφιστικά και Photoshop; Όχι επαγγελματικά αλλά ασχολούμαι.
life is music Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Στις 4/5/2022 στις 1:54 ΜΜ, kosid7 είπε Ποσό που διαθέτουμε : 800-850 ιδανικά. Υπάρχει πιστωτική και θα ήθελα με ατοκες δόσεις, οπότε ίσως μπορούμε αν ανέβουμε λίγο ακόμα Χρήση υπολογιστή : Γραφιστικά, Απλή επεξεργασία βίντεο(τελείως ερασιτεχνικά), Ταινίες και μέτριο gaming χωρίς πολλές απαιτήσεις Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: κυρίως Photoshop CS 6 που είναι και η κύρια ανάγκη μου, Wondershare Filmora 9 Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Εχω μια οθόνη Philips 10ετίας vfm που ακόμα αντέχει αλλά ίσως χρειαστώ στο μέλλον Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Το ιδανικότερο θα ήταν από το ίδιο να μη μπλέκουμε με πολλά αλλά αν δε γίνεται οκ. Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το κάνω μόνος, έχω φίλο γνώστη. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο οχι Θα ήθελα κάτι που να με βγάλει αξιοπρεπώς για αρκετό καιρό και αν χρειαστεί να αναβαθμίσω κάτι να μη δώσω πολλά.Αυτη τη στιγμή δεν έχω κάποιο κομμάτι απο παλιότερο pc.Θα ήθελα να τα φτιάξω όλα από την αρχή. Είδα και τις προτάσεις κάποιων παιδιών εδώ μέσα, όπως του Triplex και φαίνονται καλές μητρικη https://www.skroutz.gr/s/20085416/MSI-B450M-Mortar-Max-Motherboard-Micro-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html επεξεργαστης https://www.skroutz.gr/s/19434592/AMD-Ryzen-5-3600-3-6GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM4-Tray.html τροφοδοτικο https://www.skroutz.gr/s/30389522/Corsair-TX-M-Series-TX550M-2021-550W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Semi-Modular-80-Plus-Gold.html?from=catspan nvme https://www.skroutz.gr/s/17274661/Samsung-970-Evo-Plus-SSD-500GB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-MZ-V7S500BW.html κουτι https://www.skroutz.gr/s/25975032/CoolerMaster-MasterBox-MB400L-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Γκρι.html 3 φανακια απο αυτον εδω https://www.skroutz.gr/s/26384190/Arctic-F12-PWM-Case-Fan-120mm-με-Σύνδεση-4-Pin.html?from=catspan hdd εδω https://www.skroutz.gr/s/15405705/Seagate-Barracuda-2TB-HDD-Σκληρός-Δίσκος-3-5-SATA-III-7200rpm-με-256MB-Cache-για-Desktop-ST2000DM008.html?from=manufacturer καρτα γραφικων εδω https://www.skroutz.gr/s/23141525/Zotac-GeForce-GTX-1650-4GB-GDDR6-OC-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-3-0-με-HDMI-και-DisplayPort-ZT-T16520F-10L.html#reviews οθονη εδω https://www.skroutz.gr/s/25550587/Philips-E-Line-272E1GAJ-VA-Gaming-Monitor-27-FHD-1920x1080-144Hz-με-χρόνο-απόκρισης-4ms-GTG.html#reviews και ραμ εδω https://www.skroutz.gr/s/7730092/G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-16GVKB.html?from=catspan 1
nickol-us Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Σε σημερινές τιμές, καθώς μεταβάλλονται διαρκώς (πχ το τροφοδοτικό όπως και η μητρική υπάρχει μόνο σε ένα κατάστημα τιμή προσφοράς) Kolink-Citadel-Mesh-RGB-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο Corsair-TX-M-Series-TX550M-2021-550W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Semi-Modular-80-Plus-Gold Intel-Core-i5-12400F-2-5GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-1700-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα Asus-Prime-B660M-A-D4-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1700-Socket G-Skill-Ripjaws-V-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Desktop-F4-3200C16D-16GVKB Samsung-980-SSD-500GB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-MZ-V8V500BW Αν τα έχω υπολογίζει σωστά, μέχρι εδώ είσαι περίπου στα 500 ευρώ. Λόγω χρήσης (photoshop), ιδανικά καλό θα ήταν να πας σε nvidia που δυστυχώς δεν έχουν το καλύτερο value. Οπότε οριακά η καλύτερη επιλογή στα υπόλοιπο διαθέσιμο budget θα έλεγα πως είναι μια 3050. Καλό θα ήταν αν βρεις και κάποια αερόψυξη στα ~30 ευρώ, με κάποιον 120αρι fan, εδώ όμως θα χρειαστεί ψάξιμο για να βρεις ποιές θα έχουν κιτ για 1700 καθώς ακόμη υπάρχει παλιό στοκ χωρίς. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2022 από nickol-us 2
Aten-Ra Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Λόγω χρήσης (photoshop), ιδανικά καλό θα ήταν να πας σε nvidia που δυστυχώς δεν έχουν το καλύτερο value. Οπότε οριακά η καλύτερη επιλογή στα υπόλοιπο διαθέσιμο budget θα έλεγα πως είναι μια 3050. Στο Photoshop δεν έχει καμία διαφορά η GPU, είναι μόνο CPU Θα συμφωνήσω να πάει στον Core i5 1400F αντί του Ryzen 3600 Επεξ/σία 7 Μαΐου 2022 από Aten-Ra 2
nickol-us Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε Στο Photoshop δεν έχει καμία διαφορά η GPU, είναι μόνο CPU Θα συμφωνήσω να πάει στον Core i5 1400F αντί του Ryzen 3600 Από το ιδιο site αναφορών σου και οι λόγοι που προτείνω 3050 Αναφορά σε κείμενο How much VRAM (video card memory) does Photoshop need? While a higher-end GPU may not give significantly higher raw performance, it is essential that your video card has enough VRAM or video card memory for your projects. However, unless you have multiple 4K displays, even 4GB of VRAM should be plenty. Since all the video cards we currently offer for Photoshop have at least 8GB of VRAM, this should not be a concern for most users. Αναφορά σε κείμενο Does Photoshop run better with NVIDIA or AMD? At the moment, NVIDIA has the lead over AMD in terms of performance. We have also found that NVIDIA cards tend to be slightly more reliable (both from a hardware and driver standpoint), which is why we typically use NVIDIA over AMD unless there is a clear benefit to using an AMD card. Κατά γενική ομολογία και όχι μόνο από puget, σε προγράμματα όπως το photoshop είναι κατά 99% προτιμότερη η επιλογή της nvidia. Έχοντας αυτό στο μυαλό και με τις αμέσως προηγούμενες κάρτες (τιμολογιακά) να είναι οι 1660super και η 1650, η 3050 με τα 8gb θεωρώ οτι είναι η πιο "ορθή" επιλογή. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2022 από nickol-us 2
Aten-Ra Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Από το ιδιο site αναφορών σου και οι λόγοι που προτείνω 3050 Κατά γενική ομολογία και όχι μόνο από puget, σε προγράμματα όπως το photoshop είναι κατά 99% προτιμότερη η επιλογή της nvidia. Έχοντας αυτό στο μυαλό και με τις αμέσως προηγούμενες κάρτες (τιμολογιακά) να είναι οι 1660super και η 1650, η 3050 με τα 8gb θεωρώ οτι είναι η πιο "ορθή" επιλογή. Αφού έχουν lead στο performance να προτείνουμε όλοι NVIDIA για Photoshop 🤪 wtf
kosid7 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τη βοήθειά σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα