Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας !

Είμαι κάτοχος ενός παλιού μηχανήματος (AMD FX-4300 , RX 570 Nitro 4gb , ktl….) στο οποίο θα κρατήσω μόνο το τροφοδοτικό(ενα καινουργιο crosair)  την κάρτα γραφικών και τους σκληρούς δίσκους …. Με λίγα λόγια βασικά ψάχνω να βρω επεξεργαστή και μητρική .

Σε διάφορες αναζητήσεις από ότι καταλαβαίνω μια δημοφιλής λύση είναι o Ryzen 5 5600χ

Απλα επειδη ξεφευγει λιγο το κοστος που ειχα κατα νου , υπαρχει κατι αλλο? αν τελικα καταληξω στον Ryzen 5 5600χ ποια μητρικη μου προτεινετε.

η χρηση που θα γινει ειναι κυριως gaming(δεν ψαχνω για extreme μηχανιμα).

ευχαριστώ!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haunter είπε

Καλησπέρα σας !

Είμαι κάτοχος ενός παλιού μηχανήματος (AMD FX-4300 , RX 570 Nitro 4gb , ktl….) στο οποίο θα κρατήσω μόνο το τροφοδοτικό(ενα καινουργιο crosair)  την κάρτα γραφικών και τους σκληρούς δίσκους …. Με λίγα λόγια βασικά ψάχνω να βρω επεξεργαστή και μητρική .

Σε διάφορες αναζητήσεις από ότι καταλαβαίνω μια δημοφιλής λύση είναι o Ryzen 5 5600χ

Απλα επειδη ξεφευγει λιγο το κοστος που ειχα κατα νου , υπαρχει κατι αλλο? αν τελικα καταληξω στον Ryzen 5 5600χ ποια μητρικη μου προτεινετε.

η χρηση που θα γινει ειναι κυριως gaming(δεν ψαχνω για extreme μηχανιμα).

ευχαριστώ!

εχεις AMD και λογικα εκει θα ξαναπας , το μαλλι δεν λες μεχρι που φτανει.

• Like 3
Δημοσ.

Αν θες να κόψεις budget θα κόψεις και από κάπου αλλού.

Πες μας πόσα θες να διαθέσεις.

Αυτή τη στιγμή σε ryzen μπορείς να πας στη λύση του σκέτου 5600 και νσ γλιτώσεις λίγα χρήματα. Μπορείς να δεις μητρική b450, θυσιάζοντας το pcie4 και να γλιτώσεις ακόμη λίγα χρήματα.

Λύσεις υπάρχουν, το θεμα είναι πως το έχεις στο μυαλό σου.

Επίσης σν σκέφτεσαι και σε intel υπάρχει εναλλακτική με 12400f και μια οικονομική μητρική να ρίξεις λίγο το budget, όμως με τέτοια μητρική δεν θα έχεις σημαντικές προοπτικές αναβάθμισης.

Τέλος,  αν δεν έχεις σκοπό να αλλάξεις κάρτα, τη συγκεκριμένη μπορείς να την καλύψεις και με αρκετά πιο οικονομικούς cpu.

• Like 3
Δημοσ.

παρε μια γευση και κοιτα την τσεπη σου μετα τι μπορεις να παρεις

1645505384_Screenshot2022-05-04at13-53-20.png.30ef5509cb188ed9f62fc75e6ccfd407.png

• Like 2
Δημοσ.

Σε 5600Χ βάζεις μια tomahawk b450 - οικονομική αλλά άριστη. Δεν την παίρνουν επειδή έχει pcie 3.0 μονο, που εσένα δεν πρέπει να σε νοιάζει.

Για να κόψεις λιγο ακομη βαλε 5600 αντι για 5600Χ

• Like 1
Δημοσ.

καλησπερα σε ολους!!

εχετε δικαιο δεν ειπα για budget . ειχα στο μυαλο μου 400-500 ευρω συνολο δεδομενου οτι θα χρειαστω και ραμ . αλλα τωρα με το πολεμο , εχουν παει ολα στα υψη(αναφερομαι σε μηνιαια κοστοι) ...οποτε αν μπορω να το μαζευψω λιγο θα το ηθελα. καρτα γραφικων δεν θελω να αλλαξω γιατι και θα εκτοξευσω το κοστος , και βασικα ειμαι ευχαριστημενος .

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Haunter είπε

καλησπερα σε ολους!!

εχετε δικαιο δεν ειπα για budget . ειχα στο μυαλο μου 400-500 ευρω συνολο δεδομενου οτι θα χρειαστω και ραμ . αλλα τωρα με το πολεμο , εχουν παει ολα στα υψη(αναφερομαι σε μηνιαια κοστοι) ...οποτε αν μπορω να το μαζευψω λιγο θα το ηθελα. καρτα γραφικων δεν θελω να αλλαξω γιατι και θα εκτοξευσω το κοστος , και βασικα ειμαι ευχαριστημενος .

οτι σε λεει απο πανω ο φιλος , κοβεις και βαζεις και μετα αν θα θες να παρεις καρτα με pci-e4.0 τα κανεις ολα μαζι παστελια , ολα απο εσενα εξαρτωνται

• Like 3
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Haunter είπε

καλησπερα σε ολους!!

Στα 180 παιρνεις 12400f, και απο εκει και περα για μητρική - αν σε ενδιαφέρει η αναβαθμισημοτητα η οχι (να βαλεις δηλαδη του χρονου πιο γρηγορο επεξεργαστή) ξεκινας απο τα 140 εως τα 200 ευρω. 

Σε amd πας αναγκαστικα σε 5600 αλλα ειναι dead end, δεν θα βγουν καλύτεροι επεξεργαστές για την συγκεκριμενη μητρική. 

Οποτε αν σε ενδιαφερει η αναβαθμισημοτητα πας σε intel, αν οχι διαλεξε τι προτιμάς. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα φίλε μου, αν δεν έχεις σκοπό να αναβαθμίσεις σύντομα την κάρτα σου, τότε και ο 12100f  μια χαρά επιλογή είναι, δεν θα κερδίσεις τίποτα ουσιαστικό  πηγαίνοντας σε πιο δυνατό επεξεργαστή από τώρα.

Πάντως ακόμα και αν αργότερα βάλεις μία κάρτα επιπέδου rx6600, τότε το κέρδος σε fps του 12100 σε σχέση με έναν 12400 ή 5600 θα είναι πολύ μικρότερο από την διαφορά τους στην τιμή (τωρινές τιμές μιλάμε πάντα).

Κατ'άλλα αν θέλεις οπωσδήποτε Amd, τότε όπως είπαν και οι υπόλοιποι, μόνο ο 5600 έχει νόημα με τις παρούσες τιμές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...