Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα κομμάτι της διακήρυξης, αναφέρεται πως «ορισμένες αυταρχικές κυβερνήσεις χρησιμοποιούν διαδικτυακές πλατφόρμες και ψηφιακά εργαλεία για να περιορίσουν την ελευθερία της έκφρασης και αρνούνται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες». Στην διακήρυξη, δίνεται έμφαση στο ότι το διαδίκτυο πρέπει να είναι ανεξάρτητο, αποκεντρωμένο και οι κυβερνήσεις να μην επεμβαίνουν στις υποδομές του.

Είπαν οι χώρες της ΕΕ που σαν έτοιμες από καιρό λογόκριναν εντός λίγων ωρών κάθε τι ρωσικό σε τηλεόραση και ίντερνετ, γιατί έτσι.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Marcos_Aurilius είπε

Είπαν οι χώρες της ΕΕ που σαν έτοιμες από καιρό λογόκριναν εντός λίγων ωρών κάθε τι ρωσικό σε τηλεόραση και ίντερνετ, γιατί έτσι.

Γιατί προσπάθησες να μπεις σε ρωσική σελίδα και στο απαγόρευσαν? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλώς ή κακώς με το διαδίκτυο αλλάζουν τα δεδομένα. Μέσα σε 1 λεπτό μπορεί μια ψεύτικη είδηση να διαδοθεί και να γίνει χαμός.

Ανεβάζει κάποιος μια φωτογραφία νεκρού και την έχουν δει σε 5 λεπτά 100εκ άνθρωποι.

Δεν είναι όπως παλιότερα που μια ψευδή είδηση την άκουγαν λίγα άτομα και προλάβαινες να κινηθείς νομικά αν θίγεσαι.

Δεν μπορεί το κράτος να κινείται πλέον με τα συμβατικά μέσα.

Οι κακόβουλοι έχουν εργαλεία-"πυρηνικά όπλα", αναλόγως και οι κυβερνήσεις πρέπει να θέσουν έναν έλεγχο για να τηρείται η νομιμότητα και όχι για να ελέγξουν τα δεδομένα μας.

Αυτά άλλωστε μόνοι μας τα δίνουμε στο facebook. Πλέον βλέπουμε ολόκληρες δικαστικές υποθέσεις να κρίνονται από σχόλια στο fb (βλέπε πισπιρίγγου)

Εννοείται βέβαια πως πρέπει να υπάρχει και ένα όριο στα στοιχεία που έχουν ή μπλοκάρουν οι κυβερνήσεις ή τα κοινωνικά μέσα από την πρόσβαση, αλλά να μην φτάνουμε σε σημεία παραλογισμού, όπως γίνεται στην Ελλάδα με τις κάμερες ασφαλείας στα αυτοκίνητα και τις παραβάσεις...

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
Δημοσ.

Καλημέρα !

Μία απλή γλωσσική διόρθωση ήθελα να κάνω στο κείμενο του αρχικού άρθρου. Σ' ένα σημείο λέει ότι η Ρωσία και η Κίνα δεν βρίσκονται μεταξύ "των συμμετεχόντων χωρών". Η χρήση της λέξης "συμμετεχόντων" εδώ είναι λανθασμένη, γιατί το ουσιαστικό "χώρα" είναι θηλυκού γένους. Επομένως αντί "των συμμετεχόντων" θα έπρεπε να γράφει "των συμμετεχουσών χωρών". Αν αυτό θεωρείται υπερβολικός αρχαϊσμός, θα μπορούσαμε να πούμε "των χωρών που συμμετέχουν". 

Ευχαριστώ,

Ο Άσπρος Γάτος

• Like 2
Δημοσ.
Στις 4/5/2022 στις 11:41 ΜΜ, AtiX είπε

Μια μόνο παρατήρηση, σταματήστε να χρησιμοποιείτε το 1984* ως επιχείρημα, είναι σαν να χρησιμοποιώ τις 50 αποχρώσεις του γκρι για να επιχειρηματολογήσω για την σεξουαλική κακοποίηση όλων των γυναικών…

ΥΓ: βρες μου ένα παράδειγμα που η αντίθετη άποψη, η οποία δεν έχει καταρριφθεί επιστημονικά, έχει φιμωθεί…

Το 1984 περιγράφει ένα μέλλον που δεν απέχει και πολύ με όσα ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται. Οπότε συγγνώμη αν σου χαλάει το όνειρο αλλά δυστυχώς πραγματικά έτσι έχουν τα πράγματα. Το βιβλίο είναι προφητικό και περιγράφει μέσες άκρες ότι σταδιακά εφαρμόζεται σήμερα.

Ούτως ή άλλως η δικτατορία δεν επιβάλλεται άμεσα γιατί θα προκαλουσε την άμεση αντιδραση, παρά μόνο με αργά βήματα για να αποδεχόμαστε λίγο λίγο τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται και την οποία το επόμενο βήμα θα επιδεινώσει.

Αν τώρα θεωρείς τις 50 αποχρώσεις του γκρι τόσο σημαντικό βιβλίο/ταινία όσο το 1984 τι να πω.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 5/5/2022 στις 3:26 ΜΜ, Armoral είπε

Το 1984 περιγράφει ένα μέλλον που δεν απέχει και πολύ με όσα ψηφίστηκαν και εφαρμόζονται. Οπότε συγγνώμη αν σου χαλάει το όνειρο αλλά δυστυχώς πραγματικά έτσι έχουν τα πράγματα. Το βιβλίο είναι προφητικό και περιγράφει μέσες άκρες ότι σταδιακά εφαρμόζεται σήμερα.

Ούτως ή άλλως η δικτατορία δεν εφαρμόζεται άμεσα, παρά μόνο με αργά βήματα για να αποδεχόμαστε λίγο λίγο τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται και την οποία το επόμενο βήμα θα επιδεινώσει.

Αν τώρα θεωρείς τις 50 αποχρώσεις του γκρι τόσο σημαντικό βιβλίο/ταινία όσο το 1984 τι να πω.

Το βιβλίο γράφτηκε το 1948 αν θυμάμαι καλά. Δείγματα από δημοκρατικές χώρες που ακολούθησαν τις αναφορές του βιβλίου δεν υπάρχουν, μέχρι στιγνη μόνο φοβίες! Εκτός και αν πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει στην διάρκεια 200 ή 300 χρόνων…

Το να μην μπορείς να ξεχωρίζεις την διαφορά μεταξύ ενός δημοκρατικού καθεστώτος και να το ταυτίζεις με ένα απολυταρχικό γιατί σε αυτό αναφέρεται το βιβλίο, είναι τόσο λάθος οσο και αυτοί που φοβούνται να ζήσουν γιατί αν δεν ακολουθήσουν συγκεκριμένους παράλογους κανόνες δεν θα τους περιμένουν παρθένες μετά τον θάνατο τους…

Ξανά λέω σταματά να φοβάσαι, δεν γίνονται όλα για να σε υποδουλώσουν…

Δημοσ.
5 ώρες πριν, AtiX είπε

Γιατί προσπάθησες να μπεις σε ρωσική σελίδα και στο απαγόρευσαν? 

Ναι. Εδώ στην Ολλανδία, τουλάχιστον, ο πάροχός μου έχει κόψει την πρόσβαση σε RT και Sputnik, στα πλαίσια των κυρώσεων. Κατά την άποψή μου, όσο τραγικά και προπαγανδιστικά κι αν είναι τα συγκεκριμένα site (που για να είμαι ειλικρινείς, δεν είναι και τόσο περισσότερο από ότι ο Guardian από την αντίθετη), εν έτει 2022 το να κόβεται πρόσβαση σε συγκεκριμένο ιστότοπο επειδή θεωρείται ότι παραπληροφορεί είναι εξαιρετικά επικίνδυνο!

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, liberostelios είπε

Ναι. Εδώ στην Ολλανδία, τουλάχιστον, ο πάροχός μου έχει κόψει την πρόσβαση σε RT και Sputnik, στα πλαίσια των κυρώσεων. Κατά την άποψή μου, όσο τραγικά και προπαγανδιστικά κι αν είναι τα συγκεκριμένα site (που για να είμαι ειλικρινείς, δεν είναι και τόσο περισσότερο από ότι ο Guardian από την αντίθετη), εν έτει 2022 το να κόβεται πρόσβαση σε συγκεκριμένο ιστότοπο επειδή θεωρείται ότι παραπληροφορεί είναι εξαιρετικά επικίνδυνο!

Δεν διαφωνώ και βέβαια ούτε δικαιολογώ τέτοιες κινήσεις…

Άλλο όμως αυτό και άλλο, όλη αυτή η καταστροφολογία που γράφεται εδώ μέσα και που ξαφνικά νομίζει ο άλλος ότι πέφτει λογοκρισία στα πάντα και στους πάντες!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AtiX είπε

Το βιβλίο γράφτηκε το 1948 αν θυμάμαι καλά. Δείγματα από δημοκρατικές χώρες που ακολούθησαν τις αναφορές του βιβλίου δεν υπάρχουν, μέχρι στιγνη μόνο φοβίες! Εκτός και αν πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει στην διάρκεια 200 ή 300 χρόνων…

Το να μην μπορείς να ξεχωρίζεις την διαφορά μεταξύ ενός δημοκρατικού καθεστώτος και να το ταυτίζεις με ένα απολυταρχικό γιατί σε αυτό αναφέρεται το βιβλίο, είναι τόσο λάθος οσο και αυτοί που φοβούνται να ζήσουν γιατί αν δεν ακολουθήσουν συγκεκριμένους παράλογους κανόνες δεν θα τους περιμένουν παρθένες μετά τον θάνατο τους…

Ξανά λέω σταματά να φοβάσαι, δεν γίνονται όλα για να σε υποδουλώσουν…

Δε φοβάμαι για εμένα αλλά για τα παιδιά μας,  κοίτα λιγο προς Κίνα πλευρά να καταλάβεις τι συμβαίνει και θα καταλάβεις τι θα εφαρμοσθεί κι εδώ.

Ορισμένοι είστε ικανοί να αμφισβητείτε υσ πάντα και να τα καταρριπτετε ως θεωρίες συνωμοσιας, ακόμη και τη στιγμή που θα εφαρμοσθεί το συρτημα κοινωνικής αξιολόγησης όπως ακριβώς γίνεται ήδη στην Κίνα, όπου παρακολουθουνται οι πάντες και τα πάντα και ανάλογα τιμωρούνται η επιβραβευονται, ακόμη και τοτε λοιπόν θα βρίσκετε θετικά στο σύστημα και θα κατηγορείτε τους "αντιφρονούντες".

Και για να γυρίσουμε στο θέμα μας, όλες αυτές οι χώρες υπέγραψαν κάτι εκ μέρους των λαών τους χωρίς να ρωτήσουν κανέναν. Αυτό λοιπόν είναι το πρόβλημα και πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Δεν έχουν ούτε κληρονομικό χάρισμα, ούτε έχουν χριστεί ανώτεροι αντιπρόσωποι των πληβείων ώστε να αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς οπότε τους βολεύει και για οποίο θέμα τους καπνίσει.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Armoral είπε

Δε φοβάμαι για εμένα αλλά για τα παιδιά μας,  κοίτα λιγο προς Κίνα πλευρά να καταλάβεις τι συμβαίνει και θα καταλάβεις τι θα εφαρμοσθεί κι εδώ.

Ορισμένοι είστε ικανοί να αμφισβητείτε υσ πάντα και να τα καταρριπτετε ως θεωρίες συνωμοσιας, ακόμη και τη στιγμή που θα εφαρμοσθεί το συρτημα κοινωνικής αξιολόγησης όπως ακριβώς γίνεται ήδη στην Κίνα, όπου παρακολουθουνται οι πάντες και τα πάντα και ανάλογα τιμωρούνται η επιβραβευονται, ακόμη και τοτε λοιπόν θα βρίσκετε θετικά στο σύστημα και θα κατηγορείτε τους "αντιφρονούντες".

Και για να γυρίσουμε στο θέμα μας, όλες αυτές οι χώρες υπέγραψαν κάτι εκ μέρους των λαών τους χωρίς να ρωτήσουν κανέναν. Αυτό λοιπόν είναι το πρόβλημα και πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Δεν έχουν ούτε κληρονομικό χάρισμα, ούτε έχουν χριστεί ανώτεροι αντιπρόσωποι των πληβείων ώστε να αποφασίζουν για αυτούς χωρίς αυτούς οπότε τους βολεύει και για οποίο θέμα τους καπνίσει.

Κάτσε ρε φίλε μου γιατί δεν καταλαβαίνω κάτι πολύ σημαντικό…

Πως προδικάζεις και πως είσαι τόσο σίγουρος για την αρνητική εξέλιξη όλων αυτών των μέτρων? Γιατί αυτοί να μην έχουν το κληρονομικό χάρισμα και να το έχεις εσύ?

Τέλος θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί δεν θέλεις μια κοινωνία να πάρει μέτρα κατα των ψευδών ειδήσεων? Εσύ τι προτάσεις έχεις να κάνεις ώστε να μην υπάρχει αυτή η κατάντια που μόνο group που να υποστηρίζει ότι πετάει ο γάιδαρος δεν έχουμε δει…

Δημοσ.
15 ώρες πριν, AtiX είπε

Εσύ τι προτάσεις έχεις να κάνεις ώστε να μην υπάρχει αυτή η κατάντια που μόνο group που να υποστηρίζει ότι πετάει ο γάιδαρος δεν έχουμε δει…

Να εκπαιδευτει ο κοσμος και να γινει τριψηφιο το IQ του μηπως? Ετσι ωστε οταν διαβαζει κατι, να μπορει να καταλαβει αν ειναι λογικο η οχι πριν πατησει το ρημαδι το share.

Λεω εγω...

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Dantε είπε

Να εκπαιδευτει ο κοσμος και να γινει τριψηφιο το IQ του μηπως? Ετσι ωστε οταν διαβαζει κατι, να μπορει να καταλαβει αν ειναι λογικο η οχι πριν πατησει το ρημαδι το share.

Λεω εγω...

Θέλεις να πάρω παράδειγμα το δικό σου ποστ και να αναλύσω στο πως αυτό που κατηγορείς τους άλλους, ως αμαθείς και με χαμηλό iq, κάνει εσένα μέρος του προβλήματος ουσιαστικά?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Θέλεις να πάρω παράδειγμα το δικό σου ποστ και να αναλύσω στο πως αυτό που κατηγορείς τους άλλους, ως αμαθείς και με χαμηλό iq, κάνει εσένα μέρος του προβλήματος ουσιαστικά?

Εγω δε κανω share ειδησεις απο το κουλουρι, αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

Δεν απαντας παντως αλλα υπεκφευγεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Dantε είπε

Εγω δε κανω share ειδησεις απο το κουλουρι, αυτο ειναι το μονο σιγουρο.

Δεν απαντας παντως αλλα υπεκφευγεις. 

Ειδες που δεν καταλαβαίνεις τι γράφω? Πχ όσο και να εκπαιδεύσεις κάποιον, το IQ ουσιαστικά μένει σταθερό…

οι άνθρωποι δεν γίνονται εξυπνότεροι από την εκπαίδευση…

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ειδες που δεν καταλαβαίνεις τι γράφω? Πχ όσο και να εκπαιδεύσεις κάποιον, το IQ ουσιαστικά μένει σταθερό…

οι άνθρωποι δεν γίνονται εξυπνότεροι από την εκπαίδευση…

Το ξερα οτι καποιος θα παει να κανει τον εξυπνο με το IQ και να που τσιμπησε ο συνηθης υποπτος πρωτος πρωτος.Γιατι χανεις το δασος και βλεπεις το δεντρο.

Προφανως ηταν μεταφορικη η εκφραση. Ναι δε γινονται εξυπνοτεροι απο την εκπαιδευση αλλα αποκτουν γνωσεις και κριτικη ικανοτητα για να φιλτραρουν αυτα που βλεπουν. Πλεον με τη τουβλοποιηση του κοσμου, ουτε το πεταει ο γαιδαρος δεν ειναι ικανοι καποιοι να καταλαβουν εαν ανταποκρινεται στη πραγματικοτητα η οχι.

Αντιλεγεις στο οτι η εκπαιδευση ειναι η μονη ουσιαστικη λυση στο προβλημα που σου παρεθεσα? Και θα ανεβασει και το επιπεδο και στη κοινωνια και στη καθημερινοτητα μας? Και θα μπορουν να διαχωρισουν και να καταλαβουν το νοημα μεταξυ των group ¨Πατερ Παστιτσιος" και "Η γη ειναι επιπεδη".Γιατι πολλοι δε μπορουν.

• Like 1
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...