ant_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Ποιες αερολογιες και τι intern μου λες Δεν μιλαμε για καποιον που εχει πτυχιο απο μεγαλο πανεπιστημιο phd κλπ και θα ενδιαφερθει να τον κρατησει κ να μην παρει καποιον αμερικανο
dr_frozenarm Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 12 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Οι ΗΠΑ θέλουν @@ και σκληράδα. Η κοινωνία δεν είναι όπως εδώ. Οι Ευρωπαίοι είναι αδύναμοι σαν χαρακτηρες σε σχέση με τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί είναι σκληροί και απαιτητικοί, σε κακό βαθμό. Αλλά που πρέπει να αναλογιστεί οποίος πάει ακόμα και με συμβόλαιο είναι ότι μπορεί να απολυθεί στο δευτερόλεπτο χωρίς λόγο η αιτία. Είναι νόμος που λέγεται fire at will, και μπορει να σε διωξουν απο οπουδηποτε χωρις λογο, για απλα δεν γουσταρουν την φατσα σου η δεν τους εκατσες στο γραφειο. Επίσης υπάρχει παρενόχληση σεξουαλικη σχεδόν σε όλες τις δουλειές στις ΗΠΑ, όπως και ότι πολλές φορές μπορεί να γελαει και να είναι φιλικοί αλλά να σε καταταγγειλουν από πίσω. Παράδειγμα, μπορεί ένας υπεύθυνος σε ένα Walmart να σου πει (αν είσαι γυναίκα συνήθως) έλα να μου τον πιάσεις λίγο στο γραφείο, αλλιώς παίρνεις πόδι. Και εδώ είναι η σκληράδα. Εσύ αν πάρεις τηλέφωνο τα κεντρικά (corporate) θα διωξουν εσενα και οχι τον υπευθυνο σου στο second. Επισης, εκει οι manager ειναι 22-25, οποτε αν πατε 30-35 χρονων get prepared να ακουτε το μικροτερο να σας βαζει στην θεση σας (σε καποιους δεν αρεσει αυτο). Επιπλέον, οι Αμερικανοί λένε ΠΟΛΛΑ ψέμματα, παθολογικά. Όποτε να το έχετε στον νου σας, αυτό. Να το θέσω και αλλιώς, είναι κοινωνία που πραγματικά ο μεγάλος τρώει τον μικρό. Όποτε οποίος πάει να προετοιμαστεί να γίνει ο μεγάλος και όχι ο μικρός. Που ζεις απο περιέργεια? Αυτα που γράφεις ειναι τουλάχιστον μπούρδες... Δεν ξέρω αν σχολιάζονται αυτα που γράφεις. 5 2
vamvakoolas Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) επειδη διαβαζω και καποια πραγματα που δε στεκουν: Υπαρχει ορθοδοξη εκκλησια στην Αμερικη που ψαχνει εδω και πολυυυυυυυ καιρο επιστατη που να ξερει αγγλικα ελληνικα με σχετικα καλο μισθο και δε...βρισκει! Αντιστοιχα υπαρχει και για Μοντρεαλ (Καναδα). Ειχαν πει οτι θα βαλουν και αγγελια σε εφημεριδες Ελαδα μπας και ερθει καποιος. Ισως οπως εγραψε και καποιος , το παλικαρι αν εχει χρηματα οσο χρονο του δινει η τουριστικη βιζα να παει (κατα τη ταπεινη μου γνωμη) σε μια οχι μεγαλουπολη να δικτυωθει και θα δει την ακρη ή τουλαχιστον θα ξερει τι θα κανει οταν ξαναταξιδεψει. Το ιδιο ισχυει και για καναδα. Το προβλημα και στις 2 περιπτωσεις ειναι τα χρηματα που χρειαζονται οχι τοσο για το αεροπορικο οσο για τη διαμονη/διατροφη για αυτο και αρκετοι γραφουν να ξερεις καποιον εκει ή να σε φιλοξενήσουν Υ.Γ Το ιδιο ισχυει ακομα και για την Ευρωπη: και Ιταλια να πας ετσι χυμα αν δε βρεις αμεσα καποια δουλεια θα χρειαστει να μεινεις καπου και να τρως (αρα να δαπανας χρημα) εκτος αν εχεις καποιο να σε φιλοξενησει Επεξ/σία 5 Μαΐου 2022 από vamvakoolas 1
louisgrx Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε Υπαρχει ορθοδοξη εκκλησια στην Αμερικη που ψαχνει εδω και πολυυυυυυυ καιρο επιστατη που να ξερει αγγλικα ελληνικα με σχετικα καλο μισθο και δε...βρισκει! Που το ειδες αυτο? Υπαρχει καποιο ποστ η site για apply?
makis269 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, louisgrx είπε Αρα απο οτι καταλαβα, πρεπει να βρεις δουλεια καπως, οστε ο εργοδοτης μετα να σε κανει sponsor και η διαδικασια μετα ειναι σχετικα ποιο "απλη" για visa ετσι ? .................................. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2022 από makis269 1
barman_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 @insomniac01 με όσα διαβάζω φαίνεται η γη της επαγγελίας. Not. Ήξερα τα περισσότερα από αυτά που λες και παρότι πολλές φορές μου φάνηκε μια ενδιαφέρουσα επιλογή για μόνιμη εργασία, δεν θα το έκανα ποτέ κυρίως για όλους τους λόγους που αναφέρεις. Επίσης δεν θα τους έλεγα σκληρούς η δυνατούς η κάτι άλλο αλλά σκέτο μ@λ@κες. Θεωρώ ότι στην πλειονότητα τους είναι αγράμματοι και αμόρφωτοι άνθρωποι, πράγμα που δικαιολογείται από την καταγωγή τους και τον τρόπο ζωής τους. 1 2
anonymous999 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, barman_ είπε @insomniac01 με όσα διαβάζω φαίνεται η γη της επαγγελίας. Not. Ήξερα τα περισσότερα από αυτά που λες και παρότι πολλές φορές μου φάνηκε μια ενδιαφέρουσα επιλογή για μόνιμη εργασία, δεν θα το έκανα ποτέ κυρίως για όλους τους λόγους που αναφέρεις. Επίσης δεν θα τους έλεγα σκληρούς η δυνατούς η κάτι άλλο αλλά σκέτο μ@λ@κες. Θεωρώ ότι στην πλειονότητα τους είναι αγράμματοι και αμόρφωτοι άνθρωποι, πράγμα που δικαιολογείται από την καταγωγή τους και τον τρόπο ζωής τους. Και αυτό εννοούσα όταν είπα ότι οι διαφορές είναι χαώδεις... θεωρώντας ότι αυτά που λες είναι από προσωπικά σου βιώματα (ότι δεν τα άκουσες ή τα υποθέτεις δηλαδή), η δική μου εμπειρία είναι η ακριβώς αντίθετη. Δεν μπαίνουν σε 1 καλούπι 330 εκατομμύρια κόσμου. Παρεπιπτόντως όποιος πιστεύει ότι κάπου υπάρχει ένα μέρος που αρκεί να τρουπωσεις και θα βρεις τη γη της επαγγελίας ας ετοιμαστεί να φάει πολύ άσχημα τα μούτρα του... και είναι κρίμα για τον ΤS που δηλώνει νέο παιδί. 1
dstilio Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, insomniac01 είπε Οι ΗΠΑ θέλουν @@ και σκληράδα. Η κοινωνία δεν είναι όπως εδώ. Οι Ευρωπαίοι είναι αδύναμοι σαν χαρακτηρες σε σχέση με τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί είναι σκληροί και απαιτητικοί, σε κακό βαθμό. Αλλά που πρέπει να αναλογιστεί οποίος πάει ακόμα και με συμβόλαιο είναι ότι μπορεί να απολυθεί στο δευτερόλεπτο χωρίς λόγο η αιτία. Είναι νόμος που λέγεται fire at will, και μπορει να σε διωξουν απο οπουδηποτε χωρις λογο, για απλα δεν γουσταρουν την φατσα σου η δεν τους εκατσες στο γραφειο. Επίσης υπάρχει παρενόχληση σεξουαλικη σχεδόν σε όλες τις δουλειές στις ΗΠΑ, όπως και ότι πολλές φορές μπορεί να γελαει και να είναι φιλικοί αλλά να σε καταταγγειλουν από πίσω. Παράδειγμα, μπορεί ένας υπεύθυνος σε ένα Walmart να σου πει (αν είσαι γυναίκα συνήθως) έλα να μου τον πιάσεις λίγο στο γραφείο, αλλιώς παίρνεις πόδι. Και εδώ είναι η σκληράδα. Εσύ αν πάρεις τηλέφωνο τα κεντρικά (corporate) θα διωξουν εσενα και οχι τον υπευθυνο σου στο second. Επισης, εκει οι manager ειναι 22-25, οποτε αν πατε 30-35 χρονων get prepared να ακουτε το μικροτερο να σας βαζει στην θεση σας (σε καποιους δεν αρεσει αυτο). Επιπλέον, οι Αμερικανοί λένε ΠΟΛΛΑ ψέμματα, παθολογικά. Όποτε να το έχετε στον νου σας, αυτό. Να το θέσω και αλλιώς, είναι κοινωνία που πραγματικά ο μεγάλος τρώει τον μικρό. Όποτε οποίος πάει να προετοιμαστεί να γίνει ο μεγάλος και όχι ο μικρός. Γιατί διαδίδεις με τόση σιγουριά πράγματα που δεν στέκουν; 1) στην Αμερική γνώρισα ξανά αγαθούληδες ανθρώπους με φιλότιμο 2) και επειδή περασα κυρίως από SF στα εργασιακά…απλά καμία σχέση. Αντιθετα παραλίγο να την πατήσω με το ελληνικό μου χιουμορακι.
@11h Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 43 minutes ago, barman_ said: Θεωρώ ότι στην πλειονότητα τους είναι αγράμματοι και αμόρφωτοι άνθρωποι, πράγμα που δικαιολογείται από την καταγωγή τους και τον τρόπο ζωής τους. Δεν υπάρχει υπερδύναμη με αγράμματους και αμόρφωτους άνθρωπους. Η θεωρία σου βασίζεται σε προκαταλήψεις. 1
vs_skg Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Στις 4/5/2022 στις 4:24 ΜΜ, louisgrx είπε καμια σχεση αλλα οκ οτι πιστευεις εσυ Σορι αλλα το "πειτε μου τι να σπουδασω για να με παρουν στην Αμερικη για βιζα" ειναι οτι πιο yolo εχω ακουσει. Καταρχας η αμερικη ειναι δυο φορες η Ευρώπη (πλην Ρωσίας), δεν υπαρχει "μ αρεσει η Αμερικη". 5 ώρες πριν, vamvakoolas είπε ματσατσουτσες Αυτο περασε απαρατηρητο; 2 ώρες πριν, insomniac01 είπε Οι ΗΠΑ θέλουν @@ και σκληράδα. Η κοινωνία δεν είναι όπως εδώ. Οι Ευρωπαίοι είναι αδύναμοι σαν χαρακτηρες σε σχέση με τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί είναι σκληροί και απαιτητικοί, σε κακό βαθμό. Αλλά που πρέπει να αναλογιστεί οποίος πάει ακόμα και με συμβόλαιο είναι ότι μπορεί να απολυθεί στο δευτερόλεπτο χωρίς λόγο η αιτία. Είναι νόμος που λέγεται fire at will, και μπορει να σε διωξουν απο οπουδηποτε χωρις λογο, για απλα δεν γουσταρουν την φατσα σου η δεν τους εκατσες στο γραφειο. Επίσης υπάρχει παρενόχληση σεξουαλικη σχεδόν σε όλες τις δουλειές στις ΗΠΑ, όπως και ότι πολλές φορές μπορεί να γελαει και να είναι φιλικοί αλλά να σε καταταγγειλουν από πίσω. Παράδειγμα, μπορεί ένας υπεύθυνος σε ένα Walmart να σου πει (αν είσαι γυναίκα συνήθως) έλα να μου τον πιάσεις λίγο στο γραφείο, αλλιώς παίρνεις πόδι. Και εδώ είναι η σκληράδα. Εσύ αν πάρεις τηλέφωνο τα κεντρικά (corporate) θα διωξουν εσενα και οχι τον υπευθυνο σου στο second. Επισης, εκει οι manager ειναι 22-25, οποτε αν πατε 30-35 χρονων get prepared να ακουτε το μικροτερο να σας βαζει στην θεση σας (σε καποιους δεν αρεσει αυτο). Επιπλέον, οι Αμερικανοί λένε ΠΟΛΛΑ ψέμματα, παθολογικά. Όποτε να το έχετε στον νου σας, αυτό. Να το θέσω και αλλιώς, είναι κοινωνία που πραγματικά ο μεγάλος τρώει τον μικρό. Όποτε οποίος πάει να προετοιμαστεί να γίνει ο μεγάλος και όχι ο μικρός. ρε μαν αληθεια οποτε σε βλεπω γραφεις μπούρδες, αλλα διασκεδαστικες μπουρδες οποτε δεν σε βαζω και ιγκνορ. Συνεχισε ετσι! 1
evabb Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, insomniac01 είπε Οι ΗΠΑ θέλουν @@ και σκληράδα. Η κοινωνία δεν είναι όπως εδώ. Οι Ευρωπαίοι είναι αδύναμοι σαν χαρακτηρες σε σχέση με τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί είναι σκληροί και απαιτητικοί, σε κακό βαθμό. Αλλά που πρέπει να αναλογιστεί οποίος πάει ακόμα και με συμβόλαιο είναι ότι μπορεί να απολυθεί στο δευτερόλεπτο χωρίς λόγο η αιτία. Είναι νόμος που λέγεται fire at will, και μπορει να σε διωξουν απο οπουδηποτε χωρις λογο, για απλα δεν γουσταρουν την φατσα σου η δεν τους εκατσες στο γραφειο. Επίσης υπάρχει παρενόχληση σεξουαλικη σχεδόν σε όλες τις δουλειές στις ΗΠΑ, όπως και ότι πολλές φορές μπορεί να γελαει και να είναι φιλικοί αλλά να σε καταταγγειλουν από πίσω. Παράδειγμα, μπορεί ένας υπεύθυνος σε ένα Walmart να σου πει (αν είσαι γυναίκα συνήθως) έλα να μου τον πιάσεις λίγο στο γραφείο, αλλιώς παίρνεις πόδι. Και εδώ είναι η σκληράδα. Εσύ αν πάρεις τηλέφωνο τα κεντρικά (corporate) θα διωξουν εσενα και οχι τον υπευθυνο σου στο second. Επισης, εκει οι manager ειναι 22-25, οποτε αν πατε 30-35 χρονων get prepared να ακουτε το μικροτερο να σας βαζει στην θεση σας (σε καποιους δεν αρεσει αυτο). Επιπλέον, οι Αμερικανοί λένε ΠΟΛΛΑ ψέμματα, παθολογικά. Όποτε να το έχετε στον νου σας, αυτό. Να το θέσω και αλλιώς, είναι κοινωνία που πραγματικά ο μεγάλος τρώει τον μικρό. Όποτε οποίος πάει να προετοιμαστεί να γίνει ο μεγάλος και όχι ο μικρός. Σαν τριτοκοσμικη χωρα γεματη ζωα ακουγεται ολο αυτο. Ουτε στον εχθρο μου! 2 ώρες πριν, dr_frozenarm είπε Που ζεις απο περιέργεια? Αυτα που γράφεις ειναι τουλάχιστον μπούρδες... Δεν ξέρω αν σχολιάζονται αυτα που γράφεις. πολυ φοβαμαι οτι δεν λεει μπουρδες γιατι εχω ακουσει πολλα τετοια.
M A T R I X Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, evabb είπε Σαν τριτοκοσμικη χωρα γεματη ζωα ακουγεται ολο αυτο. Ουτε στον εχθρο μου! πολυ φοβαμαι οτι δεν λεει μπουρδες γιατι εχω ακουσει πολλα τετοια. Σόρρυ, αλλά γράφει αερολογίες σε γενικές γραμμές. 1
evabb Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, M A T R I X είπε Σόρρυ, αλλά γράφει αερολογίες σε γενικές γραμμές. κοιτα δεν ξερω, δεν εχω ζησει ποτε εκει ουτε εχω παει ταξιδι. Σιγουρα με τετοιο πληθυσμο και τετοια εκταση οι διαφορες θα ειναι τεραστιες απο περιοχη σε περιοχη. Αυτο που δεν ειναι πουθενα γραμμενο εδω ειναι το θεμα με την υγειονομικη περιθαλψη. Το θεωρω αυτοκτονικο να φυγει καποιος απο την Ελλαδα για να παει λαθρομεταναστης στις ΗΠΑ (οπως εγραψε καποιος παραπανω). Ενα χερι να σπασεις θα πρεπει να πληρωσεις τα παντα απο την τσεπη σου και ξερω οτι τα ποσα ειναι εξωφρενικα. Δουλειες του τυπου σερβιτορος δεν εχουν καν μισθο και ζουν απο τα φιλοδωρηματα. Το ποσοστο των αστεγων ειναι τεραστιο και τα σπιτια πιο ακριβα απο ποτε.
sstratos Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Εχω θείο στην Αμερική. Η δημόσια (δωρεάν) ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι πρακτικά ανύπαρκτη. Θα δώσω μερικά παραδείγματα που μου είπε πριν 4 χρόνια που βρεθήκαμε.... Σφράγισμα δοντιού 2.000 δολάρια. Εξαγωγή 4.000 δολάρια... Για μία "απλή" ακτινογραφία θώρακος δίνουν απο 200-300 ευρώ. Ινσουλινοεξαρτόμενος δίνει κάθε μήνα 280 δολάρια για τις ινσουλίνες του. Μπαλονάκι με στέντ ξεκινάει απο 40.000 δολάρια και ανεβαίνει μέχρι τις 150.000 !! Για τα εργασιακά δεν ξέρω αλλα μου είπε οτι υπάρχει τρομερή ανεργία...
M A T R I X Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, sstratos είπε Εχω θείο στην Αμερική. Η δημόσια (δωρεάν) ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι πρακτικά ανύπαρκτη. Θα δώσω μερικά παραδείγματα που μου είπε πριν 4 χρόνια που βρεθήκαμε.... Σφράγισμα δοντιού 2.000 δολάρια. Εξαγωγή 4.000 δολάρια... Για μία "απλή" ακτινογραφία θώρακος δίνουν απο 200-300 ευρώ. Ινσουλινοεξαρτόμενος δίνει κάθε μήνα 280 δολάρια για τις ινσουλίνες του. Μπαλονάκι με στέντ ξεκινάει απο 40.000 δολάρια και ανεβαίνει μέχρι τις 150.000 !! Για τα εργασιακά δεν ξέρω αλλα μου είπε οτι υπάρχει τρομερή ανεργία... Για αυτό πληρώνεις 150$ το μήνα και είσαι άρχοντας (εφόσον εργάζεσαι). 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα