Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ξέρω ότι είναι λίγο άσχετο με το φορουμ αλλά πρέπει να μάθω.Εφοσον είμαι φοιτητής μπορώ να πάρω επίδομα ανεργίας άλλοι λένε ναι άλλοι όχι ένα γνωστός μου παίρνει τλκ τ ισχύει ; 

Δημοσ.

το επιδομα ανεργιας δεν εχει να κανει με το φοιτητιλικι, πρεπει να πληρεις τις προυποθεσεις και τα ενσημα. Αν εισαι φοιτητης δεν εμποδιζει, αλλα δεν το δικαιουσαι για αυτο το λογο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, napo14 είπε

Καλησπέρα παιδιά ξέρω ότι είναι λίγο άσχετο με το φορουμ αλλά πρέπει να μάθω.Εφοσον είμαι φοιτητής μπορώ να πάρω επίδομα ανεργίας άλλοι λένε ναι άλλοι όχι ένα γνωστός μου παίρνει τλκ τ ισχύει ; 

Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) με αριθμό 1897/2000 (άρθρο 1, παράρτημα 1 και άρθρο 2) ως «άνεργοι» θεωρούνται τα άτομα ηλικίας 15-74 ετών τα οποία

α) δεν είχαν εργασία

β) ήταν διαθέσιμα στην αγορά εργασίας και

γ) αναζητούσαν ενεργά απασχόληση.

Επίσης στον Κανονισμό ορίζεται ότι η εκπαίδευση και η κατάρτιση θεωρούνται ως μέσα βελτίωσης της απασχολησιμότητας αλλά δεν αποτελούν μεθόδους αναζήτησης εργασίας και ότι τα άτομα που συμμετέχουν σε σπουδές δεν θεωρούνται άνεργοι παρά μόνο εάν είναι «διαθέσιμα για εργασία» και «σε αναζήτηση εργασίας».

Από τις ανωτέρω διατάξεις του Κανονισμού που αποτελούν ένα δεσμευτικό κοινοτικό νομικό πλαίσιο προκύπτει ότι η «εκπαίδευση» και η «κατάρτιση» αντιμετωπίζονται από τον κοινοτικό νομοθέτη ως μέσα βελτίωσης της απασχολησιμότητας και όχι ως μέθοδος αναζήτησης εργασίας επομένως οι φοιτητές δεν μπορούν να θεωρηθούν άνεργοι εκτός και εάν απασχολούνται ήδη στην αγορά εργασίας και στη συνέχεια βρεθούν εκτός εργασίας οπότε θεωρούνται «διαθέσιμοι για εργασία» και «σε αναζήτηση εργασίας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...