Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι λογικο μια εταιρια που σου εχει κανει προταση συνεργασιας να σου ζητησει βεβαιωση προυπηρεσιας?Γιατι ξερω μονο για το ασεπ μετραει..

Δημοσ.
  Στις 3/5/2022 στις 7:47 ΜΜ, panatha1369 είπε

Ειναι λογικο μια εταιρια που σου εχει κανει προταση συνεργασιας να σου ζητησει βεβαιωση προυπηρεσιας?Γιατι ξερω μονο για το ασεπ μετραει..

Ζητάνε κάποιο αποδεικτικό (συνήθως κάποιο έγγραφο απο ΙΚΑ/ΕΦΚΑ που δείχνει ένσημα/εισφορές/μισθό) για να αποτρέπουν μούφες βιογραφικά. Επίσης αν θες αύξηση λόγω τριετίας λογικό να το ζητάνε και σε αυτή την περίπτωση.

• Like 2
Δημοσ.
  Στις 3/5/2022 στις 8:35 ΜΜ, hln3 είπε

Ζητάνε κάποιο αποδεικτικό (συνήθως κάποιο έγγραφο απο ΙΚΑ/ΕΦΚΑ που δείχνει ένσημα/εισφορές/μισθό) για να αποτρέπουν μούφες βιογραφικά. Επίσης αν θες αύξηση λόγω τριετίας λογικό να το ζητάνε και σε αυτή την περίπτωση.

συνηθως το ζητανε ολες οι εταιριες??

Δημοσ.

οσο πιο μεγαλη η εταιρεια τοσο περισσοτερες και οι πιθανοτητες να σου ζητησουν βεβαιωση.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 3/5/2022 στις 8:35 ΜΜ, hln3 είπε

μου ζητησαν τελικα βεβαιωση ενσημων απο το ικα..αλλα εκει δεν φαινετε ο προηγουμενος εργοδοτης παρα μονο μερες ασφαλισης και μισθος..ειναι για δουλεια σαν system administrator αλλα πρψτη φορα κανω αυτη τη δουλεια..θα υπαρχει προβλημα?μπορουν να αποσυρουν τη προσφορα?

Δημοσ.
  Στις 4/5/2022 στις 3:06 ΜΜ, panatha1369 είπε

μου ζητησαν τελικα βεβαιωση ενσημων απο το ικα..αλλα εκει δεν φαινετε ο προηγουμενος εργοδοτης παρα μονο μερες ασφαλισης και μισθος..ειναι για δουλεια σαν system administrator αλλα πρψτη φορα κανω αυτη τη δουλεια..θα υπαρχει προβλημα?μπορουν να αποσυρουν τη προσφορα?

τα ενσημα του ΙΚΑ εχουν κωδικους...ενα απο αυτους ειναι ο πρωην εργοδοτης και μετα καποιος αλλος κωδικος περιπου τι δουλεια εκανες η σε ποιο τομεα δουλευες (φυλακας,σερβιτορος) εχουν καποιους κωδικους μπορει να τους εχουν εμπλουτισει τωρα και να ειναι ποιο ειδικοι και να βλεπουν το ειδος εργασιας(το βλεπω λιγο ακραιο)

Επισκέπτης
Δημοσ.
  Στις 4/5/2022 στις 3:13 ΜΜ, panatha1369 είπε

τους κωδικους τους εχω δει..μπορει να αποσυρουν τη προσφορα λογο της βεβαιωσης??

Πού να ξέρουμε χωρίς τα δεδομένα; Αν πούλησες φύκια για μεταξωτές κορδέλες, τότε προφανώς μπορούν ν' αποσύρουν το ενδιαφέρον τους. Αν είδαν ότι είσαι ειλικρινής κι έχεις όρεξη να μάθεις πράγματα, ίσως έχοντας και κάποια βάση, ακόμη και χωρίς την τρελή εμπειρία, δεν βρίσκω λόγο να σου πούμε ότι δεν έχεις ελπίδα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απλα τους ειπα οτι δουλευα σε καποιες εταιριες που τελικα δεν ισχυει..οτι αλλα ειπαμε στη συνεντευξη ηταν αληθεια..ομως με παρεξενεψε οτι μου ζητησαν ποινικο μητρωο για την προσληψη ενω η θεση ειναι σαν system administrator..και δεν  ειναι καν απο μεγαλη εταιρια του χωρου απο μια μικρη ειναι..

Επεξ/σία από panatha1369
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ άσχημο να ξεκινάει μια συνεργασία με ψέματα. Άρχισε να παρακαλάς να είναι πέρα του δέοντος καλοί άνθρωποι και να φανούν ελαστικοί.

Για να το σώσεις, όσο γίνεται, πάρε το χαρτί και πήγαινέ το ο ίδιος (δεν ξέρω εάν σου είπαν με μέιλ) κι άρχισε να δικαιολογείς τον εαυτό σου. Δεν ξέρω και πόσο χρονών είσαι. Αν είσαι μικρός, μπορείς να παίξεις το χαρτί ότι οι πόρτες είναι κλειστές και δεν σου δίνουν εύκολα την ευκαιρία να μάθεις και ν' αναπτυχθείς στο αντικείμενο, και γι' αυτό ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕΣ να πεις ψέματα. Αν είσαι μεγαλύτερος, νομίζω είναι πιο σκούρα τα πράγματα. Να δούμε και πώς το βλέπουν οι ίδιοι, βέβαια, καίτοι δεν είναι και ό,τι καλύτερο συνέβη - με προκαταβάλει αρνητικά. 

Επεξ/σία από Mrs. Hyde
Δημοσ.
  Στις 5/5/2022 στις 9:07 ΜΜ, panatha1369 είπε

απλα τους ειπα οτι δουλευα σε καποιες εταιριες που τελικα δεν ισχυει..

Και να γιατι ζητανε βεβαιωση προυπηρεσιας.Και καλα κανουν.

Αν σου ριξουν λοιπον ακυρο και με το δικιο τους και καλα θα σου κανουν.

Γιατι με ψεμματα θα φας ενδεχομενως τη δουλεια απο εναν αλλο που την αξιζε περισσοτερο.

• Like 3
Δημοσ.
  Στις 6/5/2022 στις 7:58 ΠΜ, Dantε είπε

Και να γιατι ζητανε βεβαιωση προυπηρεσιας.Και καλα κανουν.

Αν σου ριξουν λοιπον ακυρο και με το δικιο τους και καλα θα σου κανουν.

Γιατι με ψεμματα θα φας ενδεχομενως τη δουλεια απο εναν αλλο που την αξιζε περισσοτερο.

Καλά τα λες, αλλά στην Ελλάδα δεν παίζει κάτι τέτοιο γιατί η μαύρη εργασία είναι πολύ διαδεδομένη δυστυχώς ...

Ts μάλλον για τα ένσημα στο ζήτησαν και δεν θα ασχοληθούν παραπάνω.. Έτσι κ αλλιώς και να μην τους τα έδινες, αν ήθελαν, θα μπορούσαν πολύ εύκολα να τα βγουν..

Δημοσ.

απλα τους ειπα οτι δουλευα σε καποιες εταιριες που τελικα δεν ισχυει..οτι αλλα ειπαμε στη συνεντευξη ηταν αληθεια..ομως με παρεξενεψε οτι μου ζητησαν ποινικο μητρωο για την προσληψη ενω η θεση ειναι σαν system administrator..και δεν  ειναι καν απο μεγαλη εταιρια του χωρου απο μια μικρη ειναι..

Στραβά το ξεκίνησες.

Δημοσ.

απλα τους ειπα οτι δουλευα σε καποιες εταιριες που τελικα δεν ισχυει..

Πολύ κακό αυτό. Η αγορά είναι πάρα πολύ μικρή. Στανταρ θα το μάθουν κάποια στιγμή. Καλυτερα να τους πιάσεις και να τους πεις ότι τους είπες ψέματα..

..ομως με παρεξενεψε οτι μου ζητησαν ποινικο μητρωο για την προσληψη ενω η θεση ειναι σαν system administrator..

Είναι τυπικό δεν έχει σχέση με την θέση. Εσύ μπορεί να μπαινο-βγαίνεις στη φυλακή για 1002 πράγματα (δεν το λέω για εσένα προσωπικα) , να μην το ξέρει ο εργοδότης σου; 

Δημοσ.

ακριβως αυτο η αγορα ειναι παρα πολυ μικρη και επειδη εχω γνωστους σε αλλες εταιριες του χωρου (πχ byte algosystem) και επειδη ειναι στην ιδια περιοχη δεν την ξερει κανενας..δεν την εχουν ακουσει ποτε..Αυτο ειναι red flag  απο μενα..Συν οτι τη δουλεια σε αυτους αυτοι με βρηκαν μεσω linkedln και οχι εγω..δεν εχουν καμια παρουσια στο linkedln δεν εχουν βαλει καμια αγγελια εργασιας ουτε σε glassdoor indeed college link..μπορω να γραψω και το ονομα της εταιριας για οποιον θελει να μαθει..

Στις 6/5/2022 στις 8:28 ΠΜ, filip123go είπε

Πολύ κακό αυτό. Η αγορά είναι πάρα πολύ μικρή. Στανταρ θα το μάθουν κάποια στιγμή. Καλυτερα να τους πιάσεις και να τους πεις ότι τους είπες ψέματα..

Είναι τυπικό δεν έχει σχέση με την θέση. Εσύ μπορεί να μπαινο-βγαίνεις στη φυλακή για 1002 πράγματα (δεν το λέω για εσένα προσωπικα) , να μην το ξέρει ο εργοδότης σου; 

εχω αλλαξει 4-5 δουλειες και μονο οταν πηγα για σεκιουριτη μου ζητησαν ποινικο μητρωο..σε καμια αλλη εταιρια..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...