Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Προσωπικά έχω refurbished σε λειτουργία εδώ και 4 χρόνια, για βασική χρήση (μερικό browsing και πασιέντζα), η μόνη αλλαγή που έγινε ήταν προσθήκη δίσκου ssd.

Το μηχάνημα αγοράστηκε από επώνυμο(μεγάλη αλυσίδα) μαγαζί που δίνει ένα χρόνο εγγύηση, υπάρχουν άλλα που δίνουν 2 έτη.

Τα refurbished απλά έχουν τα "μυστικά" τους και είναι πολύ καλές επιλογές για low budget καταστάσεις.

Ο fotaras απλά την πάτησε γιατί προφανώς αγόρασε χωρίς εγγύηση, ενώ δεν φρόντισε το refurbished που αγόρασε να μπορεί να φορέσει ένα κοινό - με τις αγοράς - τροφοδοτικό.

Μπορεί και να μην την πάτησε αλλά να το έχει πάνω από ένα χρόνο οπότε έχει κάνει ήδη απόσβεση και με το παραπάνω τα 50 ευρώ που έδωσε. Εγώ την πάτησα που έδωσα 1500 ευρώ να φτιάξω SFF PC για το σαλόνι και η σύζυγος δεν το ανοίγει ποτέ (προτιμάει το tablet) και ο μικρός μόνο xbox και κινητό....

P.S. Το τροφοδοτικό πάντως δεν θα μου χαλάσει για πολλά χρόνια, θα έχω να το βλέπω...

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 3
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στο badcaps. Τα τροφοδοτικά που φοράει η σειρά είναι μάπα. Είναι πιο φτηνο να μεταφέρεις τα εξαρτήματα σε άλλο Case πάντως.

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Είναι πιο φτηνο να μεταφέρεις τα εξαρτήματα σε άλλο Case πάντως.

This ^^.-Αν και ο op αγόρασε psu
Στη συγκεκριμένη σειρά το proprietary psu μπορεί να αλλαχτεί με οποισδήποτε άλλης μάρκας μιας και τα pins ταιριάζουν , αλλά χρειάζεται αλλο case.

Επειδή γράφτηκαν μπόλικα , θα έλεγα να μην υποτιμάτε τα παλιότερα proprietary μηχανηματα γιατί αρκετές φορές η προστιθέμενη αξία τους είναι πολύ μεγαλύτερη-αρκεί να ξέρεις κάποια βασικά χαρακτηριστικά τους
(πχ άσχετο-σχετικό 2 δικά μου sff της dell φοράνε xeon επεξεργαστές και τρέχουν vm's με ελάχιστες απαιτήσεις σε ρεύμα)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η χρήση του sff θα είναι 11 μήνες το χρόνο htpc στο σαλόνι με σύνδεση σε full hd smart tv και 1 μήνα για gaming παλιών παιχνιδιών σε οθόνη 1440Χ900 19 ιντσών σε μέρος που δεν έχω σύνδεση με το διαδίκτυο και δεν υπάρχει άνεση χώρου (τροχόσπιτο). Το ξέρω ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί σε νορμάλ κουτί με νορμάλ psu αλλά δεν με εξυπηρετεί από θέμα μεγέθους. Το sff το αγόρασα από ινσομνια πριν λίγο καιρό και το αναβαθμισα. Σε λάπτοπ δεν ήθελα να πάω γιατί οθόνη είχα ήδη από παλιά και για να έπαιρνα κάτι ισάξιο θα έπρεπε να δώσω αρκετά παραπάνω. Οπότε η λύση sff/mini pc ήταν μονόδρομος σε αυτό το μπάτζετ. Το σύστημα μετά τις αναβαθμίσεις έχει i3 2120, 10gb ram, ssd (τον είχα ήδη),hdd,gt710  και μου στοίχισε συνολικα περίπου 65 + 50 για το psu.

Επεξ/σία από fotaras76
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, catmaster είπε

πχ άσχετο-σχετικό 2 δικά μου sff της dell φοράνε xeon επεξεργαστές και τρέχουν vm's με ελάχιστες απαιτήσεις σε ρεύμα)

Είσαι ευχαριστημένος; Ποιους ΧΕΟΝ έχεις; Γνωρίζω ότι το 790 παίρνει τους sandy bridge Xeon με το τελευταίο bios που του έχω βάλει.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Είσαι ευχαριστημένος; Ποιους ΧΕΟΝ έχεις; Γνωρίζω ότι το 790 παίρνει τους sandy bridge Xeon με το τελευταίο bios που του έχω βάλει.

Τα δικά μου dell ειναι σειρά 7010 -το q77 chipset μου δίνει δυνατότητες για καλυτερο "σπάσιμο" σε pci lanes για να μπορώ να περνάω το hardware (gpu , etc) σε όποια vm θέλω. Στον ένα εχω xeon 1260L που έχει πολυ χαμηλό tdp και embedded γραφικά και δεν με ενδιαφέρει το χαμηλό core boost μιας και εχω κυρίως ubuntu servers με containerization κάτω από hypervisor ενώ στον αλλον αντιστοιχα έχω xeon e3-1230v2 (αν θυμαμαι καλα).
Η σειρά dell 790 που έχεις δεν με εχει απασχολήσει για virtualization λόγω του q65 chipset , αλλά σε ενα φιλο που είχε και ήθελε μια οικονομική αναβάθμιση μπορουσαμε να περάσουμε αρκετούς sandy, πχ xeon e3-1245 αλλα τελικά κατέληξα και έβαλα ενα xeon e3-1270 που κοιτάζει στα ίσα ενα i7-2600 και μάλιστα με χαμηλότερο tdp στα 80 watt εναντι των 95 του i7 (απαιτει bios upgrade σε Α21/A22 πριν κάνεις οτιδήποτε).
Αυτό το συστηματάκι (το 790) δούλευε σε dt form factor με μια gpu της πλάκας , μέχρι που βρηκα και μια σχετικά καλη gpu σε καλη τιμη(rx470 8gb nitro) και αναβαθμίστηκε όλο το σύστημα σε ενα νορμαλ case με non proprietary psu με χαμηλό κόστος όλα αυτά.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, fotaras76 είπε

το 790 παιρνει 1240, 1230, κλπ, 1260Λ κ γινεται σκυλι, με καρτα εως 970,1050 κλπ. 

αλλα η 2η γενια σηκωνει μεχρι 1333 μνημη, ενω τα 3010 εως 1600 κ με τον 1230ν2

νομιζω το 790 τρεχει με πσι 2.0 αλλα για παλις καρτες ειναι οκ

βασικα λογω μνημων 1333 , συμφερει αναβαθμιση σε πλατφορμα 1200 σοκετ με σελερον 10ης γενιας λογω αντοχης στο χρονο.

ομως εδω που εισαι του βαζεις ενα 1230 ή 1260λ κ κανεις το κεφι σου αξομη κ με..1650

1 ώρα πριν, catmaster είπε

Τα δικά μου dell ειναι σειρά 7010 -το q77 chipset μου δίνει δυνατότητες για καλυτερο "σπάσιμο" σε pci lanes για να μπορώ να περνάω το hardware (gpu , etc) σε όποια vm θέλω. Στον ένα εχω xeon 1260L που έχει πολυ χαμηλό tdp και embedded γραφικά και δεν με ενδιαφέρει το χαμηλό core boost μιας και εχω κυρίως ubuntu servers με containerization κάτω από hypervisor ενώ στον αλλον αντιστοιχα έχω xeon e3-1230v2 (αν θυμαμαι καλα).
Η σειρά dell 790 που έχεις δεν με εχει απασχολήσει για virtualization λόγω του q65 chipset , αλλά σε ενα φιλο που είχε και ήθελε μια οικονομική αναβάθμιση μπορουσαμε να περάσουμε αρκετούς sandy, πχ xeon e3-1245 αλλα τελικά κατέληξα και έβαλα ενα xeon e3-1270 που κοιτάζει στα ίσα ενα i7-2600 και μάλιστα με χαμηλότερο tdp στα 80 watt εναντι των 95 του i7 (απαιτει bios upgrade σε Α21/A22 πριν κάνεις οτιδήποτε).
Αυτό το συστηματάκι (το 790) δούλευε σε dt form factor με μια gpu της πλάκας , μέχρι που βρηκα και μια σχετικά καλη gpu σε καλη τιμη(rx470 8gb nitro) και αναβαθμίστηκε όλο το σύστημα σε ενα νορμαλ case με non proprietary psu με χαμηλό κόστος όλα αυτά.

ο 1230ν2 ειναι σκυλι.. τρεχει ακομη κ 1660 μην πω 3050 καρτες πολυ καλα, κ ισως περιοριζεται λογω ταχυτητας μνημης 1600.

με μνημες 1833, τρεχει ακομη καλυτερα . πολυ καλος για μητρικες 10ετιας

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, catmaster είπε

αναβαθμίστηκε όλο το σύστημα σε ενα νορμαλ case

ταιριάζουν οι υποδοχές των κουτιών με τα σημεία βιδώματος της μητρικής?  Όχι ότι με ενδιαφέρει άμεσα αλλά αν μου ξαναχαλάσει το τροφοδοτικό παίζει να μου τη βαρέσει και να το κάνω και να πάρω ένα mini pc για τη χρήση που θέλω.

Στην περίπτωση μου που το μηχανάκι δεν προορίζεται για κάτι απαιτητικό θα είχε νόημα ένας ΧΕΟΝ με χαμηλή κατανάλωση για λόγους κόστους χρήσης μόνο οπότε ένας 1260L ή ακόμα και ο εντελώς entry level 1220L με μόλις 20 w tdp θα ήταν κατάλληλοι για αυτόν το σκοπό.

8 ώρες πριν, Stefanos683 είπε

νομιζω το 790 τρεχει με πσι 2.0 αλλα για παλις καρτες ειναι οκ

ναι έχει το 2.0

8 ώρες πριν, Stefanos683 είπε

ομως εδω που εισαι του βαζεις ενα 1230 ή 1260λ κ κανεις το κεφι σου αξομη κ με..1650

για την χρήση που περιγράφω παραπάνω η 1650 είναι overkill, άσε που φοβάμαι να ζορίσω το τροφοδοτικό. Ο 1260λ είναι όντως καλή περίπτωση. (Έχω gaming pc έτσι κι αλλιώς.)

Επεξ/σία από fotaras76
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

ταιριάζουν οι υποδοχές των κουτιών με τα σημαία βιδώματος της μητρικής?  Όχι ότι με ενδιαφέρει άμεσα αλλά αν μου ξαναχαλάσει το τροφοδοτικό παίζει να μου τη βαρέσει και να το κάνω και να πάρω ένα mini pc για τη χρήση που θέλω.

Το mobo κουμπώνει μια χαρά σε οποιοδήποτε atx τυπου case έχεις, ενα ζήτημα που θα συναντήσεις είναι στα κουμπιά και led απο το μπροστινό φατνίο που είναι proprietary , στο pc του φίλου μου το έψαξα αρκετά με πολύμετρο και κολλητήρι αν και νομίζω πως υπάρχουν έτοιμα πακέτα στο ebay για να συνδέσεις κατευθείαν το mobo σε απλό κουτί.

18 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Στην περίπτωση μου που το μηχανάκι δεν προορίζεται για κάτι απαιτητικό θα είχε νόημα ένας ΧΕΟΝ με χαμηλή κατανάλωση για λόγους κόστους χρήσης μόνο οπότε ένας 1260L ή ακόμα και ο εντελώς entry level 1220L με μόλις 20 w tdp θα ήταν κατάλληλοι για αυτόν το σκοπό.

το 7010 που έχω με xeon 1260L καίει μετρημένα γύρω στα 24 watt σε idle και πάει μέχρι 60 watt σε φουλ αν τρέξω για ώρα καποιο πολύ απαιτητικό προγραμμα (πχ handbrake). Θερμοκρασίες απο 30 βαθμούς idle και φτάνει μέχρι περίπου 55 μαξ - ολά με εργοστασιακή ψύκτρα και ανεμιστηρες.
Raspberry pi δεν είναι σίγουρα , αλλά και τα 30-35 watt μ.ο. κατανάλωσης με όσα έχει φορτωμένα δεν τα θεωρώ ιδιαίτερα επιβαρυντικά (ιδιώς όταν ανάβω το poweredge R710 που καταναλώνει 120 watt σε idle και "μαξάρει" περίπου στα 200 watt :)  ) 

5 ώρες πριν, Stefanos683 είπε

ο 1230ν2 ειναι σκυλι.. τρεχει ακομη κ 1660 μην πω 3050 καρτες πολυ καλα, κ ισως περιοριζεται λογω ταχυτητας μνημης 1600.

Έχω δοκιμάσει τον 1230 και με 1660ti , δεν έχει πρόβλημα :)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, catmaster είπε

νομίζω πως υπάρχουν έτοιμα πακέτα στο ebay για να συνδέσεις κατευθείαν το mobo σε απλό κουτί

έχει, αλλά δεν τα λες και φτηνά. Δε δουλεύει όμως με usff ,sff αλλά μόνο με MT/DT boards!!! (το αναφέρει σε μια φωτο)

https://www.ebay.com/itm/393976867315?hash=item5bbad9e9f3:g:bD4AAOSwoPRiJw1e

Σ'ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Επεξ/σία από fotaras76

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...