ilMarios Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση εάν έχει λογική και εάν θα ήταν σωστό να γίνει σε έναν ηλεκτρολογικό πίνακα η εξής διάταξη: Γενικός διακόπτης-ασφάλεια τήξεως-αυτόματη ασφάλεια-ρελέ διαφυγής.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δε νομίζω να είναι λάθος αλλά δεν έχει κάποιο ώφελος. 1
ilMarios Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Θα ήθελα να βάλω και την τύξεως για μεγαλύτερη ασφάλεια μήν τυχόν και κολλήσει η αυτόματη και δεν πέσει. Υπάρχει κάποιος νομικός περιορισμός ή κάποιο θέμα ασφάλειας? Ρωτάω γιατί ο μηχανικός που θα αναλάβει την ανακαίνιση του σπιτιού μου λέει να΄του υπογράψω χαρτί ότι του το ζήτησα εγώ να γίνει έτσι ή ότι έχει βάλει ένα από τα δύο και όχι και τα δύο. Μου λέει ότι είναι εκτός προδιαγραφών! 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 8 ώρες πριν, ilMarios είπε Θα ήθελα να βάλω και την τύξεως για μεγαλύτερη ασφάλεια μήν τυχόν και κολλήσει η αυτόματη και δεν πέσει. Υπάρχει κάποιος νομικός περιορισμός ή κάποιο θέμα ασφάλειας? Ρωτάω γιατί ο μηχανικός που θα αναλάβει την ανακαίνιση του σπιτιού μου λέει να΄του υπογράψω χαρτί ότι του το ζήτησα εγώ να γίνει έτσι ή ότι έχει βάλει ένα από τα δύο και όχι και τα δύο. Μου λέει ότι είναι εκτός προδιαγραφών! Υπάρχουν ασφάλειες με καλά χαρακτηριστικά και μια χαρά δουλεύουν. Και να μη πιάσει θα πιάσει άλλη. Αν πάρεις επώνυμη δεν έχει θέμα. Το σωστό είναι να έβαζες νέου τύπου ρελέ διαροης να έβαζες αντικερανικα προστασία υπέρτασης κτλ που έχουν πιο πολύ νόημα και επώνυμο υλικό όχι πχ κινεζικο. Δεν έχει νόημα αυτό που σου έχει κόλλησει. 2
nvel Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 η εφεδρεία στις διατάξεις προστασίας υπερεντάσεων που θέλεις προβλέπεται από τον κανονισμό και είναι υποχρεωτική οπότε υπάρχει έτσι και αλλιώς. Οι μικροαυτόματοι των κυκλωμάτων προστατεύονται από την γενική ή τις προστασίες των υποζυγών και η γενική από αυτή του μετρητή. Δεν χρειάζεται επιπλέον προστασία. 1
NEKTOYO Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Για σου φιλε Μαριε ο κ Παρης τα λεει πολυ σωστα .η διαταξη ειναι η εξης .. διακοπτης ασφαλεια ρελε .. αντικεραυνικο ..... εδω θα σου πω και ενα τιπ μπωρεις να βαλεις και ενα δευτερο ρελε πχ για το ψυγειο μονο κλεινεις ολα τα αλλα και ειναι ανειχτο μονο αυτο . Η.Γ. ολες οι τηξεως πανεε προς καταργηση δεν θα δεις πουθενα τηξεως θα βαλεις καλες αυτοματες πχ Αββ η χαγκερ και εισαι οκ. αν πχ 1 ωρα το βραδυ τα βαλεις ολα και σου ριξει την κεντρικη (τηξεως ) αντε να βιδωνεις ξεβιδωνεις ,αυτες ειχανε και προβλημα με το ελιπες σφιξιμο (να η φωτια ) η αυτοματη εχει αμεσο χρονο ανταποκρισης και υπαρχουν με διαφορες καμθλες Β C D αναλογα καλη συνεχεια ευχωμαι.. 2
Vasileios-gr Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Μπορεις να βάλεις όσες ασφάλειες θέλεις . Η επιπλέον προστασία δεν απαγορεύετε. Όμως ήδη έχεις την ασφάλεια της συσκευής + την κεντρική + την ασφάλεια του ρολογιού της ΔΕΗ. Θεωρώ ότι 3 ασφάλειες είναι αρκετές. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα