AtiX Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 7 λεπτά πριν, Herald είπε Η κουβέντα ξεκινησε από σένα για το ρευμα που καιει ο ανεμιστηρας του 12900 αν θυμασαι. Σου εξηγησα, και φαντάζομαι πλεον συμφωνείς, ότι δουλεύει και χωρίς ανεμιστήρα στα 35w. Οποτε στο εν λογω laptop το οποιο έβαλες link μπορεις απλά να τον κλεισεις. Ο κλειστος ανεμιστηρας δεν καταναλώνει κατι. Συνεχίζεις να παραβλέπεις την κάρτα γραφικών, οκ πάσο… Ακόμα να μου βρεις link με 12900 και χωρίς ανεμιστήρα…
Herald Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 5 λεπτά πριν, AtiX είπε Συνεχίζεις να παραβλέπεις την κάρτα γραφικών, οκ πάσο… Ακόμα να μου βρεις link με 12900 και χωρίς ανεμιστήρα… Τι εννοεις παραβλέπω την καρτα γραφικών?? Και γιατι να ψάξω να σου βρω 12900 χωρις ανεμιστηρα? Το προβλημα σου ηταν η κατανάλωση του ανεμιστήρα, οχι η υπαρξη του. Τοσα ποστ μου λες θα καει χωρίς ανεμιστηρα... Ρε συ οκ, καταλαβα, αστο μη το συνεχιζεις. Παραδέξου μια φορα οτι εισαι λαθος, ολοι το έχουμε καταλάβει, οσες τουμπες και να κανεις δεν θα αλλαξει
mtifosi Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 13 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν ξερεις την διαφορα θερμοκρασίας και κατανάλωσης αλλά ξέρεις τι θα πουν οι μηχανικοι της intel. Εγινε Ναι ενώ εσυ βλέπω τα παίζεις στα δάχτυλα …για αυτό ακόμα δεν απάντησες με ένα ναι η όχι στην ερώτηση . Λες για ανομοιόμορφο πάτημα της ψύκτρας ως προς την θερμότητα και στα mobile δεν έχουν καν ψυκτρα .
Herald Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 13 λεπτά πριν, mtifosi είπε Ναι ενώ εσυ βλέπω τα παίζεις στα δάχτυλα …για αυτό ακόμα δεν απάντησες με ένα ναι η όχι στην ερώτηση . Λες για ανομοιόμορφο πάτημα της ψύκτρας ως προς την θερμότητα και στα mobile δεν έχουν καν ψυκτρα . Mobile φαντάζομαι εννοείς κινητα γιστι τα laptop εχουν ψυκτρα. Βασικα τωρα που το σκεφτομαι, και τα κινητά πρεπει να εχουν αλλα δεν ξερω / δεν ασχολουμε με το αντικειμνεο.
AtiX Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 25 λεπτά πριν, Herald είπε Τι εννοεις παραβλέπω την καρτα γραφικών?? Και γιατι να ψάξω να σου βρω 12900 χωρις ανεμιστηρα? Το προβλημα σου ηταν η κατανάλωση του ανεμιστήρα, οχι η υπαρξη του. Τοσα ποστ μου λες θα καει χωρίς ανεμιστηρα... Ρε συ οκ, καταλαβα, αστο μη το συνεχιζεις. Παραδέξου μια φορα οτι εισαι λαθος, ολοι το έχουμε καταλάβει, οσες τουμπες και να κανεις δεν θα αλλαξει Τα παραπάνω, διαβάζεις και παθαίνεις όταν μπλέκεις με άτομα που μιλάνε θεωρητικά χωρίς να έχουν ούτε την βασική επαφή με την πραγματικότητα, καλά να πάθω… Βέβαια εδώ βγάζει ψεύτρα την ίδια την Intel μιας και δεν έχει “αφήσει” να κυκλοφορήσουν ούτε ένα laptop με επεξεργαστή 12ης γενιάς χωρίς ανεμιστήρα και περιμένουμε μπας και δούμε στην επόμενη… Κατα τ’ αλλά εγώ κάνω τούμπες, εγώ δεν βάζω επιχειρήματα, εγώ δεν ξέρω φυσική, εγώ αλλά λέω στην αρχή και μετά το αλλάζω και βέβαια εγώ δεν είναι τόσο έξυπνος για να αντιπαρατεθώ με το Herald… ΥΓ: όπου “εγώ” κάποιες δεκάδες χρήστες του insomnia που τυχαίνει να μην την έχουν βγάλει έξω και να την δείχνουν με την πρώτη ευκαιρία σαν μικρά παιδάκια, μην νομίζει ότι το παίρνω και προσωπικά μιας και πάντα πρώτος αυτός απευθύνεται σε εμένα… 1
Herald Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, AtiX είπε Τα παραπάνω, διαβάζεις και παθαίνεις όταν μπλέκεις με άτομα που μιλάνε θεωρητικά χωρίς να έχουν ούτε την βασική επαφή με την πραγματικότητα, καλά να πάθω… Βέβαια εδώ βγάζει ψεύτρα την ίδια την Intel μιας και δεν έχει “αφήσει” να κυκλοφορήσουν ούτε ένα laptop με επεξεργαστή 12ης γενιάς χωρίς ανεμιστήρα και περιμένουμε μπας και δούμε στην επόμενη… Κατα τ’ αλλά εγώ κάνω τούμπες, εγώ δεν βάζω επιχειρήματα, εγώ δεν ξέρω φυσική, εγώ αλλά λέω στην αρχή και μετά το αλλάζω και βέβαια εγώ δεν είναι τόσο έξυπνος για να αντιπαρατεθώ με το Herald… ΥΓ: όπου “εγώ” κάποιες δεκάδες χρήστες του insomnia που τυχαίνει να μην την έχουν βγάλει έξω και να την δείχνουν με την πρώτη ευκαιρία σαν μικρά παιδάκια, μην νομίζει ότι το παίρνω και προσωπικά μιας και πάντα πρώτος αυτός απευθύνεται σε εμένα… Αφου ρε φιλε ΔΕΝ βγαζει επεξεργαστες με limit στα 35w αλλα στα 100+ watt, προφανως θα εχουν ψυκτρα. Ποσο δυσκολο ειναι να το καταλάβεις? Το craobx θα ειναι fanless αν και δσν ξερω πως θα το καταφέρουν με limit στα 65. Εντωμεταξυ ξαναλεω, με γεγονοτα διαφωνείς. Εβαλες ΕΣΥ ο ιδιος ενα link με 12900 στα 35w. Πως το ειδες, χρειάζεται ανεμιστήρα? Απλα ερώτηση που χρειάζεται απλη απαντηση, πιστεύεις θα ανέβει 40 βαθμους η θερμοκρασία του αν κλεισεις το fan που υπολειτουργουσε? Προφανως δεν θα το παραδεχτείς ποτέ γιστι θα καταρρευσει ολο σου το αφηγημα Υγ1. Μακαρι να μη βγάλει ποτέ laptop χωρίς ανεμιστηρα. Βλεπω κατι μετρησεις απο mac να βαρανε 97 βαθμους, lol.. Καλη επιλογή να μη βαλει ανεμιστήρα η 🍏 Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από Herald
AtiX Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 11 λεπτά πριν, Herald είπε Εβαλες ΕΣΥ ο ιδιος ενα link με 12900 στα 35w. Πως το ειδες, χρειάζεται ανεμιστήρα? Απλα ερώτηση που χρειάζεται απλη απαντηση, πιστεύεις θα ανέβει 40 βαθμους η θερμοκρασία του αν κλεισεις το fan που υπολειτουργουσε? Ναι πιστεύω ότι χρειάζεται ανεμιστήρα για θα υπάρχει εκεί δίπλα και μια κάρτα γραφικών που θα ανεβάζει την θερμοκρασία ακόμα και τις ίδιας την cpu… Ξέρω πάλι θα πεις πάλι περί ότι το γυρίζω, αλλά πραγματικά ποιος πιστεύει ότι μίλαγα μόνο για την cpu της Intel ενώ τον M1 υπολόγιζα ως soc? Δες τα print screen που έβαλα μαζί με το link που είναι ξεκάθαρο τι τονίζω και σε τι επιχειρηματολογω!!! 1
Herald Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, AtiX είπε Ναι πιστεύω ότι χρειάζεται ανεμιστήρα για θα υπάρχει εκεί δίπλα και μια κάρτα γραφικών που θα ανεβάζει την θερμοκρασία ακόμα και τις ίδιας την cpu… Ξέρω πάλι θα πεις πάλι περί ότι το γυρίζω, αλλά πραγματικά ποιος πιστεύει ότι μίλαγα μόνο για την cpu της Intel ενώ τον M1 υπολόγιζα ως soc? Δες τα print screen που έβαλα μαζί με το link που είναι ξεκάθαρο τι τονίζω και σε τι επιχειρηματολογω!!! Μα και ο 12900 εχει ενσωματωμενη gpu (και imc κλπα), ουσιαστικα soc ειναι και αυτό. Χαιρω πολύ, προφανως σε laptop με καρτα σαν αυτη στο link σου (3070 ειχε αν δεν κανω λάθος) χρειάζεται active cooling. Αν την ξυλωσεις και δουλευεις με την ενσωματωμενη στα 35w ακριβώς όπως και ο m1 δεν χρειάζεται ανεμιστηρας. Το ερωτημα σου, γιατι δεν βγάζει κανεις τετοιο laptop έχει απλη απαντηση, ολα τα windows laptops με τους high end cpus απευθυνονται δυστηχως σε gamers, εχουν discrete gpu και καινε τον αμπακα γιατί έτσι είναι ρυθμισμενα. Αυτό που προσπαθω να σου εξηγησω ειναι οτι δεν υπαρχει καποια μυστικη επτασφραγιστη συνταγη της Apple. Ολα τα cpu σε αυτα τα Watt μπορουν να δουλέψουν fanless. Προσωπικα το θεωρώ χαζομαρα να μην βαλεις fan, εστω και αν δεν ειναι απολυτα απαραιτητο. Αν δεις θερμοκρασίες που βαρανε τα m1 σε βαρια workloads, κατι για 97+ διαβάζω. Φυσικα και οι 12th gen της intel σε τετοιο laptop (thin) παρομοια νουμερα θα φτανανε (ισως λιγο καλυτερα, αλλα παλι θα ήταν 80+), οποτε ποιος ο λόγος να μην τον βαλεις? Και στο desktop ας πουμε που εχω 12 fans, δεν τα εχω να γυρνανε μερα νυχτα. Οταν το cpu φτασει 65 τοτε ξεκινανε στο ρελαντι, οταν φτασει στους 70 πανε στο 30% κλπα. Μπορουσε να κανει κάτι τέτοιο και η apple αντί να πουλαει φιγουρα με το fanless design.
mtifosi Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, Herald είπε Mobile φαντάζομαι εννοείς κινητα γιστι τα laptop εχουν ψυκτρα. Βασικα τωρα που το σκεφτομαι, και τα κινητά πρεπει να εχουν αλλα δεν ξερω / δεν ασχολουμε με το αντικειμνεο. Ναι κινητά εννοώ και υπάρχει και MacBook χωρίς ψυκτρα . Ψυκτρα στα κινητά έχουν κάτι ASUS rog που είναι βαριά και μεγάλα και οι πωλήσεις τους είναι περιορισμένες . Και το θέμα με το να αφαιρέσεις ανεμιστήρα έχει να κάνει με πολλά πράγματα όπως το να το κανείς ποιο λεπτό για παράδειγμα . Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ας πούμε τα surface δεν περπατάνε όπως τα iPad .
purespyros Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Στις 4/5/2022 στις 10:27 ΠΜ, Retromaniac είπε Γιατί υποθέτεις ότι θα βγάλει soc για να ανταγωνιστεί του 2020 και όχι αυτόν που θα βγει το 2023; Αν διαβάσεις: Τα πρώτα ARM laptop chips της Qualcomm, ανταγωνιστές των Apple M1 chips, έρχονται το 2023...
Retromaniac Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, purespyros είπε Αν διαβάσεις: Τα πρώτα ARM laptop chips της Qualcomm, ανταγωνιστές των Apple M1 chips, έρχονται το 2023... Εννοεί στην γενικοτερη αρχιτεκτονική της apple για arm.
AtiX Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 40 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Εννοεί στην γενικοτερη αρχιτεκτονική της apple για arm. Πάντως, και πρακτικά, αν αναλογιστούμε τις διαφορές σε απόδοση μεταξύ σειρών Α και SD, υπάρχει ένα qap 2-3 ετών… Μακαρι να βγάλουν ανταγωνιστικά soc ώστε να τα δούμε σε λειτουργία και σε Windows…
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα