notist Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Καλημέρα. Έχω πάρει 2 loco m2 για να συνδέσω 2 σπίτια σε αποσταση 100 μέτρων χωρίς εμπόδια. Έχω κάποιες απορίες. 1) Τα καλώδια utp cat 6 εξωτερικού χώρου πρέπει να πάρω? Πρέπει να είναι όσο γίνεται μικρότερα σε μήκος? Υπάρχει περιορισμός? 2) Στο πρώτο σπίτι που θα δίνει, συνδέεται το ένα loco με το καλώδιο και μπαίνει σε οποιαδήποτε θύρα του ρουτερ της cosmote? 3) Στο δεύτερο σπίτι που θα παίρνει, συνδέεται το δεύτερο loco με το καλώδιο με access point? Θέλω να έχει θύρες για να συνδέσω με καλώδια τον δέκτη της cosmote tv της eon και ένα tv box. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο? Τα λέω σωστά η κάνω κάπου λάθος? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1. Μέχρι 100 μέτρα δεν υπάρχει θέμα. Καλώδιο εξωτερικού χώρου UTP από Cat5e και πάνω. 2. To καλώδιο από το ΑΡ συνδέεται στο PoE τροφοδοτικό και από εκεί με άλλο καλώδιο σε οποιαδήποτε θύρα LAN του Router. 3. To καλώδιο από το ΑΡ θα συνδεθεί σε ένα απλό switch (αν συνδέσεις μόνο ενσύρματες συσκευές) ή κάποιο εσωτερικό ΑΡ (αν θέλεις να συνδεθούν ενσύρματες και ασύρματες), π.χ. το Xiaomi Mi Router 4A. Σου κάνει ακόμη οποιοδήποτε DSL Router που έχει ξεμείνει ως εφεδρικό από κάποιον πάροχο. Σε κάθε περίπτωση θα τα ρυθμίζεις σύμφωνα με τον οδηγό, στον ίδιο χώρο δίπλα-δίπλα και στο τέλος, αφού σιγουρέψεις ότι δουλεύουν σωστά, θα τα μεταφέρεις στην τελική τους θέση όπου το μόνο που θα κάνεις είναι σωστή εγκατάσταση και διόπτευση. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2022 από jkoukos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
notist Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 21 λεπτά πριν, jkoukos είπε 1. Μέχρι 100 μέτρα δεν υπάρχει θέμα. Καλώδιο εξωτερικού χώρου UTP από Cat5e και πάνω. 2. To καλώδιο από το ΑΡ συνδέεται στο PoE τροφοδοτικό και από εκεί με άλλο καλώδιο σε οποιαδήποτε θύρα LAN του Router. 3. To καλώδιο από το ΑΡ θα συνδεθεί σε ένα απλό switch (αν συνδέσεις μόνο ενσύρματες συσκευές) ή κάποιο εσωτερικό ΑΡ (αν θέλεις να συνδεθούν ενσύρματες και ασύρματες), π.χ. το Xiaomi Mi Router 4A. Σου κάνει ακόμη οποιοδήποτε DSL Router που έχει ξεμείνει ως εφεδρικό από κάποιον πάροχο. Σε κάθε περίπτωση θα τα ρυθμίζεις σύμφωνα με τον οδηγό, στον ίδιο χώρο δίπλα-δίπλα και στο τέλος, αφού σιγουρέψεις ότι δουλεύουν σωστά, θα τα μεταφέρεις στην τελική τους θέση όπου το μόνο που θα κάνεις είναι σωστή εγκατάσταση και διόπτευση. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το 1 και 2 το πιασα. Στο 3 έχω απλό switch αλλά θα θέλουν τα παιδιά wi fi για τα κινητά τους. Δυστυχώς δεν έχω κάποιο Router από πάροχο. Ξέχασα να πω ότι είναι στο εξοχικό και η σύνδεση είναι adsl έως 24 και πιάνει 10. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό. Για τα m2 με τον οδηγό θα τα φτιάξω. Για το Router χρειάζεται και αυτό ρυθμίσεις? Επίσης σε αυτό το Xiaomi που μου πρότεινες μπορώ να βάλω το switch επειδή θέλω μια θύρα ακόμα? Είναι στην Εύβοια και θέλω να τα πάρω όλα γιατί εκεί δεν υπάρχει τίποτα. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Η ταχύτητα σύνδεσης δεν έχεις κάποια σχέση με το δίκτυο που θα φτιάξεις. Οι ρυθμίσεις είναι οι ίδιες. Ο DSL Router δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση. Απλά οι συσκευές που θα πάρεις (τα ΑΡ) θα ρυθμισθούν με διευθύνσεις αντίστοιχες του υποδικτύου που έχει ο Router (αναφέρεται σχετικά στον οδηγό). Μπορείς να συνδέσεις το switch σε μια θύρα LAN του Xiaomi, αλλά καλύτερα είναι το καλώδιο από το ΑΡ να πάει στο switch και σε αυτό να συνδεθεί το WAN του Xiaomi. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
notist Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Στις 3/5/2022 στις 4:29 ΜΜ, jkoukos είπε Η ταχύτητα σύνδεσης δεν έχεις κάποια σχέση με το δίκτυο που θα φτιάξεις. Οι ρυθμίσεις είναι οι ίδιες. Ο DSL Router δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση. Απλά οι συσκευές που θα πάρεις (τα ΑΡ) θα ρυθμισθούν με διευθύνσεις αντίστοιχες του υποδικτύου που έχει ο Router (αναφέρεται σχετικά στον οδηγό). Μπορείς να συνδέσεις το switch σε μια θύρα LAN του Xiaomi, αλλά καλύτερα είναι το καλώδιο από το ΑΡ να πάει στο switch και σε αυτό να συνδεθεί το WAN του Xiaomi. Καλημέρα. Τα loco m2 τα ρύθμισα access point και station κομπλέ. Τελικά δεν χρειάζεται switch. Το ρουτερ που μου πρότεινες το Xiaomi Mi 4A χρειάζεται κάποια ρύθμιση να κάνω από δω πριν πάω Εύβοια για τελική εγκατάσταση? Η το συνδέω και παίζει? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Θέλει ρύθμιση όπως όλα του εμπορίου, ανάλογα πως θέλεις να δουλεύει. Αν θέλεις και τα 2 σπίτια να επικοινωνούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας π.χ. αρχεία, θα το βάλεις ως Access Point. Αν θέλεις να είναι σε διαφορετικά υποδίκτυα, θα το βάλεις ως Router. Και στις 2 περιπτώσεις θα συνδεθεί στην WAN θύρα (μπλε) και η η κατάσταση λειτουργίας ρυθμίζεται μέσα στο μενού. Στο βίντεο έχει όλες τις ρυθμίσεις από την αρχή για να παίξει αρχικά ως Router και από το 18:30 και μετά πως το γυρίζεις σε Access Point. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
notist Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, jkoukos είπε Θέλει ρύθμιση όπως όλα του εμπορίου, ανάλογα πως θέλεις να δουλεύει. Αν θέλεις και τα 2 σπίτια να επικοινωνούν μεταξύ τους ανταλλάσσοντας π.χ. αρχεία, θα το βάλεις ως Access Point. Αν θέλεις να είναι σε διαφορετικά υποδίκτυα, θα το βάλεις ως Router. Και στις 2 περιπτώσεις θα συνδεθεί στην WAN θύρα (μπλε) και η η κατάσταση λειτουργίας ρυθμίζεται μέσα στο μενού. Στο βίντεο έχει όλες τις ρυθμίσεις από την αρχή για να παίξει αρχικά ως Router και από το 18:30 και μετά πως το γυρίζεις σε Access Point. Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα συνδεθεί από το poe του station loco m2 στην WAN θύρα μπλε όπως λες για να έχει το δικό μας σπίτι wi fi. Άρα πρέπει να το βάλω ως Router. Επίσης για την καλή στόχευση περισσότερο υψομετρική την τσεκάρω από το μενού του station η από τα led που έχουν πίσω τα loco m2? Το ιδανικό θα είναι να ανάψουν όλα τα led η από το μενού σε ποια επιλογή θα δω την ισχύ του σήματος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasbm Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 αν μπεις στο μενού του Μ2 θα δεις και την ισχύ του σήματος για να κανείς τη σωστή σκόπευση αλλά επειδή 100 μέτρα είναι πολύ κοντά δεν θα έχεις πρόβλημα ακριβειας στοχευσης 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
notist Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 15 Μαΐου 2022 Το Xiaomi Mi 4A το σύνδεσα στο δίκτυο μου και με την εφαρμογή MI WIFI το έκανα WI-FI repeater. Δίνει σήμα και συνδέεται οκ το κινητό μου. Έτσι πρέπει να το έχω στο εξοχικό που θα παίρνω ίντερνετ από το loco? Η τα έχω κάνει λάθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Λάθος. Έδωσα βίντεο που δείχνει αναλυτικά πως θα το συνδέσεις και πως θα το ρυθμίσεις. Η WAN θύρα θα συνδεθεί με την LAN του Loco. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
notist Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 8 ώρες πριν, jkoukos είπε Λάθος. Έδωσα βίντεο που δείχνει αναλυτικά πως θα το συνδέσεις και πως θα το ρυθμίσεις. Η WAN θύρα θα συνδεθεί με την LAN του Loco. Καλημέρα. Το μόνο που κατάλαβα είναι η σύνδεση WAN με τη LAN του Loco. Δεν το κατέχω με τα ρούτερ επειδή από τους παρόχους έρχονται έτοιμα. Μιλάει κι αυτός γερμανικά και δεν καταλαβαίνω τίποτα χαχαχα. Θα κάνω reset και θα προσπαθήσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 16 Μαΐου 2022 Δεν χρειάζεται να ξέρεις γερμανικά, δείχνει τι ακριβώς κάνει και σε ποιο σημείο, αλλά μπορείς να ρυθμίσεις την αυτόματη μετάφραση (καλύτερα στα αγγλικά). Ουσιαστικά το βάζεις όπως λένε και οι οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήσης να δουλέψει ως κανονικό Router και μετά πας στο μενού Settings > Network Settings, κάτω χαμηλά πατά το Switch και στην σελίδα που ανοίγει επιλέγεις την τελευταία επιλογή "Network Repeater" (όχι "WiFi Repeater") που είναι η λειτουργία ΑΡ. Έτσι θα παίρνει ενσύρματα την σύνδεση από το Loco στην WAN θύρα του και θα την μοιράζει ενσύρματα (από τις άλλες 2 θύρες LAN) και ασύρματα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
notist Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Καλημέρα. Έστησα τα loco m2 αλλά δεν ξέρω στο main που πρέπει να είναι το signal strength και οι άλλες ενδείξεις. Το signal strength είναι στο -55dBm.Λίγο ψηλότερα που το σήκωσα έδειξε -45dBm.Πρέπει να πέσει κι άλλο? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Kαλά είναι έως τα -55dBm. Απλά στους 20MHz εύρος που έχει το ΑΡ, δεν φθάνεις την ονομαστική ταχύτητα των 300Mbps στη σύνδεση μεταξύ τους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
notist Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 6 Ιουλίου 2022 56 λεπτά πριν, jkoukos είπε Kαλά είναι έως τα -55dBm. Απλά στους 20MHz εύρος που έχει το ΑΡ, δεν φθάνεις την ονομαστική ταχύτητα των 300Mbps στη σύνδεση μεταξύ τους. Ευχαριστώ. Θα το πάω έως τα -55dBm. Για την ταχύτητα των 300Mbps που λες ποια ένδειξη είναι και πως το φτάνω? Συγνώμη αν είναι χαζές οι ερωτήσεις μου αλλά δεν το κατέχω το άθλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα