triplex1 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Σίγουρα. Έχει επίσης όμως την ευρύτερη υποστήριξη και τα πιο popular προγράμματα, συνήθως πάνε καλύτερα με CUDA. Το photoshop πέρα από μερικά φίλτρα δεν χρησιμοποιεί GPU acceleration, το όλο θέμα γίνεται για τα προγράμματα σχεδιασμού που λέει. Φαντάζομαι ότι πέραν του Photoshop, χρησιμοποιεί και άλλα προγράμματα της Adobe, υποστηρικτικά. Φιλε Κωστα , οταν καποιος χωνει σε 12η γενια για cpu-mb & ram δεν πρεπει να σκεφτεται τι κααρτα γραφικων θα παρει , ειδικα οταν προκειται για δουλεια και οταν αλλαζεις ανα 5ετια , δεν το λεω για τον φιλο αλλα για ολους
kostas_anes Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, triplex1 είπε Φιλε Κωστα , οταν καποιος χωνει σε 12η γενια για cpu-mb & ram δεν πρεπει να σκεφτεται τι κααρτα γραφικων θα παρει , ειδικα οταν προκειται για δουλεια και οταν αλλαζεις ανα 5ετια , δεν το λεω για τον φιλο αλλα για ολους Φοβάμαι ότι δεν σε πιάνω 😅 Αν εννοείς ότι η Χ εταιρεία είναι αναξιόπιστη, σου έχω παραδείγματα και με τις δύο που έχω βλαστημήσει και παράλληλα φίλους designers με κάτι Threadripper και 2-4 κάρτες ο καθένας, με διαφορετικές εταιρείες, όπου έχουν να πουν 5 πραγματάκια ο καθένας για την σταθερότητα και την αξιοπιστία τους.
triplex1 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Φοβάμαι ότι δεν σε πιάνω 😅 Αν εννοείς ότι η Χ εταιρεία είναι αναξιόπιστη, σου έχω παραδείγματα και με τις δύο που έχω βλαστημήσει και παράλληλα φίλους designers με κάτι Threadripper και 2-4 κάρτες ο καθένας, με διαφορετικές εταιρείες, όπου έχουν να πουν 5 πραγματάκια ο καθένας για την σταθερότητα και την αξιοπιστία τους. Δεν μιλαω για καμια εταιρεια ο φιλος εβαλε δυο λινκ ασχετα που ειναι ιδια , στο αρχικο ποστ και κοιταει 3050 και 3060ti απόσο ξερω το photoshop χρειαζεται ram στην gpu , για ποιο λογο να μη παει σε 3060 τη στιγμη που η ti του φαινεται ακριβη και η αλλη ενα γα τον κάδο Επεξ/σία 7 Μαΐου 2022 από triplex1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 Δημοσ. 8 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Λίγο πιο κάτω υπάρχει ένα θέμα που γράφει κάποιος ότι βρήκε ένα site να υπολογίζει το bottleneck, αν το χρησιμοποιήσεις σου προτείνει με βάση τον επεξεργαστή σου, την οθόνη σου, και τι δουλειές θες να κάνεις, τι τύπο κάρτας γραφικών προτείνει. Εγώ σκεφτόμουν να πάρω μία φθηνή 3060ti και τώρα σκέφτομαι να περιμένω 2-3 μήνες να δω τι τιμές θα έχουν οι νέες κάρτες γραφικών ή να πάρω μία 3080 στο μέλλον. Αν και το site δεν είναι καθόλου ακριβές, έβαλα την παλιά μου GPU και μου έδειξε το ίδιο μποτιλιάρισμα με μία 3060ti αλλά σου δίνει μία ιδέα. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2022 από Fmshd
Stefanos683 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 Δημοσ. 9 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 7/5/2022 στις 3:15 ΜΜ, triplex1 είπε Δεν μιλαω για καμια εταιρεια ο φιλος εβαλε δυο λινκ ασχετα που ειναι ιδια , στο αρχικο ποστ και κοιταει 3050 και 3060ti απόσο ξερω το photoshop χρειαζεται ram στην gpu , για ποιο λογο να μη παει σε 3060 τη στιγμη που η ti του φαινεται ακριβη και η αλλη ενα γα τον κάδο 3050 σημαινει ή παιρνεις μια μάπα καρτα γιατι τα παιχνιδια δεν σε ενδιαφερουν, ή 3060 τι λες κατσε να ξυλωθω να τρεχω κ κανα παιχνιδι δε βαριεσαι, 150 ευρω παραπανω , δε σε ενδιαφερουν τα 150 ή 200 παραπανισια ε ρχ 6600 ειναι για ...τους φτωχους... γυρισε ο τροχος κ εχει 1080 ο φτωχος με 360ε χαχ κ εγγυηση Επεξ/σία 9 Μαΐου 2022 από Stefanos683
darksiderdesign Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Είχα να μπω λίγες μέρες και είδα τώρα πολλά σχόλια μαζεμένα. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Από αυτά που διάβασα νομίζω ότι καταλήγω στην 3060. Τιμή προς απόδοση νομίζω με αφήνει ευχαριστημένο. Ο λόγος είναι ότι όσο καλό PC και να στήσεις το τελευταίο 2-χρονο, η αντίστοιχη edge of technology GPU κοστίζει όσο το υπόλοιπο PC. Επομένως, δε συμφέρει έως να πέσουν πίσω στα φυσιολογικά οι τιμές (και αν πέσουν).
Kiriakos-GR Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 10 ώρες πριν, darksiderdesign είπε Από αυτά που διάβασα νομίζω ότι καταλήγω στην 3060. Καλή η επιλογή όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, να βρεις απόθεμα από Gigabyte ή ASUS mini που έχουν τα ποιο επιτυχημένα συστήματα ψύξης. 1
Dr_Pepper Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 Δημοσ. 13 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Καλά δεν υπάρχει budget κάρτα γραφικών στην εποχή μας οπότε με αυτό σαν δεδομένο θα πω ότι (απο καινούργιες) δεν αξίζει να πάς σε κάτι μικρότερο απο 3060 ti/6600χτ γιατί πολύ απλά θα δώσεις πάλι πολλά λεφτά αλλά οι επιδόσεις θα ειναι λιγότερες. Δηλαδή η φθηνότερη 3060 ti πάει 600 ευρώ και η φθηνότερη 3060 στα 450 αλλά μιλάμε για 20+ FPS διαφορά στα περισσότερα games To ίδιο πάνω κάτω πάει και στις AMD η φθηνότερη 6600 στα 360 ευρώ και η φθηνότερη 6600xt 460 ευρώ Πιο κάτω απο τις "δεύτερες" μετά την 3060ti / 6600xt απλά δεν αξίζει γιατί η διαφορά μεγαλώνει ακόμη περισσότερο ενώ η διαφορά στα χρήματα (σε σχέση με τις "2ρες" δεν μεγαλώνει τόσο) Για εμένα ειναι απλά σύγκριση 6600xt vs 3060 ti η πρόταση της nvidia έχει λίγο παραπάνω FPS σε πολλά games (αλλά χάνει για λίγο σε κάποια άλλα) αλλά ειναι επίσης και λίγο ακριβότερη. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2022 από Dr_Pepper
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα