darksiderdesign Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Καλησπέρα! Θέλω την άποψή σας για το ποια κάρτα γραφικών είναι budget friendly αλλά να βγάζει δουλίτσα. Κυρίως τη θέλω για photoshoping, design και ίσως και λίγο gaming. Πήρα ένα νεο pc με intel i7 τελευταίας γενιάς, ddr6 32gb kingston fury και μου μένει να το συδυάσω με μια καρτα όμως δεν διατείθεμαι να δώσω 1200e. Σκεφτόμουν μεταξύ RTX 3050 8GB και RTX 3060 Τi 8GB όμως η διαφορά στα χρήματα είναι διπλάσια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Spoiler Στις 3/5/2022 στις 12:49 ΜΜ, darksiderdesign είπε Πήρα ένα νεο pc με intel i7 τελευταίας γενιάς, ddr6 32gb kingston fury 😵 Εμείς οι κοινοί θνητοί μετά βίας βρίσκουμε DDR5... Στις 3/5/2022 στις 12:49 ΜΜ, darksiderdesign είπε Σκεφτόμουν μεταξύ RTX 3050 8GB και RTX 3060 Τi 8GB όμως η διαφορά στα χρήματα είναι διπλάσια. Μεταξύ τους υπάρχει η RTX 3060. Στις 3/5/2022 στις 12:49 ΜΜ, darksiderdesign είπε ίσως και λίγο gaming. Ποια παιχνίδια και σε τι ανάλυση; Επεξ/σία 6 Μαΐου 2022 από Τέρης Α. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darksiderdesign Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε 😵 Εμείς οι κοινοί θνητοί μετά βίας βρίσκουμε DDR5... Μεταξύ τους υπάρχει η RTX 3060. Ποια παιχνίδια και σε τι ανάλυση; Εεε παίρνω pc μια φορά τα 6-8 χρόνια και είναι για επαγγελματική χρήση τόσο όσο και προσωπική. RTX 3060 ναι είναι όντος η ενδιάμεση λύση μεταξύ των 2. Ανάλυση 2560x1440, τώρα για τα παιχνίδια, το τελευταίο μου ήταν το lost arc (μμο) (όχι βαριά games γενικά) όμως με την embeded gpu δεν πηγαίνει μια... :') Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 προτιμησε 6600 απο την 3050 https://www.skroutz.gr/s/31749296/Sapphire-Radeon-RX-6600-8GB-GDDR6-Pulse-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-HDMI-και-3-DisplayPort-11310-01-20G.html https://www.skroutz.gr/s/33234198/Asus-Radeon-RX-6600-8GB-GDDR6-Dual-Κάρτα-Γραφικών-PCI-E-x16-4-0-με-HDMI-και-3-DisplayPort-90YV0GP0-M0NA00.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stefanos683 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, darksiderdesign είπε Καλησπέρα! Θέλω την άποψή σας για το ποια κάρτα γραφικών είναι budget friendly αλλά να βγάζει δουλίτσα. Κυρίως τη θέλω για photoshoping, design και ίσως και λίγο gaming. Πήρα ένα νεο pc με intel i7 τελευταίας γενιάς, ddr6 32gb kingston fury και μου μένει να το συδυάσω με μια καρτα όμως δεν διατείθεμαι να δώσω 1200e. Σκεφτόμουν μεταξύ RTX 3050 8GB και RTX 3060 Τi 8GB όμως η διαφορά στα χρήματα είναι διπλάσια. παρε καμια ρ9 280 στα 80ευρω για διασκεδαση ή 6500χτ στα 180 για ελεφρυ γκειμ η 6500 ειναι πολυ οκ,τρεχει τα παντα στα 180ευρω με εγγυηση ως δευτερη ειναι καλη περιπτωση Επεξ/σία 3 Μαΐου 2022 από Stefanos683 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Εφόσον μιλάμε για design και ειδικά για Adobe, αγνοείς οποιαδήποτε πρόταση για AMD. Το CUDA acceleration της Nvidia είναι τρομερά ανώτερο και καλύτερο από το OpenCL της AMD. Όπως σου είπαν και οι συμφορουμίτες παραπάνω, η 3060 αποτελεί ιδανική λύση για εσένα. 3050 θα απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι, ίσως από τις χειρότερες κάρτες που κυκλοφορούν στην αγορά για τα λεφτά τους! 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Αν οι απαιτήσεις του δεν είναι μεγάλες του κάνει και amd κάρτα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 38 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Αν οι απαιτήσεις του δεν είναι μεγάλες του κάνει και amd κάρτα. Όταν η κύρια χρήση του συστήματος που αναφέρει ο OP, είναι ο σχεδιασμός και το photoshop, δεν νομίζω να είναι σε εντελώς χομπίστικο επίπεδο στο στάδιο του "νταξ αργεί λίγο μωρέ αλλά την κάνει την δουλειά". Πόσο μάλλον όταν αναφέρει πως πήρε 12th Gen i7. Υποθέτω δεν μιλάμε για κάτι budget oriented, ίσα να τρέχει το πρόγραμμα, αλλά για κάτι που μάλλον χτίστηκε για αυτό, ως πρωταρχική λειτουργία. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει ο OP, γιατί τότε οι AMD όντως είναι viable choice (αν και σίγουρα όχι η πετσοκομμένη 6500ΧΤ που είδα να αναφέρεται παραπάνω). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Οποιος πλερωνει βγαζω και του δινω την 380 την Sapphire , αλλιως παρτε σκουπιδια τυπου 6500 & 3050 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aristomaxos Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2022 πάρε την 3060 ti στα 584. Zotac GeForce RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 Twin Edge OC LHR Κάρτα Γραφικών PCI-E x16 4.0 με HDMI και 3 DisplayPort (ZT-A30610H-10MLHR) | Skroutz.gr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Άλλη μια άποψη κι απο μένα. Μιας και ο ts δεν αναφέρει συγκεκριμένη χρήση πέραν του photoshop(ούτε τι παιχνίδια παίζει, ούτε σε τι ανάλυση), +1 για nvidia από μένα, σε καμία περίπτωση δεν έχει ανάγκη για παραπάνω από μια 3050 το photoshop (ίσως και αυτή να είναι υπερβολική). Ναι δεν είναι η καλύτερη κάρτα, ούτε συγκρίνετε με την 3060, όλα όμως έχουν να κάνουν και με το κόστος. Spoiler triplex sorry αλλά δεν κρατιέμαι να μη σε τρολλάρω... 1 ώρα πριν, triplex1 είπε Οποιος πλερωνει βγαζω και του δινω την 380 την Sapphire , αλλιως παρτε σκουπιδια τυπου 6500 & 3050 Βασικά πριν από λίγες μέρες έλεγες "το ρεύμα ποιός το πληρώνει;" R9 380 περίπου διπλάσια κατανάλωση από 6500 xt και με χειρότερες επιδόσεις... καμιά φορά στα σκουπίδια βρίσκεις θησαυρούς Επεξ/σία 7 Μαΐου 2022 από nickol-us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
triplex1 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, nickol-us είπε Άλλη μια άποψη κι απο μένα. Μιας και ο ts δεν αναφέρει συγκεκριμένη χρήση πέραν του photoshop, +1 για nvidia από μένα, σε καμία περίπτωση δεν έχει ανάγκη για παραπάνω από μια 3050 το photoshop (ίσως και αυτή να είναι υπερβολική). Ναι δεν είναι η καλύτερη κάρτα, ούτε συγκρίνετε με την 3060, όλα όμως έχουν να κάνουν και με το κόστος. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου triplex sorry αλλά δεν κρατιέμαι να μη σε τρολλάρω... Βασικά πριν από λίγες μέρες έλεγες "το ρεύμα ποιός το πληρώνει;" R9 380 περίπου διπλάσια κατανάλωση από 6500 xt και με χειρότερες επιδόσεις... καμιά φορά στα σκουπίδια βρίσκεις θησαυρούς εγω το πληρωνω μονος μου δεν εχω προβλημα κανενα και εχω και δικο μου ρευμα , οποιος θελει του πουλαω , καποιοι αλλοι θα εχουν προβλημα στην πορεια Οταν λεω κατι ξερω που το λεω nickol-us τρολλαρω πριν τρολλαρεις εσυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Στις 3/5/2022 στις 1:02 ΜΜ, darksiderdesign είπε Εεε παίρνω pc μια φορά τα 6-8 χρόνια και είναι για επαγγελματική χρήση τόσο όσο και προσωπική. RTX 3060 ναι είναι όντος η ενδιάμεση λύση μεταξύ των 2. Ανάλυση 2560x1440, τώρα για τα παιχνίδια, το τελευταίο μου ήταν το lost arc (μμο) (όχι βαριά games γενικά) όμως με την embeded gpu δεν πηγαίνει μια... :') Ποια προγράμματα τρέχεις ?? 14 ώρες πριν, kostas_anes είπε Εφόσον μιλάμε για design και ειδικά για Adobe, αγνοείς οποιαδήποτε πρόταση για AMD. Το CUDA acceleration της Nvidia είναι τρομερά ανώτερο και καλύτερο από το OpenCL της AMD. Όπως σου είπαν και οι συμφορουμίτες παραπάνω, η 3060 αποτελεί ιδανική λύση για εσένα. 3050 θα απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι, ίσως από τις χειρότερες κάρτες που κυκλοφορούν στην αγορά για τα λεφτά τους! Ανάλογα το πρόγραμμα, δεν είναι παντού ταχύτερο το CUDA. Επίσης το Photoshop είναι καθαρά CPU, το GPU δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά στις επιδόσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris_ Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 αν βρεις φτηνη 1060 6gb μια χαρα και φτηνά θα σου κάτσει δεν θες τίποτα μεγαλύτερο μπορείς και lightroom με αυτήν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 5 ώρες πριν, Aten-Ra είπε Ανάλογα το πρόγραμμα, δεν είναι παντού ταχύτερο το CUDA. Επίσης το Photoshop είναι καθαρά CPU, το GPU δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά στις επιδόσεις. Σίγουρα. Έχει επίσης όμως την ευρύτερη υποστήριξη και τα πιο popular προγράμματα, συνήθως πάνε καλύτερα με CUDA. Το photoshop πέρα από μερικά φίλτρα δεν χρησιμοποιεί GPU acceleration, το όλο θέμα γίνεται για τα προγράμματα σχεδιασμού που λέει. Φαντάζομαι ότι πέραν του Photoshop, χρησιμοποιεί και άλλα προγράμματα της Adobe, υποστηρικτικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα