kallair Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Καλημερα και καλο μηνα. εχω το εξης θεμα. Το setup μου ειναι ως εξης: 1.plex server χρησιμοποιω το εξης mini pc 2. εχω εγκατεστημενο το plex και στην τηλεοραση μου σαν εφαρμογη, και στο mecool km2 3. ολες οι συσκευες ειναι συνδεμενες ασυρματα σε deco M4 στο 5ghz δικτυο. 4. το mini pc ειδα ειναι συνδεμενο στα 455Mbps, το android tv box στα ~800Mbps. η τηλεοραση δεν θυμαμαι. 5. ΔΕΝ κανω transcode τις ταινιες, στελνω την original ποιοτητα. Το προβλημα μου ειναι το εξης. οταν βλεπω καποια 4κ ταινια ή σειρα που εχω κατεβασει, παρατηρησα οτι οταν εχει υψηλο bitrate, μου κανει, αλλες φορες πολυ κ αλλες φορες λιγότερο, buffering. Το bottleneck στο streaming σε ποιο σημειο πιστευετε οτι γινεται; Στο οτι "μπουκωνει" το wifi του deco M4 ή στο οτι το mini pc ειναι συνδεμενο στα 455Mbps; Σκεφτομαι 2 λυσεις αλλά δεν ξερω αν θα λυσουν το προβλημα μου. 1η. συνδεση του mini pc ενσυρματα στο deco m4 για να μην μπουκώνει τοσο το wifi. 2η. αγορά ενός gigabit switch, συνδεση της τηλεορασης, mecool km2 tv box και mini pc ενσυρματα πανω του, και συνδεση του gigabit switch ενσύρματα με το deco M4 για να εχουν ιντερνετ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TomCollins Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 @kallair έχεις βρει λύση; Αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα και θέλω να δω πως θα το λύσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση kallair Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Μέλος Λύση Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, TomCollins είπε @kallair έχεις βρει λύση; Αντιμετωπίζω το ίδιο θέμα και θέλω να δω πως θα το λύσω. Δεν εχω κανει εκτενή δοκιμες γιατι ελειπα διακοπες και μετα δεν ειχα πολυ χρονο αλλα ΜΆΛΛΟΝ βρηκα το προβλημα στην περιπτωση μου (απο σποντα). Για αρχή συνδεσα απευθειας με καλώδιο το mini pc στο deco m4. Η ενσυρματη ταχυτητα δικτύου ήταν 1000αρα αλλά είχα πάλι θεματα. και τοτε εφαγα φλασια και θυμηθηκα ότι τα αρχεια ειναι μεσα στο mini pc, σε ενα παλιο 1TB μηχανικό δισκο που ειχα βάλει κ ειχε ψιλοκακή υγεια.. Mετέφερα ολα τα αρχεια στον SSD, εκανα ενημερωση βιβλιοθηκης και δοκιμασα να δω μια ταινια που μου κολλουσε(ηταν κ με το μεγαλυτερο bitrate). Την επαιξε κανονικα χωρις να παρουσιασει το παραμικρό προβλημα. Δεν εχω κάνει αλλη δοκιμη ομως για να επιβεβαιωσω οτι λυθηκε το προβλημα. Θα κατεβασω το μεγαλυτερο αρχειο που θα βρω να το δοκιμασω παλι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TomCollins Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 26 λεπτά πριν, kallair είπε Δεν εχω κανει εκτενή δοκιμες γιατι ελειπα διακοπες και μετα δεν ειχα πολυ χρονο αλλα ΜΆΛΛΟΝ βρηκα το προβλημα στην περιπτωση μου (απο σποντα). Για αρχή συνδεσα απευθειας με καλώδιο το mini pc στο deco m4. Η ενσυρματη ταχυτητα δικτύου ήταν 1000αρα αλλά είχα πάλι θεματα. και τοτε εφαγα φλασια και θυμηθηκα ότι τα αρχεια ειναι μεσα στο mini pc, σε ενα παλιο 1TB μηχανικό δισκο που ειχα βάλει κ ειχε ψιλοκακή υγεια.. Mετέφερα ολα τα αρχεια στον SSD, εκανα ενημερωση βιβλιοθηκης και δοκιμασα να δω μια ταινια που μου κολλουσε(ηταν κ με το μεγαλυτερο bitrate). Την επαιξε κανονικα χωρις να παρουσιασει το παραμικρό προβλημα. Δεν εχω κάνει αλλη δοκιμη ομως για να επιβεβαιωσω οτι λυθηκε το προβλημα. Θα κατεβασω το μεγαλυτερο αρχειο που θα βρω να το δοκιμασω παλι. Μάλλον συμβαίνει το ίδιο και στη δική μου περίπτωση. Το HDD I/O κάνει το bottleneck και όχι το δίκτυο. Θα δοκιμάσω να περάσω την ψηφιακή ταινιοθήκη σε SSD και θα ενημερώσω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, kallair είπε Δεν εχω κανει εκτενή δοκιμες γιατι ελειπα διακοπες και μετα δεν ειχα πολυ χρονο αλλα ΜΆΛΛΟΝ βρηκα το προβλημα στην περιπτωση μου (απο σποντα). Για αρχή συνδεσα απευθειας με καλώδιο το mini pc στο deco m4. Η ενσυρματη ταχυτητα δικτύου ήταν 1000αρα αλλά είχα πάλι θεματα. και τοτε εφαγα φλασια και θυμηθηκα ότι τα αρχεια ειναι μεσα στο mini pc, σε ενα παλιο 1TB μηχανικό δισκο που ειχα βάλει κ ειχε ψιλοκακή υγεια.. Mετέφερα ολα τα αρχεια στον SSD, εκανα ενημερωση βιβλιοθηκης και δοκιμασα να δω μια ταινια που μου κολλουσε(ηταν κ με το μεγαλυτερο bitrate). Την επαιξε κανονικα χωρις να παρουσιασει το παραμικρό προβλημα. Δεν εχω κάνει αλλη δοκιμη ομως για να επιβεβαιωσω οτι λυθηκε το προβλημα. Θα κατεβασω το μεγαλυτερο αρχειο που θα βρω να το δοκιμασω παλι. Μπορείς να κατεβάσεις διάφορα bitrate video demo από εδώ και να δεις και που τερματίζει το δίκτυό σου.Εγώ αυτά χρησιμοποιώ για να τσεκάρω τις δυνατότητες του δικτύου μου όσον αφορά το streaming ταινιών υψηλής ανάλυσης. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggos_24 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 πριν αρκετο καιρο κοιτουσα κι εγω πως να κανω media center τον FTP server μου που τρεχω οποιος "server" ειναι 2 φλασακια πανω σε ενα παλιο router TP link που δουλευει σαν access point. ουτε Plex που πληρωνεις ουτε τπτ. Kodi και τα μυαλα στα καγκελα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2022 Στις 27/8/2022 στις 8:03 ΜΜ, vaggos_24 είπε πριν αρκετο καιρο κοιτουσα κι εγω πως να κανω media center τον FTP server μου που τρεχω οποιος "server" ειναι 2 φλασακια πανω σε ενα παλιο router TP link που δουλευει σαν access point. ουτε Plex που πληρωνεις ουτε τπτ. Kodi και τα μυαλα στα καγκελα Δεν πληρωνεις κατι στο plex.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
speedy23 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2022 Στις 27/8/2022 στις 8:03 ΜΜ, vaggos_24 είπε Kodi και τα μυαλα στα καγκελα Λοιπον εψαχνα εξωτερικο client για plex μιας και η τηλεοραση μου εχει μεινει μονο με yt και Netflix οσον αφορα τα apps και μιας και δεν αντεχει η τσεπη μου τα Apple TV box και Nvidia Shield TV, ειχα καταληξει στο Amazon fire stick. Αλλα μου ηρθε φλασια, μιας και εχω σχετικα καινουργιο PC με το PMS και την τηλεοραση στο ιδιο χωρο, να δοκιμασω το Plex on Kodi. Long story short τρομερη εμπειρια και απιστευτα ομαλη (και πανω απ'ολα free) πραγμα που μου εκανε εντυπωση διοτι η προηγουμενη εμπειρια με τον παλιο υπολογιστη μονο smooth δεν ηταν (μαλλον λογω PC). Οτι 4Κ ( δυσκολο να γυρισεις σε 1080p οταν το εχεις γευστει- το θεμα χωρου ομως ειναι σοβαρο) του εχω βαλει το εχει παει ανετα χωρις choppy εικονα που ειχα παλια στο Kodi. H μονη αγορα που εκανα ηταν ενα air mouse remote για να μην χρησιμοποιω συνεχεια το κινητο συν οτι αλλη η αισθηση του τηλεκοντρολ οπως και να το κανουμε. Ολα σουπερ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα