mccrush2006 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Καλησπερα, Μηπως γνωριζει καποιος για το τι ενεργειες χρειαζονται να γινουν στην Ελλαδα οταν καποιος γινεται μονιμος κατοικος εξωτερικου? Εγινα κατοικος εξωτερικου Γερμανιας και πριν λιγες μερες παντρευτηκα στη Γερμανια Γερμανιδα .Δεν βρισκω και πολλες πληροφοριες σχετικα με το αν θα πρεπει να δηλωσω τον γαμο Ελλαδα η οχι. Κατι τηλεφωνα που εχει το ληξιαρχειο της περιοχης μου δεν απανταει κανενας και στο email μου βγαζουν οτι δεν μπορουν να λαβουν email. Γνωριζω οτι πρεπει να μεταφερθω στην ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου απο την στιγμη που φορολογουμαι Γερμανια αλλα γραφει οτι πριν θα πρεπει να εχει δηλωθει ο γαμος στην εφορια και το συστημα θα το δηλωσει αυτοματα με ενημερωση απο το δηματολογιο. Στο σαιτ του ληξιαρχειου γραφει οτι ο γαμος δηλωνεται μονο στον τοπο που τελεστηκε. Αντε βγαλε ακρη!Υπαρχει καποιος εδω που μπορει να με διαφωτισει?
Superuser Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δεν νομίζω να χρειάζεται να δηλώσεις τον γάμο Μόνο στην εφορία πρέπει να το δηλώσεις Χρειάζεται να έχεις συμπληρώσει 183 μέρες στο εξωτερικό αυτό θα αποδειχτεί από το χαρτί που θα πάρεις από το einwohnermeldeamt Επίσης χρειάζεσαι και ένα χαρτί από την εφορία εκεί Θα συμπληρώσεις ένα έντυπο και θα στο τυπώσουν με βάση το Steuer ID σου ( αυτό που σου έβγαλαν αυτόματα όταν πρώτοδηλωθηκες) Αυτά τα χαρτιά θα χρειαστούν σφραγίδα της Χάγης (apostile) από Γερμανία για να θεωρηθούν επίσημα Μετά την σφραγίδα της Χάγης θέλουν μετάφραση, καλύτερα στην Ελλάδα γιατί στην Γερμανία θα σε σφαξουν Με τα χαρτιά θα πας εφορία και θα συμπληρώσεις ένα έντυπο Μ0,Μ1; Δεν θυμάμαι και μια υπεύθυνη δήλωση
dbrillis Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Οταν παντρευτηκες Γερμανια την χορηγο πως παντρευτηκες, δεν πηρες χαρτια απο Ελλαδα; Εκει που πηρες τα χαρτια δεν ρωτησες; Ο γαμος πρεπει να δηλωθει και Ελλαδα. Αποστιλ δεν χρειαζεσαι πλεον. Ρωτα στην Ελληνικη Πρεσβεια.
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δηλωση γάμου στο ειδικό ληξιαρχείο https://www.ypes.gr/tmima-eidikoy-lixiarcheioy/archiki Καλό λογιστή που θα σε καθοδηγήσει για τα της εφορίας
csontheline Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Το γάμο τον δηλώνεις στο προξενικό γραφείο και αυτοί στέλνουν τα χαρτιά στο ειδικό ληξιαρχείο. Απλά η δήλωση μπορεί να πάρει από 1 εβδομάδα (αφού λάβουν τα χαρτιά με ταχυδρομείο) έεεεεεως. Αν ζητήσεις στο προξενικό γραφείο να τα στείλουν με email για να επιταχύνεις την διαδικασία την ΔΟΥ εξωτερικού, ίσως βοηθήσει.
vamvakoolas Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 Δημοσ. 5 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, csontheline είπε Το γάμο τον δηλώνεις στο προξενικό γραφείο και αυτοί στέλνουν τα χαρτιά στο ειδικό ληξιαρχείο. Απλά η δήλωση μπορεί να πάρει από 1 εβδομάδα (αφού λάβουν τα χαρτιά με ταχυδρομείο) έεεεεεως. Αν ζητήσεις στο προξενικό γραφείο να τα στείλουν με email για να επιταχύνεις την διαδικασία την ΔΟΥ εξωτερικού, ίσως βοηθήσει. πολυ σωστα απλως αν θυμαμαι ζητανε επικυρωση της αδεια γαμου (δε θυμαμαι απο πια αρχη). Στη σελιδα της πρεσβειας θα βρεις καποιο λινκ
merk_sak Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Γεια σας παιδιά. Δεν ξέρω αν πρέπει να ανοίξω καινούριο θέμα η να το γράψω εδώ. Είμαι κάτοικος εξωτερικού εδώ και χρόνια. Θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αμάξι και να το έχω στην Ελλάδα για όταν έρχομαι. Έχω ελληνικό αφμ. Υπάρχει κάποιο θέμα? Στη μεταβίβαση του οχήματος, τι διεύθυνση πρέπει να βάλω? Την γερμανικη ή μπορώ να βάλω την πατρικη μου διεύθυνση? Υπάρχει θέμα τεκμηρίων, εφόσον είμαι κάτοικος εξωτερικού? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
dbrillis Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 19 λεπτά πριν, merk_sak είπε Γεια σας παιδιά. Δεν ξέρω αν πρέπει να ανοίξω καινούριο θέμα η να το γράψω εδώ. Είμαι κάτοικος εξωτερικού εδώ και χρόνια. Θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο αμάξι και να το έχω στην Ελλάδα για όταν έρχομαι. Έχω ελληνικό αφμ. Υπάρχει κάποιο θέμα? Στη μεταβίβαση του οχήματος, τι διεύθυνση πρέπει να βάλω? Την γερμανικη ή μπορώ να βάλω την πατρικη μου διεύθυνση? Υπάρχει θέμα τεκμηρίων, εφόσον είμαι κάτοικος εξωτερικού? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Με ενδιαφερει και εμενα.
Tsino Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Όχι. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχω εδώ και χρόνια. Κάνω δήλωση κάθε χρόνο, μηδενικό φόρο. Δεν έχω βέβαια εισοδήματα στην Ελλάδα. Ελληνική διεύθυνση βάλε.
merk_sak Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 Δημοσ. 21 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, Tsino είπε Όχι. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχω εδώ και χρόνια. Κάνω δήλωση κάθε χρόνο, μηδενικό φόρο. Δεν έχω βέβαια εισοδήματα στην Ελλάδα. Ελληνική διεύθυνση βάλε. Ευχςριστω πολυ για την απάντηση! Κατα την αγορά, ζήτησε η εφορία τεκμήρια αγοράς? Τι τιμή είχε το αμάξι που πηρατε αν επιτρέπεται? Εμένα είναι 10.200€... Και στην ασφάλεια να βάλω διεύθυνση του πατρικου μου απλά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα