obiwankenobiroz Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Καλησπέρα παιδιά, Διαπίστωσα ένα πρόβλημα (μάλλον) με την κουζίνα χθες κ θα ήθελα τα φώτα σας. Είχαμε ανάψει το φούρνο κ έχοντας τη συνήθεια να ακουμπάω πάνω στα μάτια (εμαγιέ) της κουζίνας λόγω του ότι καπνίζω κάτω από τον απορροφητήρα ένιωσα γαργάλημα το οποίο προφανώς ήταν διαρροή ρεύματος. Μίλησα με συγγενή μου ηλεκτρολόγο ο οποίος μου είπε να μη φοβάμαι λόγω του ότι έχω ρελέ διαρροής σπίτι (το οποίο έχω τσεκαρει κ λειτουργεί). Απλά δεν μπορώ να ησυχάσω κ σκέφτομαι να καλέσω ηλεκτρολόγο καλού κακού. Έχει τύχει σε κανέναν?
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 36 λεπτά πριν, obiwankenobiroz είπε Καλησπέρα παιδιά, Διαπίστωσα ένα πρόβλημα (μάλλον) με την κουζίνα χθες κ θα ήθελα τα φώτα σας. Είχαμε ανάψει το φούρνο κ έχοντας τη συνήθεια να ακουμπάω πάνω στα μάτια (εμαγιέ) της κουζίνας λόγω του ότι καπνίζω κάτω από τον απορροφητήρα ένιωσα γαργάλημα το οποίο προφανώς ήταν διαρροή ρεύματος. Μίλησα με συγγενή μου ηλεκτρολόγο ο οποίος μου είπε να μη φοβάμαι λόγω του ότι έχω ρελέ διαρροής σπίτι (το οποίο έχω τσεκαρει κ λειτουργεί). Απλά δεν μπορώ να ησυχάσω κ σκέφτομαι να καλέσω ηλεκτρολόγο καλού κακού. Έχει τύχει σε κανέναν? Με γυμνά πόδια ;
obiwankenobiroz Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Με γυμνά ναι (φόραγα κάλτσες). Με παντόφλα όχι δεν ένιωθα κάτι.
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Κάλεσε κάποιον τεχνικό να ελέγξει την κουζίνα σου. Εξήγησε του για την διαρροή. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2022 από Basilhs23___
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Στις 2/5/2022 στις 10:33 ΜΜ, obiwankenobiroz είπε Με γυμνά ναι (φόραγα κάλτσες). Με παντόφλα όχι δεν ένιωθα κάτι. εχεις διαρροή,ΑΜΕΣΑ ΤΕΧΝΙΚΟ να το φτιάξει.
rafa1919 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Το ρελέ ανιχνεύει διαφορά μεταξύ διερχόμενων ρευμάτων από φάση και ουδέτερο. Αν η διαφορά αυτή είναι 30mA και άνω κλείνει την παροχή γιατί αυτό είναι το όριο που αντέχει η καρδιά πριν σταματήσει να κτυπά. Προφανώς η διαρροή που "αισθάνεσαι" είναι αρκετά μικρότερη από 30mA εφόσον σε γαργαλά ελαφρώς το ρεύμα και δεν πέφτει το ρελέ. Σε κάθε περίπτωση όμως τόσο η κουζίνα όσο και η γείωση του σπιτιού πρέπει να ελεγχθούν καταλλήλως για να μην υπάρξει κάτι χειρότερο.
obiwankenobiroz Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Είχε χαλάσει μια αντίσταση παιδιά. Ήρθε τεχνικός κ την άλλαξε. Γείωση έχω μου είπε. Η σύνδεση όλα καλά όπως και τα καλώδια πίσω καμμία φθορα. Απλά η διαρροή ήταν μικρή και για αυτό δεν έπεσε το ρελέ διαρροής. Ευτυχώς έλεγξε τα πάντα ο άνθρωπος μέχρι και τον πίνακα. Τσεκαρε όλη τη κουζίνα. Δυστυχώς το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει ανεμιστήρα για να εξάγει τον αέρα από τον φούρνο με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται υγρασία. Αυτό προκάλεσε κ τη ζημιά στην αντίσταση. Τέλος πάντων. Thanks κ προσοχή γιατί κατά λάθος το κατάλαβα κ γω. 1
nvel Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, obiwankenobiroz είπε Γείωση έχω μου είπε. δεν έχεις σωστή γείωση, αν είχες δεν θα ένιωθες κάτι
obiwankenobiroz Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Ο άνθρωπος αυτό που μου είπε είναι ότι είναι "οριακά" με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει, δεν είμαι ηλεκτρολόγος, και ότι είναι θέμα της πολυκατοικίας ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα