Προς το περιεχόμενο

Το πηρα αποφαση ΒΑΖΩ LINUX!!!!!! 1-2 ερωτησουλες μονο

as223

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tο SUSE9.1 που δοκιμάζω από χτές (γιατί μάλλον όποιος ασχολείται με Linux για χόμπυ το' χει πάντα "υπό δοκιμήν" και όχι για να κάνει δουλειά) είναι πολύ προχωρημένο σε σχέση με το Mandrake 10 που δοκίμαζα μέχρι πρότινος.

Η εγκατάσταση είναι άψογη, με γραφικό περιβάλλον και AA fonts. Την προτιμώ από του mandrake που είναι χρόνια τώρα η ίδια.

Το πιο σημαντικό είναι η "out of the box" υποστήριξη ελληνικών. Μπορείς δηλαδή απλά να κάνεις add τα ελληνικά στα "keyboard layouts" και μετά να γράφεις ελληνικά και αγγλικά στο openoffice (π.χ.). Επίσης, πάλι με μία κίνηση μπορείς να αλλάξεις όλο το περιβάλλον εργασίας σε ελληνικό. Αυτό δεν το είχα ξαναδεί σε linux. Βέβαια, πάσχει σε επίπεδο fonts (αλλάζοντας από αγγλικά σε ελληνικά και αντίστροφα, αλλάζει και τη γραμματοσειρά). Μπορεί κάποιος βέβαια να κάνει install τα windows fonts αλλά αυτό αποτελεί πειρατεία (αν είναι να παρανομήσεις μπορείς να βάλεις εξαρχής clopy-righted windows και να κάνεις και τη δουλειά σου καλύτερα).

Έχει υποστήριξη hot - plugging USB συσκευών χωρίς να κάνεις mount και μαιμουδιές. Απλά τη βάζεις και τη βλέπεις κι ας μην είσαι root.

Όμως (σε σχέση με το MDK πάντα) όμως δεν βλέπει NTFS. Μεγάλο κακό άν έχεις XP με NTFS σε άλλο partition ή έχεις έναν USB εξωτερικό ΝΤFS σκληρό και δεν θέλεις να μάθεις να κάνεις compile τους πυρήνες και τα τοιαύτα.

Το KDE του είναι πιο γρήγορο, πιο σαφές και πιο εύκολο στη χρήση από το χαώδες Mandrake.

Βέβαια συγκρίνω την free download έκδοση του MDK με "αγοραστή" του SUSE και ίσως να μαι άδικος.

Από την άλλη μεριά πρόκειται για άλλη distro οπότε μερικά πράγματα δεν είναι "στη θέση τους". Αδυνατώ να βρώ τα mounted CD,DVD,HDs στο /mnt. Μού έλειψαν ήδη τα RPMs και ο βολικότατος manager τους. Αλλά και η υποστήριξη hardware δεν είναι και η κορυφαία. Δεν μου παιζει η Audigy 2 και η FX 5900 είναι με disabled το 3D. Πολύ σπαστικό να μην έχεις ήχο εξαρχής, αφού το πρώτο που δοκιμάζω μετά από ένα linux install είναι να δω πως παίζει τα videos και τα mp3s.

Φίλε stathispap, ελπίζω να έχεις ελεύθερο χρόνο, υπομονή και η παρέα σου να περιλαμβάνει κανένα έμπειρο linuξά, γιατί αν είσαι ότι δηλώνεις στο πρώτο post σου βλέπω την επένδυση να πηγαίνει για recycle. Αξίζει σίγουρα τον κόπο να δεις "τι home λειτουργικα κάνουν και οι άλλες εταιρίες", ώστε να λες "χαλάλι" κάθε φορά που σου παγώνουν τα win...

Για να μπεις στο internet πρέπει να βρεις και να configurάρεις τον dialer (kppp). Άν έχεις εσωτερικό modem, μάλλον θα έχεις πρόβλημα. Το netmod το επιλέγεις σαν standard modem.

Όσον αφορά την επαφή με την "προηγούμενη ζωή σου" θα έχεις πρόβλημα να δείς σωστά word kai excel files, και αδυναμία να δουλέψεις access . Στα multimedia όλα θα είναι πολύ όμορφα, αλλά δεν θα έχεις win games (πολύ κακό). Υπάρχει και ο δρόμος του emulation (wine) που μπορεί να βοηθήσει αρκετά.

Καλή τύχη με το linux, αν μη τι άλλο είναι "κόλλημα" και προσφέρει συγκινήσεις (δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό το τελευταίο)...

Δημοσ.

Εγώ πάντως έκανα install την ftp version του SUSE 9.1 από το NTFS partition των XP χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και φυσικά μετά το κάνει mount αυτόματα κατά την εκκίνηση.

Επίσης και η Audigy 2 ZS που έχω παίζει out of the box χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια. Το μόνο που δεν παίζει είναι το netmod. Αν και το modem το εντοπίζει και το εγκαθιστά μια χαρά αδυνατώ να συνδεθώ με το Internet. Αντίθετα με το Slackware συνδέομαι κανονικά.

Τέλος όλα τα mount points βρίσκονται στο φάκελο /media.

Δημοσ.

Αντε παλι με το kppp... Τα ιδια μου ελεγαν και στη mailing list των αρχαριων της Hellug...

Τελικα καταφερα να συνδεθω ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ KPPP (δεν το βρισκω αυτο το πραγμα αλλα και οταν τρεχω την εντολη kppp μου λεει πως δεν το βρισκει) αλλα με το KINTERNET.

Ολα πολυ ωραια... Μπορω να πω οτι με μαγεψε, αν και ακομα ψαχνομαι... Τωρα που τελειωσε η εξεταστικη θα κατσω να μελετησω ενα tutorial που μιλαει για την μεταβαση απο DOS σε UNIX για να καταλαβω καλυτερα τι τρεχει και να μπω στο κλιμα.

Επισης, αφαιρωντας την SB PCI 128 καρτα ηχου που ειχα και ενεργοποιωντας το C-media chipset της μητρικης καταφερα να εχω ηχο. Ακουω πλεον mp3 αλλα δεν μπορω να ακουσω audio CDs... Μηπως φταιει το οτι εκεινο το καλωδιακι με το πλακε βισμα που ξεκινουσε απο το DVD-ROM και εφτανε στην καρτα ηχου το αφαιρεσα γιατι δεν βρηκα πού να το βαλω στη μητρικη??? Ισως...

Ενα πιο αμεσο προβλημα που εχω επι του παροντος ειναι τα Ελληνικα... Ενω η εγκατασταση εγινε τελεια στα Ελληνικα, μπορω να τα διαβασω και να τα γραψω, εντουτοις εχω προβλημα στο media player (αυτο που μοιαζει λιγο με το winamp) οπου δεν μπορει να τα διαβασει. Και το χειροτερο ειναι πως και τα μενου του προγραμματος εμφανιζονται με τετραγωνακια οποτε δεν μπορω να μπω στα properties και να κανω τις απαραιτητες αλλαγες.

Καμια λυση?

Φιλε diimitris_ ευχαριστω :) Δεν εχω κανενα linux-α στην παρεα μου... Ισα ισα μπορω να πω πως η παρεα μου αν και ηλεκτρολογοι μηχανικοι (και μηχανικοι υπολογιστων - εδω γελαμε) ξερουν για τα windows λιγοτερα απο οσα ξερω εγω για το linux... Παντως δεν πτωουμαι... Εχω ορεξη και χρονο για διαβασμα και ψαξιμο! :)

Μια ερωτηση τωρα για οσους χρησιμοποιουν το SUSE 9.1: Το openoffice που εχει ειναι ας πουμε το αντιστοιχο του Ms-Office για linux? Δεν το δουλεψα καθολου, αλλα μου φαινεται πολυ φτωχικο... Ελπιζω να κανω λαθος...

Τελος, ετοιμαζομαι να εγκαταστησω και το πρωτο μου προγραμματακι περα απο την διανομη, απο το http://amsn.sourceforge.net/ Ειναι ενα προγραμματακι αντιστοιχο του MSN Messenger...

Ειπα τελος αλλα δεν κρατηθηκα: Με νευριασε φοβερα το γεγονος οτι δεν μπορω να διαχειριστω τον hotmail λογαριασμο μου απο το Kmail... Ποσο κολλημενοι και ηλιθιοι πρεπει να ειναι αυτοι της Micro$oft για να μην επιτρεπουν αλλο προγραμμα να το διαχειριζεται εκτος απο τα Outlook...... Υπαρχει κανενας τροπος ή πρεπει να δουλευω web-based?

Δημοσ.

Επισης' date=' αφαιρωντας την SB PCI 128 καρτα ηχου που ειχα και ενεργοποιωντας το C-media chipset της μητρικης καταφερα να εχω ηχο. Ακουω πλεον mp3 αλλα δεν μπορω να ακουσω audio CDs... Μηπως φταιει το οτι εκεινο το καλωδιακι με το πλακε βισμα που ξεκινουσε απο το DVD-ROM και εφτανε στην καρτα ηχου το αφαιρεσα γιατι δεν βρηκα πού να το βαλω στη μητρικη??? Ισως...

[/quote']

Υπάρχουν πάντως drivers για την SB 128 PCI και μάλλον θα έχεις καλύτερο ήχο απ' ότι με την on-board. Ναι, φταίει αυτό το καλωδιάκι. Για να ακούσεις μουσικά cd χωρίς καλωδιάκι χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα που να κάνει digital audio extraction. Πιθανότατα το cd-audio plugin του xmms έχει τέτοια επιλογή.

Ενα πιο αμεσο προβλημα που εχω επι του παροντος ειναι τα Ελληνικα... Ενω η εγκατασταση εγινε τελεια στα Ελληνικα, μπορω να τα διαβασω και να τα γραψω, εντουτοις εχω προβλημα στο media player (αυτο που μοιαζει λιγο με το winamp) οπου δεν μπορει να τα διαβασει. Και το χειροτερο ειναι πως και τα μενου του προγραμματος εμφανιζονται με τετραγωνακια οποτε δεν μπορω να μπω στα properties και να κανω τις απαραιτητες αλλαγες.

Καμια λυση?

Το προγραμματάκι λέγεται xmms :) Κατά πάσα πιθανότητα στο κάνει γιατί είναι gtk1.2-based και χρησιμοποιείς unicode locale (μπορεί να σου φαίνονται λίγο κινέζικα όλα αυτά αλλά σε ένα-δυο μήνες θα τα καταλαβαίνεις :) ). Τρέξε σε ένα τερματικό την εντολή 'env | grep -i lc_' (χωρίς τα ') και κάνε εδώ ένα paste την έξοδό της. Προς το παρόν δοκίμασε να τρέχεις το xmms ως εξής:

Άνοιξε ένα τερματικό και γράψε:

LANG=en_US LC_CTYPE=en_US LC_LOCALE=en_US xmms

Μια ερωτηση τωρα για οσους χρησιμοποιουν το SUSE 9.1: Το openoffice που εχει ειναι ας πουμε το αντιστοιχο του Ms-Office για linux? Δεν το δουλεψα καθολου, αλλα μου φαινεται πολυ φτωχικο... Ελπιζω να κανω λαθος...

Έχει κάποιες ελλείψεις σε σχέση με το Office, αλλά κατά τ' άλλα είναι πολύ δυνατό. Αν γράφεις και εργασίες με πολλά μαθηματικά, τότε το Word ωχριά μπροστά του.

Ειπα τελος αλλα δεν κρατηθηκα: Με νευριασε φοβερα το γεγονος οτι δεν μπορω να διαχειριστω τον hotmail λογαριασμο μου απο το Kmail... Ποσο κολλημενοι και ηλιθιοι πρεπει να ειναι αυτοι της Micro$oft για να μην επιτρεπουν αλλο προγραμμα να το διαχειριζεται εκτος απο τα Outlook...... Υπαρχει κανενας τροπος ή πρεπει να δουλευω web-based?

Δυστυχώς μόνο web-based. Δυστυχώς με τέτοιες μονοπωλειακές τακτικές έφτασε η Microsoft να έχει το 95% της αγοράς των λειτουργικών.

Δημοσ.

Τη δεύτερη μέρα με το SUSE πρέπει να αναθεωρήσω μερικά που είπα χτες.

Από ότι είδα στα forum του suse, οι πυρήνες από 2.6 και πάνω έχουν ενσωματωμένη την υποστήριξη NTFS. Μάλλον κάτι κάνω λάθος.

Όσον αφορά την audigy 2 από default βγάζει ήχο μόνο στην digital έξοδο και πρέπει να το αλλάξεις με το χέρι...

Το openoffice είναι μάλλον το καλύτερο office του linux.

Όπως είπε κι o nagzul τα mount points είναι στo /media. Μόνο τα CD/DVD όμως απ' ότι είδα, όχι τα partitions. Όχι πως είναι δύσκολο να τα δεις αλλά το αυτόματο είναι καλύτερο!

Τελικά για να μπω στο internet αρκούσε απλά να κάνω κλίκ σε ένα εικονίδιο σαν πριζάκι κάτω δεξιά. To μενού του έχει τα πάντα. Πολύ πιο περιεκτικό από των windows.

Υπάρχει και ο packet manager τελικά και είναι και καλός.

Τέλος, δεν μπόρεσα να δω DVD και ότι είχα σε divx. Ξέρετε κανένα καλό μέρος με codecs κλπ. για suse?

Δημοσ.

@apoikos:

Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια :)

Οσον αφορα στα επι μερους:

Το προγραμματάκι λέγεται xmms Κατά πάσα πιθανότητα στο κάνει γιατί είναι gtk1.2-based και χρησιμοποιείς unicode locale (μπορεί να σου φαίνονται λίγο κινέζικα όλα αυτά αλλά σε ένα-δυο μήνες θα τα καταλαβαίνεις ). Τρέξε σε ένα τερματικό την εντολή 'env | grep -i lc_' (χωρίς τα ') και κάνε εδώ ένα paste την έξοδό της. Προς το παρόν δοκίμασε να τρέχεις το xmms ως εξής:

Άνοιξε ένα τερματικό και γράψε:

LANG=en_US LC_CTYPE=en_US LC_LOCALE=en_US xmms

Ετρεξα την πρωτη εντολη και μου ειπε πως κατι δεν βρισκει...

Μετα ετρεξα το τελευταιο, μπορεσα μπηκα στα Preferences, αλλαξα τα font filters σε iso8859-7 αλλα τιποτα... Μολις το ξανανοιγα παλι τα ιδια...

Τελος μια αλλη ερωτηση (σε πρηζω ε?)

Θελω να βαλω ενα προγραμματακι αντιστοιχο του MSN Messenger... Ενας φιλος με παρεπεμψε στο aMSN: http://amsn.sourceforge.net/ Δεν μπορω ομως να το εγκαταστησω... Κατεβασα μαλιστα και μια εκδοση που υποτιθεται πως ειναι πληρως GUI installer και ηρθε ενα αρχειακι με επεκταση bin. Τωρα τι το κανω αυτο το αρχειο?

Δημοσ.

Δυστυχώς δε φταίνε τα font filters. Αν οι υποψίες μου είναι σωστές, τότε το SuSE χρησιμοποιεί το el_GR.UTF-8 locale αντί για το el_GR.ISO8859-7 (δοκίμασε σε ένα terminal να κάνεις echo $LC_LOCALE $LC_CTYPE $LANG). Σε αυτήν την περίπτωση θα παιδευτείς αρκετά για να παίξει το xmms ελληνικά και θα πρέπει να βάλεις font filters για iso10646-1 (unicode). Δυστυχώς όμως η μόνη γραμματοσειρά που έχει κωδικοποίηση iso10646-1 και ελληνικούς χαρακτήρες είναι η misc-fixed (monospace). Το πρόβλημα είναι ότι το λειτουργικό έχει αποθηκευμένα τα ονόματα αρχείων σε μορφή unicode και το xmms χρησιμοποιεί ένα toolkit αρκετά παλιό, το οποίο δεν υποστηρίζει σωστά unicode. Μπορείς να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις κάποιον άλλο player (π.χ. noatun στο KDE) :)

Για να τρέξεις τον installer ανοίγεις ένα terminal, πας στο directory που το έχεις βάλει και γράφεις:

./το-ονομα-του-αρχείου

Αν δεν το τρέξει ή σου πει permission denied δοκίμασε:

chmod a+x ./το-ονομα-του-αρχείου

./το-ονομα-του-αρχείου

Btw, καλό το amsn, αλλά αν χρησιμοποιείς KDE δοκίμασε το kopete. Είναι πιο όμορφο και υποστηρίζει διάφορα πρωτόκολλα (msn, icq, yim, irc). Πρέπει να υπάρχει ήδη εγκατεστημένο (είναι μέρος του KDE 3.2).

Δημοσ.

Τελικα οντως το kopete ειναι καλυτερο... Κατεβασα την τελευταια εκδοση του η οποια μαλιστα ειναι σε μορφη RPM για SUSE και η εγκατασταση εγινε κατευθειαν...

Δημοσ.

Εγω εχω το εξης προβλημα: η αναλυση του desktop ειναι 640x480 και δεν μπορω να την αλλαξω. Παω στο Yast --> Hardware--->Graphics card and monitor , και εχει στις ρυθμισεις τα εξης:

Desktop------ monitor ---> Vesa 1024x768@60hz

|

-----graphics card---> NVidia GeForce4 420 Go

|

-----Colour and resolution---> 1024x768 16bit

|

-----Virtual resolution---> not configured

|

-----3D accelerarion---> enabled

|

-----Geometry--->640x480 ,32khz:60hz

Απο οτι καταλαβαινω πρεπει να φταιει η ρυθμιση στο Geometry , αλλα δεν μπορω να την αυξησω απο τα παραθυρα που μου ανοιγει αν την επιλεξω.... Μπορει να βοηθησει κανεις?

Δημοσ.

Εγω παντως το προβλημα με το ρυθμο ανανεωσης το ελυσα σχετικα ευκολα...

Βγες σε περιβαλλον γραμμης εντολων και πληκτρολογησε "sax2" Ακολουθα βημα-βημα τις οδηγιες και κατα πασα πιθανοτητα θα λυθει το προβλημα σου

Δημοσ.
Απαντήσεις :) :

[*]Οποιαδήποτε διανομή εκτός από τη SuSE μπορείς να την κατεβάσεις από το αντίστοιχο επίσημο site ή να την αντιγράψεις ελεύθερα από κάποιον που την έχει. Το SuSE δε διατίθεται για κατέβασμα σε .iso μορφή (εκτός από μια live-cd evaluation έκδοση) γιατί περιέχει εμπορικό λογισμικό' date=' για το οποίο πρέπει να πληρώσεις άδειες χρήσης. Εννοείται ότι το να το αντιγράψεις από κάποιον που το έχει είναι παράνομο. Αν επιμένεις να αγοράσεις το SuSE (προσωπικά δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο), το έχει σίγουρα ο Παπασωτηρίου

Λάθος, βρίσκεις πλέον και την personal edition (9.1).... Όσο για το αν η αντιγραφή είναι παράνομη, πολύ απλά δεν ισχύει.. Μην λέμε και ότι θέλουμε...

Και αξίζει τον κόπο...

Δημοσ.

Λάθος' date=' βρίσκεις πλέον και την personal edition (9.1).... Όσο για το αν η αντιγραφή είναι παράνομη, πολύ απλά δεν ισχύει.. Μην λέμε και ότι θέλουμε...

Και αξίζει τον κόπο...[/quote']

Κατ' αρχήν έχεις δίκιο, η SuSE (απάζοντας την παράδοσή της) έβγαλε iso της 9.1 Personal για κατέβασμα. Μπορείς να την εγκαταστήσεις και μετά μέσω ftp να κατεβάσεις σχεδόν όλα τα πακέτα της professional (μείον το εμπορικό λογισμικό φυσικά!).

Όσο για την αντιγραφή έψαξα το θέμα λίγο παραπάνω και υπάρχουν κάποια μελανά σημεία. Κατ' αρχάς θυμάμαι από παλαιότερες (πολύ παλαιότερες) διανομές της SUSE (π.χ. 6.0 - 6.1) ότι δεν επιτρεπόταν η αντιγραφή τους λόγω ύπαρξης εμπορικού λογισμικού με άδεια χρήσης ανά υπολογιστή (π.χ. StarOffice 5 και OSS, το οποίο αν δεν απατώμαι δεν ήταν GPL'd). Μετά φαίνεται ότι άλλαξε η κατάσταση και είχε εμπορικό λογισμικό μεν, αλλά χωρίς ανάγκη άδειας χρήσης, οπότε μπορεί κανείς να το αντιγράψει ελεύθερα. Ωστόσο, απαγορεύεται να χρεώσεις το αντίγραφο που πουλάς (και ναι, δεν μπορείς να χρεώσεις ούτε το κόστος των CD, το οποίο κατά τ' άλλα επιτρέπεται από την GPL), λόγω της άδειας χρήσης του YaST. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Συνολικά λοιπόν η διανομή παραμένει non-GPL'd, οπότε θέλει προσοχή το θέμα της αντιγραφής.

Ευχαριστώ για την επισήμανση dop, ήταν μια ευκαιρία να το ψάξω καλύτερα.

Όσο για το αν αξίζει σηκώνει μεγάλη κουβέντα και ο καθένας έχει τις απόψεις του. Εμένα πάντως με λυπεί το γεγονός ότι (σύμφωνα με το Distrowatch) το 9.1 βασίζεται πάνω στη glibc 2.3.3 (beta ουσιαστικά, αφού η stable είναι η 2.3.2)... Κατά τ' άλλα είναι γνωστή η πληρότητα της SUSE χωρίς το bloat των RedHat και Mandrake.

Δημοσ.
Κατ' αρχήν έχεις δίκιο' date=' η SuSE (απάζοντας την παράδοσή της) έβγαλε iso της 9.1 Personal για κατέβασμα. Μπορείς να την εγκαταστήσεις και μετά μέσω ftp να κατεβάσεις σχεδόν όλα τα πακέτα της professional (μείον το εμπορικό λογισμικό φυσικά!).

[/quote']

Επίσης, για να έχουμε ακόμα πιο ολοκληρωμένη εικόνα, δίνει δωρεάν ένα πακέτο με SuSE 9.1, Ximian Desktop και μερικά ακόμα (η Novell το κάνει για διαφημιστικούς σκοπούς).. Κάπου στο site έχει ένα link - δυστυχώς έσβησα το history (εγώ τα περιμένω)...

Όσο για την αντιγραφή έψαξα το θέμα λίγο παραπάνω και υπάρχουν κάποια μελανά σημεία. Κατ' αρχάς θυμάμαι από παλαιότερες (πολύ παλαιότερες) διανομές της SUSE (π.χ. 6.0 - 6.1) ότι δεν επιτρεπόταν η αντιγραφή τους λόγω ύπαρξης εμπορικού λογισμικού με άδεια χρήσης ανά υπολογιστή (π.χ. StarOffice 5 και OSS' date=' το οποίο αν δεν απατώμαι [b']δεν[/b] ήταν GPL'd). Μετά φαίνεται ότι άλλαξε η κατάσταση και είχε εμπορικό λογισμικό μεν, αλλά χωρίς ανάγκη άδειας χρήσης, οπότε μπορεί κανείς να το αντιγράψει ελεύθερα. Ωστόσο, απαγορεύεται να χρεώσεις το αντίγραφο που πουλάς (και ναι, δεν μπορείς να χρεώσεις ούτε το κόστος των CD, το οποίο κατά τ' άλλα επιτρέπεται από την GPL), λόγω της άδειας χρήσης του YaST. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Συνολικά λοιπόν η διανομή παραμένει non-GPL'd, οπότε θέλει προσοχή το θέμα της αντιγραφής.

Η Novell σχεδίαζε να κάνει το Yast GPLed... ;) Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι ήδη...

http://slashdot.org/article.pl?sid=04/03/19/0052214&mode=thread&tid=117&tid=143&tid=187&tid=99&threshold=0

http://news.com.com/2100-7344_3-5175682.html?tag=nefd_top

Όσο για το αν αξίζει σηκώνει μεγάλη κουβέντα και ο καθένας έχει τις απόψεις του. Εμένα πάντως με λυπεί το γεγονός ότι (σύμφωνα με το Distrowatch) το 9.1 βασίζεται πάνω στη glibc 2.3.3 (beta ουσιαστικά, αφού η stable είναι η 2.3.2)... Κατά τ' άλλα είναι γνωστή η πληρότητα της SUSE χωρίς το bloat των RedHat και Mandrake.

Ναι, αλλά οφείλω να ομολογήσω πως πλέον η υποστήριξη ελληνικών είναι πάρα πολύ καλή!

Μακάρι να είχα dsl να έβαζα debian... :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...