Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Dantε είπε

Καταλαβαινεις οτι το γενικο συνεργειο παιρνει την αποθηκη και του ερχεται ο πιτσιρικας με το παπι και του φερνει οτι θελει ετσι?

Δε παιζει μπαλα με οτι εχει στο συνεργειο μεσα.Αρα στη χειροτερη μια αναμονη λιγων ωρων. Δεν υπάρχει αυτό για τη διαθεσιμοτητα που αναφερεις,στο ξαναλεω.

Τωρα αν βαριεται να περιμενει η το θελει επι τοπου ο πελατης,τοτε ναι μια αντιπροσωπεια (που εχει δικη της αποθηκη) μπορει να εχει κατι διαθεσιμο.

Αλλα αυτο δεν ειναι λογος προτιμησης γιατι πολυ απλα το πληρωνεις πολυ παραπανω.

Οπως και να εχει, οπου νιωθει ο καθενας καλυτερα.

Προσωπικα χιλιες φορες ενα αξιοπιστο γενικο συνεργειο παρα την οποιαδηποτε αντιπροσωπεια/εξουσιοδοτημενο.

Σε φιλε με ολοκαινουργιο μερσεντες μεγαλο εξουσιοδοτημενο ξεχασε να βαλει τελειως τη ποδια.Στο επομενο σερβις το θυμηθηκαν.

Πάλι για αντιπροσωπεία γράφεις που δεν έθιξα εγώ...

Ξανά, μιλάω για πιο εξειδικευμένα παρελκόμενα κτλ που το γενικό συνεργείο μπορεί να το θεωρήσει και περιττό να ψάξει ή να μη μπει καν στο κόπο (να έχουν φθορά ή να σπάσουν/χαλάσουν κατά το σέρβις - ειδικά σε παλιά πλαστικά - και γι αυτό να τα άλλαζε αντιπροσωπεία ή εξουσιοδοτημένο, αλλά να αγνοηθούν από γενικά συνεργεία,), αλλά συμβάλλουν σε μια πιο καθαρή/προβλεπόμενη και καλύτερη δουλειά/τελικό αποτέλεσμα.

πχ

https://alfa-restoration.co.uk/shop/product_info.php?products_id=243

https://alfa-restoration.co.uk/shop/product_info.php?cPath=59_64&products_id=4275

https://alfa-restoration.co.uk/shop/product_info.php?products_id=4616

https://alfa-restoration.co.uk/shop/product_info.php?cPath=59_64&products_id=4243

https://alfa-restoration.co.uk/shop/product_info.php?products_id=3837

https://alfa-restoration.co.uk/shop/product_info.php?products_id=4244

Εκτός από τη δική μου εμπειρία στο δικό μου μ,εταχειρισμένο αμάξι, ψάχνοντας για αγορά AR147/156 το περασμένο καλοκαίρι, τις πατέντες που ανέφερα (δετήρες για εξάτμιση, για ντίζα φρένων) τις είδα σε αυτοκίνητα που για χρόνια, βάσει βιβλίου σέρβις, τα πήγαιναν σε μη εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Σαφώς θεωρώ πολύ πιθανότερο αυτά να γίνονται σε γενικά συνεργεία.

Επεξ/σία από definitio
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, definitio είπε

εν εμπίπτει όμως αυτού του τύπου το κακό σέρβις (αμέλεια, απροσεξία) στις πατέντες που μπορεί να κάνει ένα συνεργείο ελλείψει μη κοινής χρήσης παρελκομένων ή ανταλλακτικών (δε μιλάω για φίλτρα, λάδια κτλ)

για το τι μιλάς συγκεκριμένα ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

για το τι μιλάς συγκεκριμένα ?

Απο οτι καταλαβαινω ,περι ανεμων και υδατων.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, definitio είπε

Μπορείς να διαβάσεις παραπάνω...

ναι ,το είδα μετά , μιλάμε για λάδιο/φίλτρο όμως

ο καθένας έχει και άλλη εμπειρία με αντιπροσωπίες και εξωτερικά συνεργεία και κάνει ότι καταλαβαίνει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Dantε είπε

Απο οτι καταλαβαινω ,περι ανεμων και υδατων.

Πολύ συγκεκριμένα, σε αντίθεση με σένα, που συνεχίζεις φανταστικούς διαλόγους περί αντιπροσωπειών...

...εκτός απ' ότι ανέφερα συγκεκριμένα, κάποια από τα ίδια τα προϊόντα που παρέθεσα σε συνδέσμους τα έψαξα κατόπιν επίσκεψης σε (καλό) ηλεκτρολόγο για σέρβις κλιματισμού, που χωρίς να ρωτήσει έβαλε το (μη καλό) υπάλληλο να βγάλει τροπέτο/νεροχύτες για να αλλάξει το φίλτρο καμπίνας και πλέον δεν εφαρμόζουν σωστά, ώστε υπάρχει μεγάλο κενό μεταξύ παρπριζ κ τροπέτου/νεροχύτη, απ' όπου μπορούν να εισέλθουν βρωμιές κ νερά, που πριν θα περνούσαν πάνω από το νεροχύτη.

Οταν άλλαξα φίλτρο καμπίνας στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο, δεν είδα τέτοια αποτελέσματα...ποιότητα δουλειάς και προσοχή που δε βρίσκεις εκεί που το χέρι πιάνει 20 διαφορετικά αμάξια τη μέρα, κι όπως γίνει η δουλειά, κι αν κάποια βάση βίδας ή πλαστικό σπάσει ή λυγίσει (γιατί δεν είδε τη δεύτερη βίδα ο υπάλληλος κ τράβαγε) πρόβλημα του ιδιοκτήτη.

(σε παλιότερα αμάξια με πιο πολυκαιρισμένα πλαστικά κ λοιπά εξαρτήματα κι όπου αυτά ολοένα σπανίζουν, αυτό είναι σημαντικό μέλημα...η πρόληψη/προσεγμένη δουλειά έναντι θεραπείας κακής/μη εξειδικευμενης εργασίας κ μη άμεσης διαθεσιμότητας υλικών)

Ακόμη και για το κόστος, αυτό μπορεί να διαφέρει από εξουσιοδοτημένο σε εξουσιοδοτημένο...κάποιος μπορεί να δαγκώνει, άλλος όχι...(Δε μιλάω για αντιπροσωπεία)
...ρωτώντας για το κόστος εργασιών κ υλικών στο εξουσιοδοτημένο που πάω το δικό μου, οι τιμές από άλλους ιδιοκτήτες AR χαρακτηρίστηκαν "έως φιλικές"

...σαφώς δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να πάει όπου τον δαγκώνουν, αλλά πατέντες και έλλειψη εξειδίκευσης είναι πιθανότερο να βρεις σε γενικά συνεργεία.

29 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι ,το είδα μετά , μιλάμε για λάδιο/φίλτρο όμως

ο καθένας έχει και άλλη εμπειρία με αντιπροσωπίες και εξωτερικά συνεργεία και κάνει ότι καταλαβαίνει

Εγώ δε μιλούσα για τη μάρκα λαδιών/φίλτρων ή το κόστος τους και δεν θα είχε νόημα η τοποθέτηση γι αυτά τα αναλώσιμα.

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραθεση προσωπικων εμπειριων κανεις αυτη τη στιγμη, αν δε το εχεις καταλαβει.

Γραφουμε εμεις για περιστατικα, λες α εγω δε γραφω για περιστατικα αλλα υστερα παραθετεις περιστατικο.

Η ουσια ειναι μια.

Και στις αντιπροσωπειες και στα εξουσιοδοτημενα και στα γενικα συνεργεια κανουν μλκιες.

Η διαφορα ειναι οτι στα πρωτα 2 ,τα πληρωνεις πιο ακριβα.

Πιστευεις οτι στο εξουσιοδοτημενο θα βαλουν αγαπη και προδερμ και στο γενικο οχι?Γουστο σου καπελο σου πηγαινε το εκει.

Ομως ετσι πιστευαν και αρκετοι που τα πηγαιναν αντιπροσωπειες και δε τους αλλαζανε λαδια ποτε.

Τα παραδειγματα που αναφερεις ειναι ακυρα,γιατι μπορει να πηγες σε ενα ψαγμενο εξουσιοδοτημενο και να το προσεξαν το αυτοκινητο και συγκρινεις με ενα γενικο συνεργειο "Κυρ Μητσος" (του προηγουμενου ιδιοκτητη εν προκειμενω) οποτε ειναι ατοπη η συγκριση.

Γιατι υπαρχουν και εξουσιοδοτημενα "Κυρ Μητσος" και πολυ σοβαρα γενικα συνεργεια.

Οποτε καλυτερα να ασχοληθεις με το να ειναι σοβαρος ο ανθρωπος που βαζει χερι παρα το τιτλο του συνεργειου.

Και εν τω μεταξυ ολο αυτο ξεκινησε με τη δικαιολογια οτι και καλα το εξουσιοδοτημενο εχει καλυτερη διαθεσιμοτητα σε ανταλλακτικα απο ενα γενικο (που δεν ισχυει) επειδη στην 156 που πηρες ειχαν περασει μια βιδα αντι να παρουν το κολλαρο. Λες και ειναι γνωστο οτι η αλφα κραταει καλο στοκ ανταλλακτικα εδω Ελλαδα (not).

PS.Εχω Alfa romeo και το λεω.

My 2C.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα δεν με αφορά για το πόσο καλό είναι το συνεργείο, λάδια / φίλτρα θέλω να αλλάξω. Αλλά εφόσον υπάρχει αυτη η ρήτρα ότι σε μη εξουσιοδοτημένο χάνεις την εγγύηση, ποιος μου εγγυάται εμένα αν το πάω σε τοπικό συνεργείο με δικά μου επίσημα αναλώσιμα ότι θα περαστεί στο ηλεκτρονικό βιβλιάριο και θα είμαι οκ με την εγγύηση; Μιλάμε για ολοκαίνουργιο αμάξι 8 μηνών.

Αν είναι έτσι να κάτσω να δω ένα βίντεο στο YouTube να πάρω τα αναλώσιμα που προτείνει η Renault και να τα αλλάξω μόνος μου.

Επεξ/σία από JimxxZe
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Παραθεση προσωπικων εμπειριων κανεις αυτη τη στιγμη, αν δε το εχεις καταλαβει.

Γραφουμε εμεις για περιστατικα, λες α εγω δε γραφω για περιστατικα αλλα υστερα παραθετεις περιστατικο.

Η ουσια ειναι μια.

Και στις αντιπροσωπειες και στα εξουσιοδοτημενα και στα γενικα συνεργεια κανουν μλκιες.

Η διαφορα ειναι οτι στα πρωτα 2 ,τα πληρωνεις πιο ακριβα.

Πιστευεις οτι στο εξουσιοδοτημενο θα βαλουν αγαπη και προδερμ και στο γενικο οχι?Γουστο σου καπελο σου πηγαινε το εκει.

Ομως ετσι πιστευαν και αρκετοι που τα πηγαιναν αντιπροσωπειες και δε τους αλλαζανε λαδια ποτε.

Τα παραδειγματα που αναφερεις ειναι ακυρα,γιατι μπορει να πηγες σε ενα ψαγμενο εξουσιοδοτημενο και να το προσεξαν το αυτοκινητο και συγκρινεις με ενα γενικο συνεργειο "Κυρ Μητσος" (του προηγουμενου ιδιοκτητη εν προκειμενω) οποτε ειναι ατοπη η συγκριση.

Γιατι υπαρχουν και εξουσιοδοτημενα "Κυρ Μητσος" και πολυ σοβαρα γενικα συνεργεια.

Οποτε καλυτερα να ασχοληθεις με το να ειναι σοβαρος ο ανθρωπος που βαζει χερι παρα το τιτλο του συνεργειου.

Και εν τω μεταξυ ολο αυτο ξεκινησε με τη δικαιολογια οτι και καλα το εξουσιοδοτημενο εχει καλυτερη διαθεσιμοτητα σε ανταλλακτικα απο ενα γενικο (που δεν ισχυει) επειδη στην 156 που πηρες ειχαν περασει μια βιδα αντι να παρουν το κολλαρο. Λες και ειναι γνωστο οτι η αλφα κραταει καλο στοκ ανταλλακτικα εδω Ελλαδα (not).

PS.Εχω Alfa romeo και το λεω.

My 2C.

Νομίζω ότι υστερείς στην ανάγνωση και κατανόηση κειμένου ή είσαι εριστικός για το γαμώτο

...με κατηγόρησες ότι γράφω περί ανέμων κ υδάτων, σού απάνησα ότι αναφέρομαι μόνο σε συγκεκριμένα περιστατικά και εμπειρίες,  ενώ εσύ - όπως ακόμη επιμένεις να πράττεις - αοριστολογείς και κάνεις φανταστικούς διαλόγους (με αντιπροσωπείες κτλ)
...πώς το κατάφερες και το μετέστρεψες κι αυτό, εσύ ξέρεις...τεμπέλικες σοφιστείες.

Έπειτα, αν κατάλαβες ότι αποφεύγω τα γενικά συνεργεία αλλά τρέχω στο κυρ Μητσο, πάλι δε κατάλαβες καλά τη προσέγγισή μου...για τον συγκεκριμένο ηλεκτρολόγο και είχα συστάσεις από ιδιοκτήτες Alfa Romeo, και τελικά είχε δοκιμαστεί στο δικό μας οικογενειακό αμάξι σε πρότερο χρόνο, και είναι και Αλφίστι ο ίδιος.

...αλλά ο παρατρεχάμενος υπάλληλος, που δεν τον είχα ξαναδεί μέχρι τότε, δεν ανταποκρίνεται στα στάνταρ του αφεντικού και σαφέστατα επιμέρους παρελκόμενα και εξειδίκευση και προσοχή σε αυτοματοποιημενες/απλές ενέργειες (ακόμη και σε βασικα), δεν έχει νόημα να αναζητείς σε μη εξειδικευμενα σε συγκεκριμένες μάρκες συνεργεία.

(θα έθιγα κι άλλα από τα λεγόμενά σου, αφού προφανώς και δε διαβάζεις προσεκτικά και επιμενεις στην αοριστολογία κ άκυρες συγκρίσεις - το στάτους των αποθεμα΄των σε ανταλλακτικά alfa romeo εν γένει σε σύγκριση με την άμεση διαθεσιμότητα αυτών σε γενικά vs εξουσιοδοτημένα συνεργεία και τη φροντίδα να μη φθαρούν/ορθό σέρβις -  αλλά στερείται νοήματος η συνέχιση της κουβέντας σε αυτό το μοτίβο)

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, JimxxZe είπε

Αλλά εφόσον υπάρχει αυτη η ρήτρα ότι σε μη εξουσιοδοτημένο χάνεις την εγγύηση

δεν υπάρχει κάτι τέτοιο εδώ και πολλά χρόνια , δικιά σου επιλογή που θα το πας , αλλά η εγγύηση ΔΕΝ χάνεται

49 λεπτά πριν, JimxxZe είπε

Αν είναι έτσι να κάτσω να δω ένα βίντεο στο YouTube να πάρω τα αναλώσιμα που προτείνει η Renault και να τα αλλάξω μόνος μου.

πλην της απόδειξης αναλώσιμων (ίδιων προδιαγραφών)  θες και παροχή υπηρεσιών απο μηχανικό

Δημοσ.

Στο πρωτο service δεν αλλάζουν μόνο λαδάκι. Κάνουν και αλλά off the record πράγματα, έλεγχο, σφίξιμο, μικρο αλλαγες σε  parts (αν υπαρχει οδηγία απο μαμα) κτλ

Πας Πατρα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έκλεισα ήδη ραντεβού στη Δέλτα car στη Πάτρα... Αλλά απο κριτικές βλέπω πηγαίνει "Κλάφτα Χαράλαμπε...". Ρε τι τραβάμε.

Επεξ/σία από JimxxZe
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, doomya είπε

Στο πρωτο service δεν αλλάζουν μόνο λαδάκι. Κάνουν και αλλά off the record πράγματα, έλεγχο, σφίξιμο, μικρο αλλαγες σε  parts (αν υπαρχει οδηγία απο μαμα) κτλ

υποτίθεται , μόνο αν είναι ο ίδιος δίπλα θα καταλάβει

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, korakios είπε

Δεν υποτίθεται, αρκετές σοβαρές* αντιπροσωπείες** το κάνουν. Άλλες είναι υποχρεωμένες και να το κάνουν και να φυσσωσουν το αμάξι στον obd για να ενημερωθούν τα κεντρικά.

* που διαθέτουν πωλήσεις service και όχι ένα κολομαγαζο αντιπροσώπου στην κολοπετινιτσα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, doomya είπε

Δεν υποτίθεται, αρκετές σοβαρές* αντιπροσωπείες** το κάνουν. Άλλες είναι υποχρεωμένες και να το κάνουν και να φυσσωσουν το αμάξι στον obd για να ενημερωθούν τα κεντρικά.

* που διαθέτουν πωλήσεις service και όχι ένα κολομαγαζο αντιπροσώπου στην κολοπετινιτσα.

12 λεπτά πριν, korakios είπε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...