Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θέλω να πάω ένα Renault Clio για το 1ο service αλλά το τελευταίο διάστημα λόγω wfh (work from home) μένω επαρχία στο πατρικό (Ν. Ηλείας). Το θέμα είναι ότι έπειτα απο αναζήτηση δεν υπάρχει επίσημο συνεργείο της Renault εδώ γύρω, οπότε το αμέσως απόμενο διαθέσιμο είναι στη Πάτρα (60' απόσταση). Τι κάνω σε αυτή τη περίπτωση; Έχω ένα πολύ αξιόπιστο κοντινό συνεργειο για Renault -BMW, μη εξουσιοδοτημένο όμως. Έχω διαβάσει πολλά για το θέμα της εγγύησης, ότι αν πας και τους πεις θέλω γνήσια ανταλλακτικά που ορίζει ο καταστεκυαστής δεν έχεις θέμα με την εγγύηση, αλλά όταν έρχεται η σειρά για το δικό σου αυτοκίνητο το ξανασκέφτεσαι. Τι λέτε αξίζει να χάσω ένα πρωινό να τρέχω μέχρι Πάτρα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, ή, να το πάω σε τοπικό συνεργείο; Μιλάμε για το 1ο service όπου λογικά μόνο λάδια / φίλτρα θα αλλάξουν.

Επεξ/σία από JimxxZe
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, JimxxZe είπε

Καλησπέρα, θέλω να πάω ένα Renault Clio για το 1ο service αλλά το τελευταίο διάστημα λόγω wfh (work from home) μένω επαρχία στο πατρικό (Ν. Ηλείας). Το θέμα είναι ότι έπειτα απο αναζήτηση δεν υπάρχει επίσημο συνεργείο της Renault εδώ γύρω, οπότε το αμέσως απόμενο διαθέσιμο είναι στη Πάτρα (60' απόσταση). Τι κάνω σε αυτή τη περίπτωση; Έχω ένα πολύ αξιόπιστο κοντινό συνεργειο για Renault -BMW, μη εξουσιοδοτημένο όμως. Έχω διαβάσει πολλά για το θέμα της εγγύησης, ότι αν πας και τους πεις θέλω γνήσια ανταλλακτικά που ορίζει ο καταστεκυαστής δεν έχεις θέμα με την εγγύηση, αλλά όταν έρχεται η σειρά για το δικό σου αυτοκίνητο το ξανασκέφτεσαι. Τι λέτε αξίζει να χάσω ένα πρωινό να τρέχω μέχρι Πάτρα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, ή, να το πάω σε τοπικό συνεργείο; Μιλάμε για το 1ο service όπου λογικά μόνο λάδια / φίλτρα θα αλλάξουν.

από οτι ξέρω αν δεν κάνεις το service στο επίσημο για να περαστεί στο ηλεκτρονικό βιβλιο για να συνεχίσει η εγγύηση παπαλα η εγγύηση

• Like 1
Δημοσ.

Κανονισε ραντεβου σε αυτο στην Πατρα, κατεβα και με ενα φιλαρακι και πηγαινετε για εναν καφε μεχρι να το δουν.

• Like 3
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Κανονισε ραντεβου σε αυτο στην Πατρα, κατεβα και με ενα φιλαρακι και πηγαινετε για εναν καφε μεχρι να το δουν.

+1 πρωτο service ειναι λαδια φιλτρο και ελεγχος δεν θα παρει πολυ ωρα

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Black Demis είπε

από οτι ξέρω αν δεν κάνεις το service στο επίσημο για να περαστεί στο ηλεκτρονικό βιβλιο για να συνεχίσει η εγγύηση παπαλα η εγγύηση

ούτε καν

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανονικά υπάρχει νομοθεσία όπου μπορείς να πηγαίνεις σε οποίο νόμιμο συνεργείο θες εσυ,αρκεί να χρησιμοποιούνται αναλώσιμα προδιαγραφών του κατασκευαστή όπου να συνοδεύονται με την απόδειξη αγοράς.

Αλλά αμα χρειαστείς την εγγύηση θα τρέξεις παρά πολύ μέχρι να βρεις το δίκιο σου να ξέρεις.

Οποτε συμφωνώ με τους υπόλοιπους,κλείνεις ραντεβού στην Πάτρα πίνεις και έναν καφέ και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.

Επεξ/σία από spyrossss
  • Like 3
Δημοσ.

Προσωπικα θα επαιρνα αποδειξη απο τα επισημα ανταλλακτικα και θα πηγαινα σε τοπικο συνεργειο με αδεια λειτουργιας.

Αν δε τους ζορισουμε λιγο και εμεις,δε προκειται ποτε να αλλαξει αυτη η κατασταση με τα εξουσιοδοτημενα.

Που τα χρυσοπληρωνεις και δεν ειναι λιγες και οι φορες που κανουν μλκιες.

• Like 1
Δημοσ.

Κατέβα Πάτρα ξεκάθαρα, η ταλαιπωρία που θα έχεις μετά αν προκύψει κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο δεν συγκρίνεται 

Δημοσ.

Μια ωρα οδηγηση δεν ειναι τιποτα

Αλλοι το κανουν καθημερινα σε πηγαινε-ελα στην δουλεια τους. Να πας Πατρα να κανεις το 1ο σερβις να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dantε είπε

Προσωπικα θα επαιρνα αποδειξη απο τα επισημα ανταλλακτικα και θα πηγαινα σε τοπικο συνεργειο με αδεια λειτουργιας.

Αν δε τους ζορισουμε λιγο και εμεις,δε προκειται ποτε να αλλαξει αυτη η κατασταση με τα εξουσιοδοτημενα.

Που τα χρυσοπληρωνεις και δεν ειναι λιγες και οι φορες που κανουν μλκιες.

Από τη δική μου μικρή εμπειρία, τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία (όχι απαραίτητα αντιπροσωπείες), καλό είναι να προτιμώνται έναντι γενικών κυρίως ή εξειδικευμένων...
...όχι μόνο για την επωνυμία των βασικών/κύριων ανταλλακτικών - που μπορείς να τα αγοράσεις κ να δώσεις ο ίδιος στα δεύτερα - αλλά επειδή είναι πιθανότερο τα γενικά συνεργεία να κάνουν "πατέντες" για να λύσουν από μικρά έως μεγαλύτερα θέματα, γιατί δεν έχουν διαθεσιμότητα διάφορων παρελκομένων, αναλωσίμων κτλ.

Πχ η πιο αθώα και ακίνδυνση περίπτωση, στο δικό μου πρόσφατα αγορασμένο AR 156 ο τεχνίτης που το φρόντιζε πριν και λειτούργησε ως ενδιάμεσος στην αγορά, παρότι έχει εξειδικευμένο - μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο - επειδή είχαν σπάσει παλιότερα τα κλιπάκια που ασφαλίζουν το κάλυμμα του πίνακα ασφαλειών & OBD κάτω από το τιμόνι, είχε περάσει βίδα...
...και μια φορά που ήθελα να το αφαιρέσω για να δοκιμάσω ένα διαγνωστικό, τραβούσα δεν έβγαινε και δεν ήξερα γιατί...γιατί να τρυπήσει το πλαστικό εκεί; ήταν απαραίτητο;

Στο εξουσιοδοτημένο με κοίταζαν απορημένοι, γιατί να το κάνει κάποιος αυτό, κι η ανεύρεση των κλιπ ήταν υπόθεση 2-3 λεπτών για να κουμπώσει προβλεπόμενα και σωστά το κάλυμμα.

(έχω δει σε άλλες περιπτω΄σεις να δένουν την εξάτμιση ή το καλώδιο των φρένων με σύρμα ή δετήρες επειδή δε θα κάνουν το κόπο να ψάξουν το ειδικό εξαρτημα της AR κοκ)

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, definitio είπε

Τσουβαλιασμα και γενικευση αυτο που λες.

Μια χαρα πατεντες κανουν και οι αντιπροσωπειες.

Στη τελικη απο τις ιδιες αποθηκες τα παιρνουν και τα εξουσιοδοτημενα και τα γενικα οποτε για ποια διαθεσιμοτητα μιλας?

Το ευρημα σου δε λεει τιποτα.Που ξερεις υπο τι συνθηκες εγινε η πατεντα.Μπορει να μην ειχε και η αντιπροσωπεια ανταλλακτικο,μπορει να εγινε η επισκευη στη μεση του πουθενα και να εμεινε κτλ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Dantε είπε

Τσουβαλιασμα και γενικευση αυτο που λες.

Μια χαρα πατεντες κανουν και οι αντιπροσωπειες.

Στη τελικη απο τις ιδιες αποθηκες τα παιρνουν και τα εξουσιοδοτημενα και τα γενικα οποτε για ποια διαθεσιμοτητα μιλας?

Το ευρημα σου δε λεει τιποτα.Που ξερεις υπο τι συνθηκες εγινε η πατεντα.Μπορει να μην ειχε και η αντιπροσωπεια ανταλλακτικο,μπορει να εγινε η επισκευη στη μεση του πουθενα και να εμεινε κτλ.

Το ότι μπορεί να κάνουν πατέντες και οι αντιπροσωπείες (για τις οποίες δεν εξέφρασα καμία γνώμη) δεν το αμφισβητώ, όπως και δεν το γνωρίζω.

Τα εξουσιοδοτημένα ωστόσο είναι πιθανότερο να έχουν σταθερή παροχή (λόγω ζήτησης κ ίσως πιο προβλεπόμενων διαδικασιών) μη συχνά χρησιμοποιούμενων ή πιο ειδικών ανταλλακτικών/αναλωσίμων...αν αυτά χρησιμοποιούνται σε περισσότερα από ένα μοντέλα της μάρκας/γκρουπ (όπως συμβαίνει), ακόμη πιθανότερο.

...θα παραγγείλει το Χ συνεργείο το ειδικό ελαστικό εξάρτημα για τη συγκράτηση της εξάτμισης ή θα κάτσει να ψάξει τα ειδικά κλιπάκια για τα καλύμματα του ταμπλό ή για τη καλύτερη τοποθέτηση του τροπέτου στο παρπριζ πχ αν θέλει να έχει τελειώσει σε προβλεπόμενο χρόνο ή θα κάνει ειδική παραγγελία ή θα στείλει σε μάντρα προσωπικό να βρει εξάρτημα; 

Σαφώς δε λέω ότι η εμπειρία μου έχει καθολική ισχύ, αλλά ασφαλώς θεωρώ πιο πιθανό να συμβαίνει.

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, definitio είπε

Το ότι μπορεί να κάνουν πατέντες και οι αντιπροσωπείες (για τις οποίες δεν εξέφρασα καμία γνώμη) δεν το αμφισβητώ, όπως και δεν το γνωρίζω.

σε αντιπροσωπία ξεχάσανε να βιδώσουν την ποδιά πρόσφατα, μια βίδα κάρφωσε στο λάστιχο , οι υπόλοιπες έτοιμες να φύγουν , δηλαδή εξαρτάται

τα υπόλοιπα που λες πάντως είναι πέραν του τυπικού σέρβις , λάδια / φίλτρο λαδιού

εννοείται ο καθένας το πάει όπου θέλει , απλά ανέφερα το τι ισχύει με το νόμο

ας παρει ένα τηλ να ρωτήσει τιμή και αν δαγκώνει ας πάρει μόνος του λάδι&φίλτρο ή και φίλτρο αέρα/καμπίνας και να στείλει ένα email (όχι τηλ)  για πόσο θέλουν για περαστικά

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

σε αντιπροσωπία ξεχάσανε να βιδώσουν την ποδιά πρόσφατα, μια βίδα κάρφωσε στο λάστιχο , οι υπόλοιπες έτοιμες να φύγουν , δηλαδή εξαρτάται

τα υπόλοιπα που λες πάντως είναι πέραν του τυπικού σέρβις , λάδια / φίλτρο λαδιού

εννοείται ο καθένας το πάει όπου θέλει , απλά ανέφερα το τι ισχύει με το νόμο

ας παρει ένα τηλ να ρωτήσει τιμή και αν δαγκώνει ας πάρει μόνος του λάδι&φίλτρο ή και φίλτρο αέρα/καμπίνας και να στείλει ένα email (όχι τηλ)  για πόσο θέλουν για περαστικά

Δεν εμπίπτει όμως αυτού του τύπου το κακό σέρβις (αμέλεια, απροσεξία) στις πατέντες που μπορεί να κάνει ένα συνεργείο ελλείψει μη κοινής χρήσης παρελκομένων ή ανταλλακτικών (δε μιλάω για φίλτρα, λάδια κτλ)

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, definitio είπε

Τα εξουσιοδοτημένα ωστόσο είναι πιθανότερο να έχουν σταθερή παροχή (λόγω ζήτησης κ ίσως πιο προβλεπόμενων διαδικασιών) μη συχνά χρησιμοποιούμενων ή πιο ειδικών ανταλλακτικών/αναλωσίμων...αν αυτά χρησιμοποιούνται σε περισσότερα από ένα μοντέλα της μάρκας/γκρουπ (όπως συμβαίνει), ακόμη πιθανότερο.

...θα παραγγείλει το Χ συνεργείο το ειδικό ελαστικό εξάρτημα για τη συγκράτηση της εξάτμισης ή θα κάτσει να ψάξει τα ειδικά κλιπάκια για τα καλύμματα του ταμπλό ή για τη καλύτερη τοποθέτηση του τροπέτου στο παρπριζ πχ αν θέλει να έχει τελειώσει σε προβλεπόμενο χρόνο ή θα κάνει ειδική παραγγελία ή θα στείλει σε μάντρα προσωπικό να βρει εξάρτημα; 

Σαφώς δε λέω ότι η εμπειρία μου έχει καθολική ισχύ, αλλά ασφαλώς θεωρώ πιο πιθανό να συμβαίνει.

Καταλαβαινεις οτι το γενικο συνεργειο παιρνει την αποθηκη και του ερχεται ο πιτσιρικας με το παπι και του φερνει οτι θελει ετσι?

Δε παιζει μπαλα με οτι εχει στο συνεργειο μεσα.Αρα στη χειροτερη μια αναμονη λιγων ωρων. Δεν υπάρχει αυτό για τη διαθεσιμοτητα που αναφερεις,στο ξαναλεω.

Τωρα αν βαριεται να περιμενει η το θελει επι τοπου ο πελατης,τοτε ναι μια αντιπροσωπεια (που εχει δικη της αποθηκη) μπορει να εχει κατι διαθεσιμο.

Αλλα αυτο δεν ειναι λογος προτιμησης γιατι πολυ απλα το πληρωνεις πολυ παραπανω.

Οπως και να εχει, οπου νιωθει ο καθενας καλυτερα.

Προσωπικα χιλιες φορες ενα αξιοπιστο γενικο συνεργειο παρα την οποιαδηποτε αντιπροσωπεια/εξουσιοδοτημενο.

Σε φιλε με ολοκαινουργιο μερσεντες μεγαλο εξουσιοδοτημενο ξεχασε να βαλει τελειως τη ποδια.Στο επομενο σερβις το θυμηθηκαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...