Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MTX είπε

ενάμισι χρόνο έλειπα λέμε , και από αυτό το διάστημα μόλις 5 μήνες ήταν απλήρωτο το σήμα , το προηγούμενο διάστημα το πλήρωνα κανονικά , εγώ δεν είπα τίποτα επειδή μου το πήρανε καλά κάνανε , θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι δεν ενημερώθηκα με κάποια αλληλογραφία ώστε να κάνω κάποια ενέργεια , παρα μονο με ένα χαρτί κολλημένο στο αμάξι , που και εδώ να ήμουνα θα μπορούσε να είχε φύγει με μια βροχή

Γράψε λάθος για το χρονικό διάστημα.Δεν παίζει ρόλο αν εχει ή όχι πληρωμένα τέλη .Το χαρτί πάντως δεν ξεκολλάει ευκολα.Ξεβάφει κλπ αλλά δεν φευγει.Επίσης αν κάποιος δεν το έχει δει  το χαρτί πάει να πει ότι ούτε καν περνάει απο εκεί που το έχει παρατήσει.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 minutes ago, MTX said:

ήμουνα λάθος για αυτό και δεν είπα τίποτα , απλά κατάλαβε ότι δεν ζούμε όλοι σε προάστια με πιλοτες , 500 μετρα οικόπεδο και ιδιωτικά parking , κάπου πρέπει να τα βάζουμε και εμείς τα αυτοκίνητα , και εκτος αυτού έχω κάτι μπουμπούκια γείτονες εγώ εδώ , αργόσχολοι δημόσιοι υπάλληλοι , έχουν τελειώσει τι δουλειά τους μια η ώρα και μετά ασχολούνται όλη μέρα με το τι κάνουνε οι άλλοι

Κάπου πρέπει να το βάζουν αυτοί που κυκλοφορούν, όχι όποιος το παρατάει για χρόνια. Έστω 1.5 στην περίπτωση αυτή. 

Αν θες να φύγεις για τόσο διάστημα και δεν έχεις χώρο πιο φθηνά θα βγει να το πουλήσεις και να πάρεις άλλο μετά. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

αμα δεν έχει λεφτά να το αποσυρει να πάρει και κάτι.

Επίσης να μην παραπονιέστε ότι δεν βρίσκετε να παρκάρετε.

Όλα εύκολα τα έχετε αν δεν έχει λεφτά να μην έχει ρεύμα, φαγητό κτλ

Τουλάχιστον έχεις πρότυπες λύσεις

Το να φροντίζουν οι δήμοι ή το κράτος ώστε να έχουν πάρκινγκ δεν σου περνάει από το μυαλό;

Το ζήτημα του πάρκινγκ θα λυθεί με την ρουφιάνια;

Θα κάθομαι στο μπαλκόνι και θα σημειώνω πόσες μέρες έχει παρκάρει ο καθένας

Επεξ/σία από beknick
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.

Καλά εδώ που τα λέμε ο νόμος που αναγράφει 90 μέρες είναι λίγο παράλογος. 90 μέρες είναι 3 μήνες καλοκαιρινές διακοπές ας πούμε. Άμα δλδ δεν έχεις ιδιωτικό πάρκινγκ δεν μπορείς να πας 3 μήνες διακοπές χωρίς το αμάξι σου ή θα ενημερώνεις εγγράφως το δήμο ότι θα πας διακοπές?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, beknick είπε

Δώσε την δικιά σου λύση τότε.Και να την στείλεις και στον νομοθέτη να την περάσει ως νόμο.Μέχρι τότε είναι παράνομος.

6 λεπτά πριν, golden33 είπε

Καλά εδώ που τα λέμε ο νόμος που αναγράφει 90 μέρες είναι λίγο παράλογος. 90 μέρες είναι 3 μήνες καλοκαιρινές διακοπές ας πούμε. Άμα δλδ δεν έχεις ιδιωτικό πάρκινγκ δεν μπορείς να πας 3 μήνες διακοπές χωρίς το αμάξι σου ή θα ενημερώνεις εγγράφως το δήμο ότι θα πας διακοπές?

3 μηνες διακοπές αλλά δεν μπορείς να βρεις κάπου να το βάλεις;

5 λεπτά πριν, beknick είπε

9 λεπτά πριν, beknick είπε

Το να φροντίζουν οι δήμοι ή το κράτος ώστε να έχουν πάρκινγκ δεν σου περνάει από το μυαλό;

Ξερεις πολλά δωρεαν πάρκινγκ που μπορείς να παρατάς το αμάξι σου χρόνια;Χωρίς πινακίδες;

Επεξ/σία από Ukforthemoment
  • Like 4
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

3 μηνες διακοπές αλλά δεν μπορείς να βρεις κάπου να το βάλεις;

Δηλαδή για να πάει κάποιος στο χωριό του το καλοκαίρι, πρέπει να δώσει και ένα μισθό σε ιδιωτικό parking για να βάλει το αμάξι? Δεν πληρώνει κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας? Δεν μιλάμε για περιπτώσεις όπως το παιδί παραπάνω που έλειπε για 1,5 χρόνο.

Θεωρώ ότι το διάστημα των 90 ημερών είναι μικρό. Εννοώ ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που μπορεί κάποιος να μη χρησιμοποιήσει το αμάξι του για 90 μέρες.

Συμφωνώ απόλυτα για τη ασυδοσία του να το παρατάς όπου να ναι και να βγάζεις τις πινακίδες με αποτέλεσμα να έχεις ένα αμάξι-σκουπίδι παρατημένο, αλλά τις 90 μέρες τις θεωρώ το άλλο άκρο.

Βεβαίως μπορεί να είμαι και λάθος, απλά καταθέτω την άποψή μου για να κάνουμε κουβέντα.

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ξερεις πολλά δωρεαν πάρκινγκ που μπορείς να παρατάς το αμάξι σου χρόνια;Χωρίς πινακίδες;

Όχι αυτό λέω ότι θα έπρεπε να υπάρχουν

Αφού με το τωρινό σύστημα δεν υπάρχει λύσει κάτι θα πρέπει να γινει

Επισκέπτης
Δημοσ.

Προφανώς και ο νόμος ψηφίστηκε λόγω το ότι τα παρατημένα δημιουργούν προβλήματα, από την άλλη όμως μπάζει από παντού άσε που σιγά που κρατάνε αρχείο οι αρμόδιες αρχές πόσο καιρό είναι το κάθε αμάξι παρκαρισμένο, πρόκειται για καταγγελίες είναι σίγουρο φίλε μου αλλιώς πως εξηγείτε το φαινόμενο οι μαγαζάτορες να έχουν ο κάθε ένας από ένα χρέπι μηχανάκι παρατημένο μπροστά στο μαγαζί του και κανείς δεν του πειράζει; η εξήγηση είναι ότι εκεί αν κάνεις καταγγελία θα βρεις το αμάξι σου βανδαλισμένο, ότι να ναι δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά όπως πάντα.

Δημοσ.

Ποιος παει 90 μερες διακοπες ?

Ουτε οι δασκαλοι δεν κανουν τοσες μερες.

Ασε που και να πας ολο και σε καποιον θα εχεις αφησει τα κλειδια να το βαλει μπροστα μην μεινει απο μπαταρια.

Του λες να το κανει και μια βολτα να τσουλήσει..

Το αλλο ασχημο με τα εγκατελλημενα ειναι οτι οι Δημοι δεν φροντιζουν για την διαγραφη τους.

Σε γνωστο μου μετα απο τρακαρισμα που ειχε τραυματισμο και εκατσε 1 χρονο σπιτι, του σηκωσε ο Δημος την μηχανη του.

Δεν ασχοληθηκε γιατι ηταν ψιλοσμπαραλια.

Ομως μετα απο 3-4 χρονια του ηρθε στην εφορια οτι χρωσταει τελη κυκλοφοριας και προστιμο για ανασφαλιστο οχημα.

Επρεπε να τρεχει στον δημο και στο υπουργειο συγκοινωνιων για να βγαλει ακρη...

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Ποιος παει 90 μερες διακοπες ?

Ουτε οι δασκαλοι δεν κανουν τοσες μερες.

Ασε που και να πας ολο και σε καποιον θα εχεις αφησει τα κλειδια να το βαλει μπροστα μην μεινει απο μπαταρια.

Του λες να το κανει και μια βολτα να τσουλήσει..

Το αλλο ασχημο με τα εγκατελλημενα ειναι οτι οι Δημοι δεν φροντιζουν για την διαγραφη τους.

Σε γνωστο μου μετα απο τρακαρισμα που ειχε τραυματισμο και εκατσε 1 χρονο σπιτι, του σηκωσε ο Δημος την μηχανη του.

Δεν ασχοληθηκε γιατι ηταν ψιλοσμπαραλια.

Ομως μετα απο 3-4 χρονια του ηρθε στην εφορια οτι χρωσταει τελη κυκλοφοριας και προστιμο για ανασφαλιστο οχημα.

Επρεπε να τρεχει στον δημο και στο υπουργειο συγκοινωνιων για να βγαλει ακρη...

Δεν ειναι μονο οι διακοπες, μην πιανεστε απο μια λεξη, πολλοι ανθρωποι και για διάφορους λογους μπορει να λείπουν χωρις το αυτοκινητο για μεγάλα διαστήματα

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Δεν ειναι μονο οι διακοπες, μην πιανεστε απο μια λεξη, πολλοι ανθρωποι και για διάφορους λογους μπορει να λείπουν χωρις το αυτοκινητο για μεγάλα διαστήματα

Πχ Ναυτικοί. Πχ να είναι κάποιος σε νοσοκομείο. Πχ στο σενάριο που αναφέρθηκε με το χωριό, να έχει το ζευγάρι δύο αμάξια και να πάνε με το ένα. 

Δεν είναι και τίποτα ουτοπικά όλα αυτά τα σενάρια. Και πάντα μιλάμε για αυτοκίνητο που έχει κανονικά πληρωμένα τέλη και ασφάλεια, όχι χωρίς πινακίδες, παρατημένα και ξεχασμένα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την ευθύνη για τα περιουσιακά στοιχεία μας την έχουμε μόνο εμείς οι ιδιοκτήτες, είτε ακίνητο, είτε αυτοκίνητο. Τώρα το γιατί υπάρχει το φαινόμενο των παρατημένων, είτε ακινήτων που δεν ασχολείται κανένας, είτε αυτοκινητων, οι λόγοι είναι πολλοί και πάνω κάτω οι ίδιοι, κάποτε αγοράζαμε ευκολότερα κάποια αγαθά και πράγματα ειδικά τα ΙΧ πολύ ευκολότερα από τα ακίνητα, μας ενδιέφερε το παρόν και όχι το μέλλον, αλλα συμβάντα της ζωής που είτε μας έτυχαν είτε ήταν επιλογή δική μας, μας έβαλαν να έχουμε άλλες προταιρεοτητες και να μην μας ενδιαφέρουν καθόλου αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και η τύχη τους, συνεπώς ούτε και η πρόκληση τυχόν προβλημάτων σε άλλους ενοίκους από αυτή την εγκατάλειψη. 

Προσωπικά σε ακίνητο και αυτοκίνητο σε άλλο δημο που τα είχε αγοράσει ο πατέρας μου ο οποίος μετά τα έγραψε στην μητέρα μου, η μητέρα με χρόνια ψυχολογικά και προβληματα συνεννόησης, δύστροπος και απρόβλεπτος χαρακτήρας, δεν ήθελε όχι μόνο να ασχοληθεί η ίδια με αυτά αλλά γκρίνιαζε και σε εμένα όταν πήγαινα να κινητοποιηθω για να κάνουμε κάτι, με την παραίνεση συγγενών πήρα τον νόμο στα χέρια μου, νοίκιασα το σπίτι και της δηλώνω τα έσοδα στο δικό της Ε1, μετά από απίστευτη ταλαιπωρία έβγαλα το αμάξι από το γκαράζ που είχε μείνει 20 και βάλε χρόνια εκεί. Οι ένοικοι δεν ενδιαφέρονται ποιος είναι ο ιδιοκτήτης αλλά με ποιον μπορούν να συνενοηθουν καλύτερα για να μην έχουν προβλήματα. Σε άλλες περιπτώσεις που ξέρω στο ίδιο κτήριο, διαμερίσματα και αμάξια ενός αποβιωσαντα ιδιοκτήτη έχουν μείνει παρατημένα επίσης λόγω δικαστηρίων με τους κληρονόμους και την διαθήκη, τα ίδια θέματα ακριβώς είχε και ο θείος μου για 4-5 χρόνια με άλλους συγγενείς με περιουσιακά και δεν μπορούσε να διαχειριστεί τίποτα. Άλλο κτίριο εδώ νεοκλασικό δίπλα ακριβώς από το δικό μου έγινε μια ωραία ανακαίνιση το 2004 και μετά για άγνωστους λόγους το παράτησαν ο/οι ιδιοκτήτες, το κτίριο μέσα σε 10-15 χρόνια έγινε ερείπιο με σχεδόν πλήρη καταστροφή, τους λόγους η τους ιδιότητες δεν τους ξέρω, έπρεπε να κάνω μήνυση για να μάθω τι παίζει αλλά δεν μπήκα στον κόπο να χρεώνομαι τζάμπα λεφτά με παράβολα και δικηγόρους. Όταν έχουμε τέτοια θέματα με τα ακίνητα  είναι λογικό πως θα είναι πολύ εντονότερα στα αυτοκίνητα τα οποία κιόλας μετά την παρέλευση εύλογου χρόνου δεν έχουν και καμία αξία εκτός από σκραπ. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, beknick είπε

Αν θες να παραδόσεις σήματα, πρέπει να το έχεις σε ιδιωτικό χώρο. Χωρίς να πληρώνεις τέλη, δεν έχεις και δικαίωμα στους δημόσιους δρόμους. 

Δεν έχεις κοντά σου ιδιωτικό χώρο, ή γενικά χώρο που δεν ενοχλεί κάποιον? Πας και το παρατάς εκτός πόλης. Δεν θα το χρειαστείς έτσι και αλλιώς. 

Οπότε ναι, δικό του πρόβλημα είναι αυτό. 

Προσωπικά και εγώ αν ζούσα σε πόλη και δεν έβρισκα εύκολο πάρκινγκ, και είχα κοντά στο σπίτι παρατημένο χωρίς πινακίδες, ναι, θα έπαιρνα και εγώ τηλ τον Δήμο. 

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 2
Δημοσ.

Μέσα στον πλουραλισμό παραθύρων δια νόμου με "ευάερη-ευήλια θέση", κάποιοι ψάχνονται για άνοιγμα "νέου παραθύρου"... μάλλον βαρέθηκαν να καμαρώνουν τα χάλια τους!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...