Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με πρόλαβε ο Ukforthemoment.

Η νομοθεσία αναφέρει πως εγκαταλελειμμένο θεωρείται και σε ιδιωτικό χώρο χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη. Απευθύνσου στο δήμο και στην ανάγκη επικαλέσου το Προεδρικό Διάταγμα 116/2004 - ΦΕΚ 81/Α/5-3-2004.

• Like 4
  • Thanks 2
  • Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Με πρόλαβε ο Ukforthemoment.

Η νομοθεσία αναφέρει πως εγκαταλελειμμένο θεωρείται και σε ιδιωτικό χώρο χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη. Απευθύνσου στο δήμο και στην ανάγκη επικαλέσου το Προεδρικό Διάταγμα 116/2004 - ΦΕΚ 81/Α/5-3-2004.

Απο το δικό σου ποστ το πήρα.

• Like 1
Δημοσ.

Το μόνο ίσως αγκάθι είναι δε ξέρω αν υπήρχε "συγκατάθεση" του προηγούμενου ιδιοκτήτη (γιατί νομίζω αναφέρθηκε ότι ο χώρος αγοράστηκε ενώ το αυτοκίνητο ήταν ήδη παρατημένο σε αυτό). Σε αυτή τη περίπτωση δε ξέρω αν περιπλέκεται το θέμα και θεωρείται πως αφού το αγόρασες έτσι, συνεχίζεις να δίνεις συγκατάθεση στη παρουσία του οχήματος.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 χρόνια παρατημένο σε ξένο ιδιωτικό χώρο.Ενα χωράφι. 

Το αμάξι θα έχει σαπίσει. 

Δεν μιλάμε για μερικούς μήνες ή κάνα δυο χρόνια. 

Άλλη λύση,φωναζει έναν παλιατζη, το κάνει βίδες και τελείωσε το θέμα. 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
Στις 2/5/2022 στις 8:30 ΜΜ, sonikk είπε

Γεια σας.Παιδια εχω ενα αυτοκινητο παρκαρισμενο σε σημειο που δεν ενοχλει κανεναν και ειναι σε πολυ καλη κατασταση αλλα ειχα παραδωσει πινακιδες στην εφορια και ο δημος μου κολλησε χαρτακι οτι σε ενα μηνα θα το παρει ως εγκαταλειμμενο.Καλα οι δημοι οσα βλεπουν χωρις πινακιδα τα σηκωνουν; τι να πω..Ηξερα οτι οταν παραδιδεις πινακιδα πρεπει να το βαλεις σε παρκινγκ αλλα δεν εχω και επισης ειχε ενα τεχνικο προβλημα και δεν ειχα λεφτα να το φτιαξω τοτε οποτε προσωρινα για μερικους μηνες το αφησα ετσι μεχρι το καλοκαιρι που θα επαιρνα παλι τις πινακιδες.

Εννοειται οτι φρικαρα.Τι γινεται τωρα;Τι πρεπει να κανω;

Σας ευχαριστω.

Δεν ειναι υποχρεωμένος ο πολίτης που παραδίδει πινακίδες να έχει το όχημα σε πάρκινκ? Απ' όσο θυμάμαι, έπρεπε να καταθέσεις και στοιχεία του πάρκινκ για να μπορείς να καταθέσεις πινακίδες. Άλλαξε κάτι? Αν δεν το έχεις όντως σε πάρκινκ αλλά στον δρόμο, υπάρχει και πρόστιμο 10.000€ όπως και διπλασιασμένα τα τέλη για όσα χρόνια είχες δηλώσει ακινησία.  

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Το μόνο ίσως αγκάθι είναι δε ξέρω αν υπήρχε "συγκατάθεση" του προηγούμενου ιδιοκτήτη (γιατί νομίζω αναφέρθηκε ότι ο χώρος αγοράστηκε ενώ το αυτοκίνητο ήταν ήδη παρατημένο σε αυτό). Σε αυτή τη περίπτωση δε ξέρω αν περιπλέκεται το θέμα και θεωρείται πως αφού το αγόρασες έτσι, συνεχίζεις να δίνεις συγκατάθεση στη παρουσία του οχήματος.

Δηλαδή αν δώσω εγώ σε σένα "συγκατάθεση" να αφήσεις ένα αμάξι στην αυλή μου θεωρείται πως αυτή η συγκατάθεση θα ισχύει για πάντα, και πως ούτε ο ιδιοκτήτης (εγώ ή άλλος αν το πουλήσω) δεν θα μπορεί να κάνει άρση αυτής? Δεν βλέπω κάποια λογική σε αυτό που περιέγραψες.

Δημοσ.
1 minute ago, Joshua21 said:

Δηλαδή αν δώσω εγώ σε σένα "συγκατάθεση" να αφήσεις ένα αμάξι στην αυλή μου θεωρείται πως αυτή η συγκατάθεση θα ισχύει για πάντα, και πως ούτε ο ιδιοκτήτης (εγώ ή άλλος αν το πουλήσω) δεν θα μπορεί να κάνει άρση αυτής? Δεν βλέπω κάποια λογική σε αυτό που περιέγραψες.

Εγώ δε θεωρώ ότι είναι λογικό, αλλά στην Ελλάδα ζούμε, συχνά βιώνουμε παράλογες καταστάσεις. Ο τωρινός με το προηγούμενο ιδιοκτήτη συμφώνησαν και προχώρησαν στη πώληση με το όχημα ήδη μέσα στον ιδιωτικό χώρο, οπότε το υπήρχε μια αποδοχή. Θα μπορούσε να είχε ζητήσει την απομάκρυνση του οχήματος σαν όρο, πριν ολοκληρωθεί η αγορά π.χ.

Το ανέφερα σαν πιθανότητα γιατί με εξέπληξε το ότι  ο ιδιοκτήτης κάλεσε νομίζω την αστυνομία ή τη τροχαία και του είπαν απλά καλή τύχη, σαν να λένε δλδ πρέπει να μπλέξει ο ίδιος με δικαστήρια κλπ για να το βγάλει, ενώ θεωρητικά ο νομοθέτης έχει προβλέψει για εγκατάλειψη σε ιδιωτικό χώρο. Οπότε μπορεί να μην γνώριζαν το νόμο (πιθανό) ή να γνώριζαν κάτι περισσότερο από εμάς.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Εγώ δε θεωρώ ότι είναι λογικό, αλλά στην Ελλάδα ζούμε, συχνά βιώνουμε παράλογες καταστάσεις. Ο τωρινός με το προηγούμενο ιδιοκτήτη συμφώνησαν και προχώρησαν στη πώληση με το όχημα ήδη μέσα στον ιδιωτικό χώρο, οπότε το υπήρχε μια αποδοχή. Θα μπορούσε να είχε ζητήσει την απομάκρυνση του οχήματος σαν όρο, πριν ολοκληρωθεί η αγορά π.χ.

Το ανέφερα σαν πιθανότητα γιατί με εξέπληξε το ότι  ο ιδιοκτήτης κάλεσε νομίζω την αστυνομία ή τη τροχαία και του είπαν απλά καλή τύχη, σαν να λένε δλδ πρέπει να μπλέξει ο ίδιος με δικαστήρια κλπ για να το βγάλει, ενώ θεωρητικά ο νομοθέτης έχει προβλέψει για εγκατάλειψη σε ιδιωτικό χώρο. Οπότε μπορεί να μην γνώριζαν το νόμο (πιθανό) ή να γνώριζαν κάτι περισσότερο από εμάς.

Την τροχαία κάλεσε η οποία δεν μπορεί να κάνει τίποτα στην περίπτωση του, όπως έγραψα και παραπάνω ο Δήμος είναι υπεύθυνος για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων. Το εάν γνώριζαν ή δεν γνώριζαν τον νόμο (που κατά τη γνώμη μου αποκλείεται να μην τον γνώριζαν) δεν κάνει καμία διαφορά.

Κατά τα άλλα ας αποδείξει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου με κάποιο τρόπο πως είχε εξασφαλίσει την αιώνια συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του χώρου, η ευθύνη της απόδειξης βαραίνει αυτόν που κάνει τον ισχυρισμό, όχι αυτόν που προσπαθεί να τον καταρρίψει.

Δημοσ.

πριν από δέκα χρονια έφυγα στο εξωτερικό και όταν γύρισα μετά από ενάμισι χρόνο μου είχαν πάρει το αυτοκίνητο με παρόμοιο τρόπο , δεν είχα παραδώσει πινακίδες αλλα ήταν απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας για το νέο έτος , φαίνεται ότι κάποιον καλο γείτονα ενοχλούσε και παραπονέθηκε στο δήμο όπου κίνησε τις διαδικασίες απομάκρυνσης , εντωμεταξύ το να σε ενημερώνουν μονο με αυτοκόλλητο πάνω στο αυτοκίνητο είναι εντελώς πρωτόγονο , άμα λείπεις για κάποιο διάστημα η φύγει το χαρτί από βροχή η δεν το πάρεις πρέφα πέταξε το αυτοκίνητο , να μην πολυλογώ το αμάξι το παράτησα διότι δεν άξιζε να πληρώσω το ποσο που μου ζητούσαν για να το πάρω πίσω , για το μονο πράγμα που λυπήθηκα ήταν για το ηχοσύστημα και τις ζάντες , όχι ότι το Ξαρά Κουπέ ήταν άσχημο αμάξι , απλά με την οικονομική κρίση αυτά τα αμάξια είχαν φτάσει δυο χιλιάρικα ..για αυτό φιλε μου αν αξίζει το αμάξι σου καλο θα ήταν να πληρώνεις το σήμα και την ασφάλεια μαζί , γιατί εφόσον βρίσκετε σε δημόσιο χώρο μπορεί να εμπλακεί και σε ατύχημα και να βρείς και μπελά .. μηχανάκι φίλου παρκαρισμένο πλάκωσε παιδάκι που ανέβηκε να παίξει και έμπλεξε άσχημα

Δημοσ.

Ρε παιδια του νόμος και τάξη λες και περισσεύουν σε όλους λεφτά για πάρκινγκ ή για να φτιάξουν το αμάξι τους.

Λες και ζείτε σε άλλη κοινωνία.

Τι καλά να πάθεις και τα λοιπά λέτε στον άνθρωπο που έχει προβλημα και μπράβο στον δήμο και τέτοιες εξυπνάδες.

Αλλά να θυμάστε ότι η ανθρωποφαγία γυρνάει και πισω

• Confused 1
Δημοσ.
9 minutes ago, MTX said:

φαίνεται ότι κάποιον καλο γείτονα ενοχλούσε και παραπονέθηκε στο δήμο όπου κίνησε τις διαδικασίες απομάκρυνσης ,

Ε ναι! 

Ο γείτονας φταίει. Όχι εσύ που είχες αφήσει 1.5 χρόνο το αμάξι σε δημόσιο δρόμο παρατημένο. 

• Like 7
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, MTX είπε

πριν από δέκα χρονια έφυγα στο εξωτερικό και όταν γύρισα μετά από ενάμισι χρόνο μου είχαν πάρει το αυτοκίνητο με παρόμοιο τρόπο , δεν είχα παραδώσει πινακίδες αλλα ήταν απλήρωτα τα τέλη κυκλοφορίας για το νέο έτος , φαίνεται ότι κάποιον καλο γείτονα ενοχλούσε και παραπονέθηκε στο δήμο όπου κίνησε τις διαδικασίες απομάκρυνσης , εντωμεταξύ το να σε ενημερώνουν μονο με αυτοκόλλητο πάνω στο αυτοκίνητο είναι εντελώς πρωτόγονο , άμα λείπεις για κάποιο διάστημα η φύγει το χαρτί από βροχή η δεν το πάρεις πρέφα πέταξε το αυτοκίνητο , να μην πολυλογώ το αμάξι το παράτησα διότι δεν άξιζε να πληρώσω το ποσο που μου ζητούσαν για να το πάρω πίσω , για το μονο πράγμα που λυπήθηκα ήταν για το ηχοσύστημα και τις ζάντες , όχι ότι το Ξαρά Κουπέ ήταν άσχημο αμάξι , απλά με την οικονομική κρίση αυτά τα αμάξια είχαν φτάσει δυο χιλιάρικα ..για αυτό φιλε μου αν αξίζει το αμάξι σου καλο θα ήταν να πληρώνεις το σήμα και την ασφάλεια μαζί , γιατί εφόσον βρίσκετε σε δημόσιο χώρο μπορεί να εμπλακεί και σε ατύχημα και να βρείς και μπελά .. μηχανάκι φίλου παρκαρισμένο πλάκωσε παιδάκι που ανέβηκε να παίξει και έμπλεξε άσχημα

8,5 χρόνια το είχες παρατημένο αλλά το αυτοκόλλητο και ο γείτονας σε πείραξε.

3 λεπτά πριν, beknick είπε

Ρε παιδια του νόμος και τάξη λες και περισσεύουν σε όλους λεφτά για πάρκινγκ ή για να φτιάξουν το αμάξι τους.

Λες και ζείτε σε άλλη κοινωνία.

Τι καλά να πάθεις και τα λοιπά λέτε στον άνθρωπο που έχει προβλημα και μπράβο στον δήμο και τέτοιες εξυπνάδες.

Αλλά να θυμάστε ότι η ανθρωποφαγία γυρνάει και πισω

αμα δεν έχει λεφτά να το αποσυρει να πάρει και κάτι.

Επίσης να μην παραπονιέστε ότι δεν βρίσκετε να παρκάρετε.

• Like 5
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NickTG είπε

Ε ναι! 

Ο γείτονας φταίει. Όχι εσύ που είχες αφήσει 1.5 χρόνο το αμάξι σε δημόσιο δρόμο παρατημένο. 

ήμουνα λάθος για αυτό και δεν είπα τίποτα , απλά κατάλαβε ότι δεν ζούμε όλοι σε προάστια με πιλοτες , 500 μετρα οικόπεδο και ιδιωτικά parking , κάπου πρέπει να τα βάζουμε και εμείς τα αυτοκίνητα , και εκτος αυτού έχω κάτι μπουμπούκια γείτονες εγώ εδώ , αργόσχολοι δημόσιοι υπάλληλοι , έχουν τελειώσει τι δουλειά τους μια η ώρα και μετά ασχολούνται όλη μέρα με το τι κάνουνε οι άλλοι

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/5/2022 στις 8:53 ΜΜ, liakjim είπε

Πρώτη φορά βλέπω δημότη να παραπονιέται που ο δήμος στον οποίο ανήκει κάνει σωστά τη δουλειά του...

απλώς πρώτη φορά το αντιλήφθηκες .... σε δημο της αττικής μια εβδομάδα πριν τα χιονια πηγε συνεργείο να κλαδέψει δέντρο γιατι καποια κλαδια ηταν επικίνδυνα να πέσουν ,  καποιοι γειτονες βρίζοντας έδιωξαν το συνεργειο ,, την επομενη εβδομαδα χιονισε και ενα κλαδι επεσε σε σταθμευμενο αυτοκινητο που ανήκε σε αυτον  που έβρισε το συνεργειο για να φύγει ,,,,,,,,,, τι εκανε ο ''κυριος'' αυτός ;; !!! ,,,,,, πηγε στον δημο και εκανε μήνυση οτι δεν ειχε κλαδέψει το δεντρο και ζητούσε αποζημίωση .......ζουν ανάμεσα μας !!!!!!

Επεξ/σία από george kesoglu
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

8,5 χρόνια το είχες παρατημένο αλλά το αυτοκόλλητο και ο γείτονας σε πείραξε.

ενάμισι χρόνο έλειπα λέμε , και από αυτό το διάστημα μόλις 5 μήνες ήταν απλήρωτο το σήμα , το προηγούμενο διάστημα το πλήρωνα κανονικά , εγώ δεν είπα τίποτα επειδή μου το πήρανε καλά κάνανε , θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι δεν ενημερώθηκα με κάποια αλληλογραφία ώστε να κάνω κάποια ενέργεια , παρα μονο με ένα χαρτί κολλημένο στο αμάξι , που και εδώ να ήμουνα θα μπορούσε να είχε φύγει με μια βροχή

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...