Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 minutes ago, Basilhs23___ said:

Αυτό το έκαναν κάποιοι εκεί που μένουν κάτι θείοι μου στην Ν. Σμύρνη, χτίστηκε δίπλα τους πολυκατοικία με parking στα μέσα του 2000 και αρκετοί βαριοντουσαν να μπουν στην διαδικασία να παρκάρουν εκεί γιατί ο χώρος ήταν μικρός και έπρεπε να κάνουν μανούβρες και κόλπα για μπουν/βγουν κτλ από το parking, τι έκαναν λοιπόν, πάρκαραν έξω από την πολυκατοικία των θείων μου και όσοι από την πολυκατοικία έβρισκαν και πάρκαραν μπροστά δεν έβρισκαν θέσεις. Τελικά μια μέρα βρέθηκαν χαρακωμενα όλα τα αμάξια τους ενώ είχαν και σκισμένα λάστιχα. Έγιναν μηνύσεις αλλά δεν βρέθηκε ποιος το έκανε ήταν όμως προφανές ότι το έκανε κάποιος από την πολυκατοικία, τελικά δεν τα πάρκαραν ξανά εκεί. 

Ε καλά να έχεις δικό σου πάρκινγκ και να το αφήνεις στο δρόμο γιατί βαριέσαι να κάνεις 2 μανούβρες είναι διαστροφή. Τα πλεονεκτήματα είναι απίστευτα περισσότερα χωρίς να υπολογίσουμε ότι βοηθάς και τους άλλους. (Πιο ασφαλές, πιο καθαρό, λιγότερη έκθεση σε καιρό , αξία μεταπώλησης κοκ).

• Like 1
  • Απαντ. 184
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Ε καλά να έχεις δικό σου πάρκινγκ και να το αφήνεις στο δρόμο γιατί βαριέσαι να κάνεις 2 μανούβρες είναι διαστροφή. Τα πλεονεκτήματα είναι απίστευτα περισσότερα χωρίς να υπολογίσουμε ότι βοηθάς και τους άλλους. (Πιο ασφαλές, πιο καθαρό, λιγότερη έκθεση σε καιρό , αξία μεταπώλησης κοκ).

Ναι συμφωνούμε απόλυτα. Αυτό που βλέπω είναι πως δεν χρησιμοποιουν όλοι τα πάρκινγκ που έχουνε. Το ποσοστο κυμαίνεται μέχρι και 50% εμπειρικα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε

Δηλαδή αν έχεις ένα παρκινγκ στο οποίο μπροστά απο αυτό δεν μπορεί να παρκάρει κάποιος άλλος και εσύ αντί να το βάζεις μέσα στον χώρο σου το αφήνεις απ έξω που έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσε να παρκάρει κάποιος άλλος πως ακριβώς ενοχλεί τους υπόλοιπους ;

Γιατι ενδεχομενως πιανεις μεγαλυτερο χωρο στο δρομο αφου το πλατος που χρειαζεται για να μπεις μεσα ,απο το μηκος που ειναι το αυτοκινητο παρκαρισμενο, ειναι πιο μικρο.

Και ουσιαστικα ειναι σα να εχεις μισθωμενη θεση στο δρομο.

Αρα ορθως δεν επιτρεπεται και καλα κανει και ενοχλει.

Αφου το εχεις το παρκινγκ ,βαλε το μεσα.

Επεξ/σία από Dantε
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, MikeJ είπε

λέγοντας πάρκιγκ σε μεγάλη πόλη δεν σημαίνει απαραίτητα κλειστό.

τα περισσότερα είναι πιλωτές και ο ακάλυπτος πίσω από την πολυκατοικία.

όσα κλειστά υπόγεια έχω δει είναι πραγματικά στενά και μεγάλη μανούρα και πόνος να τον βάζεις-βγάζεις, αρκετοί μάλιστα που ξέρω έχουν κάνει και ζημιές στα Ιχ τους στην διαδικασία αυτή.

Επεξ/σία από dtk-386
Δημοσ.

Θεωρητικά ακόμα και ο ιδιοκτήτης του παρκιν δεν επιτρέπεται να παρκάρει στην είσοδο αυτού και μπορεί και να πάρει κανονικά κλήση από την αστυνομία.

Από την άλλη τα κλειστά πάρκιν στην Αθήνα, είναι τρομερά στενά και λόγος που δεν παίρνω το αυτοκίνητο πιο συχνά (εκτός των άλλων). Σε μερικά πραγματικά χρειάζεσαι σχοινιά για να κατέβεις τη ράμπα, θες δεκαπέντε μανούβρες κλπ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, definitio είπε

Ρώτησες πώς θα μπορούσε να ταυτοποιηθεί αν δεν έχει πινακίδες...τυπικά θα μπορούσε να γίνει, λόγω της προβλεπόμενης εμπλοκής της Ασφάλειας, αλλά, όπως είπα, αμφιβάλλω (όγκος δουλειάς για να γίνεται σε κάθε περίπτωση).

Αυτό που αναφέρεις εσύ εμπίπτει σε μια από τις αναφερόμενες περιτπώσεις (εμπλοκή σε εγκληματική ενέργεια), οπότε θα έχει η Ασφάλεια περιγραφή οχήματος "στις λίστες".

Συνεχίζεις να μπερδεύεσαι... τυπικά ΔΕΝ θα μπορούσε να γίνει μια και ΔΕΝ είναι αυτή η προβλεπόμενη διαδικασία, όπως σου εξήγησα και παραπάνω ο προβλεπόμενος έλεγχος περιορίζεται στην αντιπαράθεση της περιγραφής που παρέχει ο Δήμος με τις λίστες της αστυνομίας. Πάμε μία πιο ταληράκια, ενημερώνει ο Δήμος την ασφάλεια ότι πρόκειται να μαζέψει ένα εγκαταλελειμμένο πχ seat toledo 1L κόκκινο, αυτή με τη σειρά της αντιπαραθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά με τις λίστες της, και μόνο αν υπάρχει ταύτιση το ψάχνει περισσότερο. Εάν δεν υπάρχει ταύτιση ενημερώνει τον Δήμο πως η έρευνα δεν έδειξε κάτι, πως τέτοιο αυτοκίνητο "δεν απασχολεί" όπως λένε μεταξύ τους οι αστυνομικοί (εκ των έσω το γνωρίζω μια και αναρωτήθηκες).

Πρακτικά, όμως, θα μπορούσε να έχει κλαπεί και μετά εγκαταλειφθεί...ενώ και ο κάτοχος μπορεί να αγνοεί τη κλοπή για καιρό

Ε και? Εφόσον ο ιδιοκτήτης (και όχι ο κάτοχος, και εδώ μπερδεύεις τις έννοιες) δεν έχει δηλώσει κλοπή - άσχετα επειδή το αγνοεί ή δεν το κάνει για άλλους λόγους - τότε για την αστυνομία δεν υφίσταται κλοπή.

(από συγγενή μου, που έρχεται Ελλάδα 3-4 μήνες το χρόνο κι έχει αυτοκίνητο σε ιδιωτικό πάρκινγκ σταθμευμένο για χρήση εκείνο το διάστημα, κλάπηκε το όχημα κάποια στιγμή και βρέθηκε - δε θυμάμαι με ποιά ακριβώς διαδικασία, αν ελέγχθηκε ως εγκαταλελειμένο ή κατόπιν δήλωσης κλοπής - στο Ρέθυμνο παρατημένο
ΥΓ: από το αυτοκίνητο είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες όταν βρέθηκε, πιθανώς για να δυσχερανθεί η αναγνώριση/ταυτοποίηση)

Είναι τουλάχιστον αστείο που παρουσιάζεις ως επιχείρημα μια περίπτωση για την οποία δηλώνεις ότι δεν θυμάσαι καν εάν είχε δηλωθεί κλοπή ή όχι.

Και οι δύο εικασίες δε κάνουμε τώρα ή γνωρίζεις κι εδώ εκ των έσω τί γίνεται;

Εσύ είσαι αυτός που κάνει εικασίες, εσύ είσαι αυτός που προσπαθεί να παρερμηνεύσει τη φράση "διενέργεια έρευνας προς εξακρίβωση περίπτωσης κλοπής, υπεξαίρεσης ή εμπλοκής σε εγκληματική πράξη".

Συνέχισε ελεύθερα τις εικασίες σου, δεν θα ασχοληθώ ξανά με αυτές.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε

Δηλαδή αν έχεις ένα παρκινγκ στο οποίο μπροστά απο αυτό δεν μπορεί να παρκάρει κάποιος άλλος και εσύ αντί να το βάζεις μέσα στον χώρο σου το αφήνεις απ έξω που έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσε να παρκάρει κάποιος άλλος πως ακριβώς ενοχλεί τους υπόλοιπους ;

Στη δική μας περίπτωση το κλειστό πάρκινγκ είναι στο πλάι της πολυκατοικίας και έξω δεν είναι ο δρόμος αλλά κοινόχρηστος χώρος.

Ναι δεν μπορεί να παρκάρει άλλος αλλά καταλαμβάνει κοινόχρηστο χώρο και δεν μπορούν και τα παιδάκια να παίξουν, λίγο να τρέξουν, λίγο ποδήλατο. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dtk-386 είπε

λέγοντας πάρκιγκ σε μεγάλη πόλη δεν σημαίνει απαραίτητα κλειστό.

τα περισσότερα είναι πιλωτές και ο ακάλυπτος πίσω από την πολυκατοικία.

όσα κλειστά υπόγεια έχω δει είναι πραγματικά στενά και μεγάλη μανούρα και πόνος να τον βάζεις-βγάζεις, αρκετοί μάλιστα που ξέρω έχουν κάνει και ζημιές στα Ιχ τους στην διαδικασία αυτή.

Και πάλι άλλη η έκθεση στον καιρό μέσα στην πυλωτή, άλλη στο δρομο με λασποβροχή κλπ. 

Δημοσ.

Εγώ πάλι έχω το αντίθετο πρόβλημα ρε σεις, έχει κανείς λύση;

Εδώ και 10 χρόνια είχαν αφήσει ένα αυτοκίνητο στο πλάι του σπιτιού που μένω τώρα. Τότε ήταν ακατοίκητο, τώρα μας το έδωσαν, το φτιάξαμε και μένουμε εμείς 3 χρόνια τώρα.

Το αυτοκίνητο ΕΧΕΙ πινακίδες κανονικά, αλλα είναι ιδιωτικός δρόμος και η τροχαία ήρθε, το κατέγραψε μετά απο καμια 20αρια τηλεφωνήματα, και μου χτύπησε φιλικά την πλάτη για το πρόβλημα. Ο ιδιοκτήτης λέει είναι στο εξωτερικό, και το αμάξι σαπίζει δίπλα στην αυλή μου. 

Το μόνο που έχω σκεφτεί, είναι να το πιάσω με ένα τρακτέρ να πάω να το παρατήσω στη μέση του κεντρικού δρόμου να ανακγκαστούν να το πάρουν , αλλα δε μου φταίνε σε τίποτα και οι άλλοι. Είχε άλλος τέτοιο πρόβλημα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Συνεχίζεις να μπερδεύεσαι... τυπικά ΔΕΝ θα μπορούσε να γίνει μια και ΔΕΝ είναι αυτή η προβλεπόμενη διαδικασία, όπως σου εξήγησα και παραπάνω ο προβλεπόμενος έλεγχος περιορίζεται στην αντιπαράθεση της περιγραφής που παρέχει ο Δήμος με τις λίστες της αστυνομίας. Πάμε μία πιο ταληράκια, ενημερώνει ο Δήμος την ασφάλεια ότι πρόκειται να μαζέψει ένα εγκαταλελειμμένο πχ seat toledo 1L κόκκινο, αυτή με τη σειρά της αντιπαραθέτει αυτά τα χαρακτηριστικά με τις λίστες της, και μόνο αν υπάρχει ταύτιση το ψάχνει περισσότερο. Εάν δεν υπάρχει ταύτιση ενημερώνει τον Δήμο πως η έρευνα δεν έδειξε κάτι, πως τέτοιο αυτοκίνητο "δεν απασχολεί" όπως λένε μεταξύ τους οι αστυνομικοί (εκ των έσω το γνωρίζω μια και αναρωτήθηκες).

Ε και? Εφόσον ο ιδιοκτήτης (και όχι ο κάτοχος, και εδώ μπερδεύεις τις έννοιες) δεν έχει δηλώσει κλοπή - άσχετα επειδή το αγνοεί ή δεν το κάνει για άλλους λόγους - τότε για την αστυνομία δεν υφίσταται κλοπή.

Είναι τουλάχιστον αστείο που παρουσιάζεις ως επιχείρημα μια περίπτωση για την οποία δηλώνεις ότι δεν θυμάσαι καν εάν είχε δηλωθεί κλοπή ή όχι.

Εσύ είσαι αυτός που κάνει εικασίες, εσύ είσαι αυτός που προσπαθεί να παρερμηνεύσει τη φράση "διενέργεια έρευνας προς εξακρίβωση περίπτωσης κλοπής, υπεξαίρεσης ή εμπλοκής σε εγκληματική πράξη".

Συνέχισε ελεύθερα τις εικασίες σου, δεν θα ασχοληθώ ξανά με αυτές.

Ρώτησες αρχικά πώς θα μπορούσε να ταυτοποιηθεί ένα όχημα εγκαταλελειμένο που δε φέρει πινακίδες...

H περίπτωση που ανέφερα αφορούσε τη ταυτοποίηση οχήματος που δεν έφερε πινακίδες - σχετικό με το παράδειγμα λοιπόν - και είχε εγκαταλειφθεί κατόπιν κλοπής...

Στη πρώτη σου αυτή τοποθέτηση φαίνεται να αγνοούσες ή τουλάχιστον δεν είχες εισαγάγει καθόλου ως παράμετρο (έστω, πάλι έλλειψη πλήρους εικόνας) την εμπλοκή της Ασφάλειας, που σού την επεσήμανα...

...η ταυτοποίηση οχήματος χωρίς πινακίδες, έστω που να είχε δηλωθεί ως κλεμμένο, συνιστά κι έτσι ακόμη ταυτοποίηση από την Ασφάλεια εγκαταλελειμένου ΙΧ χωρίς πινακίδες.

(το αν στη περίπτωση του ΙΧ του θείου είχε γίνει δήλωση κλοπής ή όχι θα το έκανε υπο-περίπτωση...υποθέτω, η κατάσταση, η τοποθεσία, ο χρόνος ανεύρεσης κ.α. - δλδ σύμπτωση με άλλες περιπτώσεις κλοπών, διαρρήξεων κτλ σε μια περιοχή - θα ήταν δυνατόν να κινήσουν υποψίες και να γίνει έλεγχος και χωρίς δηλωμένη κλοπή)

...επιπλέον, πώς θα γίνει η ταυτοποίηση, κατόπιν σύμπτωσης με περιγραφές;; Και να ταιριάξει στη περιγραφή ενός κλεμμένου, εφόσον ΔΕΝ έχει πινακίδες, πρέπει το όχημα να παραβιασθεί ώστε να ταυτοποιηθεί και να επαληθευθεί πως πρόκειται για το συγκεκριμένο...

...στα λεγόμενά μου δλδ....Εξάλλου ο ίδιος επεσήμανα επανειλημμένα ότι θεωρώ μάλλον απίθανο να γίνεται η διαδικασία αυτή για κάθε εγκαταλελειμένο όχημα και πιθανώς θα πρέπει να συντρέχουν κι άλλοι παράγοντες

Αστείο είναι που ενώ αρχικά η τοποθέτησή σου καταδείκνυε α) άγνοια της εμπλοκής της Ασφάλειας και β) άγνοια περί μιας περίπτωσης ταυτοποίησης εγκαταλελειμένου οχήματος χωρίς πινακίδες (η κλοπή είναι μία από τις περιπτώσεις αυτές), ξαφνικά, ακόμη μια φορά, εκ των υστέρων θέλεις να παραστήσεις τον εκ των έσω πληροφορημένο, που μοιράζει στο διάβα του ψήγματα αυθεντίας (και κατέχει το "προβλεπέ" και τη lingo και τη κάνει και ταληράκια, αμα λάχει να 'ούμ')

Επεξ/σία από definitio
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, papp0us είπε

Εδώ και 10 χρόνια είχαν αφήσει ένα αυτοκίνητο στο πλάι του σπιτιού που μένω τώρα. Τότε ήταν ακατοίκητο, τώρα μας το έδωσαν, το φτιάξαμε και μένουμε εμείς 3 χρόνια τώρα.

Το αυτοκίνητο ΕΧΕΙ πινακίδες κανονικά, αλλα είναι ιδιωτικός δρόμος και η τροχαία ήρθε, το κατέγραψε μετά απο καμια 20αρια τηλεφωνήματα, και μου χτύπησε φιλικά την πλάτη για το πρόβλημα. Ο ιδιοκτήτης λέει είναι στο εξωτερικό, και το αμάξι σαπίζει δίπλα στην αυλή μου. 

Το μόνο που έχω σκεφτεί, είναι να το πιάσω με ένα τρακτέρ να πάω να το παρατήσω στη μέση του κεντρικού δρόμου να ανακγκαστούν να το πάρουν , αλλα δε μου φταίνε σε τίποτα και οι άλλοι. Είχε άλλος τέτοιο πρόβλημα; 

Δεν κινείται ποτέ δηλαδή εδώ και δέκα χρόνια; Και αντί να το πουλήσει πληρώνει και τέλη κυκλοφορίας;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papp0us είπε

Διαβασε τον νομο που έχει μπει πιο πίσω.Κάπου λεει τι θεωρείται εγκατελειμένο και πως μπορείς να το στειλεις ανακύκλωση.Είναι σε δικό σου χώρο ,έτσι;

8 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Δεν κινείται ποτέ δηλαδή εδώ και δέκα χρόνια; Και αντί να το πουλήσει πληρώνει και τέλη κυκλοφορίας;

Οι πινακίδες δεν σημαίνουν ότι πληρώνει και τέλη.

Δημοσ.

Μιας και ξέφυγε το θέμα να πω και εγώ την ιστορία μου από τις τρέλες της αθηναϊκής γειτονιάς.

Φίλος νοίκιασε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, ο ιδιοκτήτης του παραχώρησε να παρκάρει στη ράμπα μπροστά στο πάρκινγκ του μιας και αυτός δεν το χρησιμοποιούσε. Έλα όμως που η μπροστά θέση είναι ουσιαστικά μισή γτ έχει και μετά ράμπα πάρκινγκ. Η γειτονιά επειδή ο ιδιοκτήτης δεν το χρησιμοποιούσε είχε μάθει να το στριμώχνει μπροστά ( γειτονιά=3-4 αυτοκίνητα, ξένος δεν πάρκαρε εκεί καθώς όπως είπα δεν ήταν ουσιαστικά θέση). Από όταν ξεκίνησε να παρκάρει ο φίλος τι έκαναν; Τον έκλειναν τόσο πολύ μπροστά και πίσω που ούτε να βγει μπορούσε ούτε να μπει όταν γύριζε. Είχε φέρει αστυνομία, είχε χτυπήσει τα κουδούνια τους, είχε μιλήσει στα διπλανά μαγαζιά, το δράμα συνεχιζόταν. Ε κάποια στιγμή βρήκε μια γρατζουνιά απο το φανάρι έως την πίσω πόρτα. Την άλλη βδομάδα το ίδιο από την άλλη πλευρά οπότε πήρε και το μήνυμα και πάρκαρε όπου έβρισκε άλλου μέχρι να αλλάξει σπίτι.

• Sad 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Οι πινακίδες δεν σημαίνουν ότι πληρώνει και τέλη.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι χρωστάει στην εφορία κάνα διχιλιαρο+ τώρα;

Θα μου πεις τι τον νοιάζει, αλλά εγώ θα σου πω γιατί να μην το πουλήσει έστω και για λαμαρίνες αν δεν το χρησιμοποιεί καθόλου, και προτιμά να χρωστάει στην εφορία;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, GodzillaCover είπε

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι χρωστάει στην εφορία κάνα διχιλιαρο+ τώρα;

Θα μου πεις τι τον νοιάζει, αλλά εγώ θα σου πω γιατί να μην το πουλήσει έστω και για λαμαρίνες αν δεν το χρησιμοποιεί καθόλου, και προτιμά να χρωστάει στην εφορία;

Μέχρι και του 2015 έχουν διαγραφεί.Αλλά ναι,αν τον ένοιαζε θα έδινε πινακίδες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...