Junior22 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους, μετα απο πολλα χρονια αποφασισα να αντικαταστησω τον HDD και να βαλω εναν ακομη SSD, καθως επισης να δω τι επιλογες εχω για RAM, CPU και αν χρειαζεται καινουρια μητρικη. Αυτη τη στιγμη εχω το συστημα της υπογραφης μου. HDD: https://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Blue-1TB-HDD-Σκληρός-Δίσκος-3-5-SATA-III-7200rpm-με-64MB-Cache-για-Desktop-WD10EZEX.html?from=best_sellers_tag μιας και μου φαινεται η πιο προσιτη και καλη λυση για εναν σκληρο που κυριως ειναι για αποθηκευση φωτογραφιων, ταινιων, εγγράφων κλπ SSD: https://www.skroutz.gr/s/13785263/Crucial-MX500-SSD-500GB-2-5-SATA-III-CT500MX500SSD1.html εκτος και αν πιστευετε πως οι M.2 αξιζουν περισσοτερο Ιδανικα δεν θελω να ξεφυγει πανω απο τα 90-100 ευρω η αγορα των δισκων. Σε επομενη φαση θα ηθελα να κανω μια αναβαθμιση κυριως τον επεξεργαστη και ραμ, ισως τη μητρικη αν υπαρχει θεμα συμβατοτητας και το κουτι επισης με κατι πιο μικρο (mini tower?), ησυχο και διακριτικο. Ποσό που διαθέτουμε :450-550 για CPU, RAM, μητρικη, κουτι Χρήση υπολογιστή :Προγραμματισμος (VSstudio, ισως Unity + C# στο μελλο, ελαφρυ gaming κυριως indie τιτλους, ταινιες, σειρες, μουσικη, multitasking) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: VSstudio, Unity Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Προς το παρον εχω μια 23αρα LG και ιδανικα θα ηθελα στο μελλον καποια 32" αλλα δεν αποτελει προτεραιοτητα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Θεσσαλονικη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Απο διαφορα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το κανω μονος Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και ποιο: Οχι Επεξ/σία 2 Μαΐου 2022 από Junior22
nickol-us Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Καλησπέρα και σε σένα. Για να γίνει πρόταση αναβάθμισης, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε την χρήση που κάνεις, πιο συγκεκριμένα, προγράμματα, απαιτήσεις κτλ. Έτσι που το βλέπω το σύστημα σου είναι μια χαρά στημένο και αρκετό για την κάρτα που έχεις. Αν οι μνήμες είναι το κλασικό κιτ 3200/c16 το κρατάς και αν χρειάζεσαι λόγω χρήσης τι συμπληρώνεις. Τώρα για τους δίσκους, όσο αφορά των hdd έχω μαύρη νύχτα στα βουνά, ωστόσο όσο αφορά τον sdd, εννοείται προτιμάς nvme, ειδικά από τη στιγμή που κοστίζει τα ίδια χρήματα και προτιμάς να έχεις επάνω του εγκατεστημένο το λειτουργικό. https://www.skroutz.gr/s/27703474/Samsung-980-SSD-500GB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-MZ-V8V500BW.html https://www.skroutz.gr/s/32276768/Western-Digital-Blue-SN570-SSD-500GB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-WDS500G3B0C.html
Junior22 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 11 λεπτά πριν, nickol-us είπε Καλησπέρα και σε σένα. Για να γίνει πρόταση αναβάθμισης, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε την χρήση που κάνεις, πιο συγκεκριμένα, προγράμματα, απαιτήσεις κτλ. Έτσι που το βλέπω το σύστημα σου είναι μια χαρά στημένο και αρκετό για την κάρτα που έχεις. Αν οι μνήμες είναι το κλασικό κιτ 3200/c16 το κρατάς και αν χρειάζεσαι λόγω χρήσης τι συμπληρώνεις. Τώρα για τους δίσκους, όσο αφορά των hdd έχω μαύρη νύχτα στα βουνά, ωστόσο όσο αφορά τον sdd, εννοείται προτιμάς nvme, ειδικά από τη στιγμή που κοστίζει τα ίδια χρήματα και προτιμάς να έχεις επάνω του εγκατεστημένο το λειτουργικό. https://www.skroutz.gr/s/27703474/Samsung-980-SSD-500GB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-MZ-V8V500BW.html https://www.skroutz.gr/s/32276768/Western-Digital-Blue-SN570-SSD-500GB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-WDS500G3B0C.html Eκανα edit το αρχικο ποστ, αν εχεις χρονο ριξε μια ματια. Η καρτα ειναι το μονο που δεν θα χρειαστει αλλαγη γιατι το gaming που κανω ειναι αρκετα ελαφρυ και δεν θα εχω θεμα λογικα για αρκετα χρονια. Μπορεις να εξηγησεις γιατι να εχει εγκατεστημενο το λειτουργικο? Καποια πιο ακριβη επιλογη για 500αρι πιστευεις αξιζει?
leros2004 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, Junior22 είπε Eκανα edit το αρχικο ποστ, αν εχεις χρονο ριξε μια ματια. Η καρτα ειναι το μονο που δεν θα χρειαστει αλλαγη γιατι το gaming που κανω ειναι αρκετα ελαφρυ και δεν θα εχω θεμα λογικα για αρκετα χρονια. Μπορεις να εξηγησεις γιατι να εχει εγκατεστημενο το λειτουργικο? Καποια πιο ακριβη επιλογη για 500αρι πιστευεις αξιζει? Μήπως να το κάνεις ανάποδα? Να πάρεις πρώτα οθόνη και μετά σε 3ο χρόνο αναβαθμίζεις το pc. Γιατί ψάχνεσαι να αναβαθμίσεις κάτι απο το σύστημα? Σε τι δεν σε καλύπτει ? Ps: ssd/nvme χρειάζεσαι αν δεν σου φτάνει ο χώρος με τους υπάρχοντες
Junior22 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, leros2004 είπε Μήπως να το κάνεις ανάποδα? Να πάρεις πρώτα οθόνη και μετά σε 3ο χρόνο αναβαθμίζεις το pc. Γιατί ψάχνεσαι να αναβαθμίσεις κάτι απο το σύστημα? Σε τι δεν σε καλύπτει ? Ps: ssd/nvme χρειάζεσαι αν δεν σου φτάνει ο χώρος με τους υπάρχοντες Η οθονη δε μου χρειαζεται θεωρω, σιγουρα θα ηταν καλυτερα με μια curved 27"-32" αλλα ξεφευγει πολυ σε τιμη. Απο την αλλη, θελω να αλλαξω τον HDD γιατι κανει θορυβο και ειναι αργος, οπως επισης οι 2 σσδ δεν φτανουν πλεον για να αποθηκευουν πολλα πραγματα. Επομενως, και με βαση το μπατζετ αυτη τη στιγμη θεωρω οτι ειναι καλη στιγμη να αναβαθμιστει αυτο το κομματι του υπολογιστη. Επειτα για cpu θεωρω οτι θα μου χρειαστει αλλα προς το παρον πιο πολυ θελω να δω τι επιλογες εχω ωστε να κανονισω να βαλω χρηματα στην ακρη. Θεωρω πως με 400-500 ευρω παιρνω εναν καλο επεξεργαστη και οτι αλλο χρειαστει σαν συμπληρωμα. Για ραμ και μητρικη δεν καιγομαι, πιο πολυ ρωταω μηπως υπαρξει θεμα συμβατοτητας με τον μελλοντικο επεξεργαστη. Τελος το κουτι ειναι τεραστιο και θα ηθελα ενα μινι tower που να ειναι οσο πιο αθορυβο γινεται.
hln3 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 5900X αντέχει η mobo σου με το κατάλληλο bios - πιο οικονομική επιλογή ο 5700Χ αλλά με λιγότερους πυρήνες από κουτί coolermaster q300l - πρέπει να χωράει οριακά το psu σου, δες διαστάσεις να εισαι σίγουρος ram αν δεν χρειαζεσαι 32gb μενεις ως εχεις Για σκληρό δες κάποιον nvme pcie 3.0 στα 2tb. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2022 από hln3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα