NotAliki177 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, siakattack@gmai said: μην ξεχνάς και οτι οι πατάτες σε λάδι τηγανίζονται συγνώμη αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία. Το κόστος (είτε σε λάδι, είτε σε ρεύμα) δεν είναι πάνω από +0,10 λεπτά. Δεν θα σχολιάσω καν πόσο συχνά αλλάζουν το λάδι Το 4 ευρώ γύρος αυτή τη στιγμή δεν δικαιολογείται όσο καλή διάθεση και να έχεις. Και στο κάτω κάτω ας βάλουν και αυτοί λίγο πλάτη. Τόσα χρόνια αυτό που κάνουν είναι να μεταθέτουν το κόστος σε μας. στο 100% όμως. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2022 από NotAliki177 1
lector Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Μόλις τώρα, NotAliki177 είπε Το λέτε λες και είναι κάτι κακό... πολύ καλά κάνουν και πληρώνουν με κάρτα αφού είναι και ένας τρόπος να ζητάς απόδειξη με έμμεσο τρόπο. Όσο για τις τιμές, ας τις ανεβάσουν, αυτοί θα βγουν χαμένοι. Δηλαδη σε τι θα χρησιμευσει η αποδειξη απο το σουβλακι...; Θα την περασεις στα εξοδα μηπως ή στην εφορια; Το λεω ως κατι κακο με την εννοια οτι, η προμηθεια που θελει το pos θα μετακυλιστει στον καταναλωτη, αρα θα αυξηθει η τιμη του προιοντος. Η τιμη ομως θα αυξηθει για ολους, δηλαδη το καπελο θα το πληρωνουν και αυτοι που δινουν μετρητα. Οποτε οι φανατικοι καρτακηδες υπονομευουν και ολους τους υπολοιπους εκτος απο τον εαυτο τους. 1
NotAliki177 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, lector said: Δηλαδη σε τι θα χρησιμευσει η αποδειξη απο το σουβλακι...; Θα την περασεις στα εξοδα μηπως ή στην εφορια; Το λεω ως κατι κακο με την εννοια οτι, η προμηθεια που θελει το pos θα μετακυλιστει στον καταναλωτη, αρα θα αυξηθει η τιμη του προιοντος. Η τιμη ομως θα αυξηθει για ολους, δηλαδη το καπελο θα το πληρωνουν και αυτοι που δινουν μετρητα. Οποτε οι φανατικοι καρτακηδες υπονομευουν και ολους τους υπολοιπους εκτος απο τον εαυτο τους. Μου χρησιμεύει στο ότι θα αποδοθούν οι φόροι. Γιατί αν δεν γίνει αυτό θα έρθει το κράτος και θα μου τα πάρει με άλλον τρόπο. Όλο δικαιολογίες και πολύ κλάψα βλέπω εκεί έξω "pos, προμήθειες, φόροι-αυξήσεις"... ποιοι φόροι μωρέ -όπως είπα- αφού όλο το κόστος το μεταθέτουν σε μας. Αλλιώς δεν θα είχε ο γύρος 4ε τώρα. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2022 από NotAliki177 8
NiKoSmile Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, lector είπε Δηλαδη σε τι θα χρησιμευσει η αποδειξη απο το σουβλακι...; Θα την περασεις στα εξοδα μηπως ή στην εφορια; Το λεω ως κατι κακο με την εννοια οτι, η προμηθεια που θελει το pos θα μετακυλιστει στον καταναλωτη, αρα θα αυξηθει η τιμη του προιοντος. Η τιμη ομως θα αυξηθει για ολους, δηλαδη το καπελο θα το πληρωνουν και αυτοι που δινουν μετρητα. Οποτε οι φανατικοι καρτακηδες υπονομευουν και ολους τους υπολοιπους εκτος απο τον εαυτο τους. Αυτό με την δήθεν μεγάλη "προμήθεια" στο POS είναι μύθος. Τα έξοδα του POS είναι κυρίως πάγια, άσχετα αν το χρησιμοποιείς ή όχι. Το θέμα είναι η πονηριά. Τουλάχιστον θα πρέπει να στο λένε "χωρίς απόδειξη" και να το αφαιρούν από την τιμή και όχι να πληρώνεις σαν κορόιδο το ΦΠΑ και να το τσεπώνουν. Το ΦΠΑ δεν είναι για την τσέπη του επαγγελματία είναι για να αποδοθεί στο κράτος. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2022 από NiKoSmile 5 1
lector Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 39 minutes ago, NiKoSmile said: Αυτό με την δήθεν μεγάλη "προμήθεια" στο POS είναι μύθος. Τα έξοδα του POS είναι κυρίως πάγια, άσχετα αν το χρησιμοποιείς ή όχι. Η μεγαλύτερη προμήθεια είναι το ΦΠΑ που ο καταναλωτής το πληρώνει κανονικά, ακόμα και όταν δεν κόβεται απόδειξη και πάει στο ταμείο της επιχείρησης. Τουλάχιστον ας αφαιρούν το ΦΠΑ όταν δεν κόβουν απόδειξη στο delivery. Σε αυτο μαζι σου, αν κοψουν το ΦΠΑ βγαινουν κερδισμενες και οι 2 πλευρες. Αν παλι ομως δεν κοπει ο ΦΠΑ, βγαινουν και οι 2 πλευρες χαμενες, οποτε μιλωντας με ορους κοινωνικης ευημεριας ειναι ωφελιμο να μην κοπει αποδειξη, γιατι τουλαχιστον η 1 πλευρα θα βγει κερδισμενη. 1
SabotazNic Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, NotAliki177 είπε Δεν μπορείς να ξέρεις τι κρέας πουλάει ο άλλος αν το μπουκώνει με μυρωδικά/σάλτσες. Επίσης χρόνια τώρα σκασίλα τους για τους πελάτες. Ναι και οχι. Οταν ο πελατης θελει να φαει κατι φθηνο, θα αγορασουν και φθηνες πρωτες υλες 44 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε συγνώμη αλλά δεν υπάρχει δικαιολογία. Το κόστος (είτε σε λάδι, είτε σε ρεύμα) δεν είναι πάνω από +0,10 λεπτά. Δεν θα σχολιάσω καν πόσο συχνά αλλάζουν το λάδι Το 4 ευρώ γύρος αυτή τη στιγμή δεν δικαιολογείται όσο καλή διάθεση και να έχεις. Και στο κάτω κάτω ας βάλουν και αυτοί λίγο πλάτη. Τόσα χρόνια αυτό που κάνουν είναι να μεταθέτουν το κόστος σε μας. στο 100% όμως. Βασικα απο τις απαντησεις σου καταλαβαινω οτι μαλλον πρεπει να ανοιξεις ενα γυραδικο για να πουλησεις με 2.5 ευρω πιτα. Μετα τα λεμε
Strepsil Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 23 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Αυτό με την δήθεν μεγάλη "προμήθεια" στο POS είναι μύθος. Τα έξοδα του POS είναι κυρίως πάγια, άσχετα αν το χρησιμοποιείς ή όχι. Η μεγαλύτερη προμήθεια είναι το ΦΠΑ που ο καταναλωτής το πληρώνει κανονικά, ακόμα και όταν δεν κόβεται απόδειξη και πάει στο ταμείο της επιχείρησης. Τουλάχιστον ας αφαιρούν το ΦΠΑ όταν δεν κόβουν απόδειξη στο delivery. Δεν υπάρχει δικαιολογία, η πονηριά είναι το θέμα. Τουλάχιστον θα πρέπει να στο λένε "χωρίς απόδειξη" και να το αφαιρούν από την τιμή και όχι να πληρώνεις σαν κορόιδο το ΦΠΑ και να το τσεπώνουν. Το ΦΠΑ δεν είναι για την τσέπη του επαγγελματία είναι για να αποδοθεί στο κράτος. Για να δειτε πως ευκολα εξαπατουν το λαο αυτοι που κυβερνουν...Το POS γιατι να εχει προμηθεια η τραπεζα ειτε μεγαλη ειτε μικρη εφοσον υπαρχουν τα παγια εξοδα?Σε καταστηματα που ειναι για γαφητο ή καφε η προμηθεια ειναι ελαχιστη αλλα σε καταστηματα με μεγαλους τζιρους ειναι μεγαλυτερη.Πληρωνω 4 ευρω παγιο εξοδο για το POS για καθε μηνα και εδω και 2 χρονια με ετσι θελω βαλανε αλλα 2 ευρω καπελο για συντηρηση λεει...το εχω απο το 2016!Προκαταβολη φορου 100% για την επομενη χρονια,24% ΦΠΑ με το καλημερα και πολλα αλλα προσθετα ενω το κρατος δεν εχει βαλει ουτε ενα 0,01 του ευρω!!!Αυτοι που νοιαζονται για την πρασινη αλλαγη και την κλιματικη αλλαγη που γινεται,ενω πριν ειχες ενα ρολο για την ταμειακη τωρα στην ουσια χρησιμοποιεις 3 στο συνολο(1 η ταμειακη,1 για αποδειξη πελατη απο POS,1 για αποδειξη του εμπορου) Να πουμε για πλαστικα καλαμακια ή πιρουνακια μιας χρησης?Που ηταν 3-4 φορες φθηνοτερα απο οτι τα χαρτινα που ειναι τωρα?Οσο αυξανεται το ΦΠΑ τοσο περισσοτερο και οσο μπορει καποιος θα κλεβει...Αυτο ισχυει παντου! Πολλα σχολια,λιγες οι γνωσεις! 1 ώρα πριν, prmarios είπε Τα καταστηματα πωλησης ετοιμου φαγητου ειναι παρα πολλα, ο ανταγωνισμος μεγαλος απο τη στιγμη ειδικα που μπηκαν στο παιχνιδι και τα σουπερ μαρκετ. Ολοι θελουν να ειναι κερδοφοροι. Φυσικο επακολουθο η κουτοπονηρια του ελληνα επιχειρηματια, διαφημιστη να οργιαζει για να το επιτυχει. Αυτο που το μυαλο μου αδυνατει να καταλαβει ειναι το εξης. Σε μερικα προιόντα που εχουμε δικη μας παραγωγη και επαρκεια πχ χοιρινο ή κοτοπουλο. Πως ειναι δυνατον αντιστοιχα προιοντα εισαγωγης να εχουν καλυτερες τιμες απο τα ντοπια. Φιλος που μενει χρονια στο εξωτερικο μου εχει αναφερει οτι προμηθευεται ελληνικα προιοντα εντος ΕΕ σε καλυτερες τιμες απο εμας εδω!!!! Οτι γινεται με τα καυσιμα...Διυλιση στην Ελλαδα και τα καυσιμα στην Κυπρο ειναι πιο φθηνα!!!Να πουμε οτι δν εχουν μεσα μαζικης μεταφορας??Ή σαν τα μοριακα τεστ που ειναι κινεζικα στην Κυπρο που ελεγε καποιος υπουργος??? 😂 1
NiKoSmile Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, Strepsil είπε Για να δειτε πως ευκολα εξαπατουν το λαο αυτοι που κυβερνουν...Το POS γιατι να εχει προμηθεια η τραπεζα ειτε μεγαλη ειτε μικρη εφοσον υπαρχουν τα παγια εξοδα?Σε καταστηματα που ειναι για γαφητο ή καφε η προμηθεια ειναι ελαχιστη αλλα σε καταστηματα με μεγαλους τζιρους ειναι μεγαλυτερη.Πληρωνω 4 ευρω παγιο εξοδο για το POS για καθε μηνα και εδω και 2 χρονια με ετσι θελω βαλανε αλλα 2 ευρω καπελο για συντηρηση λεει...το εχω απο το 2016!Προκαταβολη φορου 100% για την επομενη χρονια,24% ΦΠΑ με το καλημερα και πολλα αλλα προσθετα ενω το κρατος δεν εχει βαλει ουτε ενα 0,01 του ευρω!!!Αυτοι που νοιαζονται για την πρασινη αλλαγη και την κλιματικη αλλαγη που γινεται,ενω πριν ειχες ενα ρολο για την ταμειακη τωρα στην ουσια χρησιμοποιεις 3 στο συνολο(1 η ταμειακη,1 για αποδειξη πελατη απο POS,1 για αποδειξη του εμπορου) Να πουμε για πλαστικα καλαμακια ή πιρουνακια μιας χρησης?Που ηταν 3-4 φορες φθηνοτερα απο οτι τα χαρτινα που ειναι τωρα?Οσο αυξανεται το ΦΠΑ τοσο περισσοτερο και οσο μπορει καποιος θα κλεβει...Αυτο ισχυει παντου! Πολλα σχολια,λιγες οι γνωσεις! Τα παραπάνω είναι δικαιολογίες για να κλέβεις το ΦΠΑ από τους πελάτες και να το τσεπώνεις; Εσύ όταν πληρώνεις το ΦΠΑ στους προμηθευτές σου, θέλεις τα τιμολόγιά σου ή τους το χαρίζεις; Επεξ/σία 4 Μαΐου 2022 από NiKoSmile 2
PLACEBO_89 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Στις 2/5/2022 στις 3:46 ΜΜ, filidonas είπε τρώω συχνά απ έξω και έχω παρατηρήσει σε ορισμένες καταστήματα (τα έχω σταμπάρει) έχουν μειώσει την ποσότητα, κρατώντας ίδια την τιμή ή (τις περισσότερες φορές)αυξάνοντας την λίγο. Αναφέρομαι σε καταστήματα τύπου σουβλατζίδικα, κρεπερί... άλλοι έχουν ανεβάσει την τιμή και έχουν κρατήσει σταθερή την ποσότητα, οπότε στην ουσία ερχόμαστε στα ίδια. Εμένα προσωπικά μου τη δίνει αυτό διότι το θεωρώ κουτοπονηριά. Διότι η σκέψη τους είναι πως θα παραμυθιάσουμε τον καταναλωτή. Και επειδή η οποιοδήποτε αύξηση χτυπάει περισσότερο στο μάτι, κρατάνε την τιμή ίδια ή την αυξάνουν ελαφρώς και μειώνουν την ποσότητα. Κάποιον μπορεί να μη τον πειράζει, κάποιοι ανεβάζουν τιμές, κάποιοι μειώνουν ποσότητα. διαφορετικές πρακτικές που έχουν κοινό τη μείωση του κόστους. το έχετε παρατηρήσει; σας ενοχλεί, το θεωρείτε νορμαλ; αφορμή για το ποστ ήταν η επίσκεψη μου σε ένα κατάστημα, η οποία ήταν και η τελευταία. Κοιτα εγω τι θα εκανα στη θεση σου. Θα πηγαινα εκει που μου αρεσει το φαγητο και θα μιλουσα με τον υπευθυνο. Θα του ελεγα τα παραπονα μου.. και θα του εκανα προταση να του προπληρωνω το φαγητο,του μηνα φαω δεν φαω.. αποδειξη δεν με νοιαζει αλλα θα με προσεχεις στην ποσοτητα!!! Αν δεν συμφωνουσε θα του ελεγα αρα δεν θες συνεργασια αλλα τα λεφτα μου και γω απο δω και περα ουτε απ εξω!!!
SabotazNic Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 14 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Τα παραπάνω είναι δικαιολογίες για να κλέβεις το ΦΠΑ από τους πελάτες και να το τσεπώνεις; Εσύ όταν πληρώνεις το ΦΠΑ στους προμηθευτές σου, θέλεις τα τιμολόγιά σου ή τους το χαρίζεις; Βασικα αν καποιος ΕΕ δεν χτυπαει αποδειξεις, αντιστοιχα δεν θελει και τιμολογια απο τους προμηθευτες. Και αυτοι με την σειρα τους κατι στα μαυρα το δινουν. Ενα μαγαζι δεν μπορει να φαινεται οτι αγοραζει συνεχεια προιοντα, και πουλαει λιγοτερα 8 λεπτά πριν, PLACEBO_89 είπε Κοιτα εγω τι θα εκανα στη θεση σου. Θα πηγαινα εκει που μου αρεσει το φαγητο και θα μιλουσα με τον υπευθυνο. Θα του ελεγα τα παραπονα μου.. και θα του εκανα προταση να του προπληρωνω το φαγητο,του μηνα φαω δεν φαω.. αποδειξη δεν με νοιαζει αλλα θα με προσεχεις στην ποσοτητα!!! Αν δεν συμφωνουσε θα του ελεγα αρα δεν θες συνεργασια αλλα τα λεφτα μου και γω απο δω και περα ουτε απ εξω!!! Αν μιλαμε χωρις αποδειξη, ισως ειναι εφικτο. Σε καθε αλλη περιπτωση, καλυτερα χωρις τον πελατη.
GamingMaster424 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Παιδιά, η αλήθεια είναι απλή αλλά ταυτόχρονα πικρή. Αν το θα επιζήσει ή όχι το μαγαζί κάποιου εξαρτάται αποκλειστικά από το αν θα κλέψει το κράτος ή όχι, τότε δεν θα έπρεπε να λειτουργεί καν, τελεία και παύλα. Γνωρίζω άτομα με γυράδικα που και απόδειξη στο 100% των παραγγελιών κόβουν, και σπιταρόνες και αυτοκινητάρες έχουν, και τα ταμεία τους είναι κάθε μέρα φουλ κυριολεκτικά. Και πριν πέσετε να μου την πέσετε μερικοί greek entrepreneurs από εδώ μέσα, και εγώ και πολλοί φίλοι μου στον χώρο του επιχειρήν είμαστε και γνωρίζω πολύ καλά τις δυσκολίες. Αλίμονο όμως αν η λύση στις δυσκολίες αυτές είναι το να κλέβεις το κράτος (άρα όλους μας) και τους πελάτες σου. 5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Βασικα αν καποιος ΕΕ δεν χτυπαει αποδειξεις, αντιστοιχα δεν θελει και τιμολογια απο τους προμηθευτες. Και αυτοι με την σειρα τους κατι στα μαυρα το δινουν. Ενα μαγαζι δεν μπορει να φαινεται οτι αγοραζει συνεχεια προιοντα, και πουλαει λιγοτερα Μια χαρά μπορεί, έτσι καταφέρνουν πολλοί να μην πληρώνουν φόρους, έχουν δηλωμένα συνεχώς περισσότερα έξοδα από έσοδα.
SabotazNic Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, GamingMaster424 είπε Μια χαρά μπορεί, έτσι καταφέρνουν πολλοί να μην πληρώνουν φόρους, έχουν δηλωμένα συνεχώς περισσότερα έξοδα από έσοδα. Αν τα εξοδα ειναι περισσοτερα απο τα εσοδα, τοτε μιλαμε για ζημια. Εγγυημενα ενα καταστημα δεν μπορει να δουλευει συνεχεια με ζημια, και να συνεχιζει να δουλευει ανενοχλητος. Καπου εδω βοηθανε οι λογιστες για να μην συμβει αυτο.
GamingMaster424 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Αν τα εξοδα ειναι περισσοτερα απο τα εσοδα, τοτε μιλαμε για ζημια. Εγγυημενα ενα καταστημα δεν μπορει να δουλευει συνεχεια με ζημια, και να συνεχιζει να δουλευει ανενοχλητος. Καπου εδω βοηθανε οι λογιστες για να μην συμβει αυτο. Μπορεί με διάφορους γνωστούς τρόπους και χωρίς τη βοήθεια λογιστή, αλλά δεν θα τους αναλύσουμε τώρα εδώ για προφανείς λόγους. Παίζεται ήδη αρκετά βρώμικο παιχνίδι εκεί έξω χωρίς να μοιράζονται τέτοιου είδους "συμβουλές" σε forums. 😄
SabotazNic Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 1 λεπτό πριν, GamingMaster424 είπε Μπορεί με διάφορους γνωστούς τρόπους και χωρίς τη βοήθεια λογιστή, αλλά δεν θα τους αναλύσουμε τώρα εδώ για προφανείς λόγους. Παίζεται ήδη αρκετά βρώμικο παιχνίδι εκεί έξω χωρίς να μοιράζονται τέτοιου είδους "συμβουλές" σε forums. 😄 ντεν γκινεται
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Δημοσ. 4 Μαΐου 2022 Σήμερα έφαγα 2 καλαμάκια 1 πατατες και 1 πιτογυρο, 8.2 ευρώ. Για τις αποδείξεις και τις κάρτες που λέτε, γενικά στα φαγάδικα που προτιμάω εδώ στο κέντρο, σπάνια να μην πάρω απόδειξη, η βλακεια που έκαναν συχνά κάποιοι ήταν να ζητάει ο ψήστης το χαρτάκι για να δει την παραγγελία και μετά να το πετάει μόνος του χωρίς να στο δώσει εσένα, βέβαια η ταμειακή είχε χτυπήσει και είχε εκδόσει την απόδειξη, τώρα να μην το δήλωσαν στα έξοδα τους, δεν νομίζω. Σε άλλα μαγαζιά καταχωρείται αυτόματα η παραγγελία από κάτι πλήκτρα και οθόνες touchpad, οι παραγγελίες και το πελατολόγιο είναι αποθηκευμένα και η απόδειξη βγαίνει αυτόματα, δεν νομίζω να μπούνε στον κόπο να μην δηλώσουν συναλλαγές διότι η εφορία αν θέλει κάνει έλεγχο με αντιστοιχία από βάσεις δεδομένων και τα βρίσκει όλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις