Bitbit Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 σε μερικά προϊόντα (από αυτά που αγοράζω) δεν έχω δει αυξήσεις, σε μερικές μικρές, αλλά και μερικά έχουν ξεφύγει. Μόλις τώρα κοιτούσα διαφημιστικό μαρκετ και βλέπω +30% σε είδη διατροφής σε σχέση με αγορά που είχα κάνει πριν 2 μήνες. μειωμένες ποσότητες έχω παρατηρήσει κι εγώ. ειδικά σε ένα από τα σουβλατζίδικα που προτιμούσα. Μάλλον θα βγει από τη λίστα μου γιατί ανέβασε και την τιμή. Άλλοι ανεβάσανε την τιμή, κρατήσαν όμως την ποσότητα. κάποια καταστήματα (delivery) έχουν πάει την ελάχιστη παραγγελία στα 7,5€, καλά θα πάμε...
jimis_vts Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Σουβλατζίδικα που παίρνουν 3€ το κιλό τον γύρο και το χρεώνουν πλέον σαν να μην υπάρχει αύριο. 3.30€ προχθές στο Αιγάλεω και όχι ντελίβερι. Τους εύχομαι πλέον να μην πατάει πελάτης. 7
e-tic Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτό συμβαίνει σε όλα τα είδη εδώ και πολύ καιρό. Πρόσφατη εμπειρία μου είχε να κάνει με συσκευασία απορυπαντικού 1+1 δώρο τα οποία ήταν σε μπουκάλι 2,5 ή 3 λίτρων. Μόλις πάω στο σπίτι κάτι δεν μου καθόταν καλά με το βάρος και ξάχνοντάς το διαπιστώνω οτι το κάθε μπουκάλι είναι γεμάτο μέχρι τη μέση, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Σε επικοινωνία μου με την εταιρεία με διαβεβαίωσαν οτι το προϊόν που αγόρασα είναι ακριβώς η ποσότητα που αναγράφει στην ετικέτα (1650ml) ενώ ααπο την γγ καταναλωτή μου απάντησαν οτι αυτό είναι ξεκάθαρη τακτική παραπλάνησης και αν θέλω μπορώ να κινηθώ νομικά εναντίον της εταιρείας, χωρίς βεβαίως αυτοί να αναλάβουν κάποια δράση. Τρέχα-γύρευε δηλαδή για 1-1,5 λίτρο απορυπαντικό. Απλά μάυρισα την εταιρεία και πάω παρακάτω. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2022 από e-tic 5 6
Bitbit Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 8 λεπτά πριν, e-tic είπε Αυτό συμβαίνει σε όλα τα είδη εδώ και πολύ καιρό. Πρόσφατη εμπειρία μου είχε να κάνει με συσκευασία απορυπαντικού 1+1 δώρο τα οποία ήταν σε μπουκάλι 2,5 ή 3 λίτρων. Μόλις πάω στο σπίτι κάτι δεν μου καθόταν καλά με το βάρος και ξάχνοντάς το διαπιστώνω οτι το κάθε μπουκάλι είναι γεμάτο μέχρι τη μέση, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Σε επικοινωνία μου με την εταιρεία με διαβεβαίωσαν οτι το προϊόν που αγόρασα είναι ακριβώς η ποσότητα που αναγράφει στην ετικέτα (1650ml) ενώ ααπο την γγ καταναλωτή μου απάντησαν οτι αυτό είναι ξεκάθαρη τακτική παραπλάνησης και αν θέλω μπορώ να κινηθώ νομικά εναντίον της εταιρείας, χωρίς βεβαίως αυτοί να αναλάβουν κάποια δράση. Τρέχα-γύρευε δηλαδή για 1-1,5 λίτρο απορυπαντικό. Απλά μάυρισα την εταιρεία και πάω παρακάτω. λογικά θα είναι όντως 1650 όπως γράφει, δε νομίζω να κλέβουν σε αυτό αλλά προσπαθούν να σε εξαπατήσουν. Το επόμενο βήμα να τα πουλάνε σε βαρέλι 180-200 λίτρων αλλά να έχει μέσα μόνο 1 λίτρο. Θα βλέπει ο άλλος το βαρέλι και θα τρέχει να το πάρει. Και κάτι τεράστιες συσκευασίες με πατατάκια που μόλις τα ανοίγεις βλέπεις ότι το μισό είναι αέρας. Και μη πει κανείς ότι το κάνουν για να διατηρηθούν καλύτερα. 3
michael92 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 11 λεπτά πριν, e-tic είπε Αυτό συμβαίνει σε όλα τα είδη εδώ και πολύ καιρό. Πρόσφατη εμπειρία μου είχε να κάνει με συσκευασία απορυπαντικού 1+1 δώρο τα οποία ήταν σε μπουκάλι 2,5 ή 3 λίτρων. Μόλις πάω στο σπίτι κάτι δεν μου καθόταν καλά με το βάρος και ξάχνοντάς το διαπιστώνω οτι το κάθε μπουκάλι είναι γεμάτο μέχρι τη μέση, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Σε επικοινωνία μου με την εταιρεία με διαβεβαίωσαν οτι το προϊόν που αγόρασα είναι ακριβώς η ποσότητα που αναγράφει στην ετικέτα (1650ml) ενώ ααπο την γγ καταναλωτή μου απάντησαν οτι αυτό είναι ξεκάθαρη τακτική παραπλάνησης και αν θέλω μπορώ να κινηθώ νομικά εναντίον της εταιρείας, χωρίς βεβαίως αυτοί να αναλάβουν κάποια δράση. Τρέχα-γύρευε δηλαδή για 1-1,5 λίτρο απορυπαντικό. Απλά μάυρισα την εταιρεία και πάω παρακάτω. Δεν μπορείς να κινηθείς νομικά από τη στιγμή που η συσκευασία έχει το e (estimate) δίπλα στον όγκο.
Speculoos Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Στην περίπτωση του απορρυπαντικού προφανώς κάναν ντεστοκάρισμα μεγάλων συσκευασιών, αναγράφεται στην ετικέτα εξάλλου πόσο έχει μέσα. Η τιμή και η ποσότητα στο ταμπελάκι του σουπερμάρκετ ανταποκρινόταν σε αυτό που αγόρασες; Εχει ενδιαφέρον ποιο το σκεπτικό της γγ καταναλωτή που θεωρούν ότι είναι ξεκάθαρη τακτική παραπλάνησης. 1
Bitbit Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 5 λεπτά πριν, michael92 είπε Δεν μπορείς να κινηθείς νομικά από τη στιγμή που η συσκευασία έχει το e (estimate) δίπλα στον όγκο. μα το θέμα δεν είναι το βάρος. Σε αυτό θα είναι σωστοί. Το θέμα είναι ότι το πουλάνε σε μεγάλη συσκευασία που χωράει άλλο τόσο μέσα για να ξεγελάσει το μάτι. Από τη στιγμή όμως που το βάρος είναι οκ δε ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι. Εμείς το γράφουμε θα σου πούνε.
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 44 λεπτά πριν, jimis_vts είπε Σουβλατζίδικα που παίρνουν 3€ το κιλό τον γύρο και το χρεώνουν πλέον σαν να μην υπάρχει αύριο. 3.30€ προχθές στο Αιγάλεω και όχι ντελίβερι. Τους εύχομαι πλέον να μην πατάει πελάτης. Σουβλατζίδικο που αγοράζει κρέας με 3€ το κιλό απο μονο του είναι επικίνδυνο όταν το κρέας εχει ακριβύνει τόσο.
e-tic Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 3 λεπτά πριν, Speculoos είπε Στην περίπτωση του απορρυπαντικού προφανώς κάναν ντεστοκάρισμα μεγάλων συσκευασιών, αναγράφεται στην ετικέτα εξάλλου πόσο έχει μέσα. Η τιμή και η ποσότητα στο ταμπελάκι του σουπερμάρκετ ανταποκρινόταν σε αυτό που αγόρασες; Εχει ενδιαφέρον ποιο το σκεπτικό της γγ καταναλωτή που θεωρούν ότι είναι ξεκάθαρη τακτική παραπλάνησης. Η παραπλάνηση έγκειται στο ότι βάλαν σε μεγάλη συσκευασία μικρότερη ποσότητα ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση στον υποψήφιο αγοραστή οτι θα πάρει ένα γεμάτο μπουκάλι με το προϊόν, χωρίς να ασχοληθεί να διαβάσει την ετικέτα, κάτι που έκανα και εγώ. Και στο απορυπαντικό δεν χωράει η δικαιολογία που λένε στα πατατάκια οτι γεμίζουν τη συσκευασία με αέρα για να διατηρείται το προϊόν φρέσκο. 1 1
1comment Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Εγώ πλέον τονίζω στα σουβλατζίδικα να βάλουν μπόλικες πατάτες επειδή δυο υλικά βάζω όλα κι όλα στο τυλιχτό. Όσες φορές το είπα, το έκαναν. Για take away μιλάμε. Στα ντελίβερι όντως έχουν μειώσει τις ποσότητες κι έχουν αυξήσει τις τιμές. Μόνος τρόπος να κόψουμε όσους μείωσαν ποσότητες και να τους τονίσουμε το λάθος τους μέσω email, social. Όταν το καταλάβουν και δουν την επίπτωση, θα διορθωθούν. 1
Speculoos Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Στο θέμα εξαπάτησης καταναλωτή πιο πολύ με ανησυχεί ότι μια σειρά κρατών της ΕΕ, η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που το εφάρμοσαν, έδωσαν με νόμο το ελεύθερο στις εταιρείες τροφίμων να μην αλλάξουν τις ετικέτες των συστατικών ενώ μπορεί να έχουν αλλάξει τη συνταγή με πρόφαση την έλλειψη πρώτων υλών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Ήδη αυτό συμβαίνει στα προϊόντα που έχουν ηλιόσπορο και παράγωγά του (πχ ηλιέλαιο) ενώ αναμένεται να επεκταθεί και σε αρκετά ακόμα. Οπότε θα αγοράζεις κάτι που δε θα ανταποκρίνεται στην ετικέτα. Μέχρι τώρα μη συμμόρφωση στις πληροφορίες (συστατικά, διατροφικές) που εμφανίζονται στην ετικέτα επέφερε μεγάλες κυρώσεις κάτι που πλέον δε θα ισχύει. 1
AristidisZ Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 48 λεπτά πριν, Bitbit είπε μα το θέμα δεν είναι το βάρος. Σε αυτό θα είναι σωστοί. Το θέμα είναι ότι το πουλάνε σε μεγάλη συσκευασία που χωράει άλλο τόσο μέσα για να ξεγελάσει το μάτι. Από τη στιγμή όμως που το βάρος είναι οκ δε ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι. Εμείς το γράφουμε θα σου πούνε. Για αυτό πάντα ψωνίζουμε κοιτώντας τιμή λίτρου / κιλού… 2 1
jimis_vts Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Σουβλατζίδικο που αγοράζει κρέας με 3€ το κιλό απο μονο του είναι επικίνδυνο όταν το κρέας εχει ακριβύνει τόσο. Καλά μη φανταστείς ότι τα χοιρινά τα πληρώνουν χρυσά. Πάντα είχα τρελό κέρδος σε όλα. Και τότε που μειώθηκε ο φπα ακόμα περιμένουμε κι εμείς μείωση. 1 2
siakattack@gmai Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Ας μην κοιτάμε μόνο την τιμή του κρέατος.Το ηλιέλαιο έχει διπλασιάσει την τιμή του.Τα ρεύματα/αέρια/βενζίνες για τα ντελίβερι έχουν πάει στο θεό. Δεν νομίζω να κάνουν αυξήσεις στις τιμές επειδή ΕΤΣΙ και να βγάζουν υπερκέρδη. 2
SabotazNic Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 30 λεπτά πριν, siakattack@gmai είπε Το ηλιέλαιο έχει τριπλασιασει+ την τιμή του. fixed. Εμεις παντως τηγανιζουμε με ελαιολαδο. Ειναι λιγο πιο φθηνο και κραταει παραπανω
Προτεινόμενες αναρτήσεις