Jimchristof Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Πρόσφατα ανακάλυψα έκπληκτος στην αποθήκη ένα πικάπ βαλιτσάκι Philips του παππού, μαζί με καμιά 40αριά δισκάκια των 45 στροφών, το οποίο για χρόνια νόμιζα ότι ήταν στα σκουπίδια. Συγκινημένος λοιπόν το άνοιξα, και μόλις έκανα την πρώτη απόπειρα να το λειτουργήσω, συνειδητοποίησα πως οι στροφές πάνε λάθος. Κυρίως παίζει πολύ αργά. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν γνωρίζετε κανέναν τεχνικό που να επισκευάζει μηχανήματα από τα τέλη του 50'- αρχές 60', ή τι μπορεί να φταίει... Ευχαριστώ προκαταβολικά. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2022 από Jimchristof
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, Jimchristof είπε Πρόσφατα ανακάλυψα έκπληκτος στην αποθήκη ένα πικάπ βαλιτσάκι Philips του παππού, μαζί με καμιά 40αριά δισκάκια των 45 στροφών, το οποίο για χρόνια νόμιζα ότι ήταν στα σκουπίδια. Τα ίδια κι εγώ πριν χρόνια... 16 λεπτά πριν, Jimchristof είπε γνωρίζετε κανέναν τεχνικό που να επισκευάζει μηχανήματα από τα τέλη του 50'- αρχές 60', Δεν γνωρίζω αν επισκευάζει και pickup, αλλά μπορείς να του κάνεις ένα τηλέφωνο: https://oldradiorepairs.com/ 16 λεπτά πριν, Jimchristof είπε οι στροφές πάνε λάθος Αυτά έχουν ροδέλα μεταξύ μοτέρ και πλατό όχι ιμάντα, οπότε να υποθέσω ότι ξεράθηκε το λάστιχο και χάνει επαφή;... Επεξ/σία 2 Μαΐου 2022 από Τέρης Α.
Jimchristof Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, το πικάπ έχει έναν μηχανισμό, ο οποίος κάνει την ελαστική ροδέλα να ακουμπάει στο εκάστοτε πάχος του κυλινδρικού μετάλλου για τις διαφορετικές στροφές. Παραδόξως, η ροδέλα είναι ελαστική, αν και έχει ένα σχήμα περίπου οβάλ το οποίο κάνει το δισκο να γυρίζει μια πιο γρήγορα και μια πιο αργά... Πάντως οι στροφές του είναι απελπιστικά αργές. Αφού το 45άρι παίζει αργά όταν το πικάπ είναι ρυθμισμένο στις 78 στροφές!! Επεξ/σία 2 Μαΐου 2022 από Jimchristof
czarjuly Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Και να φτιάχνεται δεν ξέρω αν αξίζει το κόστος καλύτερα να πάρεις με 60-70 ευρώ ένα καινουργιο πικ απ βαλίτσακι να χαρείς τα δισκάκια σου 1
Jimchristof Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, czarjuly είπε Και να φτιάχνεται δεν ξέρω αν αξίζει το κόστος καλύτερα να πάρεις με 60-70 ευρώ ένα καινουργιο πικ απ βαλίτσακι να χαρείς τα δισκάκια σου Το γνωρίζω, απλά το συγκεκριμενο είναι ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας, μιας και ο άνθρωπος που το είχε δεν ζεί πλέον, και θα ήθελα να το δώ να δουλεύει και πάλι μετά από τοσα χρόνια... 4 1
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, Jimchristof είπε οι στροφές του είναι απελπιστικά αργές. (Έκανα ένα βίντεο σχετικά και έχω μαρκάρει ένα μέρος της ροδέλας για να ξεχωρίζει) Αν δεν γυρίζει η ροδέλα ανάλογα με τη ρύθμιση περίπου στη ταχύτητα που δείχνω, τότε πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Έχει και μπαταρίες ή μόνο ρεύμα;
Jimchristof Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε (Έκανα ένα βίντεο σχετικά και έχω μαρκάρει ένα μέρος της ροδέλας για να ξεχωρίζει) Αν δεν γυρίζει η ροδέλα ανάλογα με τη ρύθμιση περίπου στη ταχύτητα που δείχνω, τότε πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Έχει και μπαταρίες ή μόνο ρεύμα; Το δικό μου μηχάνημα έχει μόνο ρεύμα. Τώρα για να πω την αλήθεια με το μάτι μου φαίνεται πως γυρίζει περίπου έτσι η ροδέλα. Σύντομα θα στείλω ένα ίδιο βίντεο με το δικό μου πικάπ, για να τα συγκρίνουμε Επεξ/σία 2 Μαΐου 2022 από Jimchristof 1
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 Δημοσ. 2 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, czarjuly είπε Και να φτιάχνεται δεν ξέρω αν αξίζει το κόστος καλύτερα να πάρεις με 60-70 ευρώ ένα καινουργιο πικ απ βαλίτσακι να χαρείς τα δισκάκια σου Και εγώ είμαι μιας τέτοιας άποψης πάνω κάτω. Έχουμε ένα τεράστιο και βαρυ pickup στο υπόγειο 20 χρόνια, αρκετή υγρασία, όταν το είχαμε στο σπίτι και ημουν μικρός χαλούσε κάποιες φορές και ο πατέρας μου καλούσε τον τεχνικό να το φτιάξει. Φαντάσου τώρα δεν θα δουλεύει στανταρ αλλά και να φέρω τον τεχνικό να το φτιάξει θα παθαίνει συνέχεια βλάβες. Από αναζήτηση στο google έκπληκτος έχω δει ότι πουλάνε pickup μπόλικα καινούργια, συνεπώς αγόρασε κάποιο από αυτά και είσαι κομπλέ. Το παλαιό μηχάνημα τώρα, δεν χάνεις τίποτα να το καθαρίσεις επιμελώς και να το έχεις να το βλέπεις είτε ως διακοσμητικό στοιχείο είτε για συναισθηματικους λόγους. Έχουμε πολλές τέτοιες συσκευές εδώ. 2
Dr_Pepper Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Και εγώ είμαι μιας τέτοιας άποψης πάνω κάτω. Έχουμε ένα τεράστιο και βαρυ pickup στο υπόγειο 20 χρόνια, αρκετή υγρασία, όταν το είχαμε στο σπίτι και ημουν μικρός χαλούσε κάποιες φορές και ο πατέρας μου καλούσε τον τεχνικό να το φτιάξει. Φαντάσου τώρα δεν θα δουλεύει στανταρ αλλά και να φέρω τον τεχνικό να το φτιάξει θα παθαίνει συνέχεια βλάβες. Από αναζήτηση στο google έκπληκτος έχω δει ότι πουλάνε pickup μπόλικα καινούργια, συνεπώς αγόρασε κάποιο από αυτά και είσαι κομπλέ. Το παλαιό μηχάνημα τώρα, δεν χάνεις τίποτα να το καθαρίσεις επιμελώς και να το έχεις να το βλέπεις είτε ως διακοσμητικό στοιχείο είτε για συναισθηματικους λόγους. Έχουμε πολλές τέτοιες συσκευές εδώ. Δεν νομίζω να κοστίσει πολλά λεφτά η επισκευή Τώρα δεν ξέρω για τις προθέσεις του TS αλλά καμια φορά δεν φτάνει μόνο να "κάνεις την δουλειά σου" αλλά παίζει ρόλο και η συναισθηματική αξία άλλο να πάρει μια φθηνή κινεζιά καινούρια και άλλο να έχει το ίδιο πικάπ που έπαιζε ο παππούς του τους δίσκους του. Τέλος τι ρεύμα είχαμε στην ελλάδα το 50/60; εννοώ συχνότητα και βολτάζ μήπως ήταν διαφορετικό τότε; γιατί αν ειναι να το βάζει στην πρίζα παίζει αυτό να φταίει . Απο εκει και πέρα ίσως χρειαστεί μόνο να αλλάξει το ροτοράκι ή/και την ροδέλα πόσο πια να κοστίσει αυτό;
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 8 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Δεν νομίζω να κοστίσει πολλά λεφτά η επισκευή Τώρα δεν ξέρω για τις προθέσεις του TS αλλά καμια φορά δεν φτάνει μόνο να "κάνεις την δουλειά σου" αλλά παίζει ρόλο και η συναισθηματική αξία άλλο να πάρει μια φθηνή κινεζιά καινούρια και άλλο να έχει το ίδιο πικάπ που έπαιζε ο παππούς του τους δίσκους του. Τέλος τι ρεύμα είχαμε στην ελλάδα το 50/60; εννοώ συχνότητα και βολτάζ μήπως ήταν διαφορετικό τότε; γιατί αν ειναι να το βάζει στην πρίζα παίζει αυτό να φταίει . Απο εκει και πέρα ίσως χρειαστεί μόνο να αλλάξει το ροτοράκι ή/και την ροδέλα πόσο πια να κοστίσει αυτό; Το θεμα δεν είναι αν θα κοστίσει πολλά άλλα ότι μάλλον θα χαλάσει ξανά σύντομα εκτός κι αν θέλει να του κάνει κάτι σαν την ανακαινιση που κάνουμε στα σπίτια, στις παλιές συσκευές recapping με αλλαγή όλων των πυκνωτών και έλεγχο εξαρτημάτων, αρκετά εξαρτήματα δεν θα υπάρχουν, εδώ σε βίντεο του 82 δεν μπορούσαμε να βρούμε μου είπε ο ηλεκτρονικός. Τι συχνότητα είχαμε το 50 δεν ξέρω. Αρκετές συσκευές που έχουμε και δουλεύουν ακόμα είναι από τα τέλη του 60 και μετά, δουλεύουν κομπλέ. Στο δικό μας σπίτι είχαμε πλυντήριο από το 50, επειδή το φέρναμε από την Αμερική με απευθείας παραγγελία που ήταν 110V η τάση, ο ηλεκτρολόγος είχε εγκαταστήσει επάνω στο ντουβάρι εξωτερικό μαρμάρινο πίνακα με μετασχηματιστη από 220 σε 110, αργότερα που ήρθαν τα πρώτα μοντέλα από Γερμανία αποσύνδεσε τον μετασχηματιστη και σύνδεσε την πρίζα απευθείας με το υπόλοιπο εσωτερικό δίκτυο. 1
lector Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Δημοσ. 3 Μαΐου 2022 Ρωτα εδω αν το αναλαμβανουν https://www.eastelectronics.gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα