Προς το περιεχόμενο

Unknown USB Device (Port Reset Failed)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Καινούριο pc ....

Gigabyte z590 Aorus Pro AX

i5-11500

Έχω μόνιμα επάνω έναν usb εξωτερικό σκληρό (με αρχεία).

1η μέρα περνάω drivers από το site της Gigabyte, όλα δουλεύουν μια χαρά.

2η μέρα, ανοίγω το pc, και δεν αναγνωρίζει τον εξωτερικό σκληρό "Unknown USB Device (Port Reset Failed) code 43". Δοκίμασα όλες τις θύρες, άλλαξα καλώδιο, έκανα Uninstall τους drivers, έκανα Update Driver Software, πήγα στο power settings και απενεργοποίησα όλα τα sleep (και το usb), τίποτα. Βάζω φλασάκι, το βλέπει κανονικά.

Φαντάστηκα ότι κάτι θα παίχτηκε με τους drivers της μητρικής, και κάνω system restore στην προηγούμενη μέρα. Τον βλέπει πάλι, και όλα μια χαρά όλη την μέρα. Έκλεισα το pc, το άνοιξα, μια χαρά.

3η μέρα σήμερα. Ανοίγω το pc και .... "Unknown USB Device (Port Reset Failed) code 43" πάλι.

Τι γίνεται ρε παιδιά? 

Όταν τον κλείνω για βράδυ, πάει για ούζα?

Μήπως υπάρχει καμιά ρύθμιση κάπου που πρέπει να κάνω? Μήπως επειδή αφήνω τον σκληρό επάνω πριν κλείσω, ή επειδή ανοίγει με αυτόν συνδεδεμένο κάτι πάει στραβά? Μήπως υπάρχει καμιά power saving επιλογή στο bios και πρέπει να την αλλάξω?

Τα φώτα σας, και ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Επεξ/σία από stpi
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, stpi είπε

Μήπως επειδή αφήνω τον σκληρό επάνω πριν κλείσω, ή επειδή ανοίγει με αυτόν συνδεδεμένο κάτι πάει στραβά?

Δοκίμασες να κάνεις ασφαλή κατάργηση, τερματισμό λειτουργίας, εκκίνηση του υπολογιστή την επόμενη μέρα χωρίς τον δίσκο πάνω και να το συνδέσεις αφού έχει μπει στην επιφάνεια εργασίας;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν φτανουν τα ρευματα σου για να δουλεψει ο δισκος , δωστου εξωτερικη τροφοδοσια και δοκιμασε να δεις αν τον αναγνωριζει μετα

Επεξ/σία από triplex1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

εκκίνηση του υπολογιστή την επόμενη μέρα χωρίς τον δίσκο πάνω και να το συνδέσεις αφού έχει μπει στην επιφάνεια εργασίας;

Εκτός από αυτό, όλα τα άλλα τα δοκίμασα.

Λογικά αύριο θα το δοκιμάσω (βλακείες λέω, πώς να κάνω ασφαλή κατάργηση όταν δεν τον βλέπουν τα windows?).

Το θέμα είναι ότι όταν τον βλέπει, αν κλείσω το pc και το ανοίξω αμέσως μετά, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Όταν μείνει όλη νύχτα, μετά πάπαλα.

Επίσης, χθες το βράδυ πριν κλείσω το pc (που όλα ήταν μια χαρά) έφτιαξα ένα restore point να υπάρχει, και σήμερα δεν υπάρχει πια (έκαναν τα windows μια μεγάλη αναβάθμιση από μόνα τους).

3 λεπτά πριν, triplex1 είπε

δεν φτανουν τα ρευματα σου για να δουλεψει ο δισκος , δωστου εξωτερικη τροφοδοσια και δοκιμασε να δεις αν τον αναγνωριζει μετα

Έχει εξωτερική τροδοσία πάντα και μόνιμα.

Επεξ/σία από stpi
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stpi είπε

Εκτός από αυτό, όλα τα άλλα τα δοκίμασα.

Λογικά αύριο θα το δοκιμάσω.

Το θέμα είναι ότι όταν τον βλέπει, αν κλείσω το pc και το ανοίξω αμέσως μετά, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Όταν μείνει όλη νύχτα, μετά πάπαλα.

Επίσης, χθες το βράδυ πριν κλείσω το pc (που όλα ήταν μια χαρά) έφτιαξα ένα restore point να υπάρχει, και σήμερα δεν υπάρχει πια (έκαναν τα windows μια μεγάλη αναβάθμιση από μόνα τους).

Έχει εξωτερική τροδοσία πάντα και μόνιμα.

δοκιμασε αλλο τροφοδοτικο

στον δισκο εννοω

ή καπου εχει θεμα το usb καλωδιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, triplex1 είπε

δοκιμασε αλλο τροφοδοτικο

στον δισκο εννοω

Λες να φταίει αυτό? Και πώς βρίσκω άλλο τροφοδοτικό (εννοώ δεν ξέρω πολικότητα στο βύσμα)? Κάνει οποιοδήποτε έχει ίδια ή περισσότερα αμπέρ?

Και πώς στο καλό όταν έκανα system restore χθες τον είδε κανονικά (και τον έβλεπε όλη μέρα, μέχρι να αντιγράψω καμιά 350αριά gb στον εσωτερικό σκληρό)?

Τι να πω ρε παιδιά!

Εγώ φαντάστηκα ότι είναι θέμα drivers ή μητρικής (από την στιγμή που απέκλεισα την πιθανότητα να φταίει ο σκληρός).

Σκέφτηκα επίσης να κάνω από την αρχή καθαρή εγκατάσταση στα windows μήπως λυθεί, γιατί την πρώτη μέρα που τον έβαλα επάνω, μια χαρά τον έβλεπε (όλη μέρα).

Επεξ/σία από stpi
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stpi είπε

Λες να φταίει αυτό? Και πώς βρίσκω άλλο τροφοδοτικό (εννοώ δεν ξέρω πολικότητα στο βύσμα)? Κάνει οποιοδήποτε έχει ίδια ή περισσότερα αμπέρ?

Και πώς στο καλό όταν έκανα system restore χθες τον είδε κανονικά (και τον έβλεπε όλη μέρα, μέχρι να αντιγράψω καμιά 350αριά gb στον εσωτερικό σκληρό)?

Τι να πω ρε παιδιά!

Εγώ φαντάστηκα ότι είναι θέμα drivers ή μητρικής (από την στιγμή που απέκλεισα την πιθανότητα να φταίει ο σκληρός).

Σκέφτηκα επίσης να κάνω από την αρχή καθαρή εγκατάσταση στα windows μήπως λυθεί, γιατί την πρώτη μέρα που τον έβαλα επάνω, μια χαρά τον έβλεπε (όλη μέρα).

τσεκαρε τροφοδοσια και usb την στιγμη που βαζεις στικακι και στο διαβαζει αμεσως ή τα ρευματα εχουν θεμα ή η μεταδοση δεδομενων

12βολτο πρεπει να εχεις λογικα , δωσε εικονα το βυσμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τσεκαρε τροφοδοσια και usb την στιγμη που βαζεις στικακι και στο διαβαζει αμεσως ή τα ρευματα εχουν θεμα ή η μεταδοση δεδομενων

Την μετάδοση δεδομένων πώς να την τσεκάρω? Το στικάκι το διαβάζει, δεν έχει θέμα.

Και χθες που τον είδε, τον άδειασα όλο σε εσωτερικό σκληρό. Άρα με τα δεδομένα δεν βλέπω πρόβλημα.

Επεξ/σία από stpi
Δημοσ.
Μόλις τώρα, stpi είπε

Την μετάδοση δεδομένων πώς να την τσεκάρω? Το στικάκι το διαβάζει, δεν έχει θέμα.

το usb καλωδιο εννοω , βρες ενα αλλο και δοκιμασε , δωσε μου και φωτο το τροφοδοτικο του δισκου και το βυσμα που παει στον σκληρο για ρευμα

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, triplex1 είπε

ή καπου εχει θεμα το usb καλωδιο

Εννοείται ότι δοκίμασα και άλλο καλώδιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, stpi είπε

πώς βρίσκω άλλο τροφοδοτικό (εννοώ δεν ξέρω πολικότητα στο βύσμα)?

Εμένα σε Seagate και WD είναι ίδιο βύσμα/ πολικότητα με το τροφοδοτικό του ρούτερ.

35 λεπτά πριν, stpi είπε

πώς να κάνω ασφαλή κατάργηση όταν δεν τον βλέπουν τα windows?

Ξέχασα να το αναφέρω. Αφού κάνεις restore τα Windows.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, triplex1 είπε

τροφοδοτικο δοκιμασες?

Όχι.

Θα προσπαθήσω φωτό σε λίγο.

18 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Ξέχασα να το αναφέρω. Αφού κάνεις restore τα Windows.

Δεν γίνεται πια σε χρόνο που να τον έβλεπε ο πισίς, μου έσβησε τα restore points που είχα.

Να το τροφοδοτικό.

20220502-220707.jpg

Λογικά είναι αυτό

https://poweradapter.co/sunny-sys13192412-ac-adapter-12vdc-2a-24w-switching-power-suppl-p-4125.html

Επεξ/σία από stpi
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, stpi είπε

Όχι.

Θα προσπαθήσω φωτό σε λίγο.

Δεν γίνεται πια σε χρόνο που να τον έβλεπε ο πισίς, μου έσβησε τα restore points που είχα.

Να το τροφοδοτικό.

20220502-220707.jpg

Λογικά είναι αυτό

https://poweradapter.co/sunny-sys13192412-ac-adapter-12vdc-2a-24w-switching-power-suppl-p-4125.html

Αν εχεις κανα δεκτη dreambox 500 , modem , router cyta , thomson , ακομη κι αυτο που εχεις ιδιο ειναι οπως το βλεπω με το ματι , βγαζεις και δοκιμαζεις να δεις αν δουλευει ο σκληρος (μονο δοκιμη , δεν θα τ'αφησεις επανω)

Δημοσ.

Αν εχεις κανα δεκτη dreambox 500 , modem , router cyta , thomson , ακομη κι αυτο που εχεις ιδιο ειναι οπως το βλεπω με το ματι , βγαζεις και δοκιμαζεις να δεις αν δουλευει ο σκληρος (μονο δοκιμη , δεν θα τ'αφησεις επανω)

Θα το δοκιμάσω αύριο και θα ενημερώσω, ευχαριστώ ρε παλικάρι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...