Προς το περιεχόμενο

Αντιμέτωπη με νέα πρόστιμα για μονοπωλιακές τακτικές στην Ευρώπη βρίσκεται η Apple

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, SeaLion είπε

εχμ, το πιθανότερο είναι να τους τα χαρίσανε :)

Ναι, πολύ πιθανόν. Η να το αγόρασαν σε πολύ χαμιλή τιμή..

1 ώρα πριν, tadegr είπε

Δηλαδή αν μου επιτρέπεται εμένα να πληρώσω π.χ. με paypal στο κατάστημα της Apple θα χαθεί η αξιοπιστία για εσένα και σε ποιο επίπεδο?

που διάβασες εσυ οτι μιλάμε για  εφαρμογές από τρίτους η απο αλλο κατάστημα το άρθρο αναφέρει μονο τον τρόπο πληρωμής να έχουμε εναλλακτικές δλδ

και οι πληρωμές μέσω Apple θα παραμείνουν αν σε ενδιαφέρει αυτος ο τρόπος 

καλο είναι να διαβάζουμε τα άρθρα πριν γράψουμε και οχι είδα φως και μπήκα... 

Ουσιαστικά αυτό που κατάλαβα εγω ότι εννοεί, είναι πως, εαν πχ εσύ πληρώνεις με paypal, θα χάσει έσοδα η apple από τη συνναλαγή, οπότε θα αυξήσει τις τιμές στα apps στο app store για να μείνουν ίδια τα κέρδη..

Ίδια λογική και για το side load. Θα βρίσκεις σπασμένο το app, οπότε δεν θα το αγοράζεις, άρα χαμένα κέρδη για apple και για devs..

Its all about the money. Αν είχε βρει τρόπο η apple να βγάζει λεφτά από το side load, θα το είχε εφαρμόσει ήδη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά απλά είναι τα πράγματα. Εφόσον οι εταιρίες αυτές νοιάζονται για τον χρήστη, γιατί δεν προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες δωρεάν;.

Σε επιχειρήματα του τύπου "για να συντηρούν τους servers μπλα μπλα" δεν θα απαντήσω καν.

Τέτοιες υπηρεσίες πρέπει να πάνε πακέτο με το λειτουργικό, αλλιώς δεν έχεις λόγο να αγοράσεις το λειτουργικό. Άρα με το να προσφέρεις μια τέτοια υπηρεσία δωρεάν κερδίζεις έμμεσα πελάτες. Αν δεν το κάνεις πολύ απλά θα πάω αλλού.

Καλά όσο για τον χαρακτηρισμό "σκουπίδια" για τα αντίπαλα play stores. ΓΕΛΑΩ... τις προάλλες χάζευα τα apps στο apple store και συνάντησα πολλές μη ποιοτικές εφαρμογές τύπου Hello world. Άθλιο design , απλά πέταξαν μερικά κουμπιά μέσα... αλλά βέβαια το HelloWorldCalculator στο iOS είναι διαφορετικό. Δεν είναι "σκουπιδαριό" είναι ποιότητα... Πραγματικά όσοι τα λέτε αυτά παίζει να μην έχετε πιάσει ποτέ iPhone και έχετε την ψευδαίσθηση ότι δεν έχει trash εφαρμογές.

Επεξ/σία από NotAliki177

Επισκέπτης
4 λεπτά πριν, polaki είπε

Ναι λες η Apple φταίει που στο Μπουρδελιστάν μας δεν μπορούμε ακόμα να πληρώσουμε με NFC στο μετρό.

Ξεχνάς μου φαίνεται το ΧΤΙΚΙΟ που βγαλαμε όλοι όταν πριν 4 χρόνια απτή μια μέρα στην άλλη μας άλλαξαν τα εισιτήρια ε; Που περιμέναμε όλοι με ΤΙΣ ΩΡΕΣ να βγάλουμε ένα ρημάδι εισιτήριο απτά ΧΡΕΠΙΑ μηχανήματα που βάλανε. 

Ασε ρε φίλε που φταίει η Apple λοιπόν…. 

Θα σου έλεγα για την Android εφαρμογή τους που ήξερα πως κάνει χρήση NFC, αλλά είδα τα reviews στο Google Play 🥴

Όλα αυτά που λες ισχύουν αλλά είναι εντελώς άσχετα με το πόσο περιορισμένο έχει η Apple το NFC. Η χρήση του εκτός πληρωμών θα μπορούσε να είχε προχωρήσει (κάτι smart οικοσυσκευές που έχουν nfc απλά δεν...) αλλά οι developers απλά δεν αγγίζουν το συγκεκριμένο κομμάτι σε iOS και ενδέχεται να παίρνει μπάλα και την Android εφαρμογή αναλόγως την υλοποίηση.

45 minutes ago, korakios said:

για μένα και στο mac δεν έπρεπε να επιτρέπει εκτός store , νομίζω στα M1 ακόμα δίνει τη δυνατότητα εκτός store

Υπόψιν και στο iOS ήδη υπάρχουν cross platform εφαρμογές που μπορείς να αγοράσεις την εφαρμογή εκτός Store και απλά βάζεις τα στοιχεία του λογαριασμού της εφαρμογής και ξεκλειδώνει κανονικά χωρίς την ανάγκη επιπλέον πληρωμής στο Apple Store

Νομίζω οτι είναι και η καλύτερη λύση (χωρίς sideloading)

Συγνώμη αλλά δεν βρίσκω λογική. Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα μου πει καμιά εταιρία τι εφαρμογές χρειάζομαι. Οκ στο στορε θα βρεις πχ το τάδε γνωστό app αλλά μπορεί εγώ να την βρίσκω με κάποια άλλη open-source εφαρμογή. Άρα με το να γίνει αυτό που λες είναι σαν να σπρώχνουμε όλες τις μεγάλες εφαρμογές...

• Thanks 1

Επισκέπτης
1 ώρα πριν, tadegr είπε

Δηλαδή αν μου επιτρέπεται εμένα να πληρώσω π.χ. με paypal στο κατάστημα της Apple θα χαθεί η αξιοπιστία για εσένα και σε ποιο επίπεδο?

Μπορείς πάντως να πληρώνεις με Paypal στο App Store. Μέχρι και μέσω λογαριασμού Cosmote μπορείς.

18 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Ρε παιδιά απλά είναι τα πράγματα. Εφόσον οι εταιρίες αυτές νοιάζονται για τον χρήστη, γιατί δεν προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες δωρεάν;.

Σε επιχειρήματα του τύπου "για να συντηρούν τους servers μπλα μπλα" δεν θα απαντήσω καν.

Τέτοιες υπηρεσίες πρέπει να πάνε πακέτο με το λειτουργικό, αλλιώς δεν έχεις λόγο να αγοράσεις το λειτουργικό. Άρα με το να προσφέρεις μια τέτοια υπηρεσία δωρεάν κερδίζεις έμμεσα πελάτες. Αν δεν το κάνεις πολύ απλά θα πάω αλλού.

Δωρεάν σε ποιόν να τα προσφέρουν; Δεν κοστίζει άμεσα κάτι στον τελικό χρήστη το App Store ή το Apple Pay και, ναι, πάνε πακέτο με τα λειτουργικά της Apple.

Να πας αλλού να κάνεις τι;

3 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Άρα με το να γίνει αυτό που λες είναι σαν να σπρώχνουμε όλες τις μεγάλες εφαρμογές...

μια χαρά ωραιότατες εφαρμογές βρίσκω στο iOS απο indie devs

5 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Οκ στο στορε θα βρεις πχ το τάδε γνωστό app αλλά μπορεί εγώ να την βρίσκω με κάποια άλλη open-source εφαρμογή.

δεν σε εμποδίζει μέσω του store

9 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα μου πει καμιά εταιρία τι εφαρμογές χρειάζομαι.

δε σου επιβάλει κάτι

1 ώρα πριν, LIGHT1NG είπε

Ο καθένας μπορεί να κάνει side loading στο iPhone δεν είναι και κάτι δύσκολο μια χαρά είναι το cracked spotify και YouTube 

Επιτέλους κάποιος το έγραψε. Κάποιοι ζουν στον μικρόκοσμο τους και νομίζουν ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου με το side loading όταν ήδη μπορεί να γίνει κάτι παρόμοιο. 

Απαράδεκτο να έχει κλειδωμένο το nfc. 

Καλά όσο για την "irrelevant" Apple γελάνε μέχρι και οι πέτρες. Irrelevant μια εταιρεία που ορίζει πολλές φορές τα trends. 

• Like 1

Ειναι απιστευτο.

τους ανοιξε τα ματια με καινοτομιες οκως app store ή apple pay, και τωρα της βαζουν και προστιμο.

φαντασου να ερχοντουσαν οι samsung, xiaomi, microsoft google κλπ και να την ελεγαν στο insomnia οτι η apple μονοπωλεί την κεντρικη σελιδα τους

Πώς θα διάβαζε την είδηση, ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Φρουτοπίας, Πίκος-Απίκος:

''Αντιμέτωπος με νέο σκουλήκι στην Ευρώπη ο Αιμήλιος το Μήλο''.

Κατά τη γνώμη μου, οποιοδήποτε "κλείδωμα" οποιασδήποτε υπηρεσίας ή λειτουργίας μιας συσκευής οδηγεί σε μείωση τελικά του (υγειους) ανταγωνισμού και κατ επέκταση σε λιγότερες (και χειρότερες) επιλογές για τον τελικό χρήστη. Ακόμα και όταν γίνονται για το "συμφέρον" του. 

Το θέμα με αυτές τις εταιρείες (Apple, Google, Amazon) είναι ότι πλέον έχουν τόσα έσοδα, που απλά συμφέρει να συνεχίζουν την μονοπωλιακή τους συμπεριφορά και να πληρώνουν το πρόστιμο, παρά να συμμορφωθούν. 

5 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

2022 νομίζω αυτή η εταιρία είναι irrelevant. Είναι απλά μια κερδοφόρα εταιρία αλλά έχει χάσει αυτό το "uniqueness".

Παλιά έκανες αποταμιεύσεις για να αγοράσεις ένα iPhone που ελάχιστοι είχαν, και πλέον βλέπεις περισσότερα iPhone παρά Android στις καφετέριες.

In short: μπράβο στην ΕΕ, αλλά ώρα να ασχοληθούν και με άλλες εταιρίες.

λες μπραβο για ποιο λόγο ; 

3 ώρες πριν, SeaLion είπε

Θα σου έλεγα για την Android εφαρμογή τους που ήξερα πως κάνει χρήση NFC, αλλά είδα τα reviews στο Google Play 🥴

Όλα αυτά που λες ισχύουν αλλά είναι εντελώς άσχετα με το πόσο περιορισμένο έχει η Apple το NFC. Η χρήση του εκτός πληρωμών θα μπορούσε να είχε προχωρήσει (κάτι smart οικοσυσκευές που έχουν nfc απλά δεν...) αλλά οι developers απλά δεν αγγίζουν το συγκεκριμένο κομμάτι σε iOS και ενδέχεται να παίρνει μπάλα και την Android εφαρμογή αναλόγως την υλοποίηση.

Στο μετρό του Λονδίνου μια χαρά πληρώνεις με Apple Pay. 

Επιμενω γιατί ανέφερες το μετρό μας. Άρα αν κάποιος φταίει που δεν μπορώ απλά να πληρώσω σαν πολιτισμένος και να μου ανοίξουν οι πόρτες του μετρό, αυτός είναι το μυαλό πίσω απ’την δίκη μας υλοποίηση, όχι η Apple. 

• Like 1

5 ώρες πριν, user2163 είπε

Θα γίνει πιο σκουπιδαριό αν ο καθένας μπορεί να κάνει side-loading άλλα apps και να τα κάνει εγκατάσταση όπως τα apk στο android, θα χάσει την αξιοπιστία και το κύρος του το app store.

Για να χάσει αξιοπιστία και κύρος το App store πρέπει να τα έχει κιόλας.

• Confused 1

8 λεπτά πριν, MrRush είπε

Για να χάσει αξιοπιστία και κύρος το App store πρέπει να τα έχει κιόλας.

Όπως και να μάθεις να αξιολογείς…

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...